Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
- Bosanac sa dna kace
#8076 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Pozdrav svima, imam jedno kratko pitanje:
Je'l bilo neke promjene sto se tice PayPala u BiH? Je'l i dalje moramo cekati 1. u mjesecu da nam legne lova?
Banka i dalje uradi konverziju, je'l tako, iako imam multivalutni racun...?
Je'l bilo neke promjene sto se tice PayPala u BiH? Je'l i dalje moramo cekati 1. u mjesecu da nam legne lova?
-
Raptor44
#8077 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ja baš krenuo postaviti isto pitanje, s obzirom da nisam godinama povlačio novac sa Paypala. Koliko se sjećam bilo je besplatno prije, pa ako neko može dati odgovor bio bi zahvalan.Bosanac sa dna kace wrote: ↑25/02/2022 21:46 Pozdrav svima, imam jedno kratko pitanje:
-
Diverse
#8078 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
jeste, ako cekas prvi besplatno je, a ako hoces da povuces mimo prvog, onda je 4 evra cirka. I ide na km racun i dalje, nije se nista promijenilo. U tom ce i prvi, pa cete i sami saznatiRaptor44 wrote: ↑26/02/2022 23:19Ja baš krenuo postaviti isto pitanje, s obzirom da nisam godinama povlačio novac sa Paypala. Koliko se sjećam bilo je besplatno prije, pa ako neko može dati odgovor bio bi zahvalan.Bosanac sa dna kace wrote: ↑25/02/2022 21:46 Pozdrav svima, imam jedno kratko pitanje:
-
mbe61
#8079 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Pozdrav raja da li možete podjeliti svoja iskustva sa našim bankama što se tiče Paypala,odavno imam u Intesi karticu na kojoj je povezan Paypal ali sam mislio otvoriti jos jedan račun u drugoj banci koji bi koristio za Paypal pošto u Intesi ne radi povlačenje na račun već odavno.
-
willor329
#8080 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Pozdrav svima.Jucer(nedjelja),sam transfero funds sa paypala(175 dolara) na visa debit karticu Sparkasse banke po prvi put,pa nisam upucen.Dobio sam mail u kojem stoji da je transfer succesfull,medjutim maloprije kada sam provjeravao stanje na bankomatu,novac nije stigao.Znate li u cemu je problem,s obzirom da mi je prijatelj rekao da njemu novac skoro uvijek bude dostupan na bankovnom racunu 20/30 minuta nakon transfera sa Paypala.
-
Saka
#8081 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ne bude. Može potrajati i nekoliko dana. To brzo povlačenje je samo u Raiffeisen koliko znam koja ima neki instant sistem s visom.willor329 wrote: ↑27/02/2022 22:31 Pozdrav svima.Jucer(nedjelja),sam transfero funds sa paypala(175 dolara) na visa debit karticu Sparkasse banke po prvi put,pa nisam upucen.Dobio sam mail u kojem stoji da je transfer succesfull,medjutim maloprije kada sam provjeravao stanje na bankomatu,novac nije stigao.Znate li u cemu je problem,s obzirom da mi je prijatelj rekao da njemu novac skoro uvijek bude dostupan na bankovnom racunu 20/30 minuta nakon transfera sa Paypala.
-
soha96
#8082 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
I kod mene je prije na intesi bilo skoro pa instant. Dok sam koristio paypal prije mozda 2-3 godine.
-
Jasamkodi
#8083 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Je li propala ova Sberbank kod nas? Imam kod njih ovaj studentski račun i prepaid karticu koju sam koristio za plaćanje online preko paypal. Kako je nedavno istekla prepaid kartica, kontao otići uzeti drugu, medjutim zbog trenutne situacije nemam pojma šta da radim.
Koristio sam ih jer su povoljni za studente, nema nikakve naknade za održavanje računa, i mobilnog bankarstva. Je li ima još neka banka kod nas koja nudi slično, i da se može uzeti neka kartica koja će isključivo služiti za plaćanje online?
Naravno, ako su ovi propali.
Koristio sam ih jer su povoljni za studente, nema nikakve naknade za održavanje računa, i mobilnog bankarstva. Je li ima još neka banka kod nas koja nudi slično, i da se može uzeti neka kartica koja će isključivo služiti za plaćanje online?
-
Diverse
#8084 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Tvrde da nisu propali.Jasamkodi wrote: ↑28/02/2022 10:50 Je li propala ova Sberbank kod nas? Imam kod njih ovaj studentski račun i prepaid karticu koju sam koristio za plaćanje online preko paypal. Kako je nedavno istekla prepaid kartica, kontao otići uzeti drugu, medjutim zbog trenutne situacije nemam pojma šta da radim.
https://www.capital.ba/sankcije-ne-obuh ... ank-u-bih/
https://www.capital.ba/entitetske-agenc ... berbankom/
-
Jasamkodi
#8085 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Vidio sam to sve. Jel koristi neko, dal prolaze online transakcije?
-
Bestijetina
#8086 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
U Sparkasse vec neko vrijeme nije instant transfer, ceka se do 48h da novac bude na racunu. Ranije je bilo u roku par minuta.Saka wrote: ↑28/02/2022 02:41Ne bude. Može potrajati i nekoliko dana. To brzo povlačenje je samo u Raiffeisen koliko znam koja ima neki instant sistem s visom.willor329 wrote: ↑27/02/2022 22:31 Pozdrav svima.Jucer(nedjelja),sam transfero funds sa paypala(175 dolara) na visa debit karticu Sparkasse banke po prvi put,pa nisam upucen.Dobio sam mail u kojem stoji da je transfer succesfull,medjutim maloprije kada sam provjeravao stanje na bankomatu,novac nije stigao.Znate li u cemu je problem,s obzirom da mi je prijatelj rekao da njemu novac skoro uvijek bude dostupan na bankovnom racunu 20/30 minuta nakon transfera sa Paypala.
-
cb1994
#8087 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Pozdrav, ljudi. Pošto sam u RS, a koristim Visu od Sberbanka za povlačenje love sa PP - trenutna situacija ne izgleda dobro i hoću da pređem u neku drugu banku. Je l' imate kakve preporuke? Bio sam nekad u Intesi ali nažalost više im PP ne funkcioniše, a u Rajfajzen neću više nikad da kročim. Koliko se sjećam kad je bio onaj belaj sa Intesom iz nekog razloga mi ni u Sparkasse nisu htjeli dati Visa karticu, ne sjećam se tačno što.
-
nixonkom
#8088 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Već sam vidio takve komentare za Raiffeisen. Jel mi možete objasniti čemu ta omraženost, nisam upućen.
- HerrFlick999
- HerrFlick999
#8090 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
U RF radi za povlacenje novca provjereno ali klasika smaraju sta i kako. Moja preporuka ti je ili Nova Banka ili MF Banka. Kod MF banke imas one "freelance" pakete za fizicka lica i s.p, nisu skupi toliko a paketi se zovu "no stress" tako da mislim da ne smaraju puno. U svakom slucaju se ja mislim tamo prebaciti uskoro.cb1994 wrote: ↑28/02/2022 21:22 Pozdrav, ljudi. Pošto sam u RS, a koristim Visu od Sberbanka za povlačenje love sa PP - trenutna situacija ne izgleda dobro i hoću da pređem u neku drugu banku. Je l' imate kakve preporuke? Bio sam nekad u Intesi ali nažalost više im PP ne funkcioniše, a u Rajfajzen neću više nikad da kročim. Koliko se sjećam kad je bio onaj belaj sa Intesom iz nekog razloga mi ni u Sparkasse nisu htjeli dati Visa karticu, ne sjećam se tačno što.
-
Silueta97
#8091 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Pozz, je li ikome danas već isplatio PayPal? Imam debitni račun u Novoj Banci povezan sa PayPal nalogom, pa rekoh da vidim ima li još kod ikoga isplata?
-
cb1994
#8092 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Opet je to naše smeće, tako da im ne vjerujem pretjerano. Sparkasse je makar strana banka, mislim da ću sa njima opet pokušati.HerrFlick999 wrote: ↑01/03/2022 09:37U RF radi za povlacenje novca provjereno ali klasika smaraju sta i kako. Moja preporuka ti je ili Nova Banka ili MF Banka. Kod MF banke imas one "freelance" pakete za fizicka lica i s.p, nisu skupi toliko a paketi se zovu "no stress" tako da mislim da ne smaraju puno. U svakom slucaju se ja mislim tamo prebaciti uskoro.cb1994 wrote: ↑28/02/2022 21:22 Pozdrav, ljudi. Pošto sam u RS, a koristim Visu od Sberbanka za povlačenje love sa PP - trenutna situacija ne izgleda dobro i hoću da pređem u neku drugu banku. Je l' imate kakve preporuke? Bio sam nekad u Intesi ali nažalost više im PP ne funkcioniše, a u Rajfajzen neću više nikad da kročim. Koliko se sjećam kad je bio onaj belaj sa Intesom iz nekog razloga mi ni u Sparkasse nisu htjeli dati Visa karticu, ne sjećam se tačno što.
- Bosanac sa dna kace
#8093 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Evo meni stoji da su mi poslane pare na racun, nemam aplikaciju pa ne mogu da vidim koliko je leglo na racun.
Centralna banka BiH daje kurs za dolar dana 1,746, a meni je obracunato po kursu od 1,681. Ko me sad tu zavalio da prostite? Banka, Pypal, ko je stig'o???
Centralna banka BiH daje kurs za dolar dana 1,746, a meni je obracunato po kursu od 1,681. Ko me sad tu zavalio da prostite? Banka, Pypal, ko je stig'o???
-
tajras
#8094 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Pozdrav, napravila sam paypal koji nisam povezala sa visa karticom. Na anketama sam dobila 10 eura i oni su mi poslali na paypal. Kada sam na mailu kliknula da prihvatam transkaciju i kada me odvelo na paypal racun, pisalo mi je da transakcija vise ne postoji.Zanima me da li mogu da primim novac ako nisam povezana sa bankovnom karticom? Hvala
-
Diverse
#8095 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Malo mi to sumnjivo sto si klikala na mejl da te odvede na racun. Nemoj to da radis, uloguj se na PayPal preko njihovog sajta ili aplikacije, ti mejlovi bas znaju da budu sa laznim linkvoma.tajras wrote: ↑08/03/2022 18:08 Pozdrav, napravila sam paypal koji nisam povezala sa visa karticom. Na anketama sam dobila 10 eura i oni su mi poslali na paypal. Kada sam na mailu kliknula da prihvatam transkaciju i kada me odvelo na paypal racun, pisalo mi je da transakcija vise ne postoji.Zanima me da li mogu da primim novac ako nisam povezana sa bankovnom karticom? Hvala
- _Reds_
#8096 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Banka ti daje po prodajnom kursu, ti banci prodaješ dolare, pogledaj kurs u svojoj banci.Bosanac sa dna kace wrote: ↑01/03/2022 14:11 Evo meni stoji da su mi poslane pare na racun, nemam aplikaciju pa ne mogu da vidim koliko je leglo na racun.
-
Iver
#8097 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Kakvo je stanje sada, koje banke sigurno podržavaju račun?
Probao sam Procredit i nije mi prošlo.
Probao sam Procredit i nije mi prošlo.
-
Guadalajara
#8098 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
BBI prepaid
-
willor329
#8099 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Pozdrav svima,zna li neko koji je mjesecni limit za prebacivanje sredstava sa PayPala na debitnu,ako uopste postoji,jer sam vec tokom ovog mjeseca prebacio 520$,a negdje sam vidio da je mjesecni limit 500$?
-
Diverse
#8100 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Nema taj limit, bar sto se PayPal-a tice. Znam da raiffeisen ima neki limit od 7000 maraka po kvartalu za PayPal, cini mi se.