Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

ljubicasti limun

#33251 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ljubicasti limun »

crveni_makovi wrote: 23/02/2022 13:40
auspuhc wrote: 23/02/2022 12:24

Attention whore.
Ni manje ni vise nego bilo ko ko ima potrebu za iskazivanjem misljenja na forumu.
Ne obaziri se na ovo. Klasicna projekcija.
Ja te kontam za ovo za telefon, pogotovo kad si spomenula razgovor sa domom zdravlja/lijecnikom.
crveni_makovi

#33252 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by crveni_makovi »

Znam to sve draga @ljubicasti limun :kiss:
Nekad sam se pitala kako svi ovi ljudi što pišu uglavnom postove nabijene mržnjom, nipodaštavanjem, psovkama i uvredama komuniciraju u stvarnom životu s ljudima oko sebe. Skontala sam da ne živimo u istom svijetu jer je mnogima to primjeren način komunikacije sa svima.
ljubicasti limun

#33253 Re: Popularne stvari koje ne kontam

crveni_makovi wrote: 23/02/2022 15:05 Znam to sve draga @ljubicasti limun :kiss:
Nekad sam se pitala kako svi ovi ljudi što pišu uglavnom postove nabijene mržnjom, nipodaštavanjem, psovkama i uvredama komuniciraju u stvarnom životu s ljudima oko sebe. Skontala sam da ne živimo u istom svijetu jer je mnogima to primjeren način komunikacije sa svima.
Mislim da oni uopce ne komuniciraju s ljudima. Ili da su vani manji od makova zrna. :-D :kiss:
stubrijez

#33254 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by stubrijez »

...ne kontam one krestave mame kad dodju sinovima na trening i cijelo vrijeme dobacuju treneru i sjede i puse na klupi/tribinama...
Nierika

#33255 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Nierika »

Gledam "Munk debate on political correctness" (Stephen Fry, Jordan Peterson, Michael Dyson, Michelle Goldberg). :D Hakiz kriv za preporuku videa negdje na ovoj temi.
Njanjavi

#33256 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Njanjavi »

Ne kontam hajp oko tog jordan petersona.
Msm nije da lik lupeta, prica on realno masu stvari al ne kontam valjda kako je tolko postalo razmisljat racionalno kao nesto wau i posebno nekako pa uzdizu tog lika ko da je aman zaman...
Hakiz

#33257 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Hakiz »

Nierika wrote: 23/02/2022 20:59 Gledam "Munk debate on political correctness" (Stephen Fry, Jordan Peterson, Michael Dyson, Michelle Goldberg). :D Hakiz kriv za preporuku videa negdje na ovoj temi.
Šta je tu popularno, a šta za ne kontati :lol:
Njanjavi

#33258 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Njanjavi »

I ne kontam velicanje onog debilcine neil degrass tysona.
Znaci tako nesto prepotentnije i uspuhanije bez pokrica nes nidje nac.
I nikad nisam konto glorifikovanje hawkinga, steve jobsa i jebenog elon muska.
Doslovno cim mi neko krene velicat bilo kojeg od nabrojanih, znam s kakvim mutavkom imam posla, momentalno...
Nierika

#33259 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Nierika »

Hakiz wrote: 23/02/2022 21:05
Nierika wrote: 23/02/2022 20:59 Gledam "Munk debate on political correctness" (Stephen Fry, Jordan Peterson, Michael Dyson, Michelle Goldberg). :D Hakiz kriv za preporuku videa negdje na ovoj temi.
Šta je tu popularno, a šta za ne kontati :lol:
Pa dosta se govori o političkoj korektnosti posljednjih godina a ja sad otkrivam. :D Debata (više perspektiva) mi je dobar način da se pristupi ovoj temi.
ejjus

#33260 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ejjus »

Njanjavi wrote: 23/02/2022 21:06 I ne kontam velicanje onog debilcine neil degrass tysona.
Znaci tako nesto prepotentnije i uspuhanije bez pokrica nes nidje nac.
I nikad nisam konto glorifikovanje hawkinga, steve jobsa i jebenog elon muska.
Doslovno cim mi neko krene velicat bilo kojeg od nabrojanih, znam s kakvim mutavkom imam posla, momentalno...

pop science likovi, jos su mi gori ljudi koji ih pocnu imititati, kao hoce da te nauce kako razmisljati, jebote, kao da ne znam sta je nauka, buljis u one formule hoce oci da ispanu,

meni je drazi michio kaku, sjecam se jednog klipa iz 2011-te, govori lik mozes ti fiziku upisati, ali ce biti tesko, najebat ces, neces naci posla i upast ces u neku low paying research semu, hajd reko dobro,
DonieBrasco

#33261 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by DonieBrasco »

Njanjavi wrote: 23/02/2022 21:06 I ne kontam velicanje onog debilcine neil degrass tysona.
Kad krene pricati sta se nalazi, desava, kakvi su procesi i stvar odvijaju, kakva je atmosfera, kakva je vlaga u trecem sistem od Sunca, na trecini puta od Siriusa B, nedaleko od asteriodnog pojasa LDS91811 u blizni sistema egozo planete KS918311.

:-)
ejjus

#33262 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ejjus »

ja ne kontam popularnost podcastova, nemam paznje da ih slusam, radije bih gledao u zid i razmisljao ili otisao sa ljudima ispred prodavnice koju popricao, ovo je nevezano za temu, kvalitet teme, koliko je neko interesantan, dobar govornik itd.,

u sustini je to intervju u maratonskom formatu, ali mi je takvo nesto dosadno, gledat cu intervju neki 30min iz 2002-e god., ali kad vidim podcast #145 onda jebi mu mater,

audiobook mogu slusati ako sam knjigu vec procitao, ali i tu mi glas govornika pokvari utisak, haman sam naviko na samog sebe
Njanjavi

#33263 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Njanjavi »

Ne mogu ni ja svakakav podcast vala al sreca ima par koji mi sjedaju nekako povremeno.
Fazon je sto u podcastu lako umrtve dinamiku i pricu.
Imam jedan pravo lud cum town al je to mrtva zajebancija ono, tri jarana sprdaju boga oca i jedni druge izmedju sebe.
Cirkus mrtvi.
Ima i pravo dobar podcast sad dave chapelle sa talib qualijem i mos defom al je vise to na fazon kolaz programa i anegdota popracenih muzikom i svakakvih prica zanimljivih bude i gostiju.
I za audioknjige se slazem al nema nista jace vec kad autor cita sopstvenu knjigu.
To je onda next level shit.
Nick cave ima solidnu novelu koju on čita.
I anthony bourdain ima par knjiga tako.
I ona mi je biografija mark lanegana ostala u sjecanju zbog njegovog glasa i cjele te scene.
ejjus

#33264 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ejjus »

nisam za te cuo, mozda nekad pogledam, meni je bill burr-ov podcast za pred spavanje bio neko vrijeme top, bill burr life advice mi je i dalje jedan od drazih serijala na yt, jednom mu ljudi objasnjavali caste sistem u indiji, i ima kad mu jedan lik poceo branito nuklearnu energiju, sedmicu kasnije javi se neki inzinjer brani solarnu energiju, a ovaj pojma nema,
Ariel
Vozim: auto

#33265 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Ariel »

ejjus wrote: 23/02/2022 21:54 ja ne kontam popularnost podcastova, nemam paznje da ih slusam, radije bih gledao u zid i razmisljao ili otisao sa ljudima ispred prodavnice koju popricao, ovo je nevezano za temu, kvalitet teme, koliko je neko interesantan, dobar govornik itd.,

u sustini je to intervju u maratonskom formatu, ali mi je takvo nesto dosadno, gledat cu intervju neki 30min iz 2002-e god., ali kad vidim podcast #145 onda jebi mu mater,

audiobook mogu slusati ako sam knjigu vec procitao, ali i tu mi glas govornika pokvari utisak, haman sam naviko na samog sebe
Ja gledam samo jedan podcast. Very Really Good se zove. Vodi ga jedan kanadski youtuber, moje godiste. Sto se opcenito tice podcasta ne pratim, ovaj gledam ponekad jer mi je simpatican lik i svidja mi se njegov stil humora. On je inace youtuber i stand up komicar. 🙂
crveni_makovi

#33266 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by crveni_makovi »

Nisam nikad probala gledati podcast. Meni su bili zanimljivi samo u zvučnom formatu. Imala sam nekoliko koje sam rado slušala tokom dosadnih dugotrajnih nesanica, tokom vožnje, kad radim po kući ili neke poslove vani. Inače sam odrasla i najčešće živjela uz puno radijskog sadržaja i neki od tih podcasta su mi bili najbliže tom iskustvu. Ušuškaš se u glasovima koji ti prijaju i najbolje da ne guglaš kako zapravo izgledaju.
ljubicasti limun

#33267 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Njanjavi wrote: 23/02/2022 21:03 Ne kontam hajp oko tog jordan petersona.
Msm nije da lik lupeta, prica on realno masu stvari al ne kontam valjda kako je tolko postalo razmisljat racionalno kao nesto wau i posebno nekako pa uzdizu tog lika ko da je aman zaman...
Jordan Peterson je posebna prica. Pseudo-filozof koji zeli status gurua. Okuplja oko sebe posebice muskarce zeljnje odobravanja (posebice) od ocinske figure ili (navodnog) autoriteta koji ce ih potvrditi u njihovim stavovima i zahtjevima, navodnim pravima (inceli, MRAs, etc.) Na kraju ce ga takvi doci i glave.
Njanjavi

#33268 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Njanjavi »

ejjus wrote: 23/02/2022 22:39 nisam za te cuo, mozda nekad pogledam, meni je bill burr-ov podcast za pred spavanje bio neko vrijeme top, bill burr life advice mi je i dalje jedan od drazih serijala na yt, jednom mu ljudi objasnjavali caste sistem u indiji, i ima kad mu jedan lik poceo branito nuklearnu energiju, sedmicu kasnije javi se neki inzinjer brani solarnu energiju, a ovaj pojma nema,
Uff bill je posebna zvjercica.
Meni najjace kad mu zena uleti na podcast tamo nekad s početka podcast karijere dok je u ormaru snimao :D
Hakiz

#33269 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Hakiz »

:lol:
dzejkej

#33270 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dzejkej »

DonieBrasco wrote: 21/02/2022 13:15 Sta je sa ovim ljudima sto pale zvucnik kada pricaju na mobitel i druze ga ispred sebe a istovremeno hodaju ulicom, jos gore kad su u nekoj prostoriji, također glasno pricaju ga cuje taj neko sa druge strane ? Svako cuje sta prica i o cemu. :-)

Problem staviti telefon da ne napisem slusalicu uz glavu, na uho prisloniti kako je namjenjeno od kada postoje tefoni, gore slusalica, dole mikrofon, cujes - cuje te taj neko sa druge strane.
Jao gdje me nadje :|
Ta sam. Navikla se po kuci tako javljati pa van kuce samo nastavim. Moji me skontali pa prvo kazu “ukini me sa spikerfona, hocu nesto da ti kazem” :mrgreen:
Izvinjavam se pucanstvu :zoka:
ZyzzSar

#33271 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ZyzzSar »

dzejkej wrote: 24/02/2022 00:30
DonieBrasco wrote: 21/02/2022 13:15 Sta je sa ovim ljudima sto pale zvucnik kada pricaju na mobitel i druze ga ispred sebe a istovremeno hodaju ulicom, jos gore kad su u nekoj prostoriji, također glasno pricaju ga cuje taj neko sa druge strane ? Svako cuje sta prica i o cemu. :-)

Problem staviti telefon da ne napisem slusalicu uz glavu, na uho prisloniti kako je namjenjeno od kada postoje tefoni, gore slusalica, dole mikrofon, cujes - cuje te taj neko sa druge strane.
Jao gdje me nadje :|
Ta sam. Navikla se po kuci tako javljati pa van kuce samo nastavim. Moji me skontali pa prvo kazu “ukini me sa spikerfona, hocu nesto da ti kazem” :mrgreen:
Izvinjavam se pucanstvu :zoka:
fuj
ili kad tipkaju u javnosti sa ukljucenim tonovima tipkovnice, i imaju notifikacije upaljene....nesto najiritantnije
dzejkej

#33272 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dzejkej »

crveni_makovi wrote: 23/02/2022 11:46
DonieBrasco wrote: 23/02/2022 11:38 I ja sam zbunjen skroz. :lol:
Osim ovog što sam već napisala iznad, imam problem i gnjavažu sa svim pametnim telefonima koje sam dosad koristila da tokom poziva kad ih naslonim na uho vrlo često bez ikakve namjere aktiviram razne aplikacije, isključim mikrofon pa i poziv usred poziva. Meni to jednostavno izaziva srklet i lakše mi je razgovarati baš onako kako sam opisala iznad. Da radim još uvijek u kancelariji ne bih to radila jer koristim fiksni telefon i kad budem radila u kancelariji naravno da ću to izbjegavati a zasad se u mom domu i oko mog doma, te povremeno ako se zateknem u vozilu ili negdje na ulici mogu čuti kratki segmenti meni nebitnih razgovora.
Meni je sreca pa sam sama u kancelariji pa opletem. Kuci uvijek nesto radim i volim da su mi ruke slobodne. Upalim call i reckam rucak ili tipkam na laptopu.
E neki dan sam prtljala torbu, laptop, kljuceve a zvoni telefon i moram se javiti. Tako je to :D

Sad nesto razmisljam, za nas dvije je ovo nepopularna stvar koji kontamo :kiss:
Last edited by dzejkej on 24/02/2022 00:53, edited 1 time in total.
moonca

#33273 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moonca »

...oh zvucne notifikacije.. :-x . kako je to iritantno..
Raigor Stonehoof

#33274 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Raigor Stonehoof »

DonieBrasco wrote: 23/02/2022 21:43
Kad krene pricati sta se nalazi, desava, kakvi su procesi i stvar odvijaju, kakva je atmosfera, kakva je vlaga u trecem sistem od Sunca, na trecini puta od Siriusa B, nedaleko od asteriodnog pojasa LDS91811 u blizni sistema egozo planete KS918311.

:-)
Pa ne cudi me da ne kontate, jebiga.
petunija

#33275 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by petunija »

crveni_makovi wrote: 23/02/2022 23:24 i najbolje da ne guglaš kako zapravo izgledaju.
:lol: :thumbup:
Post Reply