Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Capajebo wrote: ↑27/02/2022 23:21
Kosovo, jos uvijek, ne moze uci u NATO.
A meni nije utjeha to sto smo mi "vec nato, samo nam nisu saopstili".
Blize je pravno Ukrajina bila NATO-u nego mi.
Tesko ce zapad ponovo prihvatiti Putina kao nekog partnera.
Ove prijetnje atomskim oruzjem mu samo pogorsavaju situaciju an duge staze. Previse je neuracunjljiv, da bi se sa njim moglo saradjivati.
Zapad sada ide do kraja....Ili ce poditi rep, ili ce Rusija da ekonomski da klekne.
Sto se samog rata u Ukrajini tice, jos je tesko znati ishod. Da li ce Rusi biti u stanju zauzeti cijelu zemlju? Da li ce se zadovoljiti jugom, tako sto bi kontrolisali cijelu obalu? Da li ce ovo sve zavrsiti kao njihova katastrofa i na bojnom polju'? Svasta je moguce. Ukrajini se sad dovozi oruzje, koje je moderno, a kolicine nisu zanemarive. Mozda se Ukri i odbrane.....
Da sam na mjestu Ukrajine, trazio bi povlacenje Rusije sa Krima kao uslov u pregovorima....Ukrajinci sad imaju sansu da odbrane svoju drzavu, jednom za sva vremena. Trebaju to iskoristiti.
Mislim da se najveća opasnost krije u tome što je i Rusiji i Zapadu jasno da ovo neće trajati godinama da se što prije treba završiti zbog resursa koji jedni šalju a drugi kupuju. U toj brzini situacija je uvijek napeta i jedan pogrešan korak može odvesti svijet u ambis.
Lik se zove "Coach Red Pill", dalje ne treba objasnjavati. Standardne mantre protiv "trulog zapad" libtardima dok opravdava sve sto se dogadja u zemljama trecem svijetu koje su za njega raj jer su tamo picoke impresionirane njegovim parama koje i dalje zaradjuje na tom trulom zapadu a trosi po jeftinom istoku. Argumentovan prigovor "Woke" kulturi Zapada ima mjesta ali iza svega toga se obicno kriju ovakvi likovi koji nisu stekli status kakav misle da im pripada pa im je onda kriv Biden.
Upravo tako
Meni frajer nekako kao da gledam i slusam Milanovica.
Capajebo wrote: ↑27/02/2022 23:21
Kosovo, jos uvijek, ne moze uci u NATO.
A meni nije utjeha to sto smo mi "vec nato, samo nam nisu saopstili".
Blize je pravno Ukrajina bila NATO-u nego mi.
oni ovdje imaju baze regularno
u ukrajini nijednu
ovdje postoji zvanično sjedište nato i eufor baza
Imaju i ugovor koji ih obavezuje da reaguju ne kao NATO, ali su one fakticki nosioci NATO pakta (USA, FRA, GB)
Spremne su jer su bijeli i nisu muslimani, nevjerovatna razina rasizma je bila po medijima. Izjave kao ovo se dešava ljudima koji su kao mi bijeli, wtf jbt
Ne seri. Spremne su jer nisu kriminalci dileri i narkomani koji bjeze od policije u svojim maticnim zemljama.
Sjecam se kad su migranti tek dosli u Sarajevo i utaborili se u parku preko puta Vijecnice. Popisali ih, samo 13% !!! je iz Sirije bilo. Ostalo go olos.
Sto se mene tice, Sirijci tad i Ukrajinci sad su dobrodosli. Ove ostale sitne kriminalce je trebalo davno pohapsiti i deportovati.
ljudmila wrote: ↑27/02/2022 23:45
Ne treba zaboraviti da na listi zenalja koje Rusiji nisu uvele sankcije smo i mi. Lijepo na mapama sivi kao i srbija i Bjelorusija.
Zato nam treba odmah uvesti sankcije. Puna podrska.
Za pocetak, ukinuti Baketu dozvolu za ulazak u EU.
Last edited by Haris.ba on 27/02/2022 23:48, edited 2 times in total.
Ludzak wrote: ↑27/02/2022 20:57
Da su Srbima redali ovolike sankcije 90tih, a nama slali oružija kao danas Ukrajincima, niti bi RSa bilo, niti Dodika. Ali ne, nego su nam oveli embargo. A još nam ta Ukrajina slala dobrovoljce protiv nase drzave.
A danas, danas se ko fol Bošnjaci suosjećaju sa tim Ukrajincima. Treba da smo neutralni. Da nismo ni na čijoj strani. Jer upravo Bošnjaci iz istočne Bosne najviše znaju ko su bili Ukrajinci, Rusi, Grci itd tokom 90tih.
Jebiga brate možeš i na to gledati tako da su se opametili nakon nas i ogroman pokolj prvo na Kosovu je sprijecen jer smo mi ginuli evo sad su i na Ukrajini pokazali da se može racunati na njih.
Dakle herojski narod i herojsku cijenu smo platili, a jedva cekam naredni rat bice poklona od evropljana haos.
zavrzlama wrote: ↑27/02/2022 23:21
Putin ne moze nazad....poslat ce par stotina hiljada vojnika da zauzmy Kijev ili da izginu....AKO SE UKRAJINA ODBRANI,A NADAT SE TOME,RUSIJA KAO DRZAVA CE U NAREDNIH PAR GODINA PRESTATI BITI VOJNI,POLITICKI I EKONOMSKI FAKTOR...ako uzmu Kijev i Ukrajinu tad nastupa veci haos pa cak i ww3..
Ja nesto kontam da ww3 nije opcija, isto kao sto nije opcija ovo sto putin kao naredjuje da nuklearke budu u pripravnosti. Ko god prvi, na danasnji vakat, baci nuklearku taj ce biti unisten. A vjerovatno i cijelo covjecanstvo s njim. Ostace onih par astronauta zivih na ISS-u dok im ne nestane hrane. To je bas stivo za sci-fi horora.
Joj, jest, Nešto ko u Between the Strokes of Night. Jeziv scenarij. Al opet, manje zlo nego popuštanje pred barbarizmom.
_Reds_ wrote: ↑27/02/2022 22:50
Kakv zicer pa ove nase debile. Zalosno je ali od kao HS i ZL nema direktno u politici mi nemamo vanjsku politiku.
Da je imamo bilo bi nas 100.000 na mirnoj setnji 1.marta.
Ja se već odavno zalažem za reaktiviranje ZL u politiku.
Maliodmene wrote: ↑27/02/2022 23:47
Debilna SDA treba bar sazvati sjednicu sa prijedlogom sankcija, al debili ne rade nista
Ma nista SDA, traziti hitan sastanak Parlamenta BiH za razmatranje sankcija Ruskoj Federaciji i Bjelorusiji.
Pa neka srbadija i HDZ stisne muda i odbije ili da ne dodju
nelle_tz wrote: ↑27/02/2022 23:34
Ne znam je li bio video, ali je snimka unistene tehnike "Kadirovaca"
Prevod na engleski-
This is there technical equipment. So that they all burn in hell. I won't regret my life for these beasts. This all is near my house. It’s Kadyrovtsi. As they came, so they went to the next world. See, what’s left from them – only spare parts
Nisam ovaj snimak prije vidio, jbt koja razorna moc. Cime su ovako sravnjeni ?