Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kamberovica polje wrote: ↑26/02/2022 20:02
Mislim da od kubanske krize nismo bili bliži ww3.
NATO je u zdanja dva dana isporučio pun kurac oružja Ukrajini, naravno ne ko alijansa nego pojedinačne države, al opet...
gledam flightradar24, najviše se prate NATO americki avioni koji kruze po poljskoj, slovačkoj i rumuniji, sve tankeri, sigurno je da ima svasta na ukrajinskom nebu pa i nevidljivih aviona koji jebu ruse u mozak
sumirprimus wrote: ↑26/02/2022 19:51
Ozbiljne brojke za ovaj sukob
Ovo su trebali davno uraditi, nadam se da nije kasno.
Švabe prpa uhvatila, slabi su vojno skroz.
Smanjen broj vojnika i opreme.
Dosta kritika i straha pogotov sad od Rusije.
Mislim da ce svako više ulagati u vojsku zbog ovih dešavanja.
Sydnor wrote: ↑26/02/2022 20:09
Cijena jednog Bayraktara TB2 je 5 miliona eura. Da bogdom u BiH ima pameti pa da ih kupimo 20 komada, nek stoje negdje u hangaru oko Tuzle, Zenice, Sarajeva, Bihaća...
Odeš u Hifu, Bingo, još par privatnih, jakih kompanija. Slusaj, ti ćeš kupiti toliko, ti toliko, ti toliko. Doci cu za mjesec dana da provjerim brojno stanje. Hvala lijepo i dovidjenja.
Vjerovatno ih prže Ameri. Nećemo nikad ni saznati čime.
Danas su Rusima nudili da uspostave komunikaciju što se tiče neba, da se slučajno negdje ne zakače. To je još samo jedan američki troll. Igraju se sa njima.
Oni sa Rusima mogu ratovati a da ovi i ne znaju. That being said, sad su sve opcije moguće.
Ovaj Forum je što se tiče političkih Tema postao prava smijurija...sve neko gnusno navijanje, a što je najgore, nema nikakve veze sa realitetom. Neprovjereni izvori, lažne informacije, Fake News. Prvi dan će Rusi sve pogazit, ovi Ukrajinci su smiješni, pa sutradan Rusi smiješni, propast Rusije. I to sve nakon 3 dana rata. Ukratko: veze sa vezom nema.
Ako se objektivno gleda na stvar, onda su Rusi samo za tri dana drže pod kontrolom zavidan dio zemlje i napreduju svaki... Te priče izgubljeno ovamo 100 tenkova, izgubljeno ovamo 50 oklopnih su propagande priče za malu djecu. Fakt je da Rusi svaki dan napreduju.
sumirprimus wrote: ↑26/02/2022 18:15Ukrainian military has destroyed Russian Su-30 fighter aircraft in the Black Sea.
Ukraine’s Air Force reported the downing, writing “welcome to hell.”
Izvor ukr vojska
Ja sam danas naišao na info da su Rusi oborilo vlastiti avion greškom, sad da li je riječ o istom avionu ili su izgubili dv suhoja ne znam, poznavajući Ruse obje su opcije jednako moguće.
Ja se sad cuo sa kolegom poljakom kaze "fake news".. 100 % nisu par kilometara .. Mirno u Lvivu.. Poljska ima izvjestavanje live i sve je ok...
Iskreno ja se nadam da nije....nakon naših 5 godina rata pa ove zadnje dvije godine corone nikako nemam raspoloženja za patuljkove hirove...daj mi barem dio života da živim bez razmišljanja koji kurac se valja iza brda...al očigledno sam rođen u pogrešnom periodu za to
sumirprimus wrote: ↑26/02/2022 20:06[/img]6]
Hehe na poljake pa djes na rusiju haha
Nadam se da postoji par razumnih glava oko psihopate i da ce ga sprijecit za ono najgore.jer nije normalan.
E jebali su majku ako na Poljake odare
Ovi se 60 god. spremaju krvi im se napiti.
Sou!
Rusija je samo sa konvencionalnim snagama jaca od svih bivsih republika varsavskog pakta zajedno, ne treba se zavaravati da su Rusi neki maciji kasalj bez obzira sto su zaostali krkani. Dobro je Bajden rekao ili sankcije ili 3 sv. rat, bolje da to budu sveopste sankcije.
ioannes wrote: ↑26/02/2022 20:18
Ovaj Forum je što se tiče političkih Tema postao prava smijurija...sve neko gnusno navijanje, a što je najgore, nema nikakve veze sa realitetom. Neprovjereni izvori, lažne informacije, Fake News. Prvi dan će Rusi sve pogazit, ovi Ukrajinci su smiješni, pa sutradan Rusi smiješni, propast Rusije. I to sve nakon 3 dana rata. Ukratko: veze sa vezom nema.
Ako se objektivno gleda na stvar, onda su Rusi samo za tri dana drže pod kontrolom zavidan dio zemlje i napreduju svaki... Te priče izgubljeno ovamo 100 tenkova, izgubljeno ovamo 50 oklopnih su propagande priče za malu djecu. Fakt je da Rusi svaki dan napreduju.
Napredovati i držati pod kontrolom u ovom slučaju ne ide u istu rečenicu.
Fakt je da su se rasprsili, ali otpor je veliki pa su dobili po pičky. Prema tome ne napreduju tako kako ti fantaziras.