Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
costacurta wrote: ↑09/03/2022 20:52
No međutim, Fadil kaže da se u Pločama nalazi tek 4% od ukupnog kapaciteta i da im direktor NTF Ploče ne dozvoljava pristup terminalu kako bi utvrdili činjenično stanje.
Lagano se 27 god šilji posao naftnom lobiju i cisterndžijama koji em provaljuju puteve, em svako malo neka havarija sa cisternama em neki marifetluci sa kvalitetom i porijeklom nafte.
I sad se stručnjaci dosjetili da ukinu akcize, kao eto vidite mi za narod radimo.
Da ste nabavili naftu u vrijeme korone kad je cijena bila -37$ i napunili skladišta mi smo se mogli danas dan voziti sa tom naftom po cijeni jeftinijom nego u Kuvajtu.
Nanu li vam naninu
Fadilova lagaža. To je sve u dogovoru. Cuj ne da direktor, boksom u celo pa ce dati.
Da ste nabavili naftu u vrijeme korone kad je cijena bila -37$ i napunili skladišta mi smo se mogli danas dan voziti sa tom naftom po cijeni jeftinijom nego u Kuvajtu.
Nanu li vam naninu
Ko u ovoj državi radi svoj posao ili planira a da ne mora ?
Koja politicka partija ili individualac je zbog nerada propusta ili korupcije kažnjen na izborima od 1996 do danas ?
prije 3 dana je barel skocio za 20$, sa 115-->135$.
Naftna mafija (ne znam kako drugacije da je nazovem) na celu sa znamo kojom vladajucom naftnom industrijom je expresno digla cjene za 20-40pf.
Sada je gorivo sletilo-->
Svi sute.
Ja sam za svaki slucaj poslao moje zapazanje na federalnu upravu za inspekcijske poslove.
Evo ima forma, samo poslat upit zasto ssada kada se gorivo vratilo ne vracaju cjene od 20-30pf.
A dizali su.. sumnja u malverzacije
nista nas ne kosta.
nepass1 wrote: ↑09/03/2022 20:29
Cekaj da skoci na 3.71 pa onda prodaji
Ja nejmam, koliko stane u suzukija toliko imam -100km od nedelje. Al imam 2,5l ulja i 4kg brasna
nisam ja to kupio da preprodajem ,vec da imam za svoje potrebe ,a imam bure ulja i tonu brasna
Jos nam reci gdje zivis da dodjemo "da posudimo" ako bude nestasica.
mk ultra wrote: ↑09/03/2022 20:54
Nece Saudija, ona je u OPEC+ sa Rusijom
Samo zemlje OPEC, koje nisu OPEC+
Hoce, hoce, i pitace treba li jos.
Nece jer imaju dogovor sa rusima. Tako su govorili da ce povecati proizvodnju kad spucaju sankcije rusima, ali su arapi odmah odbili i odredili kojoj ce se strani prikloniti.
Evo ima forma, samo poslat upit zasto ssada kada se gorivo vratilo ne vracaju cjene od 20-30pf.
nista nas ne kosta.
Pepeljaro, vjeruj mi nije tako jednostavno, pogotovo kad NIKO ocigledno ovdje ne skladisti vise od 500k litara, i onda ti strane kompanije sutaju cijene kako im cejf
Pa ni hifa koja se uzdigla max, a lager 0
Svaki dan ide po novu naftu
Svaki dan placa drugaciju cijenu
Svaki dan dopunjava po nekoliko pumpi za 5-6k litara
Najveci prodavac nafte
Nesigurno je to previse...
No međutim, Fadil kaže da se u Pločama nalazi tek 4% od ukupnog kapaciteta i da im direktor NTF Ploče ne dozvoljava pristup terminalu kako bi utvrdili činjenično stanje.
Lagano se 27 god šilji posao naftnom lobiju i cisterndžijama koji em provaljuju puteve, em svako malo neka havarija sa cisternama em neki marifetluci sa kvalitetom i porijeklom nafte.
I sad se stručnjaci dosjetili da ukinu akcize, kao eto vidite mi za narod radimo.
Nanu li vam naninu
Fadilova lagaža. To je sve u dogovoru. Cuj ne da direktor, boksom u celo pa ce dati.
Također, Novalić je izjavio da Federacija ima sasvim dovoljno žitarica, a da je glavni problem na nafti jer nemamo terminala.
"Ne trebamo se bojati za gas, a nafta je već ozbiljnije pitanje", rekao je Novalić.
Koliki je kapacitet NTFa i kolike su trenutne zalihe?
Kolike su godišnje potrebe FBiH?
nista nas ne kosta.
Pepeljaro, vjeruj mi nije tako jednostavno, pogotovo kad NIKO ocigledno ovdje ne skladisti vise od 500k litara, i onda ti strane kompanije sutaju cijene kako im cejf
Najveci prodavac nafte
Zar nema Hifa naftni terminal u Zenici gdje skladisti gorivo
Najveci prodavac nafte
Vidimo kako ima
18 mil. Litara
Da je nasuo 3/4
Imao bi za sve svoje pumpe barem 20-25 dana da se prebrodi skok cijene i da se nivelise naknadno
A drugo je sto je raja pohitila po jeftinoj da se sipa, i sto se dosta te stare cijene izvuklo jako brzo
Zbog toga su iz stranke izletili na ftv-u ili hayatu, gdje vec, da ce gorivo biti 4-5KM.
Onda ide panika kod naroda i proda se dobar dio jeftinog goriva i onda dolaze malverzacije by HIFA i stranka i dizanje u nebesa cijena.
Drzava preko pdv dodatno i dobrano puni budzet po novim, dakako drasticno visim cijenama.
Sad ce biti zanimljivo pratiti sta ce raditi kad se barel vrati na nekih 90 dolara u narednih desetak dana, a kad je barel bio 90 dolara, maloprodajne cijene na pumpama su bile od 2,46-2,56 za sve vrste goriva i jos minus ove akcize (vidjecemo koliko, cca 40pf). Znaci kad padne barel na 90 dolara, kod nas bi gorivo na pumpama minus akcize trebalo biti 2,10-2,15KM.
Vidimo kako ima
18 mil. Litara
Da je nasuo 3/4
Imao bi za sve svoje pumpe barem 20-25 dana da se prebrodi skok cijene i da se nivelise naknadno
A drugo je sto je raja pohitila po jeftinoj da se sipa, i sto se dosta te stare cijene izvuklo jako brzo
Drug mi radio prije nekih godinu-dvije, ksze da su bili puni tankovi. Spominjao je i mazut. Nisam ga nikad pitao za kapacitet, e sad ako je prazno ne znam sta se desilo
Mada, mislim da ako i ima zalihu, da su vjestacki napumpali cijenu. Valja finansirat izbore