Ukrajina

ejjus

#53476 Re: Ukrajina

Post by ejjus »

SpecialOffer wrote: 02/03/2022 23:22 Sad ko ne vidi da smo i mi bili naciljani da nas se rasturi taj je glup, naivan ili glup i naivan.

Pa samo sad krenuti retrospektivno i bukvalno sve se slozi. Od izjava, postupaka pa do pojedinih egzekucija svih aktera, od Putina, Orbana, Milanovica, Janse, Covica, Vucica, Dodika.

Pripremanje terena, dehumanizacija, ugrozenost...bukvalno sve.

Svaki od njih je imao svoju ulogu u tome, jedan da udari veto gdje moze, drugi da proglasi nezavisnost, treci da uleti sa vojskom, cetvrti da otvori hrvatski front, peti da prica o "islamskim teroristima" u BiH, sesti da ih naoruzava, sedmi da priznaje novonastale "drzsve" itd.

Opet napominjem imali smo vise srece nego pameti. Problem je sto nemamo sposobne politicare koji ce prvo da digni narod na noge i da povedu diplomatsku akciju.

Nece ti niko napraviti drzavu ako ti sam prvi ne pocnes to da radis.
Poklapaju se izjave Putina i, ako se dobro sjecam, Vulina, o tome sta su ciljevi "ove generacije" Rusa/Srba respektivno. Bio je tu plan 100%, ista retorika.
Gandalf

#53477 Re: Ukrajina

Post by Gandalf »

jasib wrote: 02/03/2022 23:18 Ove godine - 2022. prvi put nakon završetka 2. svjetskog rata, na moskovskom Crvenom trgu, 9. maja neće biti održana Vojna parada ruske vojske.

Neće imati šta pokazati... :D

- Слава Україні!
Surovo 8-)
Nierika

#53478 Re: Ukrajina

Post by Nierika »

news.liga.net wrote:Captured Russian invaders gave a press conference and explained how they ended up in Ukraine.
Al' nema titlova/prijevoda..
SpecialOffer

#53479 Re: Ukrajina

Post by SpecialOffer »

Satrap_Darije wrote: 02/03/2022 23:25
SpecialOffer wrote: 02/03/2022 23:22

Sad ko ne vidi da smo i mi bili naciljani da nas se rasturi taj je glup, naivan ili glup i naivan.

Pa samo sad krenuti retrospektivno i bukvalno sve se slozi. Od izjava, postupaka pa do pojedinih egzekucija svih aktera, od Putina, Orbana, Milanovica, Janse, Covica, Vucica, Dodika.

Svaki od njih je imao svoju ulogu u tome, jedan da udari veto gdje moze, drugi da proglasi nezavisnost, treci da uleti sa vojskom, cetvrti da otvori hrvatski front, peti da prica o "islamskim teroristima" u BiH, sesti da ih naoruzava, sedmi da priznaje novonastale "drzsve" itd.

Opet napominjem imali smo vise srece nego pameti. Problem je sto nemamo sposobne politicare koji ce prvo da digni narod na noge i da povedu diplomatsku akciju.

Putinova paranoja postala zarazna.
Ko nas bre zavadi. Pobeda. :oops:
pinkman

#53480 Re: Ukrajina

Post by pinkman »

SpecialOffer wrote: 02/03/2022 23:22 Sad ko ne vidi da smo i mi bili naciljani da nas se rasturi taj je glup, naivan ili glup i naivan.

Jedna Arminka Helic vrijedi vise nego sto politicara
systemrebel

#53481 Re: Ukrajina

Post by systemrebel »

Dodik je noso 2/3 mjeseca prije ove tarapane ono dummy telefonce sto se moš samo javit i smsirat/ i vise je nego jasno da je konspiracija bila u toku i da su bili obavijesteni kad da poguraju "svoju stvar" sa otcjepljenjem....

Ja mogu samo reci da je SDA izdajnicka i da zbog onakvog ološa sve prodje u tišini - i da smo mi na vjetrometini pa dje nas vjetar nanese (onako Selimovićki da kazem) na meraji..... imamo ološ u politici i administraciji kojeg boli krc za obican puk i koji bi nas prodo za saku dolara cim bude prva prilika....

Tako da ja mislim da je cetnickosrpska "eminencija" bila duboko u planovima - samo eto sto je ukrajinski otpor neplanirano dugo potraj'o...... mi nazalost nemamo sredstva ni nacina da se "naslonimo" na sveopstu pro-ukrajina histeriju da iskoristimo na svoj mlin i da oblatimo cetaljsku eminenciju u sirim razmjerama zbog domacih potkapacitiranih nepismeni politicara i seoskih varalica kojima je Sarajvo do Bembaše a drzava do fotelje i ceka za platu.....
jasib

#53482 Re: Ukrajina

Post by jasib »

General War wrote: 02/03/2022 23:19
-Civili sa oruzjem nisu vise civili vec naoruzana formacija i samim tim legitimna meta..
U ukrajinskom "ratu", jedina legitimna meta su ruski vojnici!

- Слава Україні!
Johny12

#53483 Re: Ukrajina

Post by Johny12 »

General War wrote: 02/03/2022 23:19
Johny12 wrote: 02/03/2022 23:05

200k nije dovoljno za kotlove za zemlju velicine UA
Sikirace se ako su civili naoruzani i pruze otpor. Ma kako amaterski dovoljno da uspore agresora i odvuku ionako tanke snage
Sankcije i te kako. Prodao je svojima ovaj rat kao oslobodilacki blitzkrieg. Od tog nema nista sada je upravo pitanje volje i kapaciteta. A volja i kapacitet ce biti ograniceni sankcijama
Pa haj da vidimo taj moral na ruskoj strani?
Gubici i te kako. Objektivno izgubili su 2-3k ljudi. Rusija nema apetit za ovo. Putin ima al ne i Rusija.

BTW poselami Chelija
-Kotolovi se ne prave za velicinu UA vec djelove, ne znam o cemu pricas.
-Civili sa oruzjem nisu vise civili vec naoruzana formacija i samim tim legitimna meta..jucer sam gledao takve u nekakvoj sumi sa koktelima ali ih PAT zavrsio da nisu imali nikakve sanse.
-Niko nema pojma sta je Putin uopste zamislio, ali nije ovo blickrig...tada se ubacuju sve snage i gura po pravcima do granice, a ne zamajava se sa Kijevom.
-Pa gledaj pro ruske kanale i vidit ces njihov moral...cisto uporedi.
-Ja ne vidim smanjenje borbi vec eskalaciju, samim time prije cu vjerovati sto vidim nego da vjerujem tebi da gubitci cine neki problem u dovlacenju novih snaga.
Pa sto vise dijelova, vise kotlova, vise resursa da ih formiras, drzis i na kraju “konzumiras”. A Ruje niti ljudske snage niti logistike za takvo sto nemaju, sto vec iz vidjenog se da zakljuciti.

Naravno, samo udri po civilima, ovo je i poenta: ruske horde ne znaju ni zauzeti nista bez totalnog unistenja. Bice posla u Hagu… mozda onaj Shogo bude pravio drustvo Mladicu.

U stvari samo ti, Chelli i par vas rusofila nemate pojma sta je Putler zamislio. Svi mi ostali smo jasno vidjeli kao sto su nam i Ameri rekli.

Ne gledam fasisticku propagandu, mentalna higijena……

Za gubitke, parafraziram von Clausewitza: Rat je prije svega test volje. U ovom slucaju test volje jednog sumanutog starca i volje cijelog slobodnog svijeta.
Cossack

#53484 Re: Ukrajina

Post by Cossack »

amker wrote: 02/03/2022 23:09
Manual wrote: 02/03/2022 22:59
Hvala za ovaj video, tacno sam u sebi mislio da sam ovo sve potisnuo, ali nisam sve se vratilo u sekundi.
Hvala na videu. Da se nikada ne zaboravi. Nazalost, nesto slicno se upravo ponavlja.
Osmi Socrates

#53485 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

Ja ne mogu vjerovati da neki još šupljiraju da je sve ovo još dio Putinovog plana, a luđak će vjerovatno proglasiti ratno stanje u svojoj državi, mada je niko nije napao, i ne misli je napasti. Bukvalno je Rusiju doveo na nivo Sirije (tamo imaju ratno stanje decenijama, pola vijeka valjda). Ne vjerujem da mu je to bio plan.

Ne lupetajte, nego fakti.
Osmi Socrates

#53487 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

Treba očekivati i bježanje značajnog broja Rusa iz države poludjelog psihopate.
plavi_E

#53488 Re: Ukrajina

Post by plavi_E »

GAU8 wrote: 02/03/2022 23:26 Rusija u petak uvodi ‘vojno stanje‘?
Ma ovo mu treba da bi mogao da mlati demonstrante po Moskvi. Kad Amerikanci krenu dijeliti jod tablete stanovnistvu onda se trebamo brinuti.
systemrebel

#53489 Re: Ukrajina

Post by systemrebel »

Satrap_Darije wrote: 02/03/2022 23:25

Putinova paranoja postala zarazna.
nije nije sinko moj - nemoj ti sapunat previse govna - ostaju smrdljive ruke - na Putinovom platnom spisku su bili mnogi a najvise ološ iz tzv VIsegradske inicijative sve sama krema de la krem - Jansa ORban Milanovic Dojajnik .....

orkestriran je bio medijski i politicki napad na BIH - prvo nonpaperi, pa onda blacenje drzave BIH kao nemoguce, pa onda Milanovicevi, pa onda Dragancetovi treci entiteti, Dodikova "mirna" secesija....

mozete zahvalit sto imamo hostaplere i olos, i uglavnom nepismen narod da shvati da nas olos vec nije bio spaljen i streljan do sad za ucesce u veleizdaji i sutnji o napadu na BIH.....

ovo je jasno kao dan da je BIH bila predmet i ciljana meta nestabilnosti u JE Evropi koja bi posluzila za Putinovu decepciju i dobrodoslu diverziju.....

nadam se da ce nekad istorija i dokumenti to pokazat..... kao i do sada uostalom
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#53490 Re: Ukrajina

Post by malakh »

...
Last edited by malakh on 03/03/2022 08:09, edited 1 time in total.
Johny12

#53491 Re: Ukrajina

Post by Johny12 »

Osmi Socrates wrote: 02/03/2022 23:32 Ja ne mogu vjerovati da neki još šupljiraju da je sve ovo još dio Putinovog plana, a luđak će vjerovatno proglasiti ratno stanje u svojoj državi, mada je niko nije napao, i ne misli je napasti. Bukvalno je Rusiju doveo na nivo Sirije (tamo imaju ratno stanje decenijama, pola vijeka valjda). Ne vjerujem da mu je to bio plan.

Plan je bio blitzkrieg i cvijecs u istocnoj UA. Trenutni plan je kako izac iz ovog a ne ostamotiti se, jer za Putina osramotiti se je isto sto izgubiti glavu
homer2go

#53492 Re: Ukrajina

Post by homer2go »

Pleme Čvorovića neposustaje
karanana

#53493 Re: Ukrajina

Post by karanana »

Navodno Frajer se selfijovo u skoli, neko prepozno lolaciju 15 minuta kasnije roknuta skola i ubijeno 14 ukrajinaca. Gluposti ljudi rade.
StaSeDesava

#53494 Re: Ukrajina

Post by StaSeDesava »

A Rusija igra Kup sutra u fudbalu
neki prikazi sile ne razumijem
SpecialOffer

#53495 Re: Ukrajina

Post by SpecialOffer »

plavi_E wrote: 02/03/2022 23:35
GAU8 wrote: 02/03/2022 23:26 Rusija u petak uvodi ‘vojno stanje‘?
Ma ovo mu treba da bi mogao da mlati demonstrante po Moskvi. Kad Amerikanci krenu dijeliti jod tablete stanovnistvu onda se trebamo brinuti.
U Belgiji su dijelili vec.
Palmalma

#53496 Re: Ukrajina

Post by Palmalma »

Osmi Socrates wrote: 02/03/2022 23:32 Ja ne mogu vjerovati da neki još šupljiraju da je sve ovo još dio Putinovog plana, a luđak će vjerovatno proglasiti ratno stanje u svojoj državi, mada je niko nije napao, i ne misli je napasti. Bukvalno je Rusiju doveo na nivo Sirije (tamo imaju ratno stanje decenijama, pola vijeka valjda). Ne vjerujem da mu je to bio plan.

Predsjednik je Putin, jarane. Ima informacije iz prve ruke. Ratno stanje uvodi jer ima ko zna kakvih naznaka unutar same Rusije ima. Ranjenu zivotinju svi krenu napadati.
Tipujem da se boji da 25 miliona muslimana ne dignu unutrasnju pobunu u Rusiji.

Ko zna sta su mu Ameri spremili, upecao se na Ukrajini.
Last edited by Palmalma on 02/03/2022 23:47, edited 1 time in total.
Guadalajara

#53497 Re: Ukrajina

Post by Guadalajara »

Osmi Socrates wrote: 02/03/2022 23:34 Treba očekivati i bježanje značajnog broja Rusa iz države poludjelog psihopate.
Drugarica mi je stjuardesa u UAE...Kaze kad je prije par dana bila u Moskvi...da je tamo haos... :roll:
meridiyan

#53498 Re: Ukrajina

Post by meridiyan »

Oracle, drugi najveći proizvođač softvera na svijetu nakon Microsofta, obustavlja operacije u Rusiji u znak podrške Ukrajini.
zagor_te_nej

#53499 Re: Ukrajina

Post by zagor_te_nej »

ovaj satrap darije od prvog dana ovdje trolla politiku milanovića, vučića, čovića i ostalih putinovih propalica s balkana.

odavno je bio zreo za jednu popravnu u rudniku mrkog uglja banovići.
zilog

#53500 Re: Ukrajina

Post by zilog »

karanana wrote: 02/03/2022 23:41 Navodno Frajer se selfijovo u skoli, neko prepozno lolaciju 15 minuta kasnije roknuta skola i ubijeno 14 ukrajinaca. Gluposti ljudi rade.
Nigdje veze. Ovaj pogodak na slici desno, nije u fiskulturnu salu...
Post Reply