Ukrajina

Hajvan

#56301 Re: Ukrajina

Post by Hajvan »

to se zove stokholmski sindrom

sa natruhama mazohizma

bicuj me, stojane :lol: :lol:
Guadalajara

#56302 Re: Ukrajina

Post by Guadalajara »

galia95 wrote: 05/03/2022 01:33 Ovo rusofil je odmilja, da ih ne bismo nazivali "pravim" imenima i rizikovali ban, dok oni nastavljaju orgijati, divljati i provocirati. Znate, mnogi komentatori na ovom forumu su proživjeli opsadu grada i agresiju koja je trajala 4 godine i opravdano su osjetljivi na "relativizaciju" sukoba i bolesno izjednačavanje agresora i žrtve, koje je na djelu na ovom forumu.
Vise ja bio na prvoj liniji nego vecina vas ovdje na forumu. :zoka:
galia95

#56303 Re: Ukrajina

Post by galia95 »

Zastavnik I klase wrote: 05/03/2022 01:38
galia95 wrote: 05/03/2022 01:33 Ovo rusofil je odmilja, da ih ne bismo nazivali "pravim" imenima i rizikovali ban, dok oni nastavljaju orgijati, divljati i provocirati. Znate, mnogi komentatori na ovom forumu su proživjeli opsadu grada i agresiju koja je trajala 4 godine i opravdano su osjetljivi na "relativizaciju" sukoba i bolesno izjednačavanje agresora i žrtve, koje je na djelu na ovom forumu.
Šta sad mene ker ujeo kao malog i svako ko voli kerove meni zlo želi i voli što me je rasčerupao? Osjetljiv sam i ja na potvaranje da sam četnik a
majci su mi 92e ispred vrata došli,sreća pa je pola dana ranije otišla kod tetke šta misliš šta bi bilo da su je zatekli u kući, a dajdžu su odveli u logor a ovdje su me nakitili neki baš fino.Ostavi rat ratu pomiri se da je bio i prošao i da će biti debila koji će ti srati da ono masakriranje grada i ljudi što si gledao 4 godine je laž. Majmuna uvijek ima.
Onaj ko opravdava poteze pomahnitalog diktatora i vojnu agresiju na Ukrajinu, vjerovatno će pokušati naći opravdanje i za ono što se nama dogodilo u periodu 1992-95.

Ne pričamo ovdje o finalu Lige prvaka, pa da zauzimamo strane ko nam se više sviđa. Ovdje je situacija kristalno čista - agresija i invazija na međunarodno priznatu zemlju. Civilizacija protiv barbara, fašista i negatora genocida. Putin i svi oni koji ga podržavaju su na pogrešnoj strani istorije.
Last edited by galia95 on 05/03/2022 02:42, edited 2 times in total.
alijagoro

#56304 Re: Ukrajina

Post by alijagoro »

Hajvan wrote: 05/03/2022 01:34
Maliodmene wrote: 05/03/2022 01:26 Kako je lijepo večeras čitati tweetove o Srbiji :lol:

Kakav mocan stav. Kaze, IMALA sam prijatelje
dakle, nema ih vise
a nema ih jer ne podnosi oportuniste i negatore genocida uprkos tomu sto su joj naizgled djelovali normalno...
docim , mi i pored toga sto su nas masovno je..li (silovanja). masovno ubijali, pa onda par puta prebacivavali kosti mrtvih na razne lokacije (tercijerne masovne grobnice), i sve to nekolikoputa u proteklom stoljecu, se i dalje kao druzimo, opravdavamo postupke, podrzavamo njihovu privredu

Gmazovi!
Skontala ih brzo zenska.
Zastavnik I klase
Grijem se na: Drva
Vozim: Trabant
Horoskop: E čuj to

#56305 Re: Ukrajina

Post by Zastavnik I klase »

galia95 wrote: 05/03/2022 01:52
Zastavnik I klase wrote: 05/03/2022 01:38

Šta sad mene ker ujeo kao malog i svako ko voli kerove meni zlo želi i voli što me je rasčerupao? Osjetljiv sam i ja na potvaranje da sam četnik a
majci su mi 92e ispred vrata došli,sreća pa je pola dana ranije otišla kod tetke šta misliš šta bi bilo da su je zatekli u kući, a dajdžu su odveli u logor a ovdje su me nakitili neki baš fino.Ostavi rat ratu pomiri se da je bio i prošao i da će biti debila koji će ti srati da ono masakriranje grada i ljudi što si gledao 4 godine je laž. Majmuna uvijek ima.
Onaj ko opravdava poteze pomahnitalog diktatora i vojnu agresiju na Ukrajinu, vjerovatno će pokušati naći opravdanje i za ono što se nama dogodilo u periodu 1992-95.

Ne pričamo ovdje o finalu Lige prvaka, pa da zauzimamo strane ko nam se više sviđa. Ovdje je situacija kristalno čista - agresija i invazija na međunarodno priznatu zemlju. Putin i svi oni koji ga podržavaju su na pogrešnoj strani istorije.
Ali šta je podržavanje kada se kaže da Ukrajince nisu napale neke 2-3 čete polupijanih partizana pa eto im se malo priratovalo već itekako velika vojna sila. Nagomilali im kolonu tenkova od 30km ispred Kijeva ovdje neki govore ma kakvi to ta će ba tenkovi haha o tome pričam cijelo vrijeme kao i drugi koje nazivate rusofilima. Rusku vojsku nimalo ne treba podcjenjivati ali ni ukrajinsku. Došli smo svi ovdje da analiziramo borbe i rat a ne da širimo političke i ideološke agende. Barem moj motiv nije taj. Miješate vojsku i politiku. Vojska je samo luka na koncu vlasti.
Plunkett

#56306 Re: Ukrajina

Post by Plunkett »

Treba sa ovim rusofilima postupati isto kao sto je Broz uradio netom nakon II sv rata.
Guadalajara

#56307 Re: Ukrajina

Post by Guadalajara »

Plunkett wrote: 05/03/2022 01:59 Treba sa ovim rusofilima postupati isto kao sto je Broz uradio netom nakon II sv rata.
Ehh ti hoce da zagrcu bagerom.
SpecialOffer

#56308 Re: Ukrajina

Post by SpecialOffer »

Bloo wrote: 05/03/2022 00:31
Osmi Socrates wrote: 05/03/2022 00:28 Bloo opisa ljude koji su po definiciji rusofili, i još pozva čovjeka da ode lično i nazove ih rusofilima. :lol:

Ovi ovdje nisu svi rusofili, neki su oportunisti. Da im odgovara da Nauru pobjedi, navijali bi za Nauru.
OVdje se otislo u krajnost. Ako se ne slazete sa necijim misljenjem (ne mora osoba ni postati "prorusku" vijest), odmah je rusofil.
Ono mentalni sklop koji nije izasao iz svog amazonskog sela nikad niti ostvario kontakt izvan sela.
Bloo wrote: 05/03/2022 00:13

Glupo je i zatucano zvati ljude rusofilima, a koji ne podrzavaju politiku Putina, ali gaje simpatije prema zemlji, jeziku, knjizevnosti, muzici, ljudima...
I jos to koristiti kao uvredu.
Prošetajte onda do sarajevskog Filozofskog fakulteta, pa lagano stepenicama do Odsjek za slavenske jezike i književnosti i svim profesorima i studentima koji proučavaju ruski jezik i književnost lijepo onako barbarski recite da su rusofili.
Promasila si poentu. Nije problem kad neko prenese vijest sa fronta koja ide u korist Rusije, jeste da je agresor ali sta je tu je, vec kad prenosi mrtvu propagandu.

Ta propaganda smrdi na kilometar. Ako je neko istreniran da prepozna tu propagandu onda smo mi iz Bosne jer svakodnevno osjecamo smrad iste u drzavi u kojoj zivimo.

To su srbocetnici. A srbocetnik moze biti bilo ko zato sto je srbocetnik nacin razmisljanja.

Pojam rusofil nema veze sa bilo cim pozitivnim iz Rusije vec je to osoba kojom vlada prorusko raspolozenje i koja podrzava rusofilske ideje. Nema to veze sa kulturom, muzikom...ili bilo cim pozitivnim.
Zastavnik I klase

#56309 Re: Ukrajina

Plunkett wrote: 05/03/2022 01:59 Treba sa ovim rusofilima postupati isto kao sto je Broz uradio netom nakon II sv rata.
Jest zato je ravnogorce sve pomilovao,dao penzije,podijelio stanove i stavio kao visoke partijske funkcionere. SKJ je bio inkubator za ravnogorce. Dok je dužnostnike NDH lovio po svijetu, pop đujić skoro stotu doživio još se nije ni krio hahaha
Hakiz

#56310 Re: Ukrajina

Post by Hakiz »

GandalfSivi wrote: 05/03/2022 01:32
Hakiz wrote: 05/03/2022 01:29

Đe's analitićar.
De nas prosvijetli, kad su to Rusi spomenuli Kubu i gdje je bio taj odgovor Amerikanaca?
https://www.reuters.com/article/us-russ ... SKCN1QA1A3

https://www.youtube.com/watch?v=W2Cugn8JZfk

Ima sličnih tekstova još, ali i ovo je dovoljno.

Ima negdje i odgovor SAD na takve stavove, ali mi se ne da tražiti, pa kako hoćeš, smatraj da ga nema.

U svakom slučaju Putin je govorio slično Karadžiću "Nemojte misliti da nećete odvesti BiH (Ukrajinu) u pakao, a narod u nestanak..."

I zapad ga je shvatio onako kako je Alija shvatio Karadžića. Pa je i razvoj događaja sličan, ratom su pokazali i Karadžić i Putin da ozbiljno misle.

Ovo t ije kao šušenje. Čovjek puši i uživa u pušenju. A onda frka kada dbije rak pluća. NAravno sa smo svi protiv raka, da suosjećamo sa bolesnikom, da želiml i da ćemo mu pomoći na svaki način. Ali, to ne znači da nije pušio i tim pšenjem ako ne stvorio, onda doprinio bolesti.

Dakle, protiv Putina i ovakve Rusije treba biti, to je civilizacijsko pitanje, svako normalan će biti protiv njih i stati uz Ukrajinu.

Samo, budimo pošteni, da li je Rusija govorila da će biti frke ako se Ukrajina bude približavala NATO? Jeste. Nemojmo se sada čuditi što nislu lagali i što su uradili ono šta su govorili da će uraditi.

Uostalom, hajde da idemo do kraja. Ako je Putin toliko civilizacijsko zlo (a jeste), zašto civilizacija ne uradi sve šta treba da bi se tog zla riješila? NATO u rat sa Rusijom, i da se stvar završi. Ili ipak nije toliko zlo da bi se NATO upetljao?

Ili je Ukrajina prihvatljiv gubitak. I kada padne, ako padne, onda je to realnost koja se ne može promijeniti, i šta ćemo, idemo opet kupovati naftu i plin iz Rusije, jazuk da propadne kada je stvar sa Ukrajino mveć završena?

To nije licemjerno?
Hakiz

#56311 Re: Ukrajina

Post by Hakiz »

Zastavnik I klase wrote: 05/03/2022 01:32
Hakiz wrote: 05/03/2022 01:29

Đe's analitićar.
Sada će i tebe prozvati rusko-srpskim fašistoidnim botom hahahha
Znam.
Plunkett

#56312 Re: Ukrajina

Post by Plunkett »

Zastavnik I klase wrote: 05/03/2022 02:07
Jest zato je ravnogorce sve pomilovao,dao penzije,podijelio stanove i stavio kao visoke partijske funkcionere. SKJ je bio inkubator za ravnogorce. Dok je dužnostnike NDH lovio po svijetu, pop đujić skoro stotu doživio još se nije ni krio hahaha
Pricam o Rusofilima samo, to je tema.
Zastavnik I klase

#56313 Re: Ukrajina

SpecialOffer wrote: 05/03/2022 02:04
Bloo wrote: 05/03/2022 00:31 OVdje se otislo u krajnost. Ako se ne slazete sa necijim misljenjem (ne mora osoba ni postati "prorusku" vijest), odmah je rusofil.
Ono mentalni sklop koji nije izasao iz svog amazonskog sela nikad niti ostvario kontakt izvan sela.
Bloo wrote: 05/03/2022 00:13

Glupo je i zatucano zvati ljude rusofilima, a koji ne podrzavaju politiku Putina, ali gaje simpatije prema zemlji, jeziku, knjizevnosti, muzici, ljudima...
I jos to koristiti kao uvredu.
Prošetajte onda do sarajevskog Filozofskog fakulteta, pa lagano stepenicama do Odsjek za slavenske jezike i književnosti i svim profesorima i studentima koji proučavaju ruski jezik i književnost lijepo onako barbarski recite da su rusofili.
Promasila si poentu. Nije problem kad neko prenese vijest sa fronta koja ide u korist Rusije, jeste da je agresor ali sta je tu je, vec kad prenosi mrtvu propagandu.

Ta propaganda smrdi na kilometar. Ako je neko istreniran da prepozna tu propagandu onda smo mi iz Bosne jer svakodnevno osjecamo smrad iste u drzavi u kojoj zivimo.

To su srbocetnici. A srbocetnik moze biti bilo ko zato sto je srbocetnik nacin razmisljanja.

Pojam rusofil nema veze sa bilo cim pozitivnim iz Rusije vec je to osoba kojom vlada prorusko raspolozenje i koja podrzava rusofilske ideje. Nema to veze sa kulturom, muzikom...ili bilo cim pozitivnim.
Ma nisi ti dobar ispade ako vozim ladu ja četnik. Fol nešto plujete na fašizam a vi takvi što volite da etiketirate ste isto toliko ekstremni.Ti druže da si kojim slučajem srpski esktremista bio bi gori od šešelja sa takvom pričom
Last edited by Zastavnik I klase on 05/03/2022 02:13, edited 1 time in total.
Haris.ba

#56314 Re: Ukrajina

Post by Haris.ba »

Zastavnik I klase wrote: 05/03/2022 02:10 Ma nisi ti dobar ispade ako vozim ladu ja četnik. Fol nešto plujete na fašizam a vi takvi što volite da etiketirate ste isto toliko ekstremni.
Nema tolerancije prema fasizmu, nacizmu, cetnicima, ruskoj
agresiji na Ukrainu....
Guadalajara

#56315 Re: Ukrajina

Post by Guadalajara »

Haris.ba wrote: 05/03/2022 02:12
Zastavnik I klase wrote: 05/03/2022 02:10 Ma nisi ti dobar ispade ako vozim ladu ja četnik. Fol nešto plujete na fašizam a vi takvi što volite da etiketirate ste isto toliko ekstremni.
Nema tolerancije prema fasizmu, nacizmu, cetnicima....
i pobjeglicama, vojno sposobnim...
Hakiz

#56316 Re: Ukrajina

Post by Hakiz »

SpecialOffer wrote: 05/03/2022 01:27
Hajvan wrote: 05/03/2022 01:04 Rusi su rascerecili Poljsku s nacistima
Rusi su u savjetu brzbjednosti sprecavali pomoc licno meni, tokom srpskohrvatske agresije
Rusi su stopirali rezoluciju o Srebrenici
Rusi su agresori u Gruziji i Ukrajini

Ko je ljubitelj rusa, vrlo moguce je negator genocida
Ko je ljubitelj rusa, vrlo moguce je potencijalni agresor na mene
Ko je ljubitelj rusa, vrlo moguce je petikolonas i kolaboracionista u mogucoj agresiji
To je to. :thumbup:
Znači, ljubitelji Čajkovskog,Tolstoja, Dostojevskog, Jesenjina itd su vrlo moguće negatori genocida, potencijalni agresori i petokolonaši i kolaboracionisti? I oni koji koriste antivirusni progam Kaspersky, isto? Jadna majka onima koji voze Ladu...

Moguće, što jest jest.

Šta su tek onda oni koji idu raditi u Njemačku :shock:
horkesh

#56317 Re: Ukrajina

Post by horkesh »

Nakon 2.000+ stranica ove teme, glavni problem moderacije je što se rusofili nazivaju rusofilima?

Kako nema Chmolje, ovaj forum fakat samo ide iz blama u blam, ali ovo su neke nove dubine. OMG trebamo ići i objašnjavati jadnim studentima rusofilije da su rusofili? Pathetic much? Je li bilo ovakvih poziva 1941. germanofilima na studijima u gradovima širom ex-yu? Ono, nemojte pretjerivati, jeste da su ovi agresori i osvajači, ali morate praviti distinkciju? WTF dude.

Daj odmah ban, Bloo, prihvaćam. To, svakako, neće sakriti činjenicu da je moderacija, na ovoj temi, zauzela šokantno pristrasan stav. Da ne kažem rusofilski :)

Sunce ti žarko, ovi napadaju, bez objave rata, suverenu državu, a mi trebamo da raspravljamo o PC temama. O tome je li pristojno nekome u negativnom kontekstu reći da je to što jeste - rusofil :roll: Lijepo je vidjeti mnoštvo osoba koje brane ovakve stavove i kako zagovaraju slobodu mišljenja i ostale stvari nespojive s modernom Rusijom :-)
Zastavnik I klase

#56318 Re: Ukrajina

Haris.ba wrote: 05/03/2022 02:12
Nema tolerancije prema fasizmu, nacizmu, cetnicima, ruskoj
agresiji na Ukrainu....
Vidim kako mladi ibeovac i boljševik iz tebe niče. Maršal vam nije bio boljševik koliko ja znam
Kat

#56319 Re: Ukrajina

Post by Kat »

Hajvan wrote: 05/03/2022 01:04 Rusi su rascerecili Poljsku s nacistima
Rusi su u savjetu brzbjednosti sprecavali pomoc licno meni, tokom srpskohrvatske agresije
Rusi su stopirali rezoluciju o Srebrenici
Rusi su agresori u Gruziji i Ukrajini

Ko je ljubitelj rusa, vrlo moguce je negator genocida
Ko je ljubitelj rusa, vrlo moguce je potencijalni agresor na mene
Ko je ljubitelj rusa, vrlo moguce je petikolonas i kolaboracionista u mogucoj agresiji
:thumbup: :bih:
Haris.ba

#56320 Re: Ukrajina

Post by Haris.ba »

Zastavnik I klase wrote: 05/03/2022 02:14
Vidim kako mladi ibeovac i boljševik iz tebe niče. Maršal vam nije bio boljševik koliko ja znam
Cak i Marsal dosao tobe u jednom momentu, pa otkantao Ruse.
Hakiz

#56321 Re: Ukrajina

Post by Hakiz »

Haris.ba wrote: 05/03/2022 02:16
Ali smo kao Bibliju i Kur'an koristili knjige, udžbenike za matematiku iz Rusije i smatrali ih superiornim onima sa zapada ili od naših autora. A Maršal se nije bunio.

Gledati predstavu Boljšoj teatra je bilo kao da nam je sam sveti Petar otvorio vrata raja i pustio nas unutra.
Haris.ba

#56322 Re: Ukrajina

Post by Haris.ba »

Hakiz wrote: 05/03/2022 02:18

Ali smo kao Bibliju i Kur'an koristili knjige, udžbenike za matematiku iz Rusije i smatrali ih superiornim onima sa zapada ili od naših autora. A Maršal se nije bunio.

Gledati predstavu Boljšoj teatra je bilo kao da nam je sam sveti Petar otvorio vrata raja i pustio nas unutra.
I sve to bi bilo nebitno da je Sovjetski Savez izvrsio agresiju na Jugoslaviju. Isto ko sto je Rusija izvrsila agresiju na Ukrainu.
Zastavnik I klase

#56323 Re: Ukrajina

Al nije bio boljševik ti bi ubio svakoga ko čita tolstoja,jesenjina,pasternaka itd. Zajebo si Pola Pota i on je tako isto rokao ljude sa naočalama jer je mislio da im se smanjio vid od čitanja. Jel ti shvataš koliko si ti i neki ovdje ekstreman?
mist

#56324 Re: Ukrajina

Post by mist »

Eto švabe,manite se marksizma :D
galia95

#56325 Re: Ukrajina

Post by galia95 »

horkesh wrote: 05/03/2022 02:13 Nakon 2.000+ stranica ove teme, glavni problem moderacije je što se rusofili nazivaju rusofilima?

Kako nema Chmolje, ovaj forum fakat samo ide iz blama u blam, ali ovo su neke nove dubine. OMG trebamo ići i objašnjavati jadnim studentima rusofilije da su rusofili? Pathetic much? Je li bilo ovakvih poziva 1941. germanofilima na studijima u gradovima širom ex-yu? Ono, nemojte pretjerivati, jeste da su ovi agresori i osvajači, ali morate praviti distinkciju? WTF dude.

Daj odmah ban, Bloo, prihvaćam. To, svakako, neće sakriti činjenicu da je moderacija, na ovoj temi, zauzela šokantno pristrasan stav. Da ne kažem rusofilski :)

Sunce ti žarko, ovi napadaju, bez objave rata, suverenu državu, a mi trebamo da raspravljamo o PC temama. O tome je li pristojno nekome u negativnom kontekstu reći da je to što jeste - rusofil :roll: Lijepo je vidjeti mnoštvo osoba koje brane ovakve stavove i kako zagovaraju slobodu mišljenja i ostale stvari nespojive s modernom Rusijom :-)
:thumbup:
Post Reply