Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
statixx wrote: ↑02/03/2022 14:08
Da se podsjetimo na Vucicevu izjavu iz oktobra.
"Pred nama je težak period. Biće ogromni pritisci na Republiku Srpsku. Tražit će nestanak Republike Srpske prije proljeća. Šta god da se desi, sve će to pasti na pleća Srbije kako god okrenete. A u svemu tome će da rade najmoćnije zemlje svijeta", rekao je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, danas u Raškoj.
13. okt. 2021
sve se je znalo vec odavno, zato je dodik napravio havaruju po instutucijama, a Incko stavio zakon o zabrani negiranja genocida... znao je zapad za ovo da ce putin napasti ukrajinu... SLAVA UKRAINI!!!
jefff wrote: ↑02/03/2022 14:07
Ruski brodovi cesto imaju nuklearni pogon.
Zamjenio si Amere s Rusima.
Rusi nemaju ni jedan brod s nuklearnim pogonom svi su na mazut.
Samo nuklearne podmornice im imaju nuklearni pogon.
Dok Ameri samo veliki nosaci aviona.
emmir1 wrote: ↑02/03/2022 14:12
Iza kulisa, međutim, diplomate EU su skoro na granici ultimatuma. Ambasadori zemalja Zapada u Beogradu su u svakodnevnoj komunikaciji, održavaju se sastanci, usklađuju i prenose stavovi iz evropskih prestonica po pitanju Srbije.
"Srbiji se diplomatskim kanalima preti povlačenjem svih investicija iz Srbije, čak i sankcijama u bankarskom sektoru, a neke evropske zemlje idu toliko daleko da pominji skidanje Srbije sa Šengenske liste", otkriva izvor "Blica”.
kako kažu, ništa više neće biti isto
prije par dana sam napisao da što je 9/11 bio za USA, to će ruska agresija na Ukrajinu biti za Evropu
Novosti wrote: ↑02/03/2022 11:44
Dobro bi bilo poturt oružja ovim stanovnicima koji su pod ruskom okupacijom, nek se krenu stvarati paravojne organizacije.
nije tajna da ih od ranije pripremaju i na to. nisu nerealni.pa da misle da vojno sami mogu dobti. nije niko lud, no svjeedno lijepo je gledati agresora kako se pati i razvlaci, kako putin bjesni.jer ne ide, kako se cijeli svijet okrece naglavacke! kako mu se otpe najbolje jedinice iako izgleda ko da ih ima milione nema jedva je bijeda skupilka 200k uto je za silu nista, i opet nema hrane goriva logistike, ne ide.
Oni lanč paketi koji se dobijaju inače u vojsci su 2015. g
proizvedeni. Za gorivo stoje neki kamioni na ukrajinsko-bjeloruskoj granici mislim. Uglavnom bruka za 2. silu svijeta.
Vezano za stanovništvo pod okupacijom... bolje da im pošalju makar lako naoružanje, ionako idu molotovljevim koktelima ili palijama na vozila, ovako bi imal kako-tako naoružanje da mogu dignit možda i ozbiljnu pobunu pod okupacijom. Plus odaral bi Ruse i s prijeda i sazada.
emmir1 wrote: ↑02/03/2022 14:12
Iza kulisa, međutim, diplomate EU su skoro na granici ultimatuma. Ambasadori zemalja Zapada u Beogradu su u svakodnevnoj komunikaciji, održavaju se sastanci, usklađuju i prenose stavovi iz evropskih prestonica po pitanju Srbije.
"Srbiji se diplomatskim kanalima preti povlačenjem svih investicija iz Srbije, čak i sankcijama u bankarskom sektoru, a neke evropske zemlje idu toliko daleko da pominji skidanje Srbije sa Šengenske liste", otkriva izvor "Blica”.
statixx wrote: ↑02/03/2022 14:08
Da se podsjetimo na Vucicevu izjavu iz oktobra.
"Pred nama je težak period. Biće ogromni pritisci na Republiku Srpsku. Tražit će nestanak Republike Srpske prije proljeća. Šta god da se desi, sve će to pasti na pleća Srbije kako god okrenete. A u svemu tome će da rade najmoćnije zemlje svijeta", rekao je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, danas u Raškoj.
13. okt. 2021
sve se je znalo vec odavno, zato je dodik napravio havaruju po instutucijama, a Incko stavio zakon o zabrani negiranja genocida... znao je zapad za ovo da ce putin napasti ukrajinu... SLAVA UKRAINI!!!
naravno, tada su Srbi (u Srbiji i BiH) dobili naređenja i uputstva šta i kako dalje
Kažem ja juče, politika je velika kurva. To mu je posao, znam, ali ja ovo nikad ne bih mogao. Hej tolike mjesece on kenja po Bosni, igra potpuno drugu igru, a sad neko da ga prvi put čuje bi rekao da nam nema većeg saveznika.
Dobio poruku iz Bijele kuce, kao i Franjo kada je ukinuo HB.
Nista cudno.
Vjerovatni razvoj događaja.
Ali mi njegovo lice gledamo i njega slušamo šta govori. Ovakav zaokret napraviti u roku od jedne sedmice je nešto što ja ne bih mogao prevaliti preko usta. Ja nisam taj profil i to je meni tako bestidno.
_Reds_ wrote: ↑02/03/2022 14:00
Ma ovaj rat je za nas ovdje posve čudan.
Imaš neke kolone vojne duge i po 50KM, znaš kud se kreću, i ne razumije zašto ih atriljerija ne zaspe ?
Mozda nemaju artiljeriju? I meni je to cudno, danima izvjestavaju o tom konvoju i ono nista. Pa barem dronovima da ga napadaju, opet bi imalo nekog ucinka.
Ako nemaju artiljeriju, oni su ga pop... sa druge strane ne vjerujem da je nemaju. Jbt pa nije valjda da ni minobacače nemaju.