Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Odessa je ne 100%, nego 120% spremna da se odbrani i ona ima najveće šanse od svih definitivno, narod se ujedinio, minirali sve u i oko grada, barikade postavljene, plaže minirane, čak je i gradonačelnik za kojeg se smatralo da je ruski igrač, stao uz narod i poručio da Odessa neće pasti
Pa i SAD je to radila, i Rusija je prije Ukrajine izvršila agresiju na Gruziju i Čečeniju, pa nikom ništa.
tako kad razmišljaš onda se nato nije trebao ni na balkanu uključiti, neka jači agresor pobije sve, treba sa strane gledati i ne talasati radi globalnog mira, ma bravo
A ko globalni mir bi bio narušen da je se NATO pridružio ARBiH i HV-u?
The Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB), a multilateral development bank based in China, has put all activities related to Russia and Belarus on hold, the AIIB said in the statement. The projects are currently "under review."
China controls 26% of the voting power of the AIIB, according to the bank's website. Russia has 6%. China spearheaded the founding of the AIIB to rival the U.S.-based World Bank in 2016.
Pobogu Jeza, pa kad rušiš Kijev i ubijaš civile, ti zapravo pomažeš bratskom narodu Ukrajine da zbaci sa vlasti mariontesku vladu ....rušenje Kijeva i borba za bratski narod uopšte nije u suprotnosti.....pa i Putin ti to kaže
.
Svkom diktatoru i drugome govnetu je vlada koja mu ne odgovara marionetska. nakon sedam punih dana rata, ja ne vidim kako Rusi misle uzeti Ukrajinu i inkorporirati je u Carsku Rosiu 2.0 som ako ne poravnaju sve do jednog grada i u iseljenje natjeraju 20 miliona ljudi. A znamo da si to znalo raditi za vrijme Kobe.
Naravno, zapravo Rusi su ovim ratom dovršili proces stvaranja ukrajinske nacije.....tako da bez staljinovskih metoda nema inkorporiranja u Rusiju
boshniak wrote: ↑03/03/2022 20:08
Ima li gdje da je vec napravljena ona parodija sa Hitlerom u bunkeru, sto je inace prave za svaku temu. Putin je odlican materijal trenutno za tu šegu
Neka, nemoj.
Zgadili su mi taj video, bilo je genijalno i zanimljivo u početku. A onda... Još ga samo moja nana nije parodirala.
derion wrote: ↑03/03/2022 17:26
Po meni. bilo bi dobro da se ne piše ovo "Ukri". Znam da nije namjera i da raja to skraćuje, ali zvuči pežorativno. Ali eto, možda samo meni smeta.
sime_cipol wrote: ↑03/03/2022 12:54
Mozda jednostavno ljudi nisu mogli svariti da jedna zemlja koja bastini antifašizam, koja je podnijela enormne gubitke u 2SR moze na pravdi Boga napasti drugu zemlju, prijateljsku, bratsku i izvrsiti agresiju. Cak ni sami Ukrajinci nisu ocekivali ovakvu bestijalno izivljavanje nad pojedinim gradovima, zasto bi onda to prebacivali @sherbett iz ZG ili @_BataZiv_0809 iz Zenice
Pa kao da su do sada Rusi bili cvjećke i mirotvorci, uključujući i odnos prema nama od 1992. naovamo.
je je
bas su bastion antifasizam
iz antifasistickih pobuda su zajedno s nacistickom njemackom podjelili izmedju sebe Poljsku.
Sramota NATO, EU, SAD da ovo vec nije zavrseno da im daju avione.
Sve ce oni ovako cekati dok im rusi pred vrata ne dođu.
Sta ti vise samo seres po NATOu danima, ko ce im dat avione kad nemaju osoblje nauceno da lete tim avionima? Jedino Poljaci im mogu dati i to je to.
ko kaze da nemaju ljude da lete?
Vi zaboravljate nas rat npr, Upravo Ukrajinci su nam pilotirali s helicima, sta fali nekom penzionisanom pilotu ili platiti ili dobrovoljno da koristi F16?
A sudeci po vidjemom i Ruskoj avijaciji jedno 12 F16ki s Ammram projektilima ce da sija strah medju Ruse
Dogovorili evakuacije civila sto je odlicno. Vidjecemo hoce li to prolaziti bez problema.
Neka pobijedi bilo koja strana ali da pobijedi vec danas a ne sutra.