Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ne znam, kazem sta sam cula.
Uostalom, sve se vraca.
U biti i jedni i drugi nas kao muslimane ocima ne mogu,meni je zao samo civila,i ukrajinu podrzavam samo jer je suverena zemlja napadnuta od strane jedne sile ...samo to,a znam da bi sutra u miru prvi podrzali srbe a ne nas
Neću da glumim nekog poznavaoca stanja u Ukrajini ali mogu reći da sam kao i većina ljudi ovdje na forumu više obaviješten od prosječnog stanovnika, što zbog činjenice da znam naći ciljanu vijest što zbog činjenice da većinu informacija procedura sa više izvora a ne sa Facebook zida.
Ono što je meni bilo zanimljivo u vezi sa Ukrajinom jeste ta Rusofilija i činjenica da veliki broj etničkih Ukrajinaca kao maternji jezik govori Ruski.
Prije nekoliko sedmica sam gledao jednu reportažu iz Krivij Riha jednog Britanskoga youtubera i ostala mi je urezana jedna rečenica jedne žene u autobusu koja na pitanje "da li govori Ruski ili Ukrajinski" odgovara sa "da govori Ruski od malena ali pokušava da govori Ukrajinski sve više jer je to njihov jezik".
Tako da ta priča o rusofonim Ukrajincima koji mrze Ukrajinu pada u vodu.
Na kraju krajeva, jedni od prvih koji su stali u odbrani Sarajeva su bili Sandžaklije koji i danas govore ekavicom.
Kakva je taktika da se ovako zbijeno krećeš gradskim ulicama. Meni obo nema smisla. Dva lika sa RPG-evima ovo taru
Mislim da je ovo ruska propaganda tj njihova stranica....pogledaj snimke ovog profila i vidjet ces da je isti zoom, dakle nema da tokom snimnaja zumira ili mjenja ugao i slicno.....tako da ovo moze biti i selo ili grad u rusiji kako prikazuje ulazak ruske pobjednicke vojske u vilo koji ukrajinski grad.....a od rusije do madzarske ta sela izgledaju isto
sinuhe wrote: ↑27/02/2022 09:35
U tradicionalnom smislu ratovanja Kijev i Harkov su pali. Ukrajinci sada igraju na simpatije svijeta i stradanje civilnog stanovnistva koji bi da su pametni vec trebali napustiti grad. Sta ce biti kad Rusi ponude evakuaciju stanovnistva?
Jutros strašno veliki gubici u ljudstvu na stani ruskih fašističkih hordi a pogotovu u Harkivu gdje ih love ko zečeve.
Deratizacija ruskih žohara u punom jeku.
Kasnije idu i snimci
U tradicionalnom smislu ratovanja Kijev i Harkov su pali. Ukrajinci sada igraju na simpatije svijeta i stradanje civilnog stanovnistva koji bi da su pametni vec trebali napustiti grad. Sta ce biti kad Rusi ponude evakuaciju stanovnistva?
Tako su i za Sarajevo govorili. Dan, dva. Pa, hefta, dvije....
Naslovnica wrote: ↑27/02/2022 08:21
Navodno, ruska delegacija stigla u Bjelorusiju na pregovore sa Ukrajinom.
Ako je tacno onda im ne ide kao sto su planirali.
A mozda i ide. Ja sam gledao nekoliko americkih analiticara prije nego je ista pocelo. Govorili su da ce rusi napasti u tri faze (osvoje dio pa stanu, pa onda drugi dio pa stanu i tako) i da ce onda zeljeti pregovore nakon svake faze. Kao u stilu, predajte se prije nego nastavimo dalje. Sve je ovo psiholoski rat i ne mislim da su pravi pregovori u pitanju. Vise ultimatum.