Ukrajina

MorningStar

#38226 Re: Ukrajina

Post by MorningStar »

Naslovnica wrote: 24/02/2022 17:21
MorningStar wrote: 24/02/2022 17:16

Borili bi se i ukrajinci bolje vjerovatno da dnjeprom plutaju tijela stotine poklanih, te da pale i kolju rusi sve pred sobom - medjutim ovde civili stoje i gledaju dok tenkovi prolaze, tako da pararela rat u bih i ovo je ....
Naravno. :thumbup:
I čisto za zapisnik, nisam ja povukao tu paralelu, fali ti postova u citiranju.
Da samo sam se slozio sa tvojim odgovorom koji si da na post prije.
O'zone
Globalni moderator

#38227 Re: Ukrajina

Post by O'zone »

AleksoMKD wrote: 24/02/2022 17:22
Para je čudo.

Zbog para su prodati mnogi pa će biti (ako već i nije) prodata i Ukraina.

Europa je uz nas :skoljka:
Hakiz

#38228 Re: Ukrajina

Post by Hakiz »

Nego, šta mi ovdje da radimo? Da dižemo ušteđevinu, kupujemo Eure ili Dolare i stavljamo ih u jorgane, ili da ostavimo lovu u bankama?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#38229 Re: Ukrajina

Post by pici »

Kasparov: Prestanite mi govoriti da sam bio u pravu. Evo što treba napraviti

GARI KASPAROV, čuveni šahovski velemajstor, prodemokratski aktivist te jedan od predvodnika ruske oporbe napisao je danas na Twitteru koje poteze bi Zapad trebao povući kako bi zaustavio Putina.

"U redu, nakon što su godinama ignorirali moja upozorenja i nakon što sada cijeli dan slušam kako sam bio u pravu, ponovit ću ono što sam rekao 2014.: Prestanite mi govoriti da sam bio u pravu i slušajte što sada predlažem", napisao je Kasparov.

"Odmah dajte Ukrajini vojnu podršku"
"Odmah dajte Ukrajini vojnu podršku. Dajte im sve oružje, obavještajne informacije. Financijski uništite Putinov ratni stroj. Zamrznite i zaplijenite ruske financije te financije njega i njegove bande. Izbacite Rusiju iz svake međunarodne i financijske institucije. PACE, Interpol itd.", dodao je.

"Opozovite sve veleposlanike iz Rusije. Nema smisla više u razgovorima. Nova usuglašena poruka treba glasiti - zaustavite napad ili ćete biti potpuno izolirani. Zabranite sve elemente Putinovog globalnog propagandnog stroja. Isključite ih, ugasite, pošaljite kući. Prestanite pomagati diktatoru u širenju laži i mržnje", navodi Kasparov.

"Cijena je visoka, ali će samo rasti. Vrijeme je za borbu"
"Razotkrijte Putinove lakeje u svijetu. Ako Schröder i njemu slični nastave raditi za Putina, podignite tužbu. Pitajte vlasnike i oglašivače mreža, poput Carlsona, koji daju prostor Putinu zašto to dopuštaju", kaže prodemokratski aktivist,

"Nađite zamjenu za rusku naftu i plin. Pritisnite OPEC, povećajte proizvodnju, ponovno otvorite Keystone. Ne možete spasiti planet ako ne spasite ljude na njemu. Priznajte da će biti troškova, žrtava. Dugo smo čekali, cijena je visoka, ali će samo rasti. Vrijeme je za borbu", dodaje.

Kasparov na Twitteru također navodi kako će puštanje Putina da slomi Ukrajinu i ubije tisuće nevinih u osvajačkom ratu redefinirati svjetski poredak. Navodi kako se ovdje ne radi samo o Putinu protiv Ukrajine te da je ruski predsjednik prije nekoliko dana bio u Pekingu sa Xi Jinpingom.

"Ovo se ne bi dogodilo da se nisu dogovorili. Kina se može pretvarati da je neutralna, ali diktature se drže zajedno. Tako moraju postupati i demokracije", piše Kasparov.
:thumbup:
tovarish

#38230 Re: Ukrajina

Post by tovarish »

GandalfSivi wrote: 24/02/2022 17:12 Upalim CNN po prvi put nakon izbora 2020 i ugasim nakon pola sata (toliko im je trebalo da pocnu reciklirati iste vijesti). Kako su samo propali, nevidjeno...
Koju njihovu tv stanicu preporučuješ, a da nije desničarsko smeće?
djugum

#38231 Re: Ukrajina

Post by djugum »

geralt wrote: 24/02/2022 17:24
djugum wrote: 24/02/2022 17:21 Ovo mi nije jasno, sta sprecava ruse da sad posalju jednu raketu u ovaj red? Los publicitet il sta? Misle da ovo nece potrajat i da ce se Ukrajina predat?
Mislim ratnim rezonom, ako znaju da ce se ti vojnici boriti i mozda ubiti nekog od njih...bas je sve nekako zapetljano.
Nije raketa 7.62mm metak pa da se potrosi na tako nebitnu metu. Niti su jeftine, niti ih Rusi imaju beskonacno u magacinu.
Moguce, ne znam. Ali definitivno nije uobicajno ratovanje...valjda se razbistri za koji dan. Mislim, valjda prestane ali slaba je to nada.
zigubigule

#38232 Re: Ukrajina

Post by zigubigule »

Nevidjeno.. ovo sve vise pokazuje koliko su novije generacije letargicne i koliko nemaju u sebi zelje za otporom.
Tenk ide, raja cacka telefon, snepcet, spotifaj.

Profesionalni vojnici su mozda i spremni a u ovom narodu, po do sad vidjenom , nema hljeba grama.

Rusi fasiste bjelosvjetske
muzicar_iz_parka

#38233 Re: Ukrajina

Post by muzicar_iz_parka »

Hakiz wrote: 24/02/2022 17:26 Nego, šta mi ovdje da radimo? Da dižemo ušteđevinu, kupujemo Eure ili Dolare i stavljamo ih u jorgane, ili da ostavimo lovu u bankama?
Kupovati austrougarske dukate
AleksoMKD

#38234 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

O'zone wrote: 24/02/2022 17:26
Para je čudo.

Zbog para su prodati mnogi pa će biti (ako već i nije) prodata i Ukraina.

Europa je uz nas :skoljka:
Ma da, i uz Makedoniju. Sutra ovako mogu Bugari da udare i ne bi se pocesali....
MMM1977

#38235 Re: Ukrajina

Post by MMM1977 »

Mi, Bosanci, ako smo pametni, iz ovoga ćemo izvuči debele pouke
Hakiz

#38236 Re: Ukrajina

Post by Hakiz »

pici wrote: 24/02/2022 17:26
Kasparov: Prestanite mi govoriti da sam bio u pravu. Evo što treba napraviti

GARI KASPAROV, čuveni šahovski velemajstor, prodemokratski aktivist te jedan od predvodnika ruske oporbe napisao je danas na Twitteru koje poteze bi Zapad trebao povući kako bi zaustavio Putina.

"U redu, nakon što su godinama ignorirali moja upozorenja i nakon što sada cijeli dan slušam kako sam bio u pravu, ponovit ću ono što sam rekao 2014.: Prestanite mi govoriti da sam bio u pravu i slušajte što sada predlažem", napisao je Kasparov.

"Odmah dajte Ukrajini vojnu podršku"
"Odmah dajte Ukrajini vojnu podršku. Dajte im sve oružje, obavještajne informacije. Financijski uništite Putinov ratni stroj. Zamrznite i zaplijenite ruske financije te financije njega i njegove bande. Izbacite Rusiju iz svake međunarodne i financijske institucije. PACE, Interpol itd.", dodao je.

"Opozovite sve veleposlanike iz Rusije. Nema smisla više u razgovorima. Nova usuglašena poruka treba glasiti - zaustavite napad ili ćete biti potpuno izolirani. Zabranite sve elemente Putinovog globalnog propagandnog stroja. Isključite ih, ugasite, pošaljite kući. Prestanite pomagati diktatoru u širenju laži i mržnje", navodi Kasparov.

"Cijena je visoka, ali će samo rasti. Vrijeme je za borbu"
"Razotkrijte Putinove lakeje u svijetu. Ako Schröder i njemu slični nastave raditi za Putina, podignite tužbu. Pitajte vlasnike i oglašivače mreža, poput Carlsona, koji daju prostor Putinu zašto to dopuštaju", kaže prodemokratski aktivist,

"Nađite zamjenu za rusku naftu i plin. Pritisnite OPEC, povećajte proizvodnju, ponovno otvorite Keystone. Ne možete spasiti planet ako ne spasite ljude na njemu. Priznajte da će biti troškova, žrtava. Dugo smo čekali, cijena je visoka, ali će samo rasti. Vrijeme je za borbu", dodaje.

Kasparov na Twitteru također navodi kako će puštanje Putina da slomi Ukrajinu i ubije tisuće nevinih u osvajačkom ratu redefinirati svjetski poredak. Navodi kako se ovdje ne radi samo o Putinu protiv Ukrajine te da je ruski predsjednik prije nekoliko dana bio u Pekingu sa Xi Jinpingom.

"Ovo se ne bi dogodilo da se nisu dogovorili. Kina se može pretvarati da je neutralna, ali diktature se drže zajedno. Tako moraju postupati i demokracije", piše Kasparov.
:thumbup:
Ako sankcije ne budu na nivou ne samo da se zabrani poslovanje sa ruskim firmama i pojedincima, nego da se zabrani poslovanje sa bilo kojom firmom iz bilo koje države u kojoj bilo koja firma ili pojedinac posluje sa nekom ruskom, to jeste potpna izolacija, ništa od toga.
Milenkov buraz

#38237 Re: Ukrajina

Post by Milenkov buraz »

zigubigule wrote: 24/02/2022 17:28 Nevidjeno.. ovo sve vise pokazuje koliko su novije generacije letargicne i koliko nemaju u sebi zelje za otporom.

Profesionalni vojnici su mozda i spremni a u ovom narodu, po do sad vidjenom , nema hljeba grama.

Znači ovdje bi tri čovjeka sa RPG-om i petorica sa puškama skinula najmanje tri tenka i zaustavile kolonu (da ne govorimo ozbiljna vojna formacija sa boljim igračkama). Dobro pitanje koliko bi se održali ali sigurno da se Rusi ne bi onda ovako šetkali tenkovima. Smijurija je ovo, ako Ukri nisu spremni za borbu OK, ne može niko nikoga natjerati. Nadam se da griješim
Last edited by Milenkov buraz on 24/02/2022 17:34, edited 1 time in total.
vjeshalica

#38238 Re: Ukrajina

Post by vjeshalica »

Ma sta ce Kasparov ima pametnijih forumasa ovdje i njihovih zakljucaka
studiorum_tuzlaensis

#38239 Re: Ukrajina

Post by studiorum_tuzlaensis »

kakabanja213 wrote: 24/02/2022 17:24
meridiyan wrote: 24/02/2022 17:16
Ovo je zajebancija zivota mi. Na sta mi vrijeme trosimo. Ovi se tenkovima vozaju a drugi sa rukama u djepovima izlaze iz shopinga i cekaju bus.
ako im se po Harkovu ovako šepure, ovo je onda gotova priča.

Pa da kakva zolja da rokne iz obližnje zgrade barem...
GandalfSivi

#38240 Re: Ukrajina

Post by GandalfSivi »

tovarish wrote: 24/02/2022 17:26
GandalfSivi wrote: 24/02/2022 17:12 Upalim CNN po prvi put nakon izbora 2020 i ugasim nakon pola sata (toliko im je trebalo da pocnu reciklirati iste vijesti). Kako su samo propali, nevidjeno...
Koju njihovu tv stanicu preporučuješ, a da nije desničarsko smeće?
Ma jok ba, ne pratim americke medije. Malo jutrom slusam Washington Journal (radio varijanta klix foruma :D), ostalo nista. Gledaj BBC, Al Jazeeru, Euronews, Ameri su drama losi. I to ne samo zbog propagande, nego zbog fucking analiticara, a da ne spominjem da je 2/3 vremena reklame. Ako Wolfa ikada vise vidim, objesit cu se namah…

Lokalne vijesti se ne racunaju…
geralt

#38241 Re: Ukrajina

Post by geralt »

studiorum_tuzlaensis wrote: 24/02/2022 17:32
kakabanja213 wrote: 24/02/2022 17:24

Ovo je zajebancija zivota mi. Na sta mi vrijeme trosimo. Ovi se tenkovima vozaju a drugi sa rukama u djepovima izlaze iz shopinga i cekaju bus.

Ukrajinski tenkovi, sta vam je. Nisu Rusi jedini sa tenkovima.
muzicar_iz_parka

#38242 Re: Ukrajina

Post by muzicar_iz_parka »

Milenkov buraz wrote: 24/02/2022 17:30
zigubigule wrote: 24/02/2022 17:28 Nevidjeno.. ovo sve vise pokazuje koliko su novije generacije letargicne i koliko nemaju u sebi zelje za otporom.

Znači ovdje bi tri čovjeka sa RPG-om i petorica sa puškama skinula najmanje tri tenka i zaustavile kolonu. Dobro pitanje koliko se održali ali sigurno da se Rusi ne bi onda ovako šetkali tenkovima. Smijurija je ovo, ako Ukri nisu spremni za borbu OK, ne može niko nikoga natjerati. Nadam se da griješim
Nije rat video igrica pa ajde sakrij se sa RPGom i gađaj.
Nisu baš ni Rusi toliko ludi da koriste sovjetsko komunističku taktiku tipa "pošalji tenkove" bez prethodne pripreme terena. Imali su oni u Čečeniji više nego dovoljno loših iskustava sa tim.
Ovdje je prije dolaska ili očišćen teren ili sklopljen sporazum sa lokalcima, ovo paradiranje ne služi ničemu drugome nego propagandi
haribery

#38243 Re: Ukrajina

Post by haribery »

Kikibombona wrote: 24/02/2022 17:16 Ceceni objavili da su izgubili nekoliko boraca

Jedna izjava i jedna slika

Na koga sad navijas Kiki,nakon Sirije I "kurdistana".
😄😄
Naslovnica

#38244 Re: Ukrajina

Post by Naslovnica »

GandalfSivi wrote: 24/02/2022 17:23 Jebo mater, ovo ludje od nadrealista. Ovi Rusi sto su uzeli aerodrom nose nakve sanduke izvan aerodroma, po cesti hodaju, ljudi voze auta pored, novinar CNN-a mislio da su Ukrajinci, otisao do komadanta, ovaj mu rekao mi smo ruski padobranci, niko ono nista, eto mi smo tu, nigdje ukrajinskih snaga, nista...
Da, gledao sam i ne mogu da vjerujem. :shock: :shock: :lol:
Ne može ni onaj reporter da vjeruje! :lol:
MorningStar

#38245 Re: Ukrajina

Post by MorningStar »

Znači ovdje bi tri čovjeka sa RPG-om i petorica sa puškama skinula najmanje tri tenka i zaustavile kolonu (da ne govorimo ozbiljna vojna formacija sa boljim igračkama). Dobro pitanje koliko bi se održali ali sigurno da se Rusi ne bi onda ovako šetkali tenkovima. Smijurija je ovo, ako Ukri nisu spremni za borbu OK, ne može niko nikoga natjerati. Nadam se da griješim
Sve je to dobro mr.gauderijan - ali jel ima valjda izvidnica ispred kolone :D
_Reds_

#38246 Re: Ukrajina

Post by _Reds_ »

Vidite da ni Mile ne smije javno uz Ruse.
Srbija istekao vaga sada sta i kako. Ovo je jbn situacija za njih. Rusi ih ovdje braniti ne mogu, kao sto ni Nato ne brani Ukrajinci tamo.

Njima ovo nikako nije odgovaralo. Svjesni su da ce fokus vratiti na zemlje koje imaju ruski uticaj.
Vrlo lahko moze se i kod nas i u Srbiji po istom salonu da se desi, evo hoces u Nato? Neces, ok bices pregazen.

Ja sam siguran da je ovo itekako dobro za nas region.
geralt

#38247 Re: Ukrajina

Post by geralt »

muzicar_iz_parka wrote: 24/02/2022 17:35

Znači ovdje bi tri čovjeka sa RPG-om i petorica sa puškama skinula najmanje tri tenka i zaustavile kolonu. Dobro pitanje koliko se održali ali sigurno da se Rusi ne bi onda ovako šetkali tenkovima. Smijurija je ovo, ako Ukri nisu spremni za borbu OK, ne može niko nikoga natjerati. Nadam se da griješim
Nije rat video igrica pa ajde sakrij se sa RPGom i gađaj.
Nisu baš ni Rusi toliko ludi da koriste sovjetsko komunističku taktiku tipa "pošalji tenkove" bez prethodne pripreme terena. Imali su oni u Čečeniji više nego dovoljno loših iskustava sa tim.
Ovdje je prije dolaska ili očišćen teren ili sklopljen sporazum sa lokalcima, ovo paradiranje ne služi ničemu drugome nego propagandi
Na videu su ukrajinski tenkovi.
mO k3

#38248 Re: Ukrajina

Post by mO k3 »

Mason74 wrote: 24/02/2022 17:34
Hakiz wrote: 24/02/2022 17:32

Ozbiljno pitam. Ovdje su Dodik i Čović, ruski igrači, ruske pretenzije na ovaj dio svijeta, banke mogu pobjeći svakog trenutka ako im se učini da će belaj itd. Sjeti se devizne štednje iz bivše Jugoslavije, mnogi su ostali bez nje.
Samo podici pare, pogotovo iz Sberbanke.
sprebanka danas kurs -70%...
studiorum_tuzlaensis

#38249 Re: Ukrajina

Post by studiorum_tuzlaensis »

geralt wrote: 24/02/2022 17:34
studiorum_tuzlaensis wrote: 24/02/2022 17:32

Ukrajinski tenkovi, sta vam je. Nisu Rusi jedini sa tenkovima.
tako sam prvobitno i mislio... ali izgleda sve treba dobro provjeriti.
last mohicans

#38250 Re: Ukrajina

Post by last mohicans »

scarface32 wrote: 24/02/2022 17:04
MMM1977 wrote: 24/02/2022 16:59 Ukrajinci su najveće kukavice koje je svijet zapamtio. Šta je sad sa onom pričom da 200K vojnika ne može očešati zemlju od 44M stanovnika? Rade im šta hoće.

Evo i Vesli Klark se pita gdje je kontranapad na onaj aerodrom kod Kijeva, gdje su blokade puteva, gdje je ikakav otpor? Ovi samo snimaju i mole Joa iz Kanzasa da ih dođe braniti.

I treba da ih pregaze za 1 dan, da ne bude civilnih žrtava. Slobodu i državu nisu zaslužili.

Upravo to i ja mislim. Imali su vremena da se naoruzaju,pripreme.
Ja maloprije velim snimaju za twittera. Kakvih se sabotaza i diverzija moglo napraviti za ove tenkove. Razvaljuj i svoju infrastrukturu,ako treba.
Post Reply