Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
O'zone wrote: ↑25/02/2022 17:25
Po ovim izjavama za Finsku i Švedsku izgleda da ruska vlast želi da ide u put bez povratka.
Ma mogu ga oni podudlat Svedskoj a pogotovo Finskoj. Finci su kivni na ruse jos iz 2 svj rata. Tad su se borili protiv njih zestoko i dan danas su ljuti zbog toga. Svedi s druge strane imaju tehnologiju kojoj rusi ne mogu prismrditi. Na zajednickim vjezbama sa NATO-om, svedska artiljerija i avijacija obavezno bude nadmocnija. Prodaju kamaru oruzja NATO-u.
Svedska jeste miroljubiva i svedi izgledaju kao placipicke ali ja zivim gore i znam da bi bili strasno jedinstveni ako bi rusi nesto pokusali. Ne bi bilo pete kolone kao u Ukrajini.
Po ovim izjavama za Finsku i Švedsku izgleda da ruska vlast želi da ide u put bez povratka.
Ma mogu ga oni podudlat Svedskoj a pogotovo Finskoj. Finci su kivni na ruse jos iz 2 svj rata. Tad su se borili protiv njih zestoko i dan danas su ljuti zbog toga. Svedi s druge strane imaju tehnologiju kojoj rusi ne mogu prismrditi. Na zajednickim vjezbama sa NATO-om, svedska artiljerija i avijacija obavezno bude nadmocnija. Prodaju kamaru oruzja NATO-u.
Svedska jeste miroljubiva i svedi izgledaju kao placipicke ali ja zivim gore i znam da bi bili strasno jedinstveni ako bi rusi nesto pokusali. Ne bi bilo pete kolone kao u Ukrajini.
Mislim da bi sve skandinavske zemlje bile jedinstvene da nešto kod njih zakuha.
geralt wrote: ↑25/02/2022 17:30
Izgleda da je bilo par ozbiljnih telefonskih razgovora izmedju Vasingtona i Berlina u kojima su Amerikanci pricali, a Nijemci slusali.
Treba češće ovo raditi Amerika jer je Evropa obična hinja koja ništa ne smije.
Ima i poslovica, lako je tuđim qrcem gloginje mlatiti...
USA u ovom slučaju podmeće evropski qrac, a ne vlastiti
Avonmusk wrote: ↑25/02/2022 17:44
Pa ako zagrmi i na bugatskim vratima vidjeces kako se prica okrece, tako da ne mora biti ni lose po balkan ovo sto se desava u ukrajini, jer vidi dode sto se poce prati kad mu stavise metu na celo, prpenzi prpenzi.
Samo da ukrajina izdrzi dovoljno dugo, samo to, da sto vise aferima zatadi rusija, pizousti i zoki.
Grcka i Bugarska su prekrsile 2 presude Evropskog suda koceci Makedoniju u putu u NATO i EU, promenili smo ime, ustav, zastavu i sada Bugari traze da se odreknemo sopstvenog identiteta pre davanja zelenog svetla za pocetak pregovora sa EU.
EU je na obe presude reka (parafraziram) "da, u pravu ste i medjunarodno pravo i Evropske vrednoski su na vasoj strani, presude su na vasoj strani no GR i BG su clanice a vi niste i stoga cemo politickom odlukom ignorirati presude Evripskog suda" i tu smo gde smo.
Bugarska je NATO clanica i nema sanse da ih Rusija napadne.
Ukrajine mi je zao, vidim veliku paralelu izmedju nje i Makedonije no Majdan je jedna od glupljih stvari koju su mogli napraviti.
Stevo samo zaboravlja da je u zadnje 3 godine podrska za EU opada dan za danom jer nas 2 susedne clanice unije jebi neprekidno. A 3 clanice NATO pakra rade protiv nas (2 od njih zele da nas podele).
E evo im *urac svima, neće Makediniju ni BiH dijeliti. Živjela Makedonija!
Majdan jer nije moglo drukcije kad stimaju ustave izbore ubijaju ljude po evropi kako ces ih skinut sa vlasti.
pito bi te ja makedonac da ti se spuste u makedoniju kakvu bi pricu prico.
Last edited by sumirprimus on 25/02/2022 17:55, edited 1 time in total.
Rusi su htjeli da pokazu da su kao nesto ozbiljni a pokazali su da:
- Njihov najveci neprijatelj zna sve planove i prije nekih njihovih generala
- Obavjestajno su na nivou Alzira (da ne vrijedjam Alzirce)
- Komunikacija na nivou Barundija
- Oruzje zastarjelo
- Taktika nikakava
- najveci ponos "Mig" je ko k... i Spitfire bi ih mogao bez probjela skinuti
Jedino gdje su i dalje jaki je da imaju vojnika i tenkova za bacanja
Italija ima velike kredite sa Rusijom tu je problem.
Pa neka urade kao UK, od danas sva imovina Rusa postaje Britanska. Carevi
ja sam Britance počeo gotivit i postali su mi dragi jos kad su predložili rezoluciju o genocidu o Srebrenici u UN
i naravno rusi stavili veto, kad sam isto tako njih definitivno odjebo
RUSSIANS IN GENERAL HAVE LOST SOME MOMENTUM - US DEFENSE OFFICIAL -
Svaki sat sto sukob duze traje svaka zrtva novaa koja padne ko i bomba rusi gube ukre na duge staze bez obzira na režim čejndž svjesni su i onii toga . Priroda ce odradit svoje sa ovim starim plasticnim i lavorom i slicnima no bruka i sramota ostaje vjecno.
Ukri treba da izdrze sto duze i da nastave s borbom bez obzira na sve.neđa druge imace su ruski robovi
#BREAKING: Reports Russian forces have launched an ongoing amphibious assault to the west of Mariupol, with “potentially thousands of naval infantry ashore there” senior defense official says via @MattSeyler
Svaki novi napad, svaki sat, svaka nova zrtva sve sto rade dalje im je!
Mogu li ja reci koju a da ne budem odmah okarakterisan kao zlocinac, četnik ili rusoljubac?
Cisto da iznesem svoje misljenje...
Ja podrzavam u ovoj situaciji Putina. Zasto? Pa zato sto Putin nije glupi Alija da pusti da mu mečka zaigra pred vratima. Hoce malo da pokaze zube, snagu... Nista specijalno ali ipak dovoljno da im svima kaze, upetljate li se, nayebat ce te i vi.
Dosli ste mi pred vrata i ne smijem da poduzmem nikakve korake?
Kod nas 92ge kad je belaj zapocinjao, naivni bošnjo mislio neće mene, a ako mi dodje na vrata, ja cu mu pepela u oci baciti.
Pa sa nama "onamo oni" napunise masovne grobnice.
Nejse...
1 opcija: Ukrajinu nafurali da je cijeli svijet podržava (ko nas ono fol nekad). Kad ih ovi počeše po guyici udarati, ovi izgleda izrazavaju zabrinutost. Niko svoje guzice za Ukrajinu da poturi. Ukrajinci ispali naivni, vjerovali podlom i licemjenom zapadu. Sad ce platiti ceh.
2 opcija: Da je Ukrajina pokazala privrženost Rusiji, vise nego ovim drugim licemjerima, ja sam debelo ubjedjen da u slucaju eventualnog sukoba Ukrajine protiv neke zemlje sa zapada, Rusija bi u svakom smislu stala uz Ukrajinu. I materijalno i vojno. Pa haman, isti je to narod.
Ovako moje misljenje jeste da je Ukrajina na neki nacin izdala Rusiju.
Za ove eventualno koji bi da me pljuju za ove moje izjave, cisto informativno da se zna: ovo vam pise neko ko je proveo 4 godine rata u Sa, Bošnjak, kojeg su ti isti ukrajinci gledali dok su četnici sa brda gadjali i nista nisu poduzeli da bi kao snage "mirovne misije" nesto sprijecile...
Italija ima velike kredite sa Rusijom tu je problem.
Smijem se kladiti da imaju vece kredite sa Amerima. Dovoljno je da im Chryslerom zaprijete i cijeli FCA (Fiat) i stotine hiljada radnih mjesta se urusava kao kula od karata.
dobra dobra
valja plakat žabarima što ruskim spomzorušama neće moći prodavat Gucija i Armanija