Prvo NATO nije ratovao tu gdje spominjes a drugo drugi je oblik rata i druga dimenzija. Ja ti rekoh svoje a ti srbuj. Pobeda.tandmand wrote: ↑28/02/2022 22:29Čuj, ni NATO nije mogao pobijediti ljude koji su živili u pećinama (Afganistan) a rat nije trajao 5 dana.AlfaBetaGama wrote: ↑28/02/2022 22:14 Ovo kako god da zavrsi zavrsio je mit o toj mocnoj Ruskoj vojsci i prici da bi oni mogli poraziti NATO.![]()
Ukrajina
-
AlfaBetaGama
#49476 Re: Ukrajina
-
elcaliente
#49477 Re: Ukrajina
Znate sta mi je jos cudno.
Svi imaju struju.
Kako im Rusi ne iskljuce struju?
Npr Kijevu iskljuce struju i vodu?
Mogu lako porusiti dalekovode i ostaviti Ukrajince bez struje, danas su im uzeli i tu nuklearku.
Citam cak danas da je Kijev sam na ruskoj energetskoj mrezi.
Svi imaju struju.
Mogu lako porusiti dalekovode i ostaviti Ukrajince bez struje, danas su im uzeli i tu nuklearku.
-
90minut
#49478 Re: Ukrajina
Zato što im je sramotno se hvaliti time kontaš oni su u fazonu da su vec trebali završiti posao i ako sad krenu izbacivati te klipove to je u njihovim ocima znak slabosti..
Zato ako padne ukrajina nagledaces se svega..
- zagor_te_nej
#49479 Re: Ukrajina
i bit će ih sve teže zaustaviti ako se nastavi trenutna politika zapadnih sila.
cilj je okupirati ukrajinu taman slamu jeli i travu pasli.
-
TomANDJerry
#49480 Re: Ukrajina
Plan je mozda bio takav dok se mislilo da ce se usetati u Kijev i da ce reakcija zapada biti "pozivamo obe strane na dijalog".emmir1 wrote: ↑28/02/2022 22:30 Da malo izvučemo neke crte
- danas je očigledno da je Rusija dugo planirala ovaj napad, izmedju ostalog prije 7 ili 8 mjeseci je prodala sber banku u Madjarskoj i na Balkanu
- Putin je povukao zlato u Rusiju
- Vučić je povukao zlato u Srbiju
- ekstremno naoružavanje Srbije posljednih godinu dana
- stvaranje velikih robnih rezervi u Srbiji
- Dodik prijeti ako Nato dodje u Brcko da će njegovi prijatelji poslati vojsku
- naoružavanje policije u RS
- sastanci Dodika i Vučića po Rusiji
- EUFOR šalje 500 vojnika sa oklopnim vozilima u POVRATNICKA mjesta
- dok Ukrajina gori u NATO i EU uz Ukrajinu pominju i BIH
I zaista se može ovoga dosta da nabroji.
Vrlo moguće da je ruski plan uključivao i proglasenje nezavisnosti RSa.
No nevjerovatno žestok odgovor svijeta ih je sve izbacio iz cipela.
Očekivali su mekan stav poput onih kada su uzeli Krim i radili sta hoce po Moldaviji i Gruziji.
Danas bi bili ludi da takvo nešto pokusaju, ali opet --- ne treba u srbovanju traziti racionalno --- pa valja biti oprezan.
-
Svzbjm
#49482 Re: Ukrajina
elcaliente wrote: ↑28/02/2022 22:33 Znate sta mi je jos cudno.
Svi imaju struju.
A kod nas za tri neplacena racuna ti iseku struju
- Haris.ba
#49483 Re: Ukrajina
Kako izgleda ocekivali su nekakvo desavanje ko u Cehoslovackoj. Udju sa tenkovima, parkiraju na trgovima i svi skinu gace.elcaliente wrote: ↑28/02/2022 22:33 Znate sta mi je jos cudno.
Svi imaju struju.
Imas onaj kanal zvezda, tako nesto. Tu su bas reklamirali svoje dronove i drugu tehniku. Ne znam imaju li Rusi neku doktrinu da to ne objavljuju kako djeluje.
Last edited by Haris.ba on 28/02/2022 22:38, edited 1 time in total.
- @mba
#49484 Re: Ukrajina
emmir1 wrote: ↑28/02/2022 22:30 Da malo izvučemo neke crte
- danas je očigledno da je Rusija dugo planirala ovaj napad, izmedju ostalog prije 7 ili 8 mjeseci je prodala sber banku u Madjarskoj i na Balkanu
Očekivali su mekan stav poput onih kada su uzeli Krim i radili sta hoce po Moldaviji i Gruziji.
to stoji, jos da se doda da su najavljivali „rasplet na proljece“ i to se uklapa u tvoju tvrdnju, medjutim izgleda da nema nista od toga!
- zagor_te_nej
#49485 Re: Ukrajina
znači pored rusofila i putinofila, sad imamo i turkofile i erdoganofile na temi
divno, zaista...
Last edited by zagor_te_nej on 28/02/2022 22:36, edited 1 time in total.
-
TomANDJerry
#49486 Re: Ukrajina
Vjerovatno nam nebi ni mogli dati takvo oruzje, niti bi ga mi mogli kupiti --- bez NATO saglasnosti.
- karanana
#49487 Re: Ukrajina
mislim da su oni usli misleci da ce ih narod docekati sa cvijecem i podrskom i da ce samo paradirati kroz gradove. mozda i dalje to misle i ocekuju neki prevrat kod ukrajinaca pa nece jos da rade sta mogu kad je okrutnost u pitanju, ali pocinju izgleda. e kako i zasto su to mislili i kakva im je onda obavjestajna sluzba ako im je tako rekla, ko zna.elcaliente wrote: ↑28/02/2022 22:33 Znate sta mi je jos cudno.
Svi imaju struju.
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#49488 Re: Ukrajina
Realnost je da nas je duplo vise nego ovih u RS-u, poprilicno smo nauruzani, rekao bih manje vise podjednako, upliv iz Srbije donosi konsekvence koje Vucic sigurno ne zeli.
To sto su nam na vlasti ovi evnusi nam ne pomaze da poentiramo, ali ako nekom ovdje ne treba eskalacija onda je to Dodik
Kako kaze Septica: Nisam vratio oruzje u MUP, nisam vratio, nisam glup
To sto su nam na vlasti ovi evnusi nam ne pomaze da poentiramo, ali ako nekom ovdje ne treba eskalacija onda je to Dodik
Kako kaze Septica: Nisam vratio oruzje u MUP, nisam vratio, nisam glup
-
daddy-kool
#49489 Re: Ukrajina
Ne treba nista otpisati nije jos gotovo. Sigurno da se raspored poremetio, ali opasnost sa te strane nije jos gotova. Rusija tesko moze dobaciti, ali srbi mogu destabilizovati.
-
sasade
#49490 Re: Ukrajina
Ako bi se zakuhalo brzo bi to išlo, sada pored OS BiH i legalnih institucija ne mogu. Mogu obećati samo, zato su i nedavno išli iz OS BiH u Tursku u glavnu fabriku i u Azerbejdžan, imaju friško iskustvo. Samo se držati NATO-a i zapada, imamo sreću što smo bijeli, Evropljani, pregrmili smo genocid, znamo šta je baraž VBR-a, imamo iskustvo gladi, jda i bijede i to nam je prednost koju treba ekplatisati. Dodikove falange misle da će kao i 92' sa sigurne distance granatirati sela i gradove...želim im svu sreću u tome.TomANDJerry wrote: ↑28/02/2022 22:36Vjerovatno nam nebi ni mogli dati takvo oruzje, niti bi ga mi mogli kupiti --- bez NATO saglasnosti.
-
TomANDJerry
#49491 Re: Ukrajina
Isto mislim, osim@mba wrote: ↑28/02/2022 22:36emmir1 wrote: ↑28/02/2022 22:30 Da malo izvučemo neke crte
to stoji, jos da se doda da su najavljivali „rasplet na proljece“ i to se uklapa u tvoju tvrdnju, medjutim izgleda da nema nista od toga!
postoji jedna iznimka, a to je da Rusi ucjene Dodika da zapocne probleme ovdje samo da malo skrenu paznju sa Ukrajine.
RS bi vjerovatno bila zrtvovana za malo manje medijske hajke oko Ukrajine.
-
plava strijela
#49492 Re: Ukrajina
Pa još se nadaju da je narod ukrajine na njihovoj strani,ali situcija govori nešto.Kako god se završilo ukrajinci više nikad neće biti uz rusiji,bili robovi ili slobodnielcaliente wrote: ↑28/02/2022 22:33 Znate sta mi je jos cudno.
Svi imaju struju.
- RunnerX
#49493 Re: Ukrajina
Ja sam čuo da su Fazliju obučavali da upravlja BajromTomANDJerry wrote: ↑28/02/2022 22:36Vjerovatno nam nebi ni mogli dati takvo oruzje, niti bi ga mi mogli kupiti --- bez NATO saglasnosti.
- O'zone
- Globalni moderator
#49494 Re: Ukrajina
Kad vidim ove obroke, opremu u kvaru, nikakvu logostiku, etc čini mi se da je nešto trulo u vojsci ruskoj...
Da li je moguće da su toliko zapustili svoje borbene snage? Jesu li pare bile u pitanju? Manjak ulaganja. Ili su jednostavno zapostavili ono "ma dobro je to pali od treće"
Da li je moguće da su toliko zapustili svoje borbene snage? Jesu li pare bile u pitanju? Manjak ulaganja. Ili su jednostavno zapostavili ono "ma dobro je to pali od treće"
-
90minut
#49495 Re: Ukrajina
Bice ti na kraju ogromna kompilacija..Haris.ba wrote: ↑28/02/2022 22:36Kako izgleda ocekivali su nekakvo desavanje ko u Cehoslovackoj. Udju sa tenkovima, parkiraju na trgovima i svi skinu gace.elcaliente wrote: ↑28/02/2022 22:33 Znate sta mi je jos cudno.
Svi imaju struju.
Imas onaj kanal zvezda, tako nesto. Tu su bas reklamirali svoje dronove i drugu tehniku. Ne znam imaju li Rusi neku doktrinu da to ne objavljuju kako djeluje.
Imaš ogromne konvoje uništene ukrajinske tehnike.
-
elcaliente
#49496 Re: Ukrajina
Svzbjm wrote: ↑28/02/2022 22:35elcaliente wrote: ↑28/02/2022 22:33 Znate sta mi je jos cudno.
Svi imaju struju.
A kod nas za tri neplacena racuna ti iseku struju![]()
Telekomunikacija im radi bez problema, mobiteli, fiksni, struja, voda, ljudi imaju hrane i vode.
Danas gledam u Kijevu ljudi izasli pse da prosetaju.
Last edited by elcaliente on 28/02/2022 22:42, edited 1 time in total.
-
Maliodmene
#49497 Re: Ukrajina
Meni je jedna stvar fascinatna, i vjerovatno je to glavni uzrok ovih velikih gubitaka Ruske vojske. Bili su uvjereni da su unistili PVO Ukrajine i samu avijaciju. Tad dolazimo do Amerike i njenih obavjestajnih sluzbi. Ljudi su ocigledno znali kad pocinju tacno i izmjestili su vecinu sistema, na sta Rusi ocigledno nisu racunali. Bukvalno se igraju sa njima, pa u realnom vremenu dronovima prikazuju Ruske konvoje i njihove lokacije, nestvarno fakat.
-
archi_a
-
TomANDJerry
#49499 Re: Ukrajina
Da, to je istina ... vjerovatno bi brzo doslo --- osim ako nebi bilo ogromne podjele u NATO savezu (da Milanovic i Orban probaju blokirati) -- ali ako je nema u vezi Ukrajine, tesko da bi je bilo u vezi bosne.sasade wrote: ↑28/02/2022 22:39Ako bi se zakuhalo brzo bi to išlo, sada pored OS BiH i legalnih institucija ne mogu. Mogu obećati samo, zato su i nedavno išli iz OS BiH u Tursku u glavnu fabriku i u Azerbejdžan, imaju friško iskustvo. Samo se držati NATO-a i zapada, imamo sreću što smo bijeli, Evropljani, pregrmili smo genocid, znamo šta je baraž VBR-a, imamo iskustvo gladi, jda i bijede i to nam je prednost koju treba ekplatisati. Dodikove falange misle da će kao i 92' sa sigurne distance granatirati sela i gradove...želim im svu sreću u tome.TomANDJerry wrote: ↑28/02/2022 22:36
Vjerovatno nam nebi ni mogli dati takvo oruzje, niti bi ga mi mogli kupiti --- bez NATO saglasnosti.
-
plava strijela
#49500 Re: Ukrajina
Otrio si se padobranacSvzbjm wrote: ↑28/02/2022 22:35elcaliente wrote: ↑28/02/2022 22:33 Znate sta mi je jos cudno.
Svi imaju struju.
A kod nas za tri neplacena racuna ti iseku struju![]()