Ukrajina
- zigubigule
#57651 Re: Ukrajina
Aerodrom nakon raketnih napada
-
Osmi Socrates
#57652 Re: Ukrajina
Odbio je da da bilo kakvu izjavu. Ovdje pričamo o svjetski poznatom dirigentu, ne o anonimnim ljudima. Recimo, odgovarajuća paralela bi bio Kusturica.tandmand wrote: ↑06/03/2022 14:43Ako je dirigent podržao agresiju Rusije, tj. odluku Putina o invaziji onda je OK. (odluka ustanove)Osmi Socrates wrote: ↑06/03/2022 14:30 Zavisi i od nivoa podržavanja. Ovaj dirigent je bio aktivno uključen u političko promoviranje Putina u Rusiji i u svijetu. Čak mu je valjda i prijatelj.
Ugledna ustanova jednostavno ne može imati veze sa takvima.
Da napravimo paralelu. Za vrijeme izbora 1990. najveći broj glasova za Predsjednika Predsjedništva R BiH je dobio Fikret Abdić, 1.045.539 glasova 47,4%.
Kasnije je Fikret Abdić izvršio agresiju na Republiku BiH. Kad bi znali ko su ovi ljudi od 1.045.539 glasova, da li bi im bilo opravdano "ebat majku", jer su podržali čovjeka koji je napravio izdaju?
-
Karikaturist
#57653 Re: Ukrajina
Ova dva posta vrijede vise nego 99% napisanih stvari na temi..sherbett wrote: ↑06/03/2022 14:45Olaf1 wrote: ↑06/03/2022 14:27 Imam kontakt sa osobom koja je jučer izbjegla iz Kharkova u Dnjepar sa ciljem da ide dalje prema Zapadu, ali nakon što se se uvjerila u raspoloženje ljudi u Dnjepru ostaje tu da pokuša doprinijeti odbrani na bilo koji način. Pitao sam za stanje u Kharkivu, kaže da trenutno ne vidi način kako taj grad može pasti pod rusku kontrolu, izuzev da ga sravne sa zemljom. Život u Dnjepru teče normalno, radi privreda, restorani, police u samoposlugama pune. E da, šta mi je bilo zanimljivo, prije ove agresije bilo je ljudi koji su bili da kažem neodlučni po pitanju Rusije i Ukrajine, ti su sad apsolutno na strani zemlje u kojoj žive, tvrdokorniji su od ovih drugih po pitanju odnosa prema Moskvi.![]()
Ja srela neki dan Ruskinju s kojom sam radila, a koja se ovdje udala. Ona je izvan sebe, uopce ne razumije sta se i zasto desava. I sama ima ukrajinske krvi.. Kaze hrpa Rusa ima rodbinu u Ukrajini, da su oni braća. Ona je tu pa moze pratiti sta se stvarno desava, ali mislim da su ovi u Rusiji totalno odsjeceni od svijeta i dogadjanja
Bas cu ju pitati sta misle njeni doma, al kad jos nije bas naucila jezik pa ju tesko razumijem sve
- TDK-90
#57654 Re: Ukrajina
Nema on nikakve sankcije kakve ga sleduju za njegove izjave i djelovanje , pocasno ovo pocasno ono BvB pocasno mjestokonoplja wrote: ↑06/03/2022 14:28
@TDK-90
Ti i ja ne citamo istne vijesti jer da citamo onda bi ti znao da su Schrödera svi osudili. Da ga je SPD izbacio is svog "Hall of Fame", da mu Heidelberger SD prijeti oduzimanjem clanstva, da DFB mu je dao ultimatum da napusti sve svoje ruske pozicije ili ce izgubiti njihovo pocasno clanstvo, da mu je BvB oduzeo mjesto pocasnog predsjedika i da ga narod u Njemackoj nikako ne gotivi.
Desava se genocid nad neduzim Ukrajinskim narodom , a ovaj gubi BvB pocasno mjesto
Nijemci su najvece mutikase na kontinentu ni Britanci im nisu ravni
-
sumirprimus
#57656 Re: Ukrajina
Fali pgm
- TDK-90
#57658 Re: Ukrajina
UpravoKarikaturist wrote: ↑06/03/2022 14:53Ova dva posta vrijede vise nego 99% napisanih stvari na temi..sherbett wrote: ↑06/03/2022 14:45
![]()
Ja srela neki dan Ruskinju s kojom sam radila, a koja se ovdje udala. Ona je izvan sebe, uopce ne razumije sta se i zasto desava. I sama ima ukrajinske krvi.. Kaze hrpa Rusa ima rodbinu u Ukrajini, da su oni braća. Ona je tu pa moze pratiti sta se stvarno desava, ali mislim da su ovi u Rusiji totalno odsjeceni od svijeta i dogadjanja
Bas cu ju pitati sta misle njeni doma, al kad jos nije bas naucila jezik pa ju tesko razumijem sve
Branis stavove onih u kojoj zemlji zivis
- tandmand
#57659 Re: Ukrajina
Na osnovu fizionomije, se da zaključiti da je to ista fela.Osmi Socrates wrote: ↑06/03/2022 14:49Odbio je da da bilo kakvu izjavu. Ovdje pričamo o svjetski poznatom dirigentu, ne o anonimnim ljudima. Recimo, odgovarajuća paralela bi bio Kusturica.tandmand wrote: ↑06/03/2022 14:43
Ako je dirigent podržao agresiju Rusije, tj. odluku Putina o invaziji onda je OK. (odluka ustanove)
Da napravimo paralelu. Za vrijeme izbora 1990. najveći broj glasova za Predsjednika Predsjedništva R BiH je dobio Fikret Abdić, 1.045.539 glasova 47,4%.
Kasnije je Fikret Abdić izvršio agresiju na Republiku BiH. Kad bi znali ko su ovi ljudi od 1.045.539 glasova, da li bi im bilo opravdano "ebat majku", jer su podržali čovjeka koji je napravio izdaju?

- Haris.ba
#57660 Re: Ukrajina
Mozda su to pametne bombe koje samo glume da su glupe.
Propagande ima na svim stranama. Ali, ne mogu da vjerujem da ovakvi avioni idi u bombardirati. Jedino, ako ukrajinska aviacija ne postoji vise.
-
zigzag
#57661 Re: Ukrajina
Vrijede. A to je da se svo zlo,kako prema ukrajincima tako i prema rusima u Rusiji, može i mora pripisati idiotu putinu.Karikaturist wrote: ↑06/03/2022 14:53Ova dva posta vrijede vise nego 99% napisanih stvari na temi..sherbett wrote: ↑06/03/2022 14:45
![]()
Uništio je i Rusiju i puno porodica u Rusiji.
-
sumirprimus
#57662 Re: Ukrajina
Kakav hetrik bosnaska dijaspra u njemackoj i eu je uz ukrajinu
Bravo dijasporo! A pljuvala se ovde dijaspora godinama u pokusaju razdvajanja
-
ozdrlje_donje
-
Olaf1
#57664 Re: Ukrajina
Ova osoba s kojom ja imam kontakt ima baku i dedu u Moskvi, prvi dan agersije su prekinuli kontakte, njena mama je rekla da više neće da čuje za svoje roditelje jer su je sve vrijeme ubjeđivali da nema šanse da će biti ikakvog rata. Suština je da su ljudi u Moskvi i šire u kompletnoj Rusiji propagandom "oprani", teško je u takvim okolnostima očekivati reakciju javnosti. Jedino što budi nadu u pozitivan ishod, šta god on bio, po meni je ovakav otpor i odgovor običnog Ukrajinskog čovjeka. Suštinski, oni su ipak imali izbor, mogli su postati marioneta Moskve, predati se... Ako na tas staviš život ili slobodu, većina bi uzela život, ali eto, oni su pokazali da im je to od jednake važnosti i stoje pred agresorom.sherbett wrote: ↑06/03/2022 14:45Olaf1 wrote: ↑06/03/2022 14:27 Imam kontakt sa osobom koja je jučer izbjegla iz Kharkova u Dnjepar sa ciljem da ide dalje prema Zapadu, ali nakon što se se uvjerila u raspoloženje ljudi u Dnjepru ostaje tu da pokuša doprinijeti odbrani na bilo koji način. Pitao sam za stanje u Kharkivu, kaže da trenutno ne vidi način kako taj grad može pasti pod rusku kontrolu, izuzev da ga sravne sa zemljom. Život u Dnjepru teče normalno, radi privreda, restorani, police u samoposlugama pune. E da, šta mi je bilo zanimljivo, prije ove agresije bilo je ljudi koji su bili da kažem neodlučni po pitanju Rusije i Ukrajine, ti su sad apsolutno na strani zemlje u kojoj žive, tvrdokorniji su od ovih drugih po pitanju odnosa prema Moskvi.![]()
-
sumirprimus
#57665 Re: Ukrajina
Aha vjerovo il ne kubure s pgm ko i sa dronovima ko i s logistikom .nisu rusi ono za sta su se prodavali. Jos je losije stanje u RV. Zivjeli na staroj slavi i kalili bijes na malim koji ne mogu vratit udarac.
- SpecialOffer
#57666 Re: Ukrajina
Ovaj sukob nije obican, klasican sukob i ne moze se posmatrati kao takav.
Ovdje jos neki nisu skontali ili si ZA ili si PROTIV, nema trece opcije. Ovo je kraj ruskoj uticaja u Europi i USA a posljedicno i u svijetu.
Novo poglavlje je pocelo a zna se ko je tata mata ove igre. A najgore je sto i postivaoci lika i djela ruskog agresora znaju da je kraj, kad zatvore oci i sagledaju sve opcije vide da Rusija ne moze ni u jednom scenariju izaci kao pobjednik, ali se jos uvijek nisu pomirili sa tom cinjenicom vec kao davljenik pokusavaju uzeti zadnji udisaj prije nego sto u potpunosti izdahnu.
Znate onu diskusiju, a vodila se 1000 puta, USA slabi, ceka se nova preraspodjela karata na globalnom nivou, bla bla bla... Ovo ste mogli cuti i od politicara u okruzenju. Cekanje povoljnog trenutka da se zavrse zapoceti zlocinacki procesi. Cekanje povoljnog trenutka da se objedine teritorije, vrate izgubljenje, uzmu nove...
Ali na njihovu zalost ne da nema tih novih povoljnih karata vec izgleda da vise nece ni sjediti za stolom gdje se dijele karate.
Putin se prepracunao. Pucao je Rusiji u nogu i sad se ceka da iskrvari. Niko, pa cak ni ruski narod ne moze zaustaviti to krvarenje. Jedino sto mogu uraditi jeste da skinu Putina, ubrzaju proces umiranja kao "sile" i da pokusaju zaploviti nekim mirnijim lukama (sto ce biti tesko).
Ne postoji opcija u kojoj Rusija moze izaci kao pobjednik. Vrijeme ne igra za njih.
Ovdje jos neki nisu skontali ili si ZA ili si PROTIV, nema trece opcije. Ovo je kraj ruskoj uticaja u Europi i USA a posljedicno i u svijetu.
Novo poglavlje je pocelo a zna se ko je tata mata ove igre. A najgore je sto i postivaoci lika i djela ruskog agresora znaju da je kraj, kad zatvore oci i sagledaju sve opcije vide da Rusija ne moze ni u jednom scenariju izaci kao pobjednik, ali se jos uvijek nisu pomirili sa tom cinjenicom vec kao davljenik pokusavaju uzeti zadnji udisaj prije nego sto u potpunosti izdahnu.
Znate onu diskusiju, a vodila se 1000 puta, USA slabi, ceka se nova preraspodjela karata na globalnom nivou, bla bla bla... Ovo ste mogli cuti i od politicara u okruzenju. Cekanje povoljnog trenutka da se zavrse zapoceti zlocinacki procesi. Cekanje povoljnog trenutka da se objedine teritorije, vrate izgubljenje, uzmu nove...
Ali na njihovu zalost ne da nema tih novih povoljnih karata vec izgleda da vise nece ni sjediti za stolom gdje se dijele karate.
Putin se prepracunao. Pucao je Rusiji u nogu i sad se ceka da iskrvari. Niko, pa cak ni ruski narod ne moze zaustaviti to krvarenje. Jedino sto mogu uraditi jeste da skinu Putina, ubrzaju proces umiranja kao "sile" i da pokusaju zaploviti nekim mirnijim lukama (sto ce biti tesko).
Ne postoji opcija u kojoj Rusija moze izaci kao pobjednik. Vrijeme ne igra za njih.
- konoplja
#57667 Re: Ukrajina
Pa koje bi to ti sankcije da Herrn Schröder opale? Hocemo li mu zapljeniti svu imovinu? Zamrznuti bankovne racune? Oduzeti drzavljanstvo?TDK-90 wrote: ↑06/03/2022 14:53Nema on nikakve sankcije kakve ga sleduju za njegove izjave i djelovanje , pocasno ovo pocasno ono BvB pocasno mjestokonoplja wrote: ↑06/03/2022 14:28
@TDK-90
Ti i ja ne citamo istne vijesti jer da citamo onda bi ti znao da su Schrödera svi osudili. Da ga je SPD izbacio is svog "Hall of Fame", da mu Heidelberger SD prijeti oduzimanjem clanstva, da DFB mu je dao ultimatum da napusti sve svoje ruske pozicije ili ce izgubiti njihovo pocasno clanstvo, da mu je BvB oduzeo mjesto pocasnog predsjedika i da ga narod u Njemackoj nikako ne gotivi.![]()
Desava se genocid nad neduzim Ukrajinskim narodom , a ovaj gubi BvB pocasno mjesto![]()
Nijemci su najvece mutikase na kontinentu ni Britanci im nisu ravni![]()
Eto reci majstore pa cemo se dogovorit.
-
Osmi Socrates
#57668 Re: Ukrajina
Meni su isti ta dvojica gore. Sutra će iste šuplje pričati da nekako opravdaju ovaj glupavi Putlerov rat.
Ja bih bio još i gori od ovih u Minhenu. Ja bih hapsio i ispitivao. Demokratije i ljudskih prava ima samo za one koji cijene demokratiju i ljudska prava.
Ja bih bio još i gori od ovih u Minhenu. Ja bih hapsio i ispitivao. Demokratije i ljudskih prava ima samo za one koji cijene demokratiju i ljudska prava.
-
sumirprimus
#57669 Re: Ukrajina
Kasparov je da se slajemu hag! Gdje bi se zvanicno mogli dokazat ruski zlocini i u siriji
Ovo je jos bolje, i zato boli
- SpecialOffer
#57671 Re: Ukrajina
Los primjer. U trenutku kada se glasola za Fikreta on nije bio ratni zlocinac. Najebati se treba svima koju glasali za njega, poslije rata, presude...svima koji su ga doveli da bude nacelnik opcine Velika Kladusa i koji ga podzavaju nakon toga.tandmand wrote: ↑06/03/2022 14:43Ako je dirigent podržao agresiju Rusije, tj. odluku Putina o invaziji onda je OK. (odluka ustanove)Osmi Socrates wrote: ↑06/03/2022 14:30 Zavisi i od nivoa podržavanja. Ovaj dirigent je bio aktivno uključen u političko promoviranje Putina u Rusiji i u svijetu. Čak mu je valjda i prijatelj.
Da napravimo paralelu. Za vrijeme izbora 1990. najveći broj glasova za Predsjedništvo R BiH je dobio Fikret Abdić, 1.045.539 glasova 47,4%.
Tako isto i sa Putinom.
Last edited by SpecialOffer on 06/03/2022 15:08, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#57672 Re: Ukrajina
Ameri rade odlican posao koji se ne vidi. Dabogda nas tako podrzali
sad potpisujem gdje treba
1.45
1.45
-
Osmi Socrates
#57673 Re: Ukrajina
A pilota im, jbmt ti život.
To treba obarati iz estetskih razloga, prije svega.
To treba obarati iz estetskih razloga, prije svega.
-
sumirprimus
#57674 Re: Ukrajina
Bagra zlocinacka, kako ce im sve stic na naplatu.
-
Excel2
#57675 Re: Ukrajina
Je li moguce da je ovo tebi logicno? Ne fkt, ne provociram, ali da li je ovo tebi dobra usporedba? Ako jest, onda nam trosis vrijeme.tandmand wrote: ↑06/03/2022 14:43Ako je dirigent podržao agresiju Rusije, tj. odluku Putina o invaziji onda je OK. (odluka ustanove)Osmi Socrates wrote: ↑06/03/2022 14:30 Zavisi i od nivoa podržavanja. Ovaj dirigent je bio aktivno uključen u političko promoviranje Putina u Rusiji i u svijetu. Čak mu je valjda i prijatelj.
Da napravimo paralelu. Za vrijeme izbora 1990. najveći broj glasova za Predsjedništvo R BiH je dobio Fikret Abdić, 1.045.539 glasova 47,4%.