Ukrajina
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#42026 Re: Ukrajina
Stara vojna doktrina na 1 koji se brani ide 10 koji napadaju.
Ako se narodu digne moral i ukrainskoj vojsci uz pomoc oruzja od NATO saveza, ako nista bice bare bare.
Ako se narodu digne moral i ukrainskoj vojsci uz pomoc oruzja od NATO saveza, ako nista bice bare bare.
-
Guadalajara
#42027 Re: Ukrajina
Ukrajinska TO pobila diverzante.funeral blues wrote: ↑26/02/2022 00:39 Zna li se ko je koga sredio na onom snimku pucanja na kamionil i ubijanja vojnika koji iskace? ima na source portalu.
-
sumirprimus
#42028 Re: Ukrajina
Ovi akoo ne osvoje kijev i harkov do ujutro a ukri nastave pumpat sa oborenim letjelicama neko ce u kremlju letit kroz prozor
a i mogli bi ispuhatr mogu mislit borbenog morala u rusa.. 
- zigubigule
#42029 Re: Ukrajina
Kakvi glupani a imali izbore na dlanu.
Ameri se mogu dijeliti na crnce i bijelce, demokrate i repse, bogate i siromasne, hillbilije i urbane.. ali svi, svi mrze ruse i commie bastards.
-
emirolini
#42030 Re: Ukrajina
Narod je se vec digao

Snalaze se vec, kad se ruke sloze...

Snalaze se vec, kad se ruke sloze...
- jasib
#42031 Re: Ukrajina
Poljaci od noćas zabranili prelet ruskim avionima preko svoje teritorije.
To je vrsta sankcija Rusiji koju sam spominjala da bi najprije mogla dati rezultate, da ruski narod pobuni protiv Putina i vojnog vrha Rusije i da se Putin slomi iznutra. Da se odmah protjeraju ruski brodovi iz svih svjetskih luka, da se ruskim avioprevoznicima ograniči prelet preko država koje tako odluče, da se prestane sa trgovinama sa Rusijom, itd. Da im Google uskrati uslugu, npr. i sličnim sankcijama život u Rusiji polako bi počeo silaziti ka nestašicama i neurotičnom stanju.
Putina manijaka treba eliminisati iz ljudskog društva. I kompletan vojni vrh koji učestvuje u ovom primitivizmu i poniženju ukrajinskog naroda.
To je vrsta sankcija Rusiji koju sam spominjala da bi najprije mogla dati rezultate, da ruski narod pobuni protiv Putina i vojnog vrha Rusije i da se Putin slomi iznutra. Da se odmah protjeraju ruski brodovi iz svih svjetskih luka, da se ruskim avioprevoznicima ograniči prelet preko država koje tako odluče, da se prestane sa trgovinama sa Rusijom, itd. Da im Google uskrati uslugu, npr. i sličnim sankcijama život u Rusiji polako bi počeo silaziti ka nestašicama i neurotičnom stanju.
Putina manijaka treba eliminisati iz ljudskog društva. I kompletan vojni vrh koji učestvuje u ovom primitivizmu i poniženju ukrajinskog naroda.
-
lajkujMe
#42032 Re: Ukrajina
Moze biti da je Ruski moral na nuli upravo zato jer se civili setkaju i vozaju autima. Ukrajina je izgledom veoma slicna Rusiji, tu ljudi pricaju Ruski skoro svi.
A narod ih ne docekuje cvjecem kao sto su mislili nego s ak47 rpg i u nedostatku svega molotivljem.
Uz to Ruska vojska nije profesionalna nego regrutima koji su dosli na sluzenje vojnog roka. Oficiri i nesto malo vojske jeste ali vecinom su regruti ti koji ginu.
A ro malo vojske profesionalne gine u velikom broju eto ode avion s 100 njih ogromni gubitak.
Mnogi od njih imaju familije i prijatelje u Ukrajini a vodje im govore da ih ubijaju.
A jos lose organizovano, nema se hrane nema se goriva a mozda i municije nedostaje, kvare se vozila pa se napustaju.
Sve dok im meci lete iznad glave i ne znaju iz koje kuce ili prozora ce da dodje njegov pozdrav sa svijetom.
Sta mislite kakav im je moral?
A narod ih ne docekuje cvjecem kao sto su mislili nego s ak47 rpg i u nedostatku svega molotivljem.
Uz to Ruska vojska nije profesionalna nego regrutima koji su dosli na sluzenje vojnog roka. Oficiri i nesto malo vojske jeste ali vecinom su regruti ti koji ginu.
A ro malo vojske profesionalne gine u velikom broju eto ode avion s 100 njih ogromni gubitak.
Mnogi od njih imaju familije i prijatelje u Ukrajini a vodje im govore da ih ubijaju.
A jos lose organizovano, nema se hrane nema se goriva a mozda i municije nedostaje, kvare se vozila pa se napustaju.
Sve dok im meci lete iznad glave i ne znaju iz koje kuce ili prozora ce da dodje njegov pozdrav sa svijetom.
-
llull
#42033 Re: Ukrajina
Nece osvajati Kijev u to budi ubjedjen,i ono sto je upalo jutros to je bio mozda pokusaj da se animira neka kriticna masa da napravi prevrat. Jasno su rusi rekli da ne zele u velike gradove, cak i one koje su zaobisli i izolovali trazili su od polciije da sprovodi red.
Ok, vecina ce reci ne smiju ili sta vec... ne trebaju im civilne zrtve i rusenje civilnih objekata u toj mjeri tako da samo eskiviraju takve akcije.
Izgleda opet neki desant nocas ... + bombardovanje jos jedne baze barjaktara u Starokostiantyniv-u.
Ok, vecina ce reci ne smiju ili sta vec... ne trebaju im civilne zrtve i rusenje civilnih objekata u toj mjeri tako da samo eskiviraju takve akcije.
Izgleda opet neki desant nocas ... + bombardovanje jos jedne baze barjaktara u Starokostiantyniv-u.
-
sumirprimus
#42034 Re: Ukrajina
Ocigledno rusi pokusavaju jos jedan desant juzno od kijeva. Vasilkiv. Takodje vojna baza ukra.Pokusavaju zaokruzit kijev.
Koliko li jos imaju ovih vdvoca u rezervi
- Veteran12
#42035 Re: Ukrajina
NikakavlajkujMe wrote: ↑26/02/2022 01:06 Moze biti da je Ruski moral na nuli upravo zato jer se civili setkaju i vozaju autima. Ukrajina je izgledom veoma slicna Rusiji, tu ljudi pricaju Ruski skoro svi.
-
emirolini
#42036 Re: Ukrajina
Cekaj, ako su Rusi rekli da nece to je 100% tako, ne bi oni slagali ma nema sanse. Slazem se s tobom.llull wrote: ↑26/02/2022 01:06 Nece osvajati Kijev u to budi ubjedjen,i ono sto je upalo jutros to je bio mozda pokusaj da se animira neka kriticna masa da napravi prevrat. Jasno su rusi rekli da ne zele u velike gradove, cak i one koje su zaobisli i izolovali trazili su od polciije da sprovodi red.
-
last mohicans
#42037 Re: Ukrajina
Neko je vec pitao gdje su im ježevi, ako nije naslovnica. Očito nemaju iskustva, i nama je trebalo da nadođemo. Trebaju i one betonske blokove, pa i kontajnere, koristit ce. Privremeno ces usporiti napredovanje, a onda ih imaš na nišanu.
-
sumirprimus
#42038 Re: Ukrajina
Gore je ovo nista a rokanje.tope se.nemaju ovih spec brigada puno 7 ukuono. Da moze potrajat istopili bi se do aprila 
-
llull
#42040 Re: Ukrajina
Svako moze lagati, i ti i ja, Rusi, Ukrajinci ... Zivot me je naucio da nikome ne vjerujem, samo sam prenio ono sto sam cuo i procitao...emirolini wrote: ↑26/02/2022 01:09Cekaj, ako su Rusi rekli da nece to je 100% tako, ne bi oni slagali ma nema sanse. Slazem se s tobom.llull wrote: ↑26/02/2022 01:06 Nece osvajati Kijev u to budi ubjedjen,i ono sto je upalo jutros to je bio mozda pokusaj da se animira neka kriticna masa da napravi prevrat. Jasno su rusi rekli da ne zele u velike gradove, cak i one koje su zaobisli i izolovali trazili su od polciije da sprovodi red.
Izgleda opet neki desant nocas ... + bombardovanje jos jedne baze barjaktara u Starokostiantyniv-u.![]()
Ja ne vjerujem ovim silnim objavama o Ruskim i Ukrajinskim "pobjedama", samo babuni vjeruju tome na prvu.
Meni je logicno da nece ulaziti u gradove, prvenstveno jer bi najebali kao zuti i do kraja sjebali sliku o sebi ... ovako se kao pokusavaju oprati.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#42041 Re: Ukrajina
Jebi mi sve ako ih Ameri ne skidaju iz svemira nekim nepoznatim oruzjem
-
Osmi Socrates
#42042 Re: Ukrajina
Avion ovoga što dolazi u Srbiju u ponedeljak prinudno spustiti kad uđe u NATO vazdušni prostor, a manijaka vratiti u Rusiju.
Ako Aca Kučka ode u Rusiju da razgovara o ruskoj vojnoj propagandi i njega bi trebalo uhapsiti u bilo kojoj NATO zemlji.
Ako Aca Kučka ode u Rusiju da razgovara o ruskoj vojnoj propagandi i njega bi trebalo uhapsiti u bilo kojoj NATO zemlji.
-
llull
#42043 Re: Ukrajina
Ukupno VDV ima oko 60 000 .sumirprimus wrote: ↑26/02/2022 01:07 Ocigledno rusi pokusavaju jos jedan desant juzno od kijeva. Vasilkiv. Takodje vojna baza ukra.Pokusavaju zaokruzit kijev.
-
meridiyan
#42044 Re: Ukrajina
Nekako mislim da je u gradu obracun sabotera i ukrajinskih patriota. Ne treba zaboraviti da je u zadnjih par dana podijeljeno 10-15 hiljada dugih cijevi i da je i onaj ko je neprijateljski nastrojen mogao se na lak nacin docepati oruzja. Idealna prilika da se napravi pometnja i da zavlada strah i nepovjerenje prema bilo kojoj osobi. Neiskustvo, bez obuke, bez jasnih pozicionih zadataka , sa "nevidljivim" neprijateljem u svom okruzenju dovodi da se bez razmisljanja puca prije nego sto budes upucan.Nespin wrote: ↑26/02/2022 00:55Ovo me tako podsjeća na ratno Sarajevo... i mene neki PTSP pucaNe znam, imam osjećaj da će Kijev pasti večeras, onako samo gledajući mapu izgleda mi neodbranjivo... Glavni grad, a tako blizu granice sa neprijateljem, gdje najlakše može da te tuče i da dovlači loogistiku i opremu... Sve ovo ostalo Rusi napadaju samo da bi svezali vojsku, zato se i nisu zamarali sa logistikom, ali mislim da je glavni cilj osvojiti Kijev što prije, a onda valjda pretpostavljaju da će ostalo pasti samo od sebe. Ali eto, čuda se događaju. Nekako me je ovo emocionalno svezalo, a olakšanje pronalazim u konstataciji da ovo ipak nije naš rat, mada se nas itekako tiče. Ako Kijev opstane večeras, Ukrajincima treba spomenik podići, šta god pričali, dva dana ratovanja, dva dana, ali protiv takve sile kao što je Rusija, u punoj snazi, napad sa svih strana... nemam riječi.
- Capajebo
#42045 Re: Ukrajina
Pa sta ce onda, sabiti 40M ljudi u gradove i cuvati ko kerovi torove? 
-
sumirprimus
#42046 Re: Ukrajina
Tonight and for weeks to come #Ukraine has a few “Welcome to #Kyiv” surprise gifts for their uninvited guests
Marcorubio zna nesto i ne moze da presuti
Uuui

Uuui
- Capajebo
#42047 Re: Ukrajina
gdje pratis te informacije?sumirprimus wrote: ↑26/02/2022 01:14 Tonight and for weeks to come #Ukraine has a few “Welcome to #Kyiv” surprise gifts for their uninvited guests
Uuui![]()
![]()
![]()
- luckylaka
#42048 Re: Ukrajina
Ne kontam odakle ove informacije da nemaju hrane,vode,municije(mislim da bog da od gladi pocrkali) ali cini mi se da se vise informacija moze pokupiti na forumu nego na tv kucama.Procitah maloprije 10.000.ukrajinskih dobrovoljaca naoruzalo se danas,sto znaci da rusima treba jos 50.000 budala
-
el_bake007
#42049 Re: Ukrajina
Da su oborili IL76 izasao bi negdje snimak ili bi se vidilo, nije to mala letjelica . Ova prica o asu u MiGu29 je cisto propaganda da se digne moral, nije mogao nikako srusiti SU35 koji je vjerovatno imao podrsku AWACSa
-
lajkujMe
#42050 Re: Ukrajina
Ja se iskreno nadam da su Kadirovci dosli u kontakt s Ukrima i dobili po usima da im se tekbir pretvorio u tobejarabi sta me snadje