Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dustaban wrote: ↑04/03/2022 21:36
ovo šta ću sad reći toliko je važno da mu nekako moram dati malo više prostora
.
.
.
.
.
.
.
. Ovo šta Rusi rade u Ukrajini je toliko glupo i traljavo da sam zabrinut!
NEKA OPASNOST, neki jebeni Putinov plan ovdje mora biti sakriven.
Ne mogu vjerovati da ovaj vojni amaterizam nije dio nekog nama nedokučivog plana?!
.
.
.
.
.
.
.
.
eto, to sam vam htio reći
Kažu ljudi mogući šahovski "gambit". Žrtvuješ neku figuru na šahovskom polju.
Vrijeme će pokazati.
Mada je je ovo vjerovatnija glupost i pogrešna procjena.
Za efekat iznenađenja nisu smjeli imati ozbiljnije pripreme vojske a onda je ova nepripremljena vojska dijelom zaglibila.
A južno ratište je i dalje fluidno.
meridiyan wrote: ↑04/03/2022 20:51
Očajni civili pljačkaju trgovačke centre u potpuno okruženom Mariupolju da bi preživjeli
Grad je odsječen i vojska UA ih nije evakuirala na sigurno, već ih koristi kao živi štit
ma šta reče Konfučije, vojska da evakuira polumilionski grad...evakuira se selo, kvart, ambasada, zgrada, ne ovoliki gradovi...ovo o živom štitu najbolje ne komentarisati
General War wrote: ↑04/03/2022 21:01
Ejs, sta ces sa milionom sa ove strane....i tu zid?
Narod ko narod i ne treba pretjerivati... nego šta ćemo sa strukturama, politikom, političarima? Ok eto UN glasanje je bilo i bili su za dok s druge strane imaš drugu priču i sliku.
Ovdje ti je i pozicija i opozicija koliko vidim. Možeš li naći ikakvu razliku u stavovima? Ja ne mogu.
Odlično je ovo, baš dobro što je neko titlovao na engleski, da svi vide. Uživao sam dok sam slušao. Posebno ovu Zavetnicu i njenu tezu da je ubistvom svata počeo rat u BiH.
Kikibombona wrote: ↑04/03/2022 17:10
Ceceni zauzeli policijsku stanicu, skinuli ukrajinsku i postavili cecensku zastavu. Onaj tenkre Kadirov je svakako rekao da će Ukrajinu pripojiti Ceceniji
Kadirov objavio video kampa svoje vojske u Ukrajini
čečenski islamistički fašisti, agresori, zločinci, otpad i šljam u ljudskom obliku!
Kijev im je bio glavni pravac, zauzimanje i postavljanje marionete na celo ukrajine a ovi ostali su odvracanje paznje i lagano vojno-policijsko preuzimanje grada po grada, do sada su trebali sve odraditi i biti pri kraju... ovako su zaglavili u kaljuzu i blato... sad pocinje pravi RAT. Ukrajina nije šaptom pala.
mishic wrote: ↑04/03/2022 21:57Ruski scenarij na Balkanu sve bliži trenutku od kojeg kreće realizacija. Uloga Rusije i Putina pripala je Srbiji i Vučiću a Lavrov prenosi i diktira tajming za realizaciju davno dogovorenog plana,
RS će policiju na entitetsku granicu i to tek nakon što izazove napetost i incidente koji će poslužiti kao izgovor za takvu odluku a bilo koja reakcija iz Federacije Vučića će obavezati na reakciju "da zaštiti RS".
U Crnoj gori četnici već izlaze na ulice, blokiraju formiranje vlasti i provociraju reakciju policije kako bi Vučić mogao "dobrovoljcima namignuti da priteknu u pomoć ugroženim Srbima".
Kako će srbijanska vojska koja je već u povišenom stepenu borbene gotovosti morati da bude spremna za reakciju Srbi na sjeveru Kosova moraju dati alibi za njihov ulazak na Kosovo.
Pitanje je ima li NATO dovoljno snaga na Balkanu da sve to iskontroliše ili će naknadno doturati oružje i municiju onima koji će biti prisiljeni da se brane. Ili je možda dovoljno uvesti embargo na naoružanje kako bi se situacija "smirila" i kako nebi došlo do eskalacije?
Vrlo moguce ali je sigurno da ce proci kao rusi u ukrajini..
"Oružane snage Ukrajine izdržale su napad osvajača u oblasti Harkova i čak su prešle u kontraofanzivu. Istovremeno, neprijatelj je izgubio gotovo sve ofanzivne resurse", kaže Oleg Sinegubov, šef regionalne državne uprave Harkov.
pici wrote: ↑04/03/2022 21:56
Kijev im je bio glavni pravac, zauzimanje i postavljanje marionete na celo ukrajine a ovi ostali su odvracanje paznje i lagano vojno-policijsko preuzimanje grada po grada, do sada su trebali sve odraditi i biti pri kraju... ovako su zaglavili u kaljuzu i blato... sad pocinje pravi RAT. Ukrajina nije šaptom pala.
tako nekako i ja mislim....
al sto coek ima generale - ja neam pojma sta on misli....