Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Gleda li iko nabavne cijene, ulaz i izlaz kolicine nabavljenog goriva?
Nemoguce da se tako trosi nabavljeno gorivo i da je svaka nabavka "novog" toliko skuplja!
Ne gleda, jer da gleda vidjeli bi prosto ne zeleda kaznjavaju.
Ovo kao da kupuju gorivo sa cisterne 20m nize pumpe.
Sada se gomilaju pare. Akcize NISTA nece uraditi, ama bas nista.
Jesu ogranicene na papiru.
Oni marzu dodaju na trenutnu nabavnu cijenu, iako je prava nabavna bila daleko niza.
Ako uopste i postuju ogranicenje marze.
Ali, sve i da ukinu akcize ... te pare od akciza su isle uhljebima na budjetu i volovima tipa Zahiragic. Jel mislite da ce ukidanjem akciza ovi prvi ostati bez posla (ili drugi bez sijena). Na kraju ce se zaduziti kod MMF-a i opet ce gradjani (koji glasaju za SDA i ostale) platiti.
Jednom sa nekim indijcem nesto pricam i govori mi on da je tada plata radnika u Indiji bila oko 50 eura, pomoćni radnik je radio za dnevnicu od oko 1 eura. Inzenjeri i sl su zaradjivali oko 300 eura.
Kontam hajd i cijene su valjda takve. Kaze jok. Struja i gorivo kostaju isto kao i u Bosni.
E pa sad cemo mi da ucimo kako se svijet pokrece sa preskupim gorivom i nikakvim platama.
Jedina nam je sreća što nam je struja još pod našom kontrolom, ali i to neće biti još zadugo jer cjenovna politika zapravo uništava elektroprivredu. U dogledno vrijeme će početi uvoz struje za cijene od 500 eura po megavatu, ili ako hoćete drugačije 1 marka - 1 kilovat nabavna.
Sinoc me zove jedan dijasporac od 2.10 do 2.30e litar dizela al najgora stvar je sto im je plin otisao preko duplo.. Bice vesela godina sigurno.. Od 2019 neda nam se bas nikako..