Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Euromaidan PR
@EuromaidanPR
·
21m
#Russian bombers have crossed the Northern #Belarus'ian border near #Gomel and are enroute to the Ukrainian Capital Kyiv, they should be arriving in the next 15 minutes, citizens are being urged to get to Bomb Shelters Immediately | EMPR #Ukraine #russianinvasion #Russia
Ako smo ovdje svi pametni i znamo kako bi se Ukrajina bolje branila, sta mi to bolje radimo da budni i spremni docekamo eventualne sigurnosne izazove sponzorisane od Rusije?
katerina sergatskova
@KSergatskova
·
7m
There was street fighting in one of the districts of Kyiv. Ukrainian soldiers were trying to catch people, most likely spotters, who were trying to climb onto the roof.
Ua army told us that column of Russians are in the town.They broke through from Obolon and going to the center
prve vijesti o rusima u kijevu zasad niko jos nije potvrdio
MUNAFIK wrote: ↑25/02/2022 08:25
Ovi Ukrainci trebaju zabraniti povratak u drzavu svakom punoljetnom muskarcu koji je pobjegao i oduzeti mu svu imovinu.
Ne.smiju ponovit nasu gresku gdje su dezerteri nakon rata dosli sa parama i pokupovali sve...
Jedan od najbesmislenijih ratova u istoriji. Putin će toliko ekonomski iscrpiti Rusiju da će je vratiti u period kad je prvi put postao predsjednik, a tada su bili na koljenima.
Sad gledam Ukrajina ima 200 hiljada aktivnih vojnika, što je čini trečom najmnogobrojnijom vojskom u Europi poslije Rusije i Turske. Nije Ukrajina za odbaciti, ovo mi sve izgleda kao da su znali kako će Rusi napasti i da su se dobro pripremili.
Prpa.ba wrote: ↑25/02/2022 08:24
Ako smo ovdje svi pametni i znamo kako bi se Ukrajina bolje branila, sta mi to bolje radimo da budni i spremni docekamo eventualne sigurnosne izazove sponzorisane od Rusije?
Ovaj prostoj je mrtav. Ljudi iseljevaju, izumiru. Proces je nepovratan.
Najveći izazovi ovdje nisu iz Rusije, nego iz Zagreba, Sarajeva, Beograda...
I meni ima vise logike da su ih pustili da udju u dubinu vise nego da gube na pogranicnim podrucjima, i da ih sad tek trebaju poklopiti. Ja mislim da ce se oduziti ovaj rat
Satrap_Darije wrote: ↑25/02/2022 08:27
Prpa.ba wrote: ↑25/02/2022 08:24
Nema iz Sarajeva, nego prvenstveno iz Beograda, pa onda iz Zagreba ako pušu povoljni vjetrovi.
Nikad se protiv nesrazmjerno jačeg protivnika ne brani na granicama, jer je nemoguće odbraniti i samo će doći do ogromnih gubitaka ljudi i tehnike koji će biti neohodni za borbu i sutra.