https://avaz.ba/globus/svijet/720626/hi ... ini-putinu
Musliman vjernik mora biti na strani pravde pa makar bilo i protiv svojih sto se kaze
Ovaj čovjek sve više postaje zvijerVladimir Putin pozvao ukrajinsku vojsku da izvrši državni udar
"Još jednom apelujem na vojno osoblje oružanih snaga Ukrajine - ne dozvolite neonacistima i (ukrajinskim radikalnim nacionalistima) da koriste vašu djecu, žene i starce kao živi štit", rekao je on na televizijskom sastanku s predstavnicima ruske sigurnosti.
"Preuzmite vlast u svoje ruke, lakše ćemo postići dogovor", istakao je.
Ovo sto si blondirao procitaj dva puta sam si sebi dao odgovor, bez ruskog plina Njemacka nece moci vise ekonomski rasti i pocet ce slabiti, prvo naravno autoindustrija koja tek treba da se oporavi od Covida-19, sa dodatnim sankcijama pocet ce lagano da propada..I onda nemas fensi X7 sa 5,0 motorima dok tocis arapsko gorivo, nego se moras okrenuti posrnulom divu iz Detroida, ovo za autoindustriju je samo jedan primjer a sada mozes da odj... lagao u skokovima uz Detroit Mercy Cheer and Dance teams!detroit-mercy wrote: ↑25/02/2022 16:26Sjeverni tok je vise pitanje geopolitike i sirenja ruskog uticaj na EU preko plina.Ironmen wrote: ↑25/02/2022 16:06
Mislio sam direktno na slabljenje zemalja EU i Rusije a tu direktno spada Njemačka kao najrazvijenija ekonomija Evrope, ocito si malo mladji pa ne znas kako globalna ekonomija fukncionira a iz nicka ti vjerujem da si jako objekitvan u sagledavanju situacije..
Njemačka i Rusija su u ekonomskom smislu tijesno povezane. 20 milijardi eura su njemačka poduzeća investirala u Rusiju, trgovinska razmjena iznosi ukupno više od 78 milijardi eura. Njemačka izvozi u Rusiju robe u vrijednosti oko 37 milijardi eura, a uvoz u visini od 45 milijardi. Dok Rusija u Njemačku izvozi uglavnom energiju i sirovine, Njemačka u Rusiju izvozi kvalitetnu robu široke potrošnje, strojeve i opremu, motorna vozila, električne proizvode i sredstva za promet.
Sada ti postavljam pitanje zasto SAD-e toliko zeli da zaustavi sjeverni tok ?
Posto si dovoljno star i znas kako globalna ekonomija fercera, da ti samo dam par brojeva. Jucer sam ti na brojevima dokazao da americka robna razmjena sa Rusijom nije bas rasla kako ti kazesali da se okrenemo razmjeni Njemacke i USA
.
U 2020 Amerika je izvezla u Njemacku $58 milijardi dolara roba i usluga a uvezla iz Njemacke $115 milijardi dolara. Znaci Nijemci su u u Ameriku izvezli 3 puta vise robe nego u Rusiju. Govorimo o robi i uslugama iz Njemacke za Ameriku. Da se mozda napraviom osvrta na koliko su Njemacke firme koje su na tlu USA napravile i prodale robe po Americi i svijetu, ovaj broj ide nebu kroz oblake. Dovoljno je samo reci da najveca izvozna BMW fabrika je USA (proizvode X3, X5, X7 vozila na kojima imaju najveci profit) u Spartanburgu (Tennessee), Mercedes u Alabami svi velki SUV (ML, GL) koji idu za kinsesko trziste. U Americi su ti svi, od Aldija, preko Boscha, Kontinentala, Siemensa, SAP, navedi mi samo ko nije.
U 2020, njemacke FDI u USA su bile 411 milijardi dolara.
De sad uporedi 20 milijardi i 411 milijardiVeze ti nemas.
Btw, ja radi za njemacku kompaniju u USA i znam koliko je samo stotina miliona kompanija za koju ja radim investirala u USA.
De sad malo o tome kako Ford, GM i Chryslers su vec 10 godina u gubiticima![]()
Upravo tako.
Joj jesi ti plitakIronmen wrote: ↑25/02/2022 16:37Ovo sto si blondirao procitaj dva puta sam si sebi dao odgovor, bez ruskog plina Njemacka nece moci vise ekonomski rasti i pocet ce slabiti, prvo naravno autoindustrija koja tek treba da se oporavi od Covida-19, sa dodatnim sankcijama pocet ce lagano da propada..I onda nemas fensi X7 sa 5,0 motorima dok tocis arapsko gorivo, nego se moras okrenuti posrnulom divu iz Detroida, ovo za autoindustriju je samo jedan primjer a sada mozes da odj... lagao u skokovima uz Detroit Mercy Cheer and Dance teams!detroit-mercy wrote: ↑25/02/2022 16:26
Sjeverni tok je vise pitanje geopolitike i sirenja ruskog uticaj na EU preko plina.
Posto si dovoljno star i znas kako globalna ekonomija fercera, da ti samo dam par brojeva. Jucer sam ti na brojevima dokazao da americka robna razmjena sa Rusijom nije bas rasla kako ti kazesali da se okrenemo razmjeni Njemacke i USA
.
U 2020 Amerika je izvezla u Njemacku $58 milijardi dolara roba i usluga a uvezla iz Njemacke $115 milijardi dolara. Znaci Nijemci su u u Ameriku izvezli 3 puta vise robe nego u Rusiju. Govorimo o robi i uslugama iz Njemacke za Ameriku. Da se mozda napraviom osvrta na koliko su Njemacke firme koje su na tlu USA napravile i prodale robe po Americi i svijetu, ovaj broj ide nebu kroz oblake. Dovoljno je samo reci da najveca izvozna BMW fabrika je USA (proizvode X3, X5, X7 vozila na kojima imaju najveci profit) u Spartanburgu (Tennessee), Mercedes u Alabami svi velki SUV (ML, GL) koji idu za kinsesko trziste. U Americi su ti svi, od Aldija, preko Boscha, Kontinentala, Siemensa, SAP, navedi mi samo ko nije.
U 2020, njemacke FDI u USA su bile 411 milijardi dolara.
De sad uporedi 20 milijardi i 411 milijardiVeze ti nemas.
Btw, ja radi za njemacku kompaniju u USA i znam koliko je samo stotina miliona kompanija za koju ja radim investirala u USA.
De sad malo o tome kako Ford, GM i Chryslers su vec 10 godina u gubiticima![]()
![]()
Svaki normalan čovjek treba i mora biti na strani pravde, bilo o kome da se radi. U slučaju Ukrajine sada, pravda i pravo je na njihovoj strani.Drekavac22 wrote: ↑25/02/2022 16:35 Da mi je neko pricao prije nekoliko dana da cu navijati za pravoslavne ukrajince protiv wanabe rusa Cecena muslimana nebi mu vjerovao![]()
https://avaz.ba/globus/svijet/720626/hi ... ini-putinu
Musliman vjernik mora biti na strani pravde pa makar bilo i protiv svojih sto se kaze
Lider Čečenije Ramzan Kadirov je savetovao ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da što pre pozove ruskog lidera Vladimira Putina uz izvinjenje.
"Koristeći ovu priliku, želim da dam savet aktuelnom predsedniku Zelenskom dok ne postane bivši predsednik Ukrajine: da pozove našeg predsednika, vrhovnog komandanta Vladimira Vladimiroviča Putina, i zatraži izvinjenje", citiraju RIA Novosti Kadirova.
Takođe, Kadirov je dodao da je 70.000 Čečena spremno da se bori za Rusiju.
Poceli su gubiti zivce. Jucer su civili setali pored tenkova, danas ih vec ubijaju. Za koji dan ce kompleksas narediti ravnanje gradova koji nece da se predaju...
Čudilo bi me da je drugačijedetroit-mercy wrote: ↑25/02/2022 16:44Ali pod kineskim uslovima, i plin ide u Kinu ali pod kineskim uslovima.
Patriota
This handout picture taken and released by Kiev Mayor press-service on March 13, 2021 shows Kiev Mayor Vitaliy Klitschko taking part in military exercises of the territorial defense on the shooting range near town of Desna, Chernihiv region, some 80 km from Ukrainian capital of Kiev.
Jucer prezvakano...stara slika