Dobio je, duga priča, uglavnom sada pišu da na X90H nema tearinga koji se pojavljuje na X90J, sigurno ce nova verzija fw srediti to i na X90J. Čitava frka se digla zbog VRR na Sony, od "stručnjaka" koji su tvrdili da je hardverski limitiran pa nadalje, Sony odradio opet sjajan posao na kraju.
TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
-
AnonymousBIH
#20401 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
- nepass1
#20402 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Mora li se rucni taj update traziti ili dodje sam. Ja nisam primjetio da je bio
- arnes_king
#20403 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nigdje ne vidim informaciju da je sta bolje sa novom verzijom osim da je full podrska za PC, bez tearinga. I dalje je VRR bez local dimminga i range krece tek od 48Hz, sto za mene nije bas dobra implementacija i samo zbog nedostatka local dimminga ne vjerujem da cu ga koristiti.AnonymousBIH wrote: ↑07/03/2022 21:58Dobio je, duga priča, uglavnom sada pišu da na X90H nema tearinga koji se pojavljuje na X90J, sigurno ce nova verzija fw srediti to i na X90J. Čitava frka se digla zbog VRR na Sony, od "stručnjaka" koji su tvrdili da je hardverski limitiran pa nadalje, Sony odradio opet sjajan posao na kraju.
Svaka cast njima, rade i trude se, ali je cinjenica da je ovaj socket ogranicen i uzrok "problema" jer i drugi proizvodjaci s ovim socketom imaju slicne "probleme", s tim sto ih je vecina naslo bolja rjesenja.
Kako god, i dalje sam prezadovoljan ovim uredjajem i ne kajem se ni malo zbog izbora.
EDIT: Na RTINGS pise za minimum range da je < 20 Hz, tako da su to vjerovatno sredili sa zadnjim azuriranjem. Za Freesync support stoji no, kod mene je AMD GPU pa cu bas testirati, ali ako radi na g-sync a ne sa freesync onda to opet nije potpuna implementacija. Cini mi se da je ranije radilo sa AMD freesync pa cu zbog tog i testirati.
-
AnonymousBIH
#20404 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Čeka se VRR na PS5, a ovo je odličan posao od Sonyja.

- Mr.Sojic
#20405 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Naručen Samsung GQ - QN85AAT i javim se kasnije sa dojmovima.
Nadam se da ću biti pozitivno iznenaĐen, bRez uvrEđen
Nadam se da ću biti pozitivno iznenaĐen, bRez uvrEđen
-
vojopd
#20406 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
A xh90 vs x90j? Sta bi vi izabrali nebitno za cijenu?
-
AnonymousBIH
-
Madrid
#20408 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
pa xh90 bez local diminga je katastrofa realno, ne vidim da je taj vrr od neke koristi ako se mora zrtvovat LD.
Al eto pozitivno je sto je donja granica 20 i sto radi sa Nvidia karticama, mada cudno da ne mogu osposobit za AMD kartice...
Al eto pozitivno je sto je donja granica 20 i sto radi sa Nvidia karticama, mada cudno da ne mogu osposobit za AMD kartice...
- arnes_king
#20409 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Na AMD karticama je radilo i ranije, iako nije bilo navedeno. Pretpostavljam da i sada radi samo nije navedeno, samo izgleda da je na amd ovisno od dosta faktora jer amd sam od sebe komplikuje sa windows driverima. Imam AMD karticu pa cu testirati kada budem imao vremena.
- crnivrag
#20410 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Evo detaljan review TCL-a kojeg sam ja kupio, s tim da je kod mene 55" verzija, ali su svi feature-i identični:
Ovo što se mikrofona na daljinskom tiče je riješeno sa zadnjim system update-om
Ovo što se mikrofona na daljinskom tiče je riješeno sa zadnjim system update-om
- mc-twin
#20411 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Sve hocu da te pitam kako si ti zadovoljan sa svojim mini led tv-om? Jos su ovo prve geneacije,sa godinama bi trebalo svakako biti jos bolje.
- crnivrag
#20412 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Fakat jesam, jeste da je bio malo skuplji od standardnog LED TV-a, ali je bio jefitniji od OLED modela, a na njemu je dostupno sve što inače treba za gledanje, streaming i gaming
-
IstinitaPoruka
#20413 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Raja ima nešto što ne kontam. Da li može Npr. xiaomi ili amazon stick (ili box) otvarati Eon Tv kao aplikaciju na tvu? Ne daje mi se dodatni 5KM mjesečno za rentanje Telemachu.
-
Smoothie
#20414 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ja koristim na Fire Stick 4k bez problema, s tim da sam je morao skidati preko aptoide app, ima i drugih nacina ali se moze azurirati preko aptoide isto. Na Xiaomi bi trebalo da ide EON TV App jer je Android TV OS na xiaomi stick/boxu ako sam dobro upucen. I radi mi identicno kao i na EON boxuIstinitaPoruka wrote: ↑09/03/2022 17:35 Raja ima nešto što ne kontam. Da li može Npr. xiaomi ili amazon stick (ili box) otvarati Eon Tv kao aplikaciju na tvu? Ne daje mi se dodatni 5KM mjesečno za rentanje Telemachu.
- typeOnegative
#20415 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
da , može ... koristim i ja EON na fireu , sve je identično što se tiče aplikacije i sve radi bez problema . Ali , nema "+ -" za šaltanje kanala ( mora u dva klika preko select i tipke prema dole ili gore ), i brojčanog dijela na daljinskom da bi ukucao željeni broj , tako da obrati pažnju ako ti je to važno 
-
IstinitaPoruka
#20416 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ima li način da se to izbjegne? Znači ne bih onaj kod sa telemaha da ukucavam već jednostavno da koristim kao aplikaciju na mobitelu..imam već 1 tv priključen sa kodom, zato mi treba ovotypeOnegative wrote: ↑09/03/2022 18:52 da , može ... koristim i ja EON na fireu , sve je identično što se tiče aplikacije i sve radi bez problema . Ali , nema "+ -" za šaltanje kanala ( mora u dva klika preko select i tipke prema dole ili gore ), i brojčanog dijela na daljinskom da bi ukucao željeni broj , tako da obrati pažnju ako ti je to važno![]()
- typeOnegative
#20417 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Koliko znam nema ,a mobilne verzije kako se pisalo na drugim pdf-ovima ne rade na firesticku ...
- Ludacris
#20418 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Zdravo ljudi,
Posto sam davno otisao iz Sarajeva, zanimalo bi me gdje je najbolje/najsigurnije kupiti TV u Sarajevu?
Neovisno o cijenama
Mene interesuje korektnost prodavnica sto se tice garancije, porijeklo TV-a tj. da nisu neke mutljaze itd
Znam jos uvijek za Tehnoshop, Domod, da li pored toga ima novih prodavnica gdje mogu mirne duse uzeti TV?
Osim Samsung, Sony, LG, Philips imali neki oficijelni distributer TCL televizora?
Vjerovatno imaju ove Informacije negdje na prethodnim stranicama, ali ne pratim redovno tako da mi se stvarno
nije dalo listati sve redom
Halalite
Hvala
Posto sam davno otisao iz Sarajeva, zanimalo bi me gdje je najbolje/najsigurnije kupiti TV u Sarajevu?
Neovisno o cijenama
Mene interesuje korektnost prodavnica sto se tice garancije, porijeklo TV-a tj. da nisu neke mutljaze itd
Znam jos uvijek za Tehnoshop, Domod, da li pored toga ima novih prodavnica gdje mogu mirne duse uzeti TV?
Osim Samsung, Sony, LG, Philips imali neki oficijelni distributer TCL televizora?
Vjerovatno imaju ove Informacije negdje na prethodnim stranicama, ali ne pratim redovno tako da mi se stvarno
Halalite
Hvala
- problemnatravunu
#20419 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
e kupi, Imtec , FIS , plus.ba ,Technoshop, Univerzalno
- Ludacris
#20420 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Hvala na odgovoru, ali ako su samo nabrojane sve prodavnice onda i to nije bas u korist mog pitanja
Nije da ne znam bas nista, mene interesovalo konkretno da li ima novih radnji i da li se sta promijenilo
Univerzalno su bili i ostat ce zauvijek obicni kriminalci i prevaranti
Ne znam kako iko moze preporuciti Univerzalno
Tu ne bi potrosio 20 KM, a kamoli kupio TV
- Ludacris
#20421 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Edit: Mene interesuju konkretna iskustva i cinjenice zasto je sigurno kupiti u prodavnici XY
Od nabrajanja svih mogucih radnji koje postoje, nemam bas neke koristi
Hvala jos jednom
Od nabrajanja svih mogucih radnji koje postoje, nemam bas neke koristi
Hvala jos jednom
- crnivrag
#20422 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ja sam svoj TCL C825 kupio putem stranice televizori.ba i dobio 5 godina garancije direktno od TCL-a.
- mc-twin
#20423 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
https://www.sancta-domenica.ba/Ludacris wrote: ↑09/03/2022 21:41 Zdravo ljudi,
Neovisno o cijenama
Halalite
Hvala
- MTV
#20424 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Tehnomag/mobilmedia.
To su skoro sve, osim Univerzalnog, regularne radnje sa pravim garancijama a ne kao kod Univerzalnog cim napustis radnju garancija ne vrijedi.
Evo kod mene iskustva sta god je kupljeno u Tehnomagu/mobilmediji tamo na Koreji radi i dan danas pa cak i TV 2011 godine.
Dok par stvari iz piljara univerzalno, mobilshop ciglane i digitalcity je crklo nedugo nakon isteka ionako kratke i nikakve garancije.
To su skoro sve, osim Univerzalnog, regularne radnje sa pravim garancijama a ne kao kod Univerzalnog cim napustis radnju garancija ne vrijedi.
Evo kod mene iskustva sta god je kupljeno u Tehnomagu/mobilmediji tamo na Koreji radi i dan danas pa cak i TV 2011 godine.
Dok par stvari iz piljara univerzalno, mobilshop ciglane i digitalcity je crklo nedugo nakon isteka ionako kratke i nikakve garancije.
- problemnatravunu
#20425 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
E jebi ga, pa ne daje Univerzalno garanciju za TV koji prodaje,nego je garancija fabrička ili od importera !MTV wrote: ↑10/03/2022 00:00 Tehnomag/mobilmedia.
Kod mobitela koje oni prodaju je druga priča, da se razumijemo ....