Psihopati su sad svi sumnjivi hehe
Ne moze bolje kad krene na generale zapitaju se i oni
Navodno americki izvor ali osim telegrama ja nista ne mogu naci o tome na netu a bilo zanimljivo znati ko iz USA javlja ili je neki FAKE NEWS.
Lijepo rečeno iako bih ja dodao da tu važnu igra ulogu još pokoji faktor.Nespin wrote: ↑06/03/2022 18:32Zbigniew Brzezinski je čini mi se teoretisao da je Rusija zbog svoje veličine i multietničnosti (premda su Rusi apsolutna većina), osuđena na despotski, nasilnički način vladanja, inače bi se raspala. Ja se apsolutno ne slažem sa tim, čak ako je to i bilo tačno u prošlim vremenima, u današnje vrijeme je prevaziđeno, prije svega zbog svih informacijskih i drugih tehnologija koje su danas dostupne, a i Rusija nije više primarno poljoprivredna i zemlja teške industrije (mada bi sada ponovo mogla postatiPiaty wrote: ↑06/03/2022 18:17
Po meni je neprikladno poredjenje ovog botoksiranog sa bilo cim sa strane (Njemacka, Italija itd) jer je njegova politika kontinuitet od one iz 1917 godine i vezana je iskljucivo za Rusiju. Poprilicno autonoman koncept. Uglavnom, kod njih je stalna potreba za autokratom. Dobijem osjecaj da je Yelcin namjerno stavljen na vlast i to bas onakav kakav jest bio (pijandura), da bi se narodu reklo "e vidis da nama treba jedan jak vodja, lider kakvi su bili lideri u SSSR-u".
I onda jebiga...zacaraT krug). Kanada npr. je teritorijalno ogromna, multietnična zemlja sa dva službena jezika i ima jednu od najrazvijenijih demokratija na svijetu. Amerika je u svakom smislu velika, teritorijano i demografski. Problem Rusije je što je zapela u društveno ekonomskom razvoju i ova današnja vlast je produženi život Sovjeta i KGB u kapitalističkom okviru. Osim toga, Rusija, iako etnički heterogena, naročito na rubnim dijelovima (Kavkaz npr.), jezički i kulturno je prilično homogena, u Rusiji svi govore Ruski jezik, čak i oni kojima on nije maternji, što recimo u nekim drugim velikim državama nije slučaj, u Indiji npr. se govori par hiljada jezika
.
Da nije to malo precjenjeno? Sa Krimom max 1/10 Ukrajine a u to spadaju i okruženi gradovi.exliberal-ex wrote: ↑06/03/2022 19:52Maloprije procitah da je ukrajina povrsinom 2, 5 puta veca od uk . znaci ako su uzeli 1/3 pokrivaju skoro istu povrsinu
Nema od toga nista, sojgu nije rus, jedino ako ga ne iskoristi neko, ali tko, putin je okruzen klimoglavcimasumirprimus wrote: ↑06/03/2022 19:59Psihopati su sad svi sumnjivi hehe
Ne moze bolje kad krene na generale zapitaju se i oni![]()
Užas
Od kad traje taj dogovor i ko je to dogovorio itd?
https://abcnews.go.com/International/wi ... s-82958855Gusar-from-Riga wrote: ↑06/03/2022 20:30Od kad traje taj dogovor i ko je to dogovorio itd?
edit.. nasao sam.