Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
MarlboroGold

#21276 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

no_sikiriki wrote: 23/02/2022 17:54
MarlboroGold wrote: 23/02/2022 17:42
Pa meni je fascinantno kako to iz mog pisanja nisi mogla skužiti iako sam skretao pažnju par puta. Negirao sam svaki oblik pravdanja i ostalog.

Znaš šta je tu problem? Problem je što ljudi često vide, čitaju i slušaju ono što žele vidjeti ili čuti, a u ovom kontekstu ideološka potreba da izvučeš iz osobe ono što si prvobitno mislila da jeste. To je školski primjer predrasude.
Pa pogledaj malo komentare i drugih koji su imali sličnu reakciju kao ja, a još te bolje/duže "znaju". Ja ne bih onda krivila sve te ljude za nerazumijevanje/predrasude, nego bih se zapitala da li se ja jasno izražavam.
Nisi jedini koji piše "ja ne opravdavam nasilje, silovanje itd", a onda odmah poslije toga racionalizirate to silovanje. I kako onda da neko ne zaključi da je to neka vrsta opravdavanja? Pronalaženja razloga zašto se to dešava nekoj ženi? (jer je privlačna, obučena tako ili tako itd., a ne zato što silovatelj neće da se obuzda)

Napisao si ti još nekih "čudnih" komentara, u stilu ljudi krenuli da se seksaju, pa ona nije htjela dalje, ali on nije mogao da se zaustavi, pa je silovao, tako nešto, iskreno ne sjećam se. Ali opet se svodi na to da se silovanje racionalizira i prikazuje kao "ništa šokantno, dešava se, oh well".
Jesam kako bih bio što jasniji na šta mislim. Možda nisam u brzini odabrao baš najbolje primjere i to je do mene. Svejedno ste imali dovoljno znakova. Inače to i bude tako u čoporu.
KraljicaIzJajca

#21277 Re: Danasnji "feminizam"

Post by KraljicaIzJajca »

Cregan wrote: 23/02/2022 18:03
KraljicaIzJajca wrote: 23/02/2022 17:57

Promjenom poza, ili aludiraš nešto drugo?
Recimo da u trenutku kada ja imam inicijativu, ona preuzme inicijativu, promjeni pozu, ubrza, uspori i tako naizmjenično.
Razumljivo je da postoji uzajamno iniciranje, jer bez toga nema potpunog zadovoljstva.
MarlboroGold

#21278 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Inače Cregan je savršeno objasnio šta sam htio reći na par stranica prije. Zato je i dobio like.
KraljicaIzJajca

#21279 Re: Danasnji "feminizam"

MarlboroGold wrote: 23/02/2022 18:06 Inače Cregan je savršeno objasnio šta sam htio reći na par stranica prije. Zato je i dobio like.
Ti si malo "izgubljen" sa debatom o silovanju, vrlo atipična pojava kod tebe na ovoj temi.
MarlboroGold

#21280 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

https://www.klix.ba/sport/nogomet/meksi ... /220218179

Evo ono što sam spominjao. Možda je i bilo priče o ovom slučaju na ovoj temi. Doduše nije silovanje... pobrkao sam malo, ali nema veze.

pardon... dalje u tekstu se spominje silovanje...
Last edited by MarlboroGold on 23/02/2022 18:16, edited 2 times in total.
MarlboroGold

#21281 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

KraljicaIzJajca wrote: 23/02/2022 18:11
MarlboroGold wrote: 23/02/2022 18:06 Inače Cregan je savršeno objasnio šta sam htio reći na par stranica prije. Zato je i dobio like.
Ti si malo "izgubljen" sa debatom o silovanju, vrlo atipična pojava kod tebe na ovoj temi.
Ti s druge strane smaraš na još 2 foruma pored ovog. Kakvo god da ime staviš vrlo lako ljudi prokuže s kim imaju posla.
piupiu

#21282 Re: Danasnji "feminizam"

Post by piupiu »

KraljicaIzJajca wrote: 23/02/2022 17:55
piupiu wrote: 23/02/2022 17:53

Aaa. A ima tih BDSM-ovaca svuda, pa i na forumu :lol:

A ko će mu ga znati. Bilo bi zanimljivo imati neku empatičnu mašinu da čovjek to iskusi, ocijeni, skonta. Ovako... možeš samo pitati i nagadjati šta znači odgovor. :D
:oops:
Govorim o muškinju i empatičnoj mašini.
Hakiz

#21283 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

piupiu wrote: 23/02/2022 17:11
no_sikiriki wrote: 23/02/2022 16:57
..."jer se to ženama ne sviđa". :-) u tome je srž. To je ženski problem. Poput menstruacije. :)
Da, nisam se ni zaustavila, oguglala. :oops:

Komentar je što bi se reklo u duhu engleskog jezika - flippant. A zapravo je zanimlijv. Jednom sam pitala jednog svog gej druga šta mu je to konkretno bolje s frajerima, gdje je atrakcija. I on mi je rekao da muškarci razumiju mušku potrebu za grubim, dominantnim i agresivnim seksom. Tri tačkica... kako to interpretirati?
Tako.
no_sikiriki

#21284 Re: Danasnji "feminizam"

Post by no_sikiriki »

MarlboroGold wrote: 23/02/2022 18:04
no_sikiriki wrote: 23/02/2022 17:54

Pa pogledaj malo komentare i drugih koji su imali sličnu reakciju kao ja, a još te bolje/duže "znaju". Ja ne bih onda krivila sve te ljude za nerazumijevanje/predrasude, nego bih se zapitala da li se ja jasno izražavam.
Nisi jedini koji piše "ja ne opravdavam nasilje, silovanje itd", a onda odmah poslije toga racionalizirate to silovanje. I kako onda da neko ne zaključi da je to neka vrsta opravdavanja? Pronalaženja razloga zašto se to dešava nekoj ženi? (jer je privlačna, obučena tako ili tako itd., a ne zato što silovatelj neće da se obuzda)

Napisao si ti još nekih "čudnih" komentara, u stilu ljudi krenuli da se seksaju, pa ona nije htjela dalje, ali on nije mogao da se zaustavi, pa je silovao, tako nešto, iskreno ne sjećam se. Ali opet se svodi na to da se silovanje racionalizira i prikazuje kao "ništa šokantno, dešava se, oh well".
Jesam kako bih bio što jasniji na šta mislim. Možda nisam u brzini odabrao baš najbolje primjere i to je do mene. Svejedno ste imali dovoljno znakova. Inače to i bude tako u čoporu.
Reduciranje tuđih (ženskih) stavova na ovoj temi na histerisanje, čopore, tabore, "spusti se na zemlju, ko si ti da nešto pričaš", nagging i sl. ipak nešto govori o nekome. Tu već nema predrasuda nego jasnih indicija/dokaza o tome kako neko razmišlja.

Kad neko "uleti" na temu (padobranac) i kaže nešto kontra tvog stava, onda je problem, a kad uleti neka budala/trol (opet padobranac) i priča/postavlja gluposti, onda je smiješno/simpatično/solidarišete se, i to nije čopor. To je ono što je cLo rekla, "mi" i "vi", što je žalosno, jer ja nisam nikakva neracionalna histerična "ženska" koja se slaže/ne slaže sa nečijim stavovima na osnovu spola. Niti tretiram ljude drugačije na osnovu spola, a baš se često na forumu može vidjeti jedan vrlo condescending način komunikacije muškaraca sa ženama.
MarlboroGold

#21285 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Ma da... a tvoji monolozi sa visine ništa, jel tako?

Naravno da je padobranac neko ko ne učestvuje u diskusiji, a onda iz vedra neba upada sa "ti opravdavaš silovanje". To je prije svega nekulturno.
KraljicaIzJajca

#21286 Re: Danasnji "feminizam"

MarlboroGold wrote: 23/02/2022 18:13
KraljicaIzJajca wrote: 23/02/2022 18:11

Ti s druge strane smaraš na još 2 foruma pored ovog. Kakvo god da ime staviš vrlo lako ljudi prokuže s kim imaju posla.
Ne više, završila sam, ali ti kao oženjen otac sa bebom stigneš pisati na tri foruma, svaka čast, sve stigneš. :D

No, jesi izgubljen sa debatom o silovanju, prilično poražavajuće za osobu poput tebe, koja sebe doživljava osvještenim muškarcem. :)
KraljicaIzJajca

#21287 Re: Danasnji "feminizam"

piupiu wrote: 23/02/2022 18:14
KraljicaIzJajca wrote: 23/02/2022 17:55

:oops:
Govorim o muškinju i empatičnoj mašini.
:D :kiss:
no_sikiriki

#21288 Re: Danasnji "feminizam"

Post by no_sikiriki »

Marlboro - A da, i na kakve "monologe" misliš, je li na onaj cartoon? U tom trenutku smatram da je bio prikladan, a mislim da je primjenjiv i na razne prijašnje "debate" na ovoj temi. (Gdje se bilo kakvi dokazi/članci/stavovi od strane žena "poništavaju", jer "ma nije to tako, meni se to ne sviđa/ne odgovara mojim idejama o tome".)

Visina - to su već tvoje predrasude o meni, jer nikad u životu nisam pričala nešto "sa visine" i bilo ko ko me poznaje bi se slatko nasmijao na to kao ideju uopće.
MarlboroGold

#21289 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

no_sikiriki wrote: 23/02/2022 18:39 Marlboro - A da, i na kakve "monologe" misliš, je li na onaj cartoon? U tom trenutku smatram da je bio prikladan, a mislim da je primjenjiv i na razne prijašnje "debate" na ovoj temi. (Gdje se bilo kakvi dokazi/članci/stavovi od strane žena "poništavaju", jer "ma nije to tako, meni se to ne sviđa/ne odgovara mojim idejama o tome".)

Visina - to su već tvoje predrasude o meni, jer nikad u životu nisam pričala nešto "sa visine" i bilo ko ko me poznaje bi se slatko nasmijao na to kao ideju uopće.
To se odnosilo na nekoliko mjeseci unazad. To što ne pišem često ne znači da ne pratim temu.
MarlboroGold

#21290 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Isto tako je nekulturno i izuzetno odsustvo kulture dijaloga kad neko uleti sa "joj ovih feminjindura vidi šta pišu" bez obzira što možda neki od tih padobranaca afirmišu neke od mojih stavova.
no_sikiriki

#21291 Re: Danasnji "feminizam"

Post by no_sikiriki »

Sorry, ali onda ne mogu ništa reći o svojim "monolozima sa visine od prije par mjeseci". :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#21292 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

saint_mirad wrote: 23/02/2022 17:09 tačno je da je oskudno oblačenje relativan pojam, ali to menja ono što sam rekao. ako se žena oblači oskudnije u odnosu na društvene standarde u kojima živi, i dalje će češće biti targetirana od silovatelja.
Osim u zemljama poput Indije, Pakistana, Afganistana...oh wait...

Interesantna je pojava silovanja prostitutki koje nude seksualne odnose za novac. Znaci, imas izbor da zadovoljis svoju pozudu legalno(ili ilegalno zavisi koja drzava je u pitanju) i ti silujes prostitutku. Fascinantno zar ne :D

Što je još interesantnije je fokus na oblačenje. Od raznih vrsta silovatelja, fokus se stavio na silovatelje koji žrtvu biraju na osnovu oblačenja. Rasa, profesija, mjesto stanovanja, obrazovanje, IQ i ostali elementi su nebitni, fokus je na oblacenju.
A najvise je interesantno to, sto kad se fokus NAPOKON stavlja na zrtvu, ne prica se o njoj kao o osobi i traumi koju je dozivjela vec o njenoj odjeci. :mrgreen:
Go figure.
ejjus

#21293 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ejjus »

ne treba udarati zene, jeste li vidjeli kako padaju, to se ne zna docekati,

ovo mi je jedan od drazih fazona od Bill-a Burr-a, pogotovo zato sto ljudi ne kontaju da on nema skrivenu misao iza toga, ne pravi covjek argument za/protiv nasilja, izjava je kompletno tupa,

tako se neki spetljaju u pokusaju da ovako nesto kopiraju i zbog ne posjedovanja talenta za izvedbu se nikad od skoka u kontroverzu ne oporave,
Bloo
Globalna šefica

#21294 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

Nije mi jasno što svi kao mačke oko vruće kaše.

Podatak da se najviše siluju djevojčice i mlađe žene je normalan sa point of view darvinizma. :mrgreen:
S obzirom da muškarci koji nisu silovatelji većinom biraju mlađe partnerice jer su iste plodnije, zdravije, da ne spominjemo ljepotu i ostalo, logično je da taj primarni nagon postoji i kod silovatelja.
Još od pećinskog doba, muškarac je shvatio da žene koje su starije nisu dobre nosilje. Kroz vjekove, taj notion se razvio naravno, te osim pošto nisu dobre nosilje i generalno zdravstveno i pojavno stanje je počelo da igra veliku ulogu - žena koja je već rodila jedno, dvoje...petero djece nije više baš najpoželjniji seksualni partner (eho, eho). Na to dodajmo još i težak život, fizički rad, nepostojanje krema protiv bora i krema sa UV zastitnim faktorom i dobijete koku nosilju od koje ispuše ćunica jer perky boobs su ipak perky boobs. A gdje možemo naci jedre, uzbibane grudi? Pa kod mladica, of kors!
Naravno, kada poželiš mladicu, možeš je oženiti. Ako je mladica npr. već zauzeta, a tvoja pohota dovoljno jaka (vidi gore uzbibane jedre grudi), možeš je silovati (onda se ona ubije kao u romanima), možeš joj sjebati plemića zaručnika pa uskočiti na njegovo mjesto ili nešto along the lines Nečiste krvi.

Ako bismo mogli pogledati detaljnu analizu tih silovanih žena u tom rasponu godina, možda i njihove slike - vjerovatno bi sve bile lijepe ili ljepuškaste. Sumnjam da to što je nekom 18 godina je jedina preferenca. Bubuljičavu, debelu emo pubertetlijku ne želi taj potencijalni silovatelj.

U suštini oba kategorija silovatelja koja se potencira na ovoj temi se samo povinuje primarnim nagonima koje je darvinizam i opisao. Muška jedinka teži za mlađom ženskom jedinkom zbog reprodukcije.
Na to dodajmo i možda onaj urbani mit te targetira dovoljno mlade (a da nisu bebe), njen prvi odnos sa muskarcem ce biti stvarno memorable. A bitno je uvijek biti prvi.
Dalje, targetiranjem mladih zena se osigurava dodatno seksualno zadovoljstvo silovatelja - mlado telo, neoptereceno radanjima i ostalim tlakama.
Bez obzira na stil oblacenja djevojcica, djevojki i mladih zena (posto se ovdje naizmjenice smjenjuju godine silovanih zena i nacin oblacenja), uske vagine i uzbibane perky grudi su ono sto igra glavnu ulogu kod ove vrste silovatelja. Ako su u uzoj majici i minjaku, double jack pot! :D Moze se osmekati roba. :mrgreen:

Stoga negodovanje gospođa na ovoj temi u suštini samo otkriva jednu gorku istinu. One nisu djevojcice, djevojke a bome ni mlade žene, vecina njih su majke (neke mozda i kraljice :D) ali njihov prime time bioloski je prosao. Tu su bore, objesene sise, klepetave labie majore i otegnute labie minore, vaginalni zidovi razvaljeni rađanjem, sijede koje se pokušavaju sakriti farbanjem, opuštene guzice...priroda je neumoljiva. Zašto bi nekome ovakve žene bile primarni target silovanja?
Smatram da su forumašice koje ne razumiju ove argumente zapravo ljubomorne i ne mogu da se pomire sa postepenim raspadanjem svog tijela i gubitkom funkcija rasplodne krave.
To je smiješno. Priroda zapravo djeluje kroz ovu kategoriju silovatelja te je sasvim razumljivo da on svoj seksualni nagon zadovoljava na mlađim primjercima. Civilizacijske tekovine i društveni odnosi su nebitni u prirodi. Bitno je ispustiti sjeme i zadovoljiti nagon na najboljem primjerku koji je dostupan, bez obzira da li taj primjerak to želi. Ako pogledamo, određene vrste životinja isto to rade, s tim da nemaju baš sve preferenciju na baš mlađe primjerke. Ali mi smo kao vrsta uvijek bili iznas tog carstva Animalie kojem pripadamo. Izmislili smo ljubav, zaljubljenost, odanost, čast, prijateljstvo, patriotizam, monogamiju, till death do us apart, brak, razvod, filozofiju, crypto currency, zagrobni život...ad nauseam...a opet, mi smo u suštini samo hodajući skup nagona koje trebamo da zadovoljimo. A najsnazniji od svih nagona kojem treba da se povinujemo je nagon da se svoj spolni ud ugura negdje bez obzira na to da li primatelj toh spolnog uda u erekciji to zeli. Svrha primatelja/primateljice je da zadovoljni spolni nagon davatelja bez obzira na sve. Ako pričamo o kategoriji silovatelja koju smo spomenuli gore, dodatni elementi poput godina i oblacenja primateljice su dodatni bonus.
-Chesterfield-

#21295 Re: Danasnji "feminizam"

Post by -Chesterfield- »

Sve žene koje su silovane, uglavnom nisu imale zaštitnika.
A muškarci koji siluju su bolesni u mozak kao i njihova braća po požudi (pedofili, homoseksualci...)

A to da se siluju samo mlađe, nije tačno...

https://www.vecernji.hr/vijesti/strava- ... de-1443773

https://net.hr/danas/crna-kronika/sjeki ... 42ac140013
ejjus

#21296 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ejjus »

Bloo wrote: 23/02/2022 19:40 Nije mi jasno što svi kao mačke oko vruće kaše.

Podatak da se najviše siluju djevojčice i mlađe žene je normalan sa point of view darvinizma. :mrgreen:
S obzirom da muškarci koji nisu silovatelji većinom biraju mlađe partnerice jer su iste plodnije, zdravije, da ne spominjemo ljepotu i ostalo, logično je da taj primarni nagon postoji i kod silovatelja.
Još od pećinskog doba, muškarac je shvatio da žene koje su starije nisu dobre nosilje. Kroz vjekove, taj notion se razvio naravno, te osim pošto nisu dobre nosilje i generalno zdravstveno i pojavno stanje je počelo da igra veliku ulogu - žena koja je već rodila jedno, dvoje...petero djece nije više baš najpoželjniji seksualni partner (eho, eho). Na to dodajmo još i težak život, fizički rad, nepostojanje krema protiv bora i krema sa UV zastitnim faktorom i dobijete koku nosilju od koje ispuše ćunica jer perky boobs su ipak perky boobs. A gdje možemo naci jedre, uzbibane grudi? Pa kod mladica, of kors!
Naravno, kada poželiš mladicu, možeš je oženiti. Ako je mladica npr. već zauzeta, a tvoja pohota dovoljno jaka (vidi gore uzbibane jedre grudi), možeš je silovati (onda se ona ubije kao u romanima), možeš joj sjebati plemića zaručnika pa uskočiti na njegovo mjesto ili nešto along the lines Nečiste krvi.

Ako bismo mogli pogledati detaljnu analizu tih silovanih žena u tom rasponu godina, možda i njihove slike - vjerovatno bi sve bile lijepe ili ljepuškaste. Sumnjam da to što je nekom 18 godina je jedina preferenca. Bubuljičavu, debelu emo pubertetlijku ne želi taj potencijalni silovatelj.

U suštini oba kategorija silovatelja koja se potencira na ovoj temi se samo povinuje primarnim nagonima koje je darvinizam i opisao. Muška jedinka teži za mlađom ženskom jedinkom zbog reprodukcije.
Na to dodajmo i možda onaj urbani mit te targetira dovoljno mlade (a da nisu bebe), njen prvi odnos sa muskarcem ce biti stvarno memorable. A bitno je uvijek biti prvi.
Dalje, targetiranjem mladih zena se osigurava dodatno seksualno zadovoljstvo silovatelja - mlado telo, neoptereceno radanjima i ostalim tlakama.
Bez obzira na stil oblacenja djevojcica, djevojki i mladih zena (posto se ovdje naizmjenice smjenjuju godine silovanih zena i nacin oblacenja), uske vagine i uzbibane perky grudi su ono sto igra glavnu ulogu kod ove vrste silovatelja. Ako su u uzoj majici i minjaku, double jack pot! :D Moze se osmekati roba. :mrgreen:

Stoga negodovanje gospođa na ovoj temi u suštini samo otkriva jednu gorku istinu. One nisu djevojcice, djevojke a bome ni mlade žene, vecina njih su majke (neke mozda i kraljice :D) ali njihov prime time bioloski je prosao. Tu su bore, objesene sise, klepetave labie majore i otegnute labie minore, vaginalni zidovi razvaljeni rađanjem, sijede koje se pokušavaju sakriti farbanjem, opuštene guzice...priroda je neumoljiva. Zašto bi nekome ovakve žene bile primarni target silovanja?
Smatram da su forumašice koje ne razumiju ove argumente zapravo ljubomorne i ne mogu da se pomire sa postepenim raspadanjem svog tijela i gubitkom funkcija rasplodne krave.
To je smiješno. Priroda zapravo djeluje kroz ovu kategoriju silovatelja te je sasvim razumljivo da on svoj seksualni nagon zadovoljava na mlađim primjercima. Civilizacijske tekovine i društveni odnosi su nebitni u prirodi. Bitno je ispustiti sjeme i zadovoljiti nagon na najboljem primjerku koji je dostupan, bez obzira da li taj primjerak to želi. Ako pogledamo, određene vrste životinja isto to rade, s tim da nemaju baš sve preferenciju na baš mlađe primjerke. Ali mi smo kao vrsta uvijek bili iznas tog carstva Animalie kojem pripadamo. Izmislili smo ljubav, zaljubljenost, odanost, čast, prijateljstvo, patriotizam, monogamiju, till death do us apart, brak, razvod, filozofiju, crypto currency, zagrobni život...ad nauseam...a opet, mi smo u suštini samo hodajući skup nagona koje trebamo da zadovoljimo. A najsnazniji od svih nagona kojem treba da se povinujemo je nagon da se svoj spolni ud ugura negdje bez obzira na to da li primatelj toh spolnog uda u erekciji to zeli. Svrha primatelja/primateljice je da zadovoljni spolni nagon davatelja bez obzira na sve. Ako pričamo o kategoriji silovatelja koju smo spomenuli gore, dodatni elementi poput godina i oblacenja primateljice su dodatni bonus.
sta cemo ako uzmemo u obzir da darvinizam objasnjava samo go kurac i da je ljudsko bice sposobno svojim intelektom prepoznati i prevazici navedene uticaje, u koju sferu onda ulazimo? ili hajmo diskreditovati covjeka i reci da je to nemoguce, onda je post ok
saint_mirad

#21297 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

Bloo wrote: 23/02/2022 19:13
saint_mirad wrote: 23/02/2022 17:09 tačno je da je oskudno oblačenje relativan pojam, ali to menja ono što sam rekao. ako se žena oblači oskudnije u odnosu na društvene standarde u kojima živi, i dalje će češće biti targetirana od silovatelja.
Osim u zemljama poput Indije, Pakistana, Afganistana...oh wait...

Interesantna je pojava silovanja prostitutki koje nude seksualne odnose za novac. Znaci, imas izbor da zadovoljis svoju pozudu legalno(ili ilegalno zavisi koja drzava je u pitanju) i ti silujes prostitutku. Fascinantno zar ne :D

Što je još interesantnije je fokus na oblačenje. Od raznih vrsta silovatelja, fokus se stavio na silovatelje koji žrtvu biraju na osnovu oblačenja. Rasa, profesija, mjesto stanovanja, obrazovanje, IQ i ostali elementi su nebitni, fokus je na oblacenju.
A najvise je interesantno to, sto kad se fokus NAPOKON stavlja na zrtvu, ne prica se o njoj kao o osobi i traumi koju je dozivjela vec o njenoj odjeci. :mrgreen:
Go figure.
evo uzmi indiju ili čak avganistan za primer. koja od dve žene misliš da ima veću šansu da bude silovana:

a) žena u skromnoj odeći, bilo to hidzab ili onaj sari indijski
b) žena koja se oblači kao partygirl sa coachelle?

slažem se s tobom da igraju ulogu i drugi faktori (onaj moj primer kad je pijana u 2h ujutru je upravo to), ali smo govorili konkretno o oblačenju u poslednjim postovima.
Bloo
Globalna šefica

#21298 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

-Chesterfield- wrote: 23/02/2022 19:46 Sve žene koje su silovane, uglavnom nisu imale zaštitnika.
Šta je zaštitnik? Momak, muž, njemački ovčar...?

Btw, siluju i momci cure,muževi žene...

Znači sve žene koje su silovane nisu imale nekog UZ sebe u tom momentu ili generalno u životu?
Ok, zapamtit cu ovu duboku misao i od sada ovaj moj ima da ide sa mnom svuda. Na posao, do prodavnice, na kafu sa mojim drustvom, na depilaciju, do EP da platim racun, u setnju, na izlozbu itd.

I ovo neka nam svira kao sountrack za život

https://www.youtube.com/watch?v=OV5_LQArLa0
no_sikiriki

#21299 Re: Danasnji "feminizam"

Post by no_sikiriki »

Samo nam je još falila homofobija na ovoj temi. Kako ono kažu, motajte kablove. :-)
Cregan

#21300 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Cregan »

-Chesterfield- wrote: 23/02/2022 19:46 Sve žene koje su silovane, uglavnom nisu imale zaštitnika.
A muškarci koji siluju su bolesni u mozak kao i njihova braća po požudi (pedofili, homoseksualci...)

A to da se siluju samo mlađe, nije tačno...

https://www.vecernji.hr/vijesti/strava- ... de-1443773

https://net.hr/danas/crna-kronika/sjeki ... 42ac140013
Ti si bolestan u mozak čim stavljaš u istu kategoriju homoseksualce sa pedofilima i silovateljima.
Post Reply