OLX.BA - sve o tome

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
-Chesterfield-

#2251 Re: PIK.ba-all about

Post by -Chesterfield- »

stronghold wrote: 13/02/2022 20:18 Raja pomozite,znate mozda kako preko pika ide ono zamjena,tj. ja saljem liku igricu,on prima igricu i salje meni drugu? U pitanju znaci razmjena igara za ps4, relacija zenica-žepče. Ima li igdje ta opcija na aplikaciji ili da jednostavno nazovem ujutro ovu bh postu i preko telefona se "naručim"?( ja sam inicirao razmjenu na piku,znaci na meni je red da prvi posaljem). Usput,koliko to kosta otprilike da znam ? Pozz
Jeftinije je da se nađete u Nemili ili Topčić Polju. Popijete kafu i razmijenite igrice.
Ja ne znam za tu razmjenu, a poštarina je 8 KM.
stronghold

#2252 Re: PIK.ba-all about

Post by stronghold »

Dobro kazes chester,ali eto posao,neke obaveze i nikako da se poklopimo ja i ovaj olx-aš.Hajde reko postom cemo.
Ali skonto sam mozda obicnom postom poslat,ono tipa stavit igricu u kovertu i poslat...Tako i on isto da napravi,kontam da je to napovoljnije. Da ne bi razmisljao o izradi,pristao je on prvi poslati i slikati onaj nalog kao dokaz,i tek onda ja svoju nakon dokaznog materijala da ppsaljem. Niie lose opet ispalo..
-Chesterfield-

#2253 Re: PIK.ba-all about

Post by -Chesterfield- »

stronghold wrote: 13/02/2022 21:05 Dobro kazes chester,ali eto posao,neke obaveze i nikako da se poklopimo ja i ovaj olx-aš.Hajde reko postom cemo.
Ali skonto sam mozda obicnom postom poslat,ono tipa stavit igricu u kovertu i poslat...Tako i on isto da napravi,kontam da je to napovoljnije. Da ne bi razmisljao o izradi,pristao je on prvi poslati i slikati onaj nalog kao dokaz,i tek onda ja svoju nakon dokaznog materijala da ppsaljem. Niie lose opet ispalo..
Ma da si dao 5 KM nekom vozaču autobusa on bi sigurno pristao.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2254 Re: PIK.ba-all about

Post by Truba »

Izbusis malu knjigu tvrdih korica velicine cd
Onda fino posaljes preporuceno 2.90km kao tisak da se vidi rub knjige pri pakiranju
stronghold

#2255 Re: PIK.ba-all about

Post by stronghold »

Black swan wrote: 13/02/2022 21:46 Izbusis malu knjigu tvrdih korica velicine cd
Onda fino posaljes preporuceno 2.90km kao tisak da se vidi rub knjige pri pakiranju
Eh to sam se bas pitao,on mi govori kao za 3 km da moze,reko extra,jest povoljno. A mogu li svejedno naglasit da je 'tisak' a da ne izdubljujem nikakve knjige i to,hoce li sta posumnjat haha ?
zippoo87

#2256 Re: PIK.ba-all about

Post by zippoo87 »

stronghold wrote: 13/02/2022 20:18 Raja pomozite,znate mozda kako preko pika ide ono zamjena,tj. ja saljem liku igricu,on prima igricu i salje meni drugu? U pitanju znaci razmjena igara za ps4, relacija zenica-žepče. Ima li igdje ta opcija na aplikaciji ili da jednostavno nazovem ujutro ovu bh postu i preko telefona se "naručim"?( ja sam inicirao razmjenu na piku,znaci na meni je red da prvi posaljem). Usput,koliko to kosta otprilike da znam ? Pozz
Nema opcije za razmjenu drug...to bi bilo da ti njemu posaljes artikal i da on plati postarinu a on tebi posalje artikal i ti platis postarinu..dakle obojicu bi vas kostalo po 8 KM.
E sada tu dolazimo do povjerenja i mogucnosti da te neko zahebe...ako ti prvi posaljes ili da ti posalje ostecen artikal ili nesto trece...ti nemas nikakvu mogucnost da se zalis,sam pao,sam se ubio.

Sto se tice zamjena,zamjene se rade jedino i iskljucivo UZIVO,gdje obje strane pregledaju robu koju mijenjaju i ako je to to,rukuju se i svako svojim putem.
Ja recimo nikada ne bi ni pokusao odraditi neku zamjenu preko interneta,jednostavno to tako nije izvodivo...tacnije prevelik je rizik i ne isplati se.
zippoo87

#2257 Re: PIK.ba-all about

Post by zippoo87 »

stronghold wrote: 13/02/2022 22:28
Black swan wrote: 13/02/2022 21:46 Izbusis malu knjigu tvrdih korica velicine cd
Eh to sam se bas pitao,on mi govori kao za 3 km da moze,reko extra,jest povoljno. A mogu li svejedno naglasit da je 'tisak' a da ne izdubljujem nikakve knjige i to,hoce li sta posumnjat haha ?
Mozes ti poslati kao obicni paket,3,5 KM kosta ali ne moze se taj obicni paket otvarati prije placanja...sve sto mozes je preuzeti naslijepo i na povjerenje ili vratiti.
Dok kod brze poste ti imas mogucnost da otvoris paket i pregledas robu prije placanja.
Peruzzi

#2258 Re: PIK.ba-all about

Post by Peruzzi »

Ne znam da li je ikad iko na ovom piku nesto prodao. Ja ne.
Imam stvarno dobre i kvalitetne stvari za prodati ali jednostavno ne ide. Ili kad se jave tipovi, nude ti umjesto 300, 200 maraka. Pa čekaj malo..
zippoo87

#2259 Re: PIK.ba-all about

Post by zippoo87 »

Peruzzi wrote: 13/02/2022 22:33 Ne znam da li je ikad iko na ovom piku nesto prodao. Ja ne.
Imam stvarno dobre i kvalitetne stvari za prodati ali jednostavno ne ide. Ili kad se jave tipovi, nude ti umjesto 300, 200 maraka. Pa čekaj malo..
Kakvo ti je to pitanje ?
Pa skoro sve sto oglasim sam prodao...i prodajem da ne kazem svakodnevno.
stronghold

#2260 Re: PIK.ba-all about

Post by stronghold »

Ma znam zippo sve to,upravu si maksimalno za uzivo razmjenjivanje,uzmes,pregledas,pogotovo te igre i to,alergican sam maksimalno na zagrebane cd-ove, no ovaj put bi trebalo biti sve ok,na slikama stvarno nema nikakvih grebotina ili slicno. Ali ajde sigurica mi sto ce on prvi poslati,i uslikati onaj nalog,pa tek onda kad se uvjerim da je sve regularno saljem ja.Jebiga ,tako ispalo da se ne mozemo uganjati nikako.
Sad uglavnom znam kako to ide,znaci 3 ako se salje kao tisak, a 3,5 kao obican paket.
Peruzzi

#2261 Re: PIK.ba-all about

Post by Peruzzi »

zippoo87 wrote: 13/02/2022 22:36 Kakvo ti je to pitanje ?
Pitanje je retoricko pajdo. Vjerujem da ima ljudi koji dobar biznis okrecu na tom piku ali eto bice da sam ja nesposoban prodati.
Nemam nikave bedzeve i medalje ili sta vec treba covjek da ima na tom piku da bi raja kupovala od tebe. Ja sam vise ispod prosjecni prodavac koji ima viska par kvalitetnih stvari pa sam to okacio tek onako. A i kad dobijem ponudu, to je vise uvreda nego ponuda. :wink:
stronghold

#2262 Re: PIK.ba-all about

Post by stronghold »

Peruzzi wrote: 13/02/2022 22:33 Ne znam da li je ikad iko na ovom piku nesto prodao. Ja ne.
Meni je tako sad za auto. Krajem februara ce biti tacno godina dana kako keti na oglasu,u tih godinu dana jedno 50 upita za obaranje cijene,dakle redovno ide ono 'moze li za hiljadu manje', dok jedno 20ak ih glasi 'koja je najzadnja cijena' (najzadnja ? :? )
Neka taktika mi je bila krenuti bas s visokom cijenom jer u startu prodaje mi nije bila frka prodati,pa kontam,ako ko naleti dobro i jest. Pa onda kako je vrijeme odmicalo sve vise snizavao cijenu,em mi auto vec pomalo i dosadjivalo,em vidim da sam zatego previsoku cijenu.Tako da bi razlika u cijeni auta u odnosu na februar 2021.e i fubruar ove godine bila 2.000 km, a u medjuvremenu svaki kvar koji je bio sam uredno sanirao i sredjivao. Daj nove amortizere,daj kocnice,veliki servis,2 mala,sve utegao na max sta je trebalo i moralo. Jebaji ga,kako se kad poklopi...
zippoo87

#2263 Re: PIK.ba-all about

Post by zippoo87 »

Peruzzi wrote: 13/02/2022 22:47
zippoo87 wrote: 13/02/2022 22:36 Kakvo ti je to pitanje ?
Pitanje je retoricko pajdo. Vjerujem da ima ljudi koji dobar biznis okrecu na tom piku ali eto bice da sam ja nesposoban prodati.
Nemam nikave bedzeve i medalje ili sta vec treba covjek da ima na tom piku da bi raja kupovala od tebe. Ja sam vise ispod prosjecni prodavac koji ima viska par kvalitetnih stvari pa sam to okacio tek onako. A i kad dobijem ponudu, to je vise uvreda nego ponuda. :wink:
stronghold wrote: 13/02/2022 22:51
Meni je tako sad za auto. Krajem februara ce biti tacno godina dana kako keti na oglasu,u tih godinu dana jedno 50 upita za obaranje cijene,dakle redovno ide ono 'moze li za hiljadu manje', dok jedno 20ak ih glasi 'koja je najzadnja cijena' (najzadnja ? :? )
Neka taktika mi je bila krenuti bas s visokom cijenom jer u startu prodaje mi nije bila frka prodati,pa kontam,ako ko naleti dobro i jest. Pa onda kako je vrijeme odmicalo sve vise snizavao cijenu,em mi auto vec pomalo i dosadjivalo,em vidim da sam zatego previsoku cijenu.Tako da bi razlika u cijeni auta u odnosu na februar 2021.e i fubruar ove godine bila 2.000 km, a u medjuvremenu svaki kvar koji je bio sam uredno sanirao i sredjivao. Daj nove amortizere,daj kocnice,veliki servis,2 mala,sve utegao na max sta je trebalo i moralo. Jebaji ga,kako se kad poklopi...
Procitaj zadnje 2 stranice,pisao sam o tome...nije svako stavio oglas da proda,neko stavi iz dosade i onda ceka da neko naleti...a tako se ne radi prodaja,barem ozbiljna.
Dakle,ti da si odmah nakon objavljivanja nekom potencijalnom kupcu spustio cijenu 1500-2000 KM,sigurno bi neko kupio ,ti bi dobio kes i kupio bi sebi novo auto koje vec zelis a ovako si izgubio godinu dana a cijena ti je opet spustena na onu koju ti je vec neko nudio.Dakle dobiti ces isto ili manje novca a vrijeme ne mozes vratiti,kao ni zivce na odgovore na tih 50 ponuda (ili uvreda,kako ko gleda) .
Ja radim sve suprotno od ovog vaseg i prodajem na sedmicnoj bazi,da ne kazem na dnevnoj,jer ne prodajem hljeb na olxu :D
Ima jos nesto...mora se ulagati u reklamiranje artikala,tj. sponzorisanje...to ja ukalkulisem u cijenu,jer bez toga nema prodaje.

E zato trgovina nije za svakoga i treba to znati raditi,kao i sve ...
Last edited by zippoo87 on 13/02/2022 23:03, edited 1 time in total.
Peruzzi

#2264 Re: PIK.ba-all about

Post by Peruzzi »

Lubi ma'ka sog prodavača :wink:
zippoo87

#2265 Re: PIK.ba-all about

Post by zippoo87 »

Ako mislis na mene,ev ti :kiss:
:lol: :lol:
stronghold

#2266 Re: PIK.ba-all about

Post by stronghold »

Ima i u tome istine. Tako je i kod mene nekako teklo,kroz te neke faze,prva faza 'objavio iz dosade', pa onda za par mjeseci faza 'dobro spustit cu cijenu,fura me sad automatik neki', pa onda vec za po' godine i jace,kontam,pa sta je reći majku mu,ono cudno mi sto niko ne dolazi bar da pogleda,provoza,digne na dizalicu kod mehanicara i tako to.
Jedina konstanta koja je bila kroz godinu dana mog posjedovanja je 100% uredno odrzavanje i pazenje. A da sam u tom trenu pocetne prodaje odmah prihvatio 2000 nizu ponudu,ne bi bilo to to,jer ga nisam jos ocejfio,kuzis hehe.
Meni pik nije izvor prihoda,a npr imam masu stvari trenutno koje bih mozda mogao objaviti,ali je patnja kad znas da svako obara cijenu,nema neke ozbiljnosti kod vecine jebiga. Tako da neka meni i tableta koji ne koristim,smartwatcha koji nisam 2 puta stavio i tako.
zippoo87

#2267 Re: PIK.ba-all about

Post by zippoo87 »

stronghold wrote: 13/02/2022 23:08 Ima i u tome istine. Tako je i kod mene nekako teklo,kroz te neke faze,prva faza 'objavio iz dosade', pa onda za par mjeseci faza 'dobro spustit cu cijenu,fura me sad automatik neki', pa onda vec za po' godine i jace,kontam,pa sta je reći majku mu,ono cudno mi sto niko ne dolazi bar da pogleda,provoza,digne na dizalicu kod mehanicara i tako to.
Jedina konstanta koja je bila kroz godinu dana mog posjedovanja je 100% uredno odrzavanje i pazenje. A da sam u tom trenu pocetne prodaje odmah prihvatio 2000 nizu ponudu,ne bi bilo to to,jer ga nisam jos ocejfio,kuzis hehe.
Meni pik nije izvor prihoda,a npr imam masu stvari trenutno koje bih mozda mogao objaviti,ali je patnja kad znas da svako obara cijenu,nema neke ozbiljnosti kod vecine jebiga. Tako da neka meni i tableta koji ne koristim,smartwatcha koji nisam 2 puta stavio i tako.
Jbga...ti ocito ne zelis da prodas to auto,jer da zelis,drugacije bi se odnosio prema potencijalnim musterijama...treba i tu imati pristup...ne znaci da neko ko skroz obara cijenu i ko je na prvu bezobrazam,nije potencijalni kupac,samo mu treba prici "sa prave strane".Ja sam neki dan prodao nesto od 900 KM ovakvom liku...javio se na viber i poceo bezobrazno obarati cijenu ,pa ja malo titrao oko njega i pristanem mu na cijenu (a ponudio je 80 KM manje) i onda jos poceo da zica 8 KM za postarinu i ja mu otvoreno rekao da mu necu prodati nikako jer je bezobrazan.Primirio se i on malo,oblijetao jos i javi se kroz 5 minuta,kao salji,on ce platiti postarinu .Ovo je samo jedan primjer,kako se i bezobraznom moze prodati i opet zaraditi a i spustiti mu cijenu da bude zainteresovan.Ko god ima oglaseno sta po olxu,mora ili prihvatiti da to tako ide tamo ili ne oglasavati nista i to je to,ne znam sta je treca opcija.
Ti gadgeti se ne zovu bez razloga "potrosacka elektronika"...to je tako...platis skupo,izgubi vrijednost cim upalis 30% a dok dva puta pronosas,50% :lol:
Na tebi je hoces li prihvatiti realnost i trzisne cijene ili ostaviti da se kiseli u ladici.
Manje vise,niko ne zivi od olxa...doduse imas radnje koje postoje i fizicki i na olxu kao radnje,to je nesto drugo...a ovo ko prodaje nesto je vise hobi i eventualno dopuna kucnog budzeta.Da je lako prodati nesto ,nije lako ,nije lako ni zaraditi...ali opet se moze ako znas sta radis.
Drug Clan

#2268 Re: PIK.ba-all about

Post by Drug Clan »

2017 Fiat 500 Abarth 595 C 1.4 T-JET 145 ks (26.500 KM)
https://www.olx.ba/r/46669722/272175

Image
SmoLe

#2269 Re: PIK.ba-all about

Post by SmoLe »

Jel moguce ikako naci username osobe koja je narucila artikal, prije se moglo al sad nigdje ne mogu da nadjem, vidim kod posiljke, ime i grad, a username-a nigdje :o
Truba

#2270 Re: PIK.ba-all about

Post by Truba »

Meni je neki dan jedna narucila i otkrio sam..nes sam ceprkao
Medjutim

Kliknuo sam da na dostavu prosli ponedjeljak navecer
Evo jos nisam dobio pare
Eto 3 su neradna dana
Bodove sam dobio u petak navecer

Bas su spori...ipak je najbolne uplata na racun pa slanje
Uvijek kazem necu vise...pa opet kad neko naruci sce ukrug
Emojti

#2271 Re: PIK.ba-all about

Post by Emojti »

Username kupca se ne moze vidjeti preko OLX aplikacije.
Samo preko web-a, ide se na detalji narudzbe i izbaci username.
hadzinicasa

#2272 Re: PIK.ba-all about

Post by hadzinicasa »

mozda je za temu - ne kontam... ali ne kontam... imam par artikala spasenih pa haman godinu, dakle nisu se prodali... i u zadnjih nekoliko dana dobijem obavijest, promijenili cijenu - pogledam ono povecana cijena. evo danas bas bila cijena 800 KM, digao na 950 dakle haman 20%. a stoji mu predmet godinu dakle ne moze da ga proda...

po kojoj logici!?
Snake Eyes

#2273 Re: PIK.ba-all about

Post by Snake Eyes »

Poskupio dizel.
Truba

#2274 Re: PIK.ba-all about

Post by Truba »

Isto tako knjige stoje od 2016
Koje niko nece po cijeni od 85 sad 100

A na aukcijama sa 5000 sudiojika postignu 20 30 km
Snake Eyes

#2275 Re: PIK.ba-all about

Post by Snake Eyes »

Ma ima likova sa vise profila, na jednom dize na drugom obara cijenu. Stvara vjestacki dojam da je najjeftiniji.

Ima lik na piku koji prodaje zivine toplomjere, kada je pandemija covida nastupila vise je nego bio uduplao cijenu.
Post Reply