Pisao sam utiske iz Lavova. Pisao sam o cjenovnicima pri dizanju i kako seoska sirotinja uglavnom nema da plati pa se oblači, a gradska raja se masovno oslobadja.
Da je moral na nuli, jer to vide kao borbu za bogataše i da oni budu još bogatiji.
Pisao sam utiske iz Lavova. Pisao sam o cjenovnicima pri dizanju i kako seoska sirotinja uglavnom nema da plati pa se oblači, a gradska raja se masovno oslobadja.
e ovako, posto je nasa kođža u pitanju, nemoj da iko pati zbog mene, i da mijenja situaciju za moju, ukre nek pomognu ako je ljudskosti i covjecnosti, jebs cijenu ako mislis da si u pravu. i mislim da bi ukrima trebali pomovc bez obzira na mir u svijetu i krjanji ishod i prijetnje, jer nije u redu ovo sto radi putin. ovo je agresija i ratni zlocin. ko je on da odredjuje ikom ista, ima ekonomiju manju od skandinavaca.
kakva vremena docekasmoGandalfSivi wrote: ↑25/02/2022 11:06 Znaci, Ukrajinci da se realno roknu i nikada vise ratovanje da ne spomenu (nazalost).
U drugim vijestima, pazi ove djece cvijeca…
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... ajnovije_m
najsigurniji nacin je, nema ljudi nema ni proboja 5 kolonelajkujMe wrote: ↑25/02/2022 11:09 Ako Kijev padne to nece biti zato sto Ukrajinci ne zele da se brane, nego iskljucivo zbog domacih izdajnika.
U pravu je jedan od postova iznad mene, jos neki dan Kijev je trebao stvoriti masovne barikade i checkpointove i stvoriti kontrolu kretanja civila.
Tako bi se petokolonasi sprijecili
Eto nisu znali da ce udariti sa sjevera. Pa i onaj most su preko rijeke uradili.General War wrote: ↑25/02/2022 11:08Na drugom kraju fronta, kijev nije ukraina...ovi su iz bjelorusije dosli.Herr Flick wrote: ↑25/02/2022 11:05 Gdje su im avioni,helikopteri,dronovi,nije valjda sve u prvom napadu unisteno,dosta je ovo sve cudno i dosta neodgovorenih pitanja ima![]()
sumirprimus wrote: ↑25/02/2022 11:10e ovako, posto je nasa kođža u pitanju, nemoj da iko pati zbog mene, i da mijenja situaciju za moju, ukre nek pomognu ako je ljudskosti i covjecnosti, jebs cijenu ako mislis da si u pravu. i mislim da bi ukrima trebali pomovc bez obzira na mir u svijetu i krjanji ishod i prijetnje, jer nije u redu ovo sto radi putin. ovo je agresija i ratni zlocin. ko je on da odredjuje ikom ista, ima ekonomiju manju od skandinavaca.
a pogotovu nemoj da njih zrtvujes zarad nas. mi trebamo da se borimo za sebe
Upravo to. Čak su i rusi promijetili doktrinu. Bataljonska grupa, sa kompletnom infrastrukturom i komandom im je glavni format i udarna pesnica. Modularne jedinice do hiljadu ljudi.O'zone wrote: ↑25/02/2022 09:55 Ovdke izgleda svi očekuju da se Ukri poredaju u ravnoj liniji i čekaju ruse da dođu i onda se fajtaju prsa u prsakolika bi to linija bila
Ono cilj je imati što manje gubitaka u MTS-u i ljudstvu a nanijeti što više štete neprijatelju.
Prošlo je vrijeme frontalnog ratovanja koje iziskuje ogromne gubitke. Ukopane jedinice su glineni golubovi posebno kad je avijacija u akciji.
S druge strane gerilska odbrana sa manjim grupama i lakim protuoklopnim i PVO naoružanjem daje puno više rezultata.
Fakat, nikakavih fortifikacijskih prepreka, ničega, pa kad su obične demnostracije zapale se gume, postave kontejneri, pirotehnika bude, gori sve.General War wrote: ↑25/02/2022 11:04 Nagledao sam se ratova, ali ovakve gluposti jos nisam vidio, ne zna se ko je gori...niti jednog jeza, bunkera, zapreke...nista. rusi opet s druge strane sa bvp ovima lutaju oko zgrada...pa rpg je dosta za njih...smjesno.
Pa vidi, u tako ogromnoj armiji, koja broji milion ili koliko vec ljudi, jasno je da su vecina prosjecni ili losi borci, sto se tice tehnike ratovanja. Isto se moze reci za svaku drugu armiju. Kakvih sam se debila nagledao iz americke vojske prilikom i tokom invazije na Afganistan. Masa debila, narkomana i najgoreg sljama.Nitkonitkovic wrote: ↑25/02/2022 10:18Druga stvar, iz ovoga sto je dostupno je meni jasno da je Ruska vojska skup neorganizovanih pijanica, hrpe starog gvozdja i tehnike na papiru, i da kao takva ne bi imala aposlutno nikakvih sansi protiv bilo koje ozbiljnije vojne nacije, a svako daljne poredjenje snaga sa USA je u najmanju ruku smijesno.
jebenije su im borbe bile kad su bile one demonstracije bokte...splinter wrote: ↑25/02/2022 11:15Fakat, nikakavih fortifikacijskih prepreka, ničega, pa kad su obične demnostracije zapale se gume, postave kontejneri, pirotehnika bude, gori sve.General War wrote: ↑25/02/2022 11:04 Nagledao sam se ratova, ali ovakve gluposti jos nisam vidio, ne zna se ko je gori...niti jednog jeza, bunkera, zapreke...nista. rusi opet s druge strane sa bvp ovima lutaju oko zgrada...pa rpg je dosta za njih...smjesno.
Nego ovdje treba fino uzeti vojne knjižice i jednih i drugihi pregledati, da ovo nisu kakve glumačke trupe a ne vojnici![]()