Ukrajina

Cellos

#57801 Re: Ukrajina

Post by Cellos »

tandmand wrote: 06/03/2022 17:41
bhnapoleon1 wrote: 06/03/2022 15:36

Otić u Ukrajinu, korupcijom nabavit pasoš i dočepat se Ukrajine. Samo je bitno izbjeći mobilizaciju sa lažnim pasošem
Ako nas prime u EU po hitnom postupku, neće trebati takve akrobacije, tj. moći će Bošnjaci kao sada BH Hrvati, bez maltretiranja sa radnim vizama, da se zapošljavaju diljem Evrope.
16 godina smo čekali da nam ukinu Šengen vize a evo 27 godina čekamo da nam ukinu radne vize.
Samo sabura ...
Hhahha u kojem svijetu ti zivis pitam se, ako nije sarkazam :lol:

Cekaj ti, mozda ti unuk doceka.
saimidin

#57802 Re: Ukrajina

Post by saimidin »

noviforumas wrote: 06/03/2022 17:19
Kljucno je may be, tj pravit ce se da ne znaju odakle su dosli, jer nisu ludi zapoceti ww3

U meduvremenu britanci se vise nece frljati tipom I brojevima, samo ce poslati potrebno oruzje

https://youtu.be/0tPNoVH3u8U
amker

#57803 Re: Ukrajina

Post by amker »

Sa cim su ga oborili, i to jos ga ovjerise 2 puta..
Last edited by amker on 06/03/2022 17:51, edited 1 time in total.
Haris033

#57804 Re: Ukrajina

Post by Haris033 »

Prije 3 min. na Stupu prema aerodromu
Nespin

#57805 Re: Ukrajina

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 06/09/2022 09:50, edited 1 time in total.
Bloo
Globalna šefica

#57806 Re: Ukrajina

Post by Bloo »

Haris033 wrote: 06/03/2022 17:51 Prije 3 min. na Stupu prema aerodromu
Ode za Ukrajinu?
tovarish

#57807 Re: Ukrajina

Post by tovarish »

Kako bi izgledao Facebook 1939.? "Ovakva Poljska ugrožava njemačke granice"

"Koliko ja znam, nacisti su Poljacima nudili novi sporazum o nenapadanju na koji Poljaci nisu pristali. Znači, ako već tražimo krivce, treba ih tražiti na svim stranama, nisu ni Poljaci janjad."

"Pa normalno da je anektirao Poljsku. Ovakva Poljska ugrožava njemačke granice, ona joj je meki trbuh."

"Vidiš li di je na karti Poljska, a di Njemačka? Je li trebao pustiti u svom dvorištu da Poljska raste i naoružava se?"

"Mi malo kao da zaboravljamo Versajski ugovor. Istočna Pruska bila je odvojena od Njemačke. Takvo stanje nije bilo ni prirodno, ni održivo. Normalno da su Nijemci to htjeli promijeniti"

"Pazi, ako ga misliš napadati zbog aneksije Poljske moraš znati tko je napao radio u Gleiwitzu. Bez toga nemamo o čemu pričati."

"Znači, Poljaci napali njemački radio, teroriziraju Nijemce, a Njemačka na to ne bi smjela odgovoriti? LOL"

"Da su se Poljaci predali, ne bi bilo žrtava"
"Žrtve njemačke akcije? Poljska imala 30 nepotpuno mobiliziranih jedinica, Njemačka ima 63 divizije. Poljska je išla sa starijim oružjem i pješaštvom na njemačke tenkove. To mogu samo budale. Sve bi bilo lakše i bez krvi da su se odmah predali. Sami su krivi"

"On nije terorist. Da jest, ne bi Ribbentrop potpisao s Molotovom."

"On potpisuje sa sovjetima, a vi tvrdite da je ubojica i luđak? Pa ne bi s njima surađivao da je takav kakvim ga prikazujete?

"Nije on ništa započeo, pa ni u Weimarskoj republici nisu bili sretni s razgraničenjem."

"Neću reći da je Hitler cvijeće, ima on svojih mana, ali ni Poljaci nisu savršeni."

"Gle, da bi raspravljali o ovome moraš shvatiti njemački koncept 'Lebensrauma.' Oni su ogromna nacija. Uostalom, otkud ti ideja da će se tamo živjeti lošije pod nacistima nego dosad?"

"Najlakše je pričati o Hitleru. U redu, nije savršen, ali kakav je Rydz-Śmigły? Zašto se o njemu šuti? On je bio idealan, a Hitler nije? Ma nemojte mi prodavati te priče."

"Ček, ovdje sad govorimo je li u redu što je Hitler ušao u Poljsku, a pravimo se mutavi oko toga što su mu Britanija i Francuska odmah proglasile rat. Kao, on je ratoboran, a Churchill koji ga stalno izaziva nije? To su gluposti, ako želim biti objektivni, trebamo gledati cijelu sliku."

"Austrijanci su sami odlučili da će živjeti u Njemačkoj"
"Pokušavam biti objektivan. Austriju Hitler jest pripojio, ali tamo je raspisan referendum na kojem su skoro svi, ali stvarno skoro svi glasali za pripojenje Njemačkoj. Ja sam za to da se stanovnici određenih područja slobodno izjašnjavaju gdje žele živjeti. Ako Austrijanci žele biti u Njemačkoj, zašto ne bi bili? Tko kaže da i u Poljskoj neće biti referendum?"

"Nije naše da raspravljamo o svjetskoj politici. Moćnici se uvijek dogovore dok raja pati."

"S jedne strane, Njemačka nam se politika čini preagresivnom, a s druge zaboravljamo u kakvoj je stanju bila Njemačka nakon Prvog svjetskog rata. Treba i to razumjeti, velika nacija koja je prošla kroz razna poniženja. Mislim da im Hitler vraća ponos. Ima on svojih grešaka, ali svaki problem treba cjelovito sagledati."

"Pitao bih sve ove koji se tresu nad Hitlerovim namjerama u Poljskoj koliko su statusa objavili o američkom teroru nad Indijancima. Ili o Rooseveltovu načelu tzv. preventivne akcije. O tome nije pametno pisati, a Nijemce je ok nazivati ubojicama i teroristima?"
Nespin

#57808 Re: Ukrajina

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 06/09/2022 09:50, edited 2 times in total.
tandmand

#57809 Re: Ukrajina

Post by tandmand »

Cellos wrote: 06/03/2022 17:49
tandmand wrote: 06/03/2022 17:41

Ako nas prime u EU po hitnom postupku, neće trebati takve akrobacije, tj. moći će Bošnjaci kao sada BH Hrvati, bez maltretiranja sa radnim vizama, da se zapošljavaju diljem Evrope.
16 godina smo čekali da nam ukinu Šengen vize a evo 27 godina čekamo da nam ukinu radne vize.
Samo sabura ...
Hhahha u kojem svijetu ti zivis pitam se, ako nije sarkazam :lol:

Cekaj ti, mozda ti unuk doceka.
Pa druže, evropske vrijednosti ... zar mi nismo ti autohtoni evropljani, pa naši prijatelji u EU .... pa evo smo se svrstali na stranu Zapada ko Čečeni na stranu Rusije. Pa valjda smo zaslužili majku mu, pored pretrpljene agresije, genocida, logora,embarga, podjele zemlje ... imaju li imalo savjesti.
Nek nas poguraju 1% koliko su Ukrajinu ...
amker

#57810 Re: Ukrajina

Post by amker »

Nespin wrote: 06/03/2022 17:54
To je ovaj konvoj što je prošao kroz Zenicu, za bazu Butmir. Lijepo :thumbup:
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/john ... /220306058

Mozda se odnosi na ovo..
jelleMania

#57811 Re: Ukrajina

Post by jelleMania »

Bloo wrote: 06/03/2022 17:55
Ode za Ukrajinu?
E jbg sad :lol:
Franco Baresi

#57812 Re: Ukrajina

Post by Franco Baresi »

Gandalf wrote: 06/03/2022 17:42
jelleMania wrote: 06/03/2022 16:44

Jako fin i razuman post .. :thumbup:
:thumbup: :thumbup:
:thumbup:
Bloo
Globalna šefica

#57813 Re: Ukrajina

Post by Bloo »

Nespin wrote: 06/03/2022 17:57
Bloo wrote: 06/03/2022 17:55

Ode za Ukrajinu?
Kakva Ukrajina, ovi su za nas :D :bih:
Pa da onda i vi odete na neku temu koja se tice BiH :D :bih:
HarTar

#57814 Re: Ukrajina

Post by HarTar »

Uništeni kamioni ukrajinske vojske nakon upada u zasjedu u Zaporožju na granici sa Donbasom.

ImageImageImage
jednonogi_Jack

#57815 Re: Ukrajina

Post by jednonogi_Jack »

tovarish wrote: 06/03/2022 17:55
Spoiler
Show

"Koliko ja znam, nacisti su Poljacima nudili novi sporazum o nenapadanju na koji Poljaci nisu pristali. Znači, ako već tražimo krivce, treba ih tražiti na svim stranama, nisu ni Poljaci janjad."

"Pa normalno da je anektirao Poljsku. Ovakva Poljska ugrožava njemačke granice, ona joj je meki trbuh."

"Vidiš li di je na karti Poljska, a di Njemačka? Je li trebao pustiti u svom dvorištu da Poljska raste i naoružava se?"

"Mi malo kao da zaboravljamo Versajski ugovor. Istočna Pruska bila je odvojena od Njemačke. Takvo stanje nije bilo ni prirodno, ni održivo. Normalno da su Nijemci to htjeli promijeniti"

"Pazi, ako ga misliš napadati zbog aneksije Poljske moraš znati tko je napao radio u Gleiwitzu. Bez toga nemamo o čemu pričati."

"Znači, Poljaci napali njemački radio, teroriziraju Nijemce, a Njemačka na to ne bi smjela odgovoriti? LOL"

"Žrtve njemačke akcije? Poljska imala 30 nepotpuno mobiliziranih jedinica, Njemačka ima 63 divizije. Poljska je išla sa starijim oružjem i pješaštvom na njemačke tenkove. To mogu samo budale. Sve bi bilo lakše i bez krvi da su se odmah predali. Sami su krivi"

"On potpisuje sa sovjetima, a vi tvrdite da je ubojica i luđak? Pa ne bi s njima surađivao da je takav kakvim ga prikazujete?

"Nije on ništa započeo, pa ni u Weimarskoj republici nisu bili sretni s razgraničenjem."

"Neću reći da je Hitler cvijeće, ima on svojih mana, ali ni Poljaci nisu savršeni."

"Gle, da bi raspravljali o ovome moraš shvatiti njemački koncept 'Lebensrauma.' Oni su ogromna nacija. Uostalom, otkud ti ideja da će se tamo živjeti lošije pod nacistima nego dosad?"

"Najlakše je pričati o Hitleru. U redu, nije savršen, ali kakav je Rydz-Śmigły? Zašto se o njemu šuti? On je bio idealan, a Hitler nije? Ma nemojte mi prodavati te priče."

"Ček, ovdje sad govorimo je li u redu što je Hitler ušao u Poljsku, a pravimo se mutavi oko toga što su mu Britanija i Francuska odmah proglasile rat. Kao, on je ratoboran, a Churchill koji ga stalno izaziva nije? To su gluposti, ako želim biti objektivni, trebamo gledati cijelu sliku."

"Pokušavam biti objektivan. Austriju Hitler jest pripojio, ali tamo je raspisan referendum na kojem su skoro svi, ali stvarno skoro svi glasali za pripojenje Njemačkoj. Ja sam za to da se stanovnici određenih područja slobodno izjašnjavaju gdje žele živjeti. Ako Austrijanci žele biti u Njemačkoj, zašto ne bi bili? Tko kaže da i u Poljskoj neće biti referendum?"

"Nije naše da raspravljamo o svjetskoj politici. Moćnici se uvijek dogovore dok raja pati."

"S jedne strane, Njemačka nam se politika čini preagresivnom, a s druge zaboravljamo u kakvoj je stanju bila Njemačka nakon Prvog svjetskog rata. Treba i to razumjeti, velika nacija koja je prošla kroz razna poniženja. Mislim da im Hitler vraća ponos. Ima on svojih grešaka, ali svaki problem treba cjelovito sagledati."

"Pitao bih sve ove koji se tresu nad Hitlerovim namjerama u Poljskoj koliko su statusa objavili o američkom teroru nad Indijancima. Ili o Rooseveltovu načelu tzv. preventivne akcije. O tome nije pametno pisati, a Nijemce je ok nazivati ubojicama i teroristima?"
Nespin

#57816 Re: Ukrajina

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 06/09/2022 09:51, edited 1 time in total.
sinuhe

#57817 Re: Ukrajina

Post by sinuhe »

Na BBC pise da se nisu mogli dogovoriti ko moze dobrovoljno napustiti Mariupol sto se vec moze svakako tumaciti.
Bloo
Globalna šefica

#57818 Re: Ukrajina

Post by Bloo »

jednonogi_Jack wrote: 06/03/2022 18:00

You have a special place in my heart. :kiss:
amker

#57819 Re: Ukrajina

Post by amker »

Imali neko da nam ovo malo prevede...
tandmand

#57820 Re: Ukrajina

Post by tandmand »

Nadzornik wrote: 06/03/2022 15:51
sumirprimus wrote: 06/03/2022 15:43
Ko da podrzavas putina? Il si zabrinut za evropski mir?
Koji normalan covijek moze podrzavati Putina u ovom nicim izazvanom krvavom pohodu na Ukrajinu moj Sumi... :(
Zar nije bilo ono "ša je šta me gledaš, ti mene stalno gledaš ..." :D

Image
dani ponosa i slave, Majdan, 20.12.2013

Kronologija krize u Ukrajini
https://www.dw.com/hr/kronologija-krize ... a-17614637
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#57821 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

HerrFlick999 wrote: 06/03/2022 17:40 ... ali kako neko moze zakljuciti da je debeljuca gadjao civile ili da je ratni zlocinac u Siriji tek tako sto je pilot?
tako sto je ruski pilot - oni nista drugo nisu ni radili u siriji, sami su tukli civilne objekte i cinili ratne zlocine
isto rade u ukrajini - nema fule proglasiti ruske pilote koji lete u siriji i ukrajini ratnim zlocincem kada to jesu, ne treba da ti ga bude zao dobice sto je zasluzio

ovaj svinjoglavi je zavrsio karijeru
jedan fasista manje

smrt fasistima, slava ukrajini
Nespin

#57822 Re: Ukrajina

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 06/09/2022 09:51, edited 1 time in total.
lajkujMe

#57823 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Spoiler
Show

Sve jasno
DonieBrasco

#57824 Re: Ukrajina

Post by DonieBrasco »

Sve su prilike da je Ukrajina pustena niz vodu, kada rusi dođu mnogima europejcima u dvoriste opet ce biti "NATO nece ratovati sa Rusijom".

Neka se malo zabrinu.
tandmand

#57825 Re: Ukrajina

Post by tandmand »

lajkujMe wrote: 06/03/2022 18:07
Spoiler
Show
Sve jasno
Njemačka je nakon II svj. rata izgubila skoro trećinu teritorije, koja je ostala uglavnom u Poljskoj.
Ne bilo primjenjeno. :D
Post Reply