Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
mishic
#52726 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pročitaj kako piše!
-
noviforumas
#52727 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bravo Covicu, samo pisaj po hrvatskim zrtvama srpske agresije
https://nap.ba/news/90753Čović za Novu: Nije mi žao što sam rekao 'čuvajte RS'
-
laly
#52728 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Moze li neko prokomentarisati ovo desavanje u Srbiji oko povecanja stepena borbene gotovosti.. Procitala sam na nekim portalima da su poceli odrzavati vojne vjezbe. Tacno me neka zabrinutost obuzela. Sta vi mislite o tome?
- jasib
#52729 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
U BiH ima mnogo većih i manjih hotela koji ne rade ili rade vrlo vrlo loše. Svi oni mogu smjestiti Ukrajince, da im država plaća njihov boravak i hranu.Sarajmen wrote: ↑03/03/2022 17:02 BiH može smjestiti izbjeglice iz Ukrajine
U namjenu smještaja izbjeglica postoje dva centra (Delijaš i Salakovac), te da je kapacitet oko 250 osoba u oba centra, odnosno 500 ukupno.
Pomocnik ministrice Planinić je izrazio spremnost pomoći ukrajinskoj strani prilikom reguliranja boravka izbjeglica u BiH, u saradnji sa nadležnim Ministarstvom sigurnosti BiH i Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH.
Npr. hotel Bristol u Sarajevu je potpuno prazan...
-
Olaf1
#52730 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kakav mandat ima EUFOR u BiH, konkretno ove snage koje su trenutno raspoređene, hipotetički da sutra iz manjeg entiteta krenu u nekom pravcu eskalacije, šta je njihov tu posao i da li su snage NATO te koje bi asistirale u rješavanju krize? Kolika je stvarna moć zapadne alijanse u BiH, da li bismo bili u sličnoj situaciji kao Ukrajina (dostava naoružanja, sankcije agresoru) i prepušteni sami sebi?
- Prpa.ba
#52731 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
EUFOR je tu da pozove sve zaracene strane na suzdrzanost i da konstatuju da ce gradjani osiromasiti zbog politicara. Americka ambasada je tu da pozove Bosnjake da idu na javne rasprave u organizaciji Republike Srpske o zakonima kojima se rusi ustavni poredak drzave.
Naravno da smo prepusteni sami sebi i da mozemo racunati samo na sebe. Zapad ako bude htio pomoci, pomoci ce, ali onoliko koliko je njima cejf (i koliko izlobiramo).
Naravno da smo prepusteni sami sebi i da mozemo racunati samo na sebe. Zapad ako bude htio pomoci, pomoci ce, ali onoliko koliko je njima cejf (i koliko izlobiramo).
- Bloo
- Globalna šefica
#52732 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... adi/432615?
deseti mjesec, 2021.
Poletilo se. Da li se najveći političar među reisima (?) oglasio povodom Ukrajine 
deseti mjesec, 2021.
-
pinkman
#52733 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
JesteBloo wrote: ↑05/03/2022 20:22 https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... adi/432615?
deseti mjesec, 2021.Poletilo se. Da li se najveći političar među reisima (?) oglasio povodom Ukrajine
![]()
Napisao otvoreno pismo i porucio sram te bilo
-
Lilium 1921
#52734 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ahmetović: Nije daleko od izbijanja vojnog sukoba u BiH, mir je ugrožen i na Zapadnom Balkanu
Raja ga kolko vidim ismijava, a daleko je od toga..mi vicemo predizborna a nismo svjesni da jedna odluka bukvalno nas dijeli od ratnog stanja
Raja ga kolko vidim ismijava, a daleko je od toga..mi vicemo predizborna a nismo svjesni da jedna odluka bukvalno nas dijeli od ratnog stanja
- horkesh
#52735 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
U trenutnoj konstelaciji snaga? Bogdom, ali čak ni oni nisu toliko ludi.GranicarZvornik wrote: ↑05/03/2022 22:29 Nisam siguran u tacnost informacija ali procitao sam negdje da je Dacic zvani patuljak bio u rusiji i potpisao vojnu saradnju sa rusijom.Znaci ako je vojska i policija srbije digla vojnu spremnost i kao hoce neke vjezbe .a Dodik i njegova policija uradili su isti potez..cini mi se da iza ugla se nesto sprema .Da mozda i oni ne zele pokusati ruski recept ..odvajanje ,rat ,zastita srpskog sveta u BiH??
- Ozimician
#52736 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nego, primjećujete li vi koliko se proruskih komentatora nakotilo po klixu, pa i na forumu ovdje?
Širi se defetizam i svako ko upozorava na trenutno stanje - ismijava se.
A uživo s kim god pričaš, većina ozbiljno shvata upozoravanje.
Širi se defetizam i svako ko upozorava na trenutno stanje - ismijava se.
A uživo s kim god pričaš, većina ozbiljno shvata upozoravanje.
- jasib
-
HD_2015
#52738 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja lično, face to face, u zadnje vrijeme nisam sreo nijedno osobu koja kaže da neće biti rata. Ovo na forumu su infiltratori koji nas pokušavaju u nešto ubijediti, eto ko mi budale.Lilium 1921 wrote: ↑06/03/2022 00:12 Ahmetović: Nije daleko od izbijanja vojnog sukoba u BiH, mir je ugrožen i na Zapadnom Balkanu
Drugi filter za infiltratore bi bio izjave tipa: "Neću ratovati za Bakira i SDA bagru".
- Haris.ba
#52739 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I moje je iskustvo takvo. Da li pusemo u jogurt, vidjecemo.HD_2015 wrote: ↑06/03/2022 07:57Ja lično, face to face, u zadnje vrijeme nisam sreo nijedno osobu koja kaže da neće biti rata. Ovo na forumu su infiltratori koji nas pokušavaju u nešto ubijediti, eto ko mi budale.Lilium 1921 wrote: ↑06/03/2022 00:12 Ahmetović: Nije daleko od izbijanja vojnog sukoba u BiH, mir je ugrožen i na Zapadnom Balkanu
Drugi filter za infiltratore bi bio izjave tipa: "Neću ratovati za Bakira i SDA bagru".
A, tim sto spominju Baketa samo kazem da cu se ja boriti za naseg predsjednika Dodika. Jer vidim da su mu puna usta postivanja ustava.
-
Osmi Socrates
#52740 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sve zavisi od Vučića. On je sebe doveo u lose-lose situaciju.
Ako se nedvosmisleno okrene Zapadu, rizikuje građanski rat u Srbiji. Ako se okrene Dodiku i Putinu, Srbija će biti sravnjena sa zemljom. Više neće moći na dvije stolice.
Ako se nedvosmisleno okrene Zapadu, rizikuje građanski rat u Srbiji. Ako se okrene Dodiku i Putinu, Srbija će biti sravnjena sa zemljom. Više neće moći na dvije stolice.
-
daddy-kool
#52741 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vucic nece donijeti odluku njemu se najvise svidja da bude na dvije stolice. Vjerovarno ce Rusi preko Dodika pokrenuti secesiju. Samo mislim da ce prvo zavrsiti Ukrajinu.
Rat, ili ograniceni oruzani sukob, je nazalost realna mogucnost.
Rat, ili ograniceni oruzani sukob, je nazalost realna mogucnost.
-
Osmi Socrates
#52742 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne mogu Rusi ništa u BiH bez Srbije.
Ne može Vučić više na dvije stolice. Godinama igra ovu igru, ne može više. Možda čak i prije izbora mora odlučiti dvije važne stvari.
Pustiti Dodika niz vodu ili ne. Priznanje Kosova.
Ne može Vučić više na dvije stolice. Godinama igra ovu igru, ne može više. Možda čak i prije izbora mora odlučiti dvije važne stvari.
Pustiti Dodika niz vodu ili ne. Priznanje Kosova.
-
Osmi Socrates
#52743 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako Zapad želi izazvati potpuno rasulo Srbije u tri dana, dovoljno im je da prime Kosovo u NATO.
I BiH, ali tu još žele ostaviti malo mogućnosti da se RS i Srbija urazume sami od sebe.
I BiH, ali tu još žele ostaviti malo mogućnosti da se RS i Srbija urazume sami od sebe.
- Prpa.ba
#52744 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nije to, nego cekanje na urazmljivanje pravoslavnih proruskih separatista nema alternativu jer Bosnjaci ne znaju sta hoce od BiH niti imaju snage za integrativne i ofenzivne procese.
Tako da imamo pat poziciju gdje se drzava tesko moze raspasti jer su pravoslavci preslabi, a ne moze se ni centralizovati jer nema snage za odrzivost takve drzave osim vojne sile zapada, a sto bi to neko radio bez ikakve koristi.
Tako da imamo pat poziciju gdje se drzava tesko moze raspasti jer su pravoslavci preslabi, a ne moze se ni centralizovati jer nema snage za odrzivost takve drzave osim vojne sile zapada, a sto bi to neko radio bez ikakve koristi.
- tataćusak
#52745 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa ljudi svima nama je jesno da je ovo ozbiljna situacije drugačije mogu pisati samo dobro zavedeni likovi i špijuni (hint Ukrajina ubila svog pregovarača).
Srbija diže rezervni sastav i kao neko im vjeruje da je to redovna procedura. Eufor šalje snage, Francuska avione a mi kao glupi i šprdamo se sa krizom.
Ovdje fali banova masa sve ove rusofile treba banovati sa foruma
-
Osmi Socrates
#52746 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nikad ne znaš kako će se situacija odvijati. Živimo u vremenima kad se sve mijenja svakodnevno. Sutra možda Srbiji bude odgovaralo da je BiH centralizirana. Samo se djelimično šalim.
Srbija je u veoma komplikovanom položaju. Njima je građanski rat realna opasnost, i čak mislim da bi bilo više strana od dvije. Ne znam kako Vučić misli plivati u tom blatu koje je sam napravio.
To će naravno uticati na Bosnu. Vidim Francuzi ovih dana lete nebom.
Srbija je u veoma komplikovanom položaju. Njima je građanski rat realna opasnost, i čak mislim da bi bilo više strana od dvije. Ne znam kako Vučić misli plivati u tom blatu koje je sam napravio.
To će naravno uticati na Bosnu. Vidim Francuzi ovih dana lete nebom.
- Prpa.ba
#52747 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Letjeli su i tokom agresije, i drzava nam bila puna UN transportera, pa smo imali embargo na oruzje, a drugdje su nam sugradjani razoruzani pa je nakon toga isao genocid.
Mastati o stanju i sranju u Srbiji je ambiciozno u tom kontekstu. Politicko trvljenje izmedju lukavih i krvolocnih cetnika u svakom ishodu ne proizvodi nista pozitivno po nas jer oni znaju povuci crtu, a mi dobijemo Abdicevce.
Mastati o stanju i sranju u Srbiji je ambiciozno u tom kontekstu. Politicko trvljenje izmedju lukavih i krvolocnih cetnika u svakom ishodu ne proizvodi nista pozitivno po nas jer oni znaju povuci crtu, a mi dobijemo Abdicevce.
- skafiskafsnjak
#52748 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mozda sad ne bi bilo embarga, ali sigurno ne bismo dobijali kao Ukrajina.... Ja se cudim kako se neku zaklinju u svijet opet....Prpa.ba wrote: ↑06/03/2022 09:38 Letjeli su i tokom agresije, i drzava nam bila puna UN transportera, pa smo imali embargo na oruzje, a drugdje su nam sugradjani razoruzani pa je nakon toga isao genocid.
Samo u sebe...
-
elcaliente
#52749 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Samo se uhvatiti noge prema zapadu.
Preporucujem link najveceg Bosanskiga sina: Gastarbajter na face ili youtube, taj covjek je izvukao hiljade ljudi iz pakla Bosne za Njemacku.
Preporucujem link najveceg Bosanskiga sina: Gastarbajter na face ili youtube, taj covjek je izvukao hiljade ljudi iz pakla Bosne za Njemacku.
- Prpa.ba
#52750 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Najlakse pitanje sa najlaksim odgovorom je: ima li EUFOR-a na teritoriji RS-a?skafiskafsnjak wrote: ↑06/03/2022 09:43 Mozda sad ne bi bilo embarga, ali sigurno ne bismo dobijali kao Ukrajina.... Ja se cudim kako se neku zaklinju u svijet opet....
Samo u sebe...