Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
Naslovnica
-
malocvijece
#61602 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa vidi se drastična razlika u omjeru zaraženih i umrlih u drugom, recimo, talasu i sad ovom zadnjem.Naslovnica wrote: ↑08/02/2022 19:14Onda haman vakat da se proglašava kraj pandemije i da se ukida tema?jeza u ledja wrote: ↑08/02/2022 19:06
Nista se ne ceka. Vecina zemalja se otvara.
Bilo je gutavo par sedmica kad je naletio omicron.
Doduše, brojevi inficiranih i umrlih globalno ne pokazuju neku bitnu razliku u odnosu na prethodne periode, pandemija u punom jeku.
Ovaj svijet je poludio skroz dedemi.
-
BadBoy
#61603 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sad mi je jasno sve. Ako ti misliš da politička elita nije imala apsolutne vlasti prije 2019. godine onda si puno i mnogo naivan. Al te prije 2019 bolila ćuna za to jer nisi ni znao šta sve rade.Nitkonitkovic wrote: ↑09/02/2022 10:01 Trenutno je najveci problem kako politicku elitu natjerati da se ostavi apsolutne vlasti koju je imala u prethodne 2 godine, i mislim da ce tu biti najvise problema pri povratku na normalno stanje
-
Trappist
#61604 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ako se ostavimo politickih elita i slicnih gluposti, u vise država (u BiH izmedju ostalog) je bili proglašeno vanredno stanje sto daje puno vise mogućnosti izvršnoj vlasti nego inače.BadBoy wrote: ↑09/02/2022 12:29Sad mi je jasno sve. Ako ti misliš da politička elita nije imala apsolutne vlasti prije 2019. godine onda si puno i mnogo naivan. Al te prije 2019 bolila ćuna za to jer nisi ni znao šta sve rade.Nitkonitkovic wrote: ↑09/02/2022 10:01 Trenutno je najveci problem kako politicku elitu natjerati da se ostavi apsolutne vlasti koju je imala u prethodne 2 godine, i mislim da ce tu biti najvise problema pri povratku na normalno stanje
-
BadBoy
#61605 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Baš sam s tobom vodio ovu diskusiju nekad 2020 i davao ti primjere skandala (krađa) koje je imala naša izvršna, zakonodavna i sudska vlast prije 2019. godine. Radili su uvijek šta su htjeli. Koldžo na kružnom toku mazne milione, niko ništa.
Svi živite u iluziji da su oni sad nešto više dobili,pogotovo ovi naši poglavari i vođe nacionalnih torova. Samo vas je sve bolio ćošak.
-
Trappist
#61606 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne govorim o krađi. Recimo nas krizni stab je jednom odlukom za sat vremena zatvorio sve stomatoloske ordinacije. Zatvorili sve prodavnice bijele tehnike. I desetine drugih slicnih stvari. Moze li se to uraditi kada nije vanredno stanje?BadBoy wrote: ↑09/02/2022 13:00Baš sam s tobom vodio ovu diskusiju nekad 2020 i davao ti primjere skandala (krađa) koje je imala naša izvršna, zakonodavna i sudska vlast prije 2019. godine. Radili su uvijek šta su htjeli. Koldžo na kružnom toku mazne milione, niko ništa.
Svi živite u iluziji da su oni sad nešto više dobili,pogotovo ovi naši poglavari i vođe nacionalnih torova. Samo vas je sve bolio ćošak.
-
Naslovnica
#61607 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nepobitna je cinjenica da se bogatstvo top 10 milijardera uduplalo u toku 2021.
Znaci, samo top 10.
Jbga, ko zna - zna.
Nekom rat, nekom brat, vazda bilo.

Znaci, samo top 10.
Jbga, ko zna - zna.
-
BadBoy
#61608 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne može tačno. Ali koju korist oni imaju od toga? Ovdje se potencira da oni imaju neku korist, ali ja ne vidim nikakvu korist recimo Solaku što je zatvorio sve stomatologe? Al kad zavrne keš na nabavci motornih sanki, tad ima direknu korist. Možeš li mi ti reći koju korist imaju od tog zatvaranja osim da bacaju drkicu na svoje moćiTrappist wrote: ↑09/02/2022 13:06Ne govorim o krađi. Recimo nas krizni stab je jednom odlukom za sat vremena zatvorio sve stomatoloske ordinacije. Zatvorili sve prodavnice bijele tehnike. I desetine drugih slicnih stvari. Moze li se to uraditi kada nije vanredno stanje?BadBoy wrote: ↑09/02/2022 13:00
Baš sam s tobom vodio ovu diskusiju nekad 2020 i davao ti primjere skandala (krađa) koje je imala naša izvršna, zakonodavna i sudska vlast prije 2019. godine. Radili su uvijek šta su htjeli. Koldžo na kružnom toku mazne milione, niko ništa.
-
BadBoy
#61609 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
I to je tačno, al i bez toga su oni ubijali keš više nego što možemo sanjati.Naslovnica wrote: ↑09/02/2022 13:08 Nepobitna je cinjenica da se bogatstvo top 10 milijardera uduplalo u toku 2021.
Znaci, samo top 10.
Jbga, ko zna - zna.
![]()
I ovaj trend se nastavljao i nastavljat će se sa i bez korone.A study by the World Institute for Development Economics Research at United Nations University reports that the richest 1% of adults alone owned 40% of global assets in the year 2000, and that the richest 10% of adults accounted for 85% of the world total.
-
Naslovnica
#61610 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa da, ubijali su paru i prije, ali u vremenu globalne pandemije, krize, kada je sve stalo, nema čipova, nema aviona, nema brodova, nema protoka ljudi, nastavi niz...uduplati bogatstvo sa 50 na 100 milijardi, svaka im čast!BadBoy wrote: ↑09/02/2022 13:12I to je tačno, al i bez toga su oni ubijali keš više nego što možemo sanjati.Naslovnica wrote: ↑09/02/2022 13:08 Nepobitna je cinjenica da se bogatstvo top 10 milijardera uduplalo u toku 2021.
Znaci, samo top 10.
Jbga, ko zna - zna.
![]()
I ovaj trend se nastavljao i nastavljat će se sa i bez korone.A study by the World Institute for Development Economics Research at United Nations University reports that the richest 1% of adults alone owned 40% of global assets in the year 2000, and that the richest 10% of adults accounted for 85% of the world total.
Treba znati, jbga.
-
biglebovski
#61611 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Drago mi je da ima vas koji to podržavate i radujete se izrabljivanju običnog čovjeka nauštrb probrane elite koja pod svojom šapom ima sve, od naučnika, preko proizvodnje, medija i političara i koja pohlepno pustoši javna sredstva na osnovu virusa kojeg preživi preko 99% zaraženih.BadBoy wrote: ↑09/02/2022 13:12I to je tačno, al i bez toga su oni ubijali keš više nego što možemo sanjati.Naslovnica wrote: ↑09/02/2022 13:08 Nepobitna je cinjenica da se bogatstvo top 10 milijardera uduplalo u toku 2021.
Znaci, samo top 10.
Jbga, ko zna - zna.
![]()
-
BadBoy
#61612 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ko bolan to podržava? Čitaj malo bolje. Poenta je samo što se to dešavalo i 2019. godine i svih ranijih godina al tebe niđe nije bilo da to komentarišeš. Garant su ti i Occupy Wall Street protesti bili skupina ublehašabiglebovski wrote: ↑09/02/2022 14:00Drago mi je da ima vas koji to podržavate i radujete se izrabljivanju običnog čovjeka nauštrb probrane elite koja pod svojom šapom ima sve, od naučnika, preko proizvodnje, medija i političara i koja pohlepno pustoši javna sredstva na osnovu virusa kojeg preživi preko 99% zaraženih.
-
biglebovski
#61613 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nisu meni, nego ovim tvojima, zato su ih i sahranili putem "uglednog" The New York Times-a.BadBoy wrote: ↑09/02/2022 14:18Ko bolan to podržava? Čitaj malo bolje. Poenta je samo što se to dešavalo i 2019. godine i svih ranijih godina al tebe niđe nije bilo da to komentarišeš. Garant su ti i Occupy Wall Street protesti bili skupina ublehašabiglebovski wrote: ↑09/02/2022 14:00
Drago mi je da ima vas koji to podržavate i radujete se izrabljivanju običnog čovjeka nauštrb probrane elite koja pod svojom šapom ima sve, od naučnika, preko proizvodnje, medija i političara i koja pohlepno pustoši javna sredstva na osnovu virusa kojeg preživi preko 99% zaraženih.
Reketarenje se nastavlja:
SVJETSKA zdravstvena organizacija (WHO) pozvala je bogate zemlje da uplate još 16 milijardi dolara potrebnih za cjepiva, testove i lijekove za siromašne države u borbi protiv pandemije koronavirusa.
"Znanost nam je osigurala sredstva potrebna za borbu protiv pandemije te ako se ona solidarno raspodijele u svijetu, moći ćemo ove godine okončati covid-19 kao svjetsku zdravstvenu prijetnju", rekao je generalni direktor WHO-a Tedros Adhanom Ghebreyesus.
"Ako bogate zemlje uplate pošten dio u program ACT-A, on može pomoći zemljama niskog i srednjeg dohotka da povećaju postotak cijepljenosti, da povećaju testiranje i da okončaju nestašicu lijekova", navodi se u priopćenju.
Širenje vrlo zarazne varijante omikron čini potrebu za pravednom raspodjelom sredstava još hitnijom, naglasio je.
ACT-A, što je kratica za Pristup sredstvima protiv covida, utemeljile su velike međunarodne zdravstvene agencije, ali i druge ustanove kao što su Svjetska banka i Zaklada Bill i Melinda Gates.
-
Nitkonitkovic
#61614 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Niko nije pricao o BIH, svi znamo kakva je tu situacija. Ja pricam o takozvanim oazama slobode, slobodnog misljenja i cinjenja, koje su se dovele korak do fasizma u roku od 2 godine. Prolazili su zakoni koji ne bi imali sanse nigdje proci bez terorisanja strahom. Kradje i ostale stvari necu spominjati, to je uvijek aktuelno ali je bilo zestoko intenzivirano u ovom periodu. Pa kad je zadnji put njemacki ministar uhvacen u lopovluku teskom par miliona? Par drzava je ostalo dosljedno u svemu, ostale su samo ispljuvale kriminal i uzas koji vlada , i koji do sada vecini ljudi nije bio poznat, to je cinjenica. Opet pricam o zapadnoj Europi, situacija kod nas je svima poznata nazalost. Pare svi imaju, ali aposlutnu moc do ovog sranja nisu mogli ni sanjati.BadBoy wrote: ↑09/02/2022 13:00Baš sam s tobom vodio ovu diskusiju nekad 2020 i davao ti primjere skandala (krađa) koje je imala naša izvršna, zakonodavna i sudska vlast prije 2019. godine. Radili su uvijek šta su htjeli. Koldžo na kružnom toku mazne milione, niko ništa.
-
BadBoy
#61615 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa kralo se i varalo nemilice svugdje. Guglaj samo sve Trumpove aferime i to od 2016. godine, 4 pune godine prije ove jebene pandemije. Šta vam je ljudi, pa bogati i slavni rade šta hoće. Najjači klub pedofila čine ultra bogati milijarderi Epstein, Ghislaine Maxwell, Princ Andrew i vi pričate da im treba pandemija za bilo štaNitkonitkovic wrote: ↑09/02/2022 14:41Niko nije pricao o BIH, svi znamo kakva je tu situacija. Ja pricam o takozvanim oazama slobode, slobodnog misljenja i cinjenja, koje su se dovele korak do fasizma u roku od 2 godine. Prolazili su zakoni koji ne bi imali sanse nigdje proci bez terorisanja strahom. Kradje i ostale stvari necu spominjati, to je uvijek aktuelno ali je bilo zestoko intenzivirano u ovom periodu. Pa kad je zadnji put njemacki ministar uhvacen u lopovluku teskom par miliona? Par drzava je ostalo dosljedno u svemu, ostale su samo ispljuvale kriminal i uzas koji vlada , i koji do sada vecini ljudi nije bio poznat, to je cinjenica. Opet pricam o zapadnoj Europi, situacija kod nas je svima poznata nazalost.BadBoy wrote: ↑09/02/2022 13:00
Bogati provode svoju volju i provodiće sve dok je kapitalizam dominanto društveno-političko uređenje. To ne znači da je kapitalizam loš, ali on stvara klasno društvo koje uzdiže klasu ultra-bogatih na vrh piramide. To je tako.
- amidzazeher
#61616 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa valjda je svima jasno da je ovo bila velika pljacka poreznih obveznika na ”legalan” nacin.
Svejedno, radilo se o bogatim ili siromasnim zemljama, svi su opljackani za milijarde $. A to cemo tek primjetiti na kozi kad se budu trebale te pare vratiti nekako u budzet
Svejedno, radilo se o bogatim ili siromasnim zemljama, svi su opljackani za milijarde $. A to cemo tek primjetiti na kozi kad se budu trebale te pare vratiti nekako u budzet
-
Nitkonitkovic
#61617 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
BadBoy wrote: ↑09/02/2022 14:44Pa kralo se i varalo nemilice svugdje. Guglaj samo sve Trumpove aferime i to od 2016. godine, 4 pune godine prije ove jebene pandemije. Šta vam je ljudi, pa bogati i slavni rade šta hoće. Najjači klub pedofila čine ultra bogati milijarderi Epstein, Ghislaine Maxwell, Princ Andrew i vi pričate da im treba pandemija za bilo štaNitkonitkovic wrote: ↑09/02/2022 14:41
Niko nije pricao o BIH, svi znamo kakva je tu situacija. Ja pricam o takozvanim oazama slobode, slobodnog misljenja i cinjenja, koje su se dovele korak do fasizma u roku od 2 godine. Prolazili su zakoni koji ne bi imali sanse nigdje proci bez terorisanja strahom. Kradje i ostale stvari necu spominjati, to je uvijek aktuelno ali je bilo zestoko intenzivirano u ovom periodu. Pa kad je zadnji put njemacki ministar uhvacen u lopovluku teskom par miliona? Par drzava je ostalo dosljedno u svemu, ostale su samo ispljuvale kriminal i uzas koji vlada , i koji do sada vecini ljudi nije bio poznat, to je cinjenica. Opet pricam o zapadnoj Europi, situacija kod nas je svima poznata nazalost.
Bogati provode svoju volju i provodiće sve dok je kapitalizam dominanto društveno-političko uređenje. To ne znači da je kapitalizam loš, ali on stvara klasno društvo koje uzdiže klasu ultra-bogatih na vrh piramide. To je tako.
Svi mi to znamo, niko nije dijete. Evo dole fino covjek ispod mene pojasnio poentu. Enormne cifre potrosene uzalud, bez ikakve koristi koje cemo mi vracati.
-
aldinjo
#61618 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Od "uhljeba" te nešto iznenađuje?biglebovski wrote: ↑09/02/2022 14:00Drago mi je da ima vas koji to podržavate i radujete se izrabljivanju običnog čovjeka nauštrb probrane elite koja pod svojom šapom ima sve, od naučnika, preko proizvodnje, medija i političara i koja pohlepno pustoši javna sredstva na osnovu virusa kojeg preživi preko 99% zaraženih.
-
aldinjo
#61619 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sram ih i stid bilo. Socijalna država a fabrike im privatne. Pa gdje to ima?Capljina74 wrote: ↑09/02/2022 11:09Gotovi su. Suluda politika će ih koštati glava. Ende.Trappist wrote: ↑09/02/2022 11:06 "Švedska danas ukinula mjere, prestala testirati i otvorila granice"
Eto drzava koja nije uvodila diktatorske kineske mjere izasla iz pandemije, i cak je na onoj slavnoj listi (najdraza lista sijaca panike ovdje) na 57. mjestu po broju smrtnih slucajeva na 1m stanovnika, puno iznad drzava koje su terorisale ljude 2 godine.
-
ja71
#61620 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Peru je kasno doso tobe, ali su bar dosli tobe za razliku od nas.
Pogledaj krivulju smrtnosti kod njih, sve sto je pomrlo pomrlo je prije vakcinacije. Zadnji val im nije napravio skoro nista.
Osim toga Peru nije vodio statistiku nego je jednostavno povecanu smrtnost pripisao koroni (mozemo raspravljati koliko je to tacno).
Zato i jesu drasticno iznad nas i Bugara

A sto se tice svrsavanja, tvoj komentar govori vise o tebi nego o meni.
Ako ti svrsavas na vijesti o pandemiji to ne znaci da i mene iste stvari keksualno uzbudjuju.
-
Trappist
#61621 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Aha. znaci da nisu vakcinisali bili bi opet prvi na famoznoj listi smrtnosti?ja71 wrote: ↑09/02/2022 16:08Peru je kasno doso tobe, ali su bar dosli tobe za razliku od nas.
Pogledaj krivulju smrtnosti kod njih, sve sto je pomrlo pomrlo je prije vakcinacije. Zadnji val im nije napravio skoro nista.
Osim toga Peru nije vodio statistiku nego je jednostavno povecanu smrtnost pripisao koroni (mozemo raspravljati koliko je to tacno).
Ako ti svrsavas na vijesti o pandemiji to ne znaci da i mene iste stvari keksualno uzbudjuju.
-
Trappist
#61622 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sta ja znam koju korist imaju, pitaj fikreta koju korist imaBadBoy wrote: ↑09/02/2022 13:11Ne može tačno. Ali koju korist oni imaju od toga? Ovdje se potencira da oni imaju neku korist, ali ja ne vidim nikakvu korist recimo Solaku što je zatvorio sve stomatologe? Al kad zavrne keš na nabavci motornih sanki, tad ima direknu korist. Možeš li mi ti reći koju korist imaju od tog zatvaranja osim da bacaju drkicu na svoje moći![]()
-
BadBoy
#61623 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ja mislim da je to kod nas bilo samo neznanje u kombinaciji sa nesposobnošćuTrappist wrote: ↑09/02/2022 16:25Sta ja znam koju korist imaju, pitaj fikreta koju korist imaBadBoy wrote: ↑09/02/2022 13:11
Ne može tačno. Ali koju korist oni imaju od toga? Ovdje se potencira da oni imaju neku korist, ali ja ne vidim nikakvu korist recimo Solaku što je zatvorio sve stomatologe? Al kad zavrne keš na nabavci motornih sanki, tad ima direknu korist. Možeš li mi ti reći koju korist imaju od tog zatvaranja osim da bacaju drkicu na svoje moći![]()
tacno je da se i prije kralo, ali prije me niko debilom nije pravio kao tada. Ti sjedi kuci, ne izlazi vani, ne smijes izaci iz drzave, ne smijes na posao, razmisljaj koliko ce te gazda drzati dok ti otkaz ne da, a on moze po kafanama, halid mu pjeva, jos uzme koji milion na nabavkama. Ali opet ako nam je cerkez elita, najebali smo onda svi
![]()
za sve ostalo tu je Asim.
- avetinja
#61624 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kod njih je kritični period april-juni, dok u ovo vrijeme nemaju probleme. Izrael je zabilježio najveći broj smrtnih slučajeva od početka pandemije. Ali to su nevakcinisani i "djelomično" vakcinisani (pretpostavljam sa dvije doze). Kako god da okreneš, moralo bi biti manje nego prije.ja71 wrote: ↑09/02/2022 16:08 Peru je kasno doso tobe, ali su bar dosli tobe za razliku od nas.
- saint_mirad
#61625 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
How the 1993 Movie “Demolition Man” Perfectly Predicted (and Ridiculed) Today’s Society
https://vigilantcitizen.com/moviesandtv ... ening-now/
https://vigilantcitizen.com/moviesandtv ... ening-now/