stronghold wrote: ↑13/02/2022 23:08
Ima i u tome istine. Tako je i kod mene nekako teklo,kroz te neke faze,prva faza 'objavio iz dosade', pa onda za par mjeseci faza 'dobro spustit cu cijenu,fura me sad automatik neki', pa onda vec za po' godine i jace,kontam,pa sta je reći majku mu,ono cudno mi sto niko ne dolazi bar da pogleda,provoza,digne na dizalicu kod mehanicara i tako to.
Jedina konstanta koja je bila kroz godinu dana mog posjedovanja je 100% uredno odrzavanje i pazenje. A da sam u tom trenu pocetne prodaje odmah prihvatio 2000 nizu ponudu,ne bi bilo to to,jer ga nisam jos ocejfio,kuzis hehe.
Meni pik nije izvor prihoda,a npr imam masu stvari trenutno koje bih mozda mogao objaviti,ali je patnja kad znas da svako obara cijenu,nema neke ozbiljnosti kod vecine jebiga. Tako da neka meni i tableta koji ne koristim,smartwatcha koji nisam 2 puta stavio i tako.
Jbga...ti ocito ne zelis da prodas to auto,jer da zelis,drugacije bi se odnosio prema potencijalnim musterijama...treba i tu imati pristup...ne znaci da neko ko skroz obara cijenu i ko je na prvu bezobrazam,nije potencijalni kupac,samo mu treba prici "sa prave strane".Ja sam neki dan prodao nesto od 900 KM ovakvom liku...javio se na viber i poceo bezobrazno obarati cijenu ,pa ja malo titrao oko njega i pristanem mu na cijenu (a ponudio je 80 KM manje) i onda jos poceo da zica 8 KM za postarinu i ja mu otvoreno rekao da mu necu prodati nikako jer je bezobrazan.Primirio se i on malo,oblijetao jos i javi se kroz 5 minuta,kao salji,on ce platiti postarinu .Ovo je samo jedan primjer,kako se i bezobraznom moze prodati i opet zaraditi a i spustiti mu cijenu da bude zainteresovan.Ko god ima oglaseno sta po olxu,mora ili prihvatiti da to tako ide tamo ili ne oglasavati nista i to je to,ne znam sta je treca opcija.
Ti gadgeti se ne zovu bez razloga "potrosacka elektronika"...to je tako...platis skupo,izgubi vrijednost cim upalis 30% a dok dva puta pronosas,50%
Na tebi je hoces li prihvatiti realnost i trzisne cijene ili ostaviti da se kiseli u ladici.
Manje vise,niko ne zivi od olxa...doduse imas radnje koje postoje i fizicki i na olxu kao radnje,to je nesto drugo...a ovo ko prodaje nesto je vise hobi i eventualno dopuna kucnog budzeta.Da je lako prodati nesto ,nije lako ,nije lako ni zaraditi...ali opet se moze ako znas sta radis.