Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kikibombona wrote: ↑21/02/2022 14:06
Niko da kaze, sve sto je Kiki pisao, bio je u pravu.
Lijepo sam govorio, dziberu iz Vakufa treba napraviti spomenik radi Toplane, napravio je savrsen posao za grad, uz nikakva ulaganja i iste cijene za potrosace. I sto je najvaznije, drasticno se popravio kvalitet zraka. Definitivno najbolji projekat u Zenici od uvodjenja visestranackog sistema.
...
Postrojenje za tretman otpadnih voda bi mogao biti drugi po vaznosti projekat za Zenicu. Sanjam cistu Bosnu, mada to ne zavisi samo od nas.
Bilo nas je koji vec dva njegova mandata idemo sredinom dzade pa smo govorili KADA sve profunkcionise to ce biti njegova zasluga. Ne mozes reci da je nesto gotovo prvu godinu prvog mandata a da to bude gotovo tek 6 godinu. Nidje veze!
Ne znam kako funkcionise to postrojenje za tretman otpadnih voda, ali sam citao o tom projektu i koliko sam upratio sve kockice su poslagana da se krene s tim projektom. Nadam se da ce rezultirati puno boljim stanjem od sadasnjeg.
Vlaga se stvara zbog temperaturnih razlika.. i obicno je problem ili u ne dovoljni grijanim prostorijama, prostorijama sa vanjskim zidovima, podrumima ispod (prizemlje), zidovima "zazidanim" velikim namjestajem itd..
Dakle hladan zrak ostane "zarobljen" u tom dijelu zida/sobe i kad do njega dodje onaj topli pretvara se u drugo agregatno stanje. Ideja je prozracavati tj. praviti propuh par puta u toku dana, skloniti namjestaj sa tih kriticnih zidova, uraditi nesto po pitanju izolacije itd.. U svakom slucaju, u dobro grijanom prostoru to ne bi trebao biti problem.. osim ako fakat negdje ima izvor hladnoce (jako losi vanjski zidovi, pod itd..). Problem je vjerovatno konvektor na jednom kraju sobe/zidu a drugi poluhladan.
Nije lose ni kupiti koji higrometar sa Aliexpress-a pa pratiti da je stalno vlaznos oko 50% ili sekundu manje..
phillie wrote: ↑21/02/2022 19:15
Sto se vlage tice, probajte balkonska vrata ostavljati "na kant" ili prozore u sobama gdje vam se pojavljuje vlaga. Koliko sam cuo, pomaze.
Ja sam vlagu rijesio tako sto sam sve "vanjske" zidove gletao Thermo kit masom i vise nema toplotnih mostova. Zidovi topliji nego ovi sto dijelim s komsijom.
Fakat odlicno rjesenje u slucaju da neko ima ozbiljnih problema s vlagom.
systemrebel wrote: ↑22/02/2022 08:39
rahmet dusi Kemi staroj zenickoj izumirucoj raji.... zao mi je kako je zavrsio covjek ....
Ko ?
ocito nije bas interesantan - al eto meni tragedija kako je zavrsio - poznavao sam ga, neloš čovjek i zao mi je ovakvu sudbinu da je imao..... druzio se sa njim prije par decenija....
phillie wrote: ↑21/02/2022 19:15
Sto se vlage tice, probajte balkonska vrata ostavljati "na kant" ili prozore u sobama gdje vam se pojavljuje vlaga. Koliko sam cuo, pomaze.
Ova điđa meni iz zraka izvuče decu vode svaki dan. Nism ni znao koliko je zrak vlažan, od kuhanja, sušenja veša i sl.