Ukrajina
- sinuhe
#55326 Re: Ukrajina
Pogodjena je zgrada van prostora nuklearne elektrane kao sto su pokazali na press konferenciji IAEA.
Last edited by sinuhe on 04/03/2022 12:05, edited 1 time in total.
-
Palmalma
#55327 Re: Ukrajina
Pocijepati ce Rusiju na desetak novih drzava, koje nikome nece moci vise nikada prijetiti.jelleMania wrote: ↑04/03/2022 11:55Bili su banana 90 tih ...a sad ce ih resetovat u 43 god. kad nisu imali sta jest
Ko vise uopste zeli Rusiju za komsiju kada im je Ukrajina treca - cetvrta zemlja u kojoj prave rat i sranje u zadnjih petnaestak godina.
-
systemrebel
- zagor_te_nej
#55329 Re: Ukrajina
-
Romanija
#55330 Re: Ukrajina
Regularna opskrba i rotacija EU jedinica, Slovaci, dos'o Vladimir otis'o MIroslav.
-
sumirprimus
- avetinja
#55332 Re: Ukrajina
Ne valja ovo ni jedne sekunde što su Rusi uzeli nuklearnu elektranu.
Po ovome se vidi da idu planski, zauzimaju resurse. Kada zauzmu resurse koje su planirali, ucjenit će Ukrajince i Europu i vratiti se za pregovarački stol. Tu će, vjerovatno, napraviti neki verziju Dejtona, jer je i Lavrov u jednoj izjavi dao naslutiti da namjeravaju nešto slično. Neće uzeti čitavu Ukrajinu, ostavit će dio prema zapadu što je Zapadnjacima i najvažnije u cijeloj priči, ali će zadržati resurse. To će se ekonomski najviše odbiti preko leđa Europljana.
Mi ovu situaciju moramo iskoristiti da ocrnimo velikosrpsku politiku i prikupimo poene, a sve mi se čini da naši političari nisu ni sposobni ni zainteresovani za tako nešto.
Mi pojma nemamo šta se tamo događa. Imamo pristup 20% tačnim informacijama, a sve ostalo je propaganda sa jedne i druge strane. Bombarduju nas vijestima o uništenim tenkovima, a na drugoj strani Rusi uzeše najveću nuklearnu elektranu u Europi. Još nam dali stream da gledamo sve u šesnaest.
I opet ću ponoviti ono što sam već rekao. Nije mi jasno da država od 44 miliona treba strane dobrovoljce. Ukrajina je na početku imala negdje oko 200 hiljada vojnika. Taj broj se, vjerovatno, povećao na oko 300 hiljada. U obzir treba uzeti podatak da 17% vojske čine žene. Šta je sa ostalima? Nešto se dešava što mi ne znamo i što nam se ne govori.
Moram primijetiti da smo najrealnije pisali prvi i drugi dan. Ostali dani su čisto navijanje. U redu, svi navijamo za Ukrajinu, ali trebamo biti više objektivni.
Po ovome se vidi da idu planski, zauzimaju resurse. Kada zauzmu resurse koje su planirali, ucjenit će Ukrajince i Europu i vratiti se za pregovarački stol. Tu će, vjerovatno, napraviti neki verziju Dejtona, jer je i Lavrov u jednoj izjavi dao naslutiti da namjeravaju nešto slično. Neće uzeti čitavu Ukrajinu, ostavit će dio prema zapadu što je Zapadnjacima i najvažnije u cijeloj priči, ali će zadržati resurse. To će se ekonomski najviše odbiti preko leđa Europljana.
Mi ovu situaciju moramo iskoristiti da ocrnimo velikosrpsku politiku i prikupimo poene, a sve mi se čini da naši političari nisu ni sposobni ni zainteresovani za tako nešto.
Mi pojma nemamo šta se tamo događa. Imamo pristup 20% tačnim informacijama, a sve ostalo je propaganda sa jedne i druge strane. Bombarduju nas vijestima o uništenim tenkovima, a na drugoj strani Rusi uzeše najveću nuklearnu elektranu u Europi. Još nam dali stream da gledamo sve u šesnaest.
I opet ću ponoviti ono što sam već rekao. Nije mi jasno da država od 44 miliona treba strane dobrovoljce. Ukrajina je na početku imala negdje oko 200 hiljada vojnika. Taj broj se, vjerovatno, povećao na oko 300 hiljada. U obzir treba uzeti podatak da 17% vojske čine žene. Šta je sa ostalima? Nešto se dešava što mi ne znamo i što nam se ne govori.
Moram primijetiti da smo najrealnije pisali prvi i drugi dan. Ostali dani su čisto navijanje. U redu, svi navijamo za Ukrajinu, ali trebamo biti više objektivni.
- sinuhe
#55333 Re: Ukrajina
Pa nije pogodjen nuklearni reaktor. Nije bilo napada na NE.sumirprimus wrote: ↑04/03/2022 12:06aha to ono pucali su i gadjali unutar nuklearne elektrane al ne sami reaktor nego objekat do![]()
![]()
-
kecho412
#55334 Re: Ukrajina
Not great, not teriblesinuhe wrote: ↑04/03/2022 12:08Pa nije pogodjen nuklearni reaktor.sumirprimus wrote: ↑04/03/2022 12:06
aha to ono pucali su i gadjali unutar nuklearne elektrane al ne sami reaktor nego objekat do![]()
![]()
- zagor_te_nej
#55335 Re: Ukrajina
ako tako zaista bude, onda samo mogu poželiti svakoj EU zemlji, pogotovo nato članicama da nekad dožive sudbinu ukrajine i ukrajinskog naroda!saimidin wrote: ↑04/03/2022 10:44Neko je vec postavio par pametnih stvari, ima onaj amer jutuber bivsi vojnik, covjek realno rezonujelajkujMe wrote: ↑04/03/2022 10:21
Ne dovoljna, izgleda da su potrosili pametnu municiju, sad je i pitanje hoce li moci praviti novu jer je elem skupa a treba im cipova za to a ne mogu dobit cipove sad zbog sankcija.
Uglavnom su djelovali protiv tvrdih meta. I sad djeluju s dumb munitions ali im stvara problem da za upotrebu iste moraju letjeti nisko u domet Stingera.
Prestali su koristiti i one Ka helikoptere, stingeri efektivni kao u Afganistanu za vrijeme Sovjetske okupacije.
meni presmjesno da im Su30 ili 35 lete na max 500 metara visine.
Znas kad bi Amer spustio takvu skupu igracku ispod 10.000metara? Nikad! Rokaj iz daljine za to su Ameri poznati.
Rusi ko u Drugom svjetskom ratu s Il-10 pa saraj nisko haha
Uglavnom ukrajina polako pada, rusima se toliko I ne zuri, tj bio je onaj plan za 15 dana I ostalo je jos 7, oni ce ici tempom kojim mogu, gdje bude otpora unistiti I razoriti sve, gdje se predaju pobiti samo ove sto su protiv rusa, eventualno otvoriti koridore da se izvuku na zapad
Putin/rusi ne mare za gubitke ni ljudske a jos manje materijalne, ima cecena I ostalih koji su u pjesadiji, rusi su oficiri, tehnicari I logistika, jucer prvi heroj rusa neki mugamedov
Tako ce bukvalno istrijebiti ukrajince iz ukrajine, ostati ce rusifilni koje ce provuci kroz ispiranje mozga par godina medijima
Ukrajinci ce postati narod bez drzave, koji ce ziviti po eu sto zapadu donekle I godi, jer im fali ljudi specificne boje koze
Naravno moze se mozda ocuvati neka ukrajina u zapadnom dijelu uz granicu izmedju poljske I rumunije, ako ukrajinci imadnu volje da se bore I ako I samo ako ih zapad podrzi mnogo jace nego do sada, jer ovo sto su dobili je dobro da rusima razbiju nos, ali ni blizu dovoljno da ih prikolju
Slava ukraini
![]()
SLAVA UKRAJINI!
-
kecho412
#55336 Re: Ukrajina
bilo je dal kupiti despote il prada cizmice, prada pobjedilanamiami wrote: ↑04/03/2022 12:07Bila je fotografija da koriste ceceni. Ne znam je li tačna jer se niko nije zadao da provjerisumirprimus wrote: ↑04/03/2022 12:01
dodikovi despoti su ti bili na entitetskoj liniji niisi to nesto dobro pohvato..
-
sumirprimus
#55337 Re: Ukrajina
ma nema dalje foe.
idemo mi dalje jehude trolaju ruje
idemo mi dalje jehude trolaju ruje
- Ironmen
#55338 Re: Ukrajina
Od nasih probosanskih politicara niko osim Komsica nije nesto vece pokusao, Bakir u Danskoj trazi glasove dijaspore, Dzaferovic kao fikus nista ozbiljno od njega, ostali sute i cekaju kao i hrvatski politicari, vise su zadali Shiling i Zabrinuti Incko pa su pisali EU o hitnom primanju BiH u NATO i EU, jako kilavo sa nase strane da vratimo vodu na svoj mlin, za pohvalu je glasanju u UN ostalo jako slabo.avetinja wrote: ↑04/03/2022 12:07 Ne valja ovo ni jedne sekunde što su Rusi uzeli nuklearnu elektranu.
Sto se tice obicne raje i protesta narod se zabavio sam sa sobom od brasna do benzina i tako u krug.
Last edited by Ironmen on 04/03/2022 12:13, edited 1 time in total.
-
Maliodmene
#55339 Re: Ukrajina
Kakvi despoti jeste li realni, lovacka puska ga moze probit 
-
Naslovnica
-
sumirprimus
#55341 Re: Ukrajina
rusi opet u buća potoku ,izviru ko termiti bog te ata je ovo cijelaruskaarmija je u ukrajini 
- Veteran 13
-
meridiyan
#55343 Re: Ukrajina
Prvi snimak ruskog naoružanog drona Inokhodets-RU u borbenim misijama iznad Ukrajine, Donjecka oblast.
-
saimidin
#55344 Re: Ukrajina
Uvest trecu smjenu u igmanu da radi samo za ukra...mislim americko trziste bez profitne marzesumirprimus wrote: ↑04/03/2022 11:59otkad ja to velim od samog pocetka, igraj na sigurnu kartu. usa. i eu.
nema druge. ni trece. sad su nam ukri najbolja sansa, nazlaost platice viosku cijenu, i moramo se oslidarisat sa njima i pomoc im kako god!
Placat cemo gorivo I cenera ali ako idemo u nato I eu u narednoj godini
Mislim da nema od toga nista, ali lijepo bi bilo
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#55345 Re: Ukrajina
Za ocekivati je bijeg od diktature...VOZOM IZ SANKT PETERBURGA
Veliki broj Rusa bježi u Finsku zbog posljedica rata u Ukrajini
- madner
#55347 Re: Ukrajina
ACIG forum.
- zagor_te_nej
#55349 Re: Ukrajina
oslobodi ti nas svoje demagogije i propagande, eno ti široko polje srpskih i ruskih foruma...
- Riddle
#55350 Re: Ukrajina
Ma Viteška će to da počisti.sumirprimus wrote: ↑04/03/2022 12:13 rusi opet u buća potoku ,izviru ko termiti bog te ata je ovo cijelaruskaarmija je u ukrajini![]()