sime_cipol wrote: ↑01/03/2022 00:02
I ovo je smijesno da drzava od 45 miliona stanovnika poziva druge da se bore za nju. Ako nemaju milion muskaraca koji su spremni braniti e jbg onda.
Nekako razmisljam da je ovo do proljeca gotovo. Rusi pobjedjuju. U Ukrajini ce ostati 7 miliona Rusa te stariji Ukrajinci i oni koji su proruski orijentisani. U narednih godinu dvije ce iz Ukrajine otici 10ak miliona Ukrajinaca i dobiti azil sirom evrope. Tamo ce se snaći, naci posao, evropa dobila radnu snagu i gotovo.
Ja sam to davno rekao. Do sada samo su ovi na istoku Ukrajine osjetili rat. Ovi ostali nisu osjetili ni 1% rata do neki dan. Eh kad je pocelo raketiranje Kijeva, pa upad kopnene vojske iz Bjelorusije, pa diverzanata, padobranaca, kad su ih Rusi pritisli sa svih strana, pa peta kolona, spijuni...e tek su sad svi zabrinuti...heeeejjj rat je...drz...ne daj...organizuj TO, proglasi mobilizaciju...pa sta je se radilo do sada???
Koliko je na nas u Bosni baceno granata, bombi, raketa, mina...Imam osjecaj da Ukrajinci nisu osjetili ma ni djelic onoga sto je bilo kod nas...I ako ne budu sposobni da mobilisu milion-dva vojnika od njih nece ostati nista.