Ukrajina
- Tesla Edison
#35426 Re: Ukrajina
Kad bi NATO i Rusija zaratili konvencionalnim naoružanjem, NATO bi ih otresao ko slinu. Tehnologija kojom raspolažu Ameri je strašna. Rusi su još u 80-tim tehnološki, i Rusi ne bi imali nikakve šanse.
A ako bi krenuli nuklearnim oružjem, to bi bio kraj svima na planeti.
A ako bi krenuli nuklearnim oružjem, to bi bio kraj svima na planeti.
- Tesla Edison
#35427 Re: Ukrajina
Priča se u hodnicima ruske Dume, da Rusija treba priznati i Aljasku, kao historijsku rusku teritoriju, i poslati vojsku tamo. Za početak, 100K vojnika.Kikibombona wrote: ↑23/02/2022 06:39Mišljenja sam da nece doći do većeg sukoba osim ako zapad ne uvede totalne sankcije pa Rusi skontaju da u tim odnosima više nemaju šta izgubiti pa odluče totalno pokoriti Ukrajinu.
Evropi trebaju ruski energenti a Rusiji evropske pare. Tako da, niko neće otići predaleko i na put bez povratka.
...
U nekom hipotetičkom scenariju 100k je dobra cifra za početak ofanzive. Kada bi rat počeo Rusi bi za 2-3 sedmice mogli dovući još 100 ili 200k, koliko god bude potrebno. Ipak je Ukrajina na njihovoj granici i mogu lako dovući nove snage.
...
Dakle, mišljenja sam da može doći do ograničenog sukoba ali ne i totalnog rata i totalnih sankcija.
-
testni_akaunt
#35428 Re: Ukrajina
Najljigaviji likovi da teme Sirija se dovukli ovdje
-
saimidin
#35429 Re: Ukrajina
Haj znaj dokle je ludjak putin spreman ici, prica mu je ne postoji suverena ukrajina od nekakvog drzavnog udara, budala vjerovatno misli na majdan 2014
Njega haman vile nosaju, puko skroz
I ja sam mislio nisu ludi, ali kad pogledas onaj sastanak, poredo ih ko djecu drugi razred, I ovo sto medvedev prijeti plinom po 2000$, pa jel oni stvarno misle da ce neko zbog jebenog pkina biti njihova kucka
Majke mi ko ruski negativci iz neke serije/filma:
Hej lisn, ju veR not gud, so nau pRice for ju iz tu tauZnd dolaRs
Treba to poslat u tri pi... ma necu sovat
Njega haman vile nosaju, puko skroz
I ja sam mislio nisu ludi, ali kad pogledas onaj sastanak, poredo ih ko djecu drugi razred, I ovo sto medvedev prijeti plinom po 2000$, pa jel oni stvarno misle da ce neko zbog jebenog pkina biti njihova kucka
Majke mi ko ruski negativci iz neke serije/filma:
Hej lisn, ju veR not gud, so nau pRice for ju iz tu tauZnd dolaRs
Treba to poslat u tri pi... ma necu sovat
-
Hendrix
#35430 Re: Ukrajina
Mene je oduvijek fasciniralo kako tako jedan covjek moze izazivati toliki strah u jednoj citavoj naciji, ne samo Putin nego ono otkako je ljudi i naroda. Jedan covjek napravi od sebe neunistivog lika a dovoljan je jedan metak da ga skine s vlasti, valjda je ta neka aura oko njega i strah za vlastiti zivot sto ljude tjera da trpe torturu bukvalno jednog covjeka.bosanska senzacija wrote: ↑22/02/2022 23:33 Gledam danas one ruske ministre i direktore što ih Putin postrojava kako mucaju i zastajkuju pažljivo birajući svaku riječ.
Čini mi se da ni Adolf Hitler nije imao ovakav autoritet, možda jedino Staljin.
Mislim da nikad u historiji čovječanstva jedna osoba nije imala ovoliku moć poput Putina.
On da sutra ustane na lijevu nogu i odluči da popali crvene dugmiće na nuklearnim arsenalima, u Rusiji izgleda ne postoji niko ko bi mu se suprostavio.
Slicno i sa mafijasima... najjaci... najzajebaniji... svi se saginju pred njim i onda ga ubije neki klosar na ulici. Samo sto u slucaju Putina nigdje nema tog klosara.
-
PM72
#35431 Re: Ukrajina
Na vakat se sjetio
Od ovog ukrajinskog hudniks samo je bio gori onaj naš bilmez što je pričao da rata neće biti pa jaranima iz zatvora prepustio nabavku oružja.
Ukrajina bar ima stotine tenkova i artiljeriju,mi da smo imali deseti dio oružja kojim je raspolagao agresor- razbucali bi ih ko krme masnu krpu
- istra_hr
#35432 Re: Ukrajina
Tesla Edison wrote: ↑23/02/2022 06:48
... Rusija treba priznati i Aljasku, kao historijsku rusku teritoriju
Tako je ... ima sigurno bivših ruskih lovaca na vidre koji su ostavili kosti na Aljasci.
A gdje su ruski grobovi-tamo je i Rusija. Nebi me čudilo da i Srbi zatraže dio
- _Reds_
#35433 Re: Ukrajina
Gdje god ima stećaka to je Bosna. 
-
Škobo Habu
#35434 Re: Ukrajina
Šta Kurir, Informer, Pečat i slične tiskovine učine mladu čovjeku.
-
PM72
#35435 Re: Ukrajina
Škobo Habu wrote: ↑23/02/2022 08:08Šta Kurir, Informer, Pečat i slične tiskovine učine mladu čovjeku.![]()
Svaka ti je ka Njegoševa
- Gandalf
#35436 Re: Ukrajina
Vascela vasiona se urotila protiv slobodarske rusije i srbijeŠkobo Habu wrote: ↑23/02/2022 08:08Šta Kurir, Informer, Pečat i slične tiskovine učine mladu čovjeku.![]()
Možda vučko obavijesti moskvu da je srbijs prva u evropi ukrain frei
-
Blitz1
#35437 Re: Ukrajina
istra_hr wrote: ↑23/02/2022 08:01Tesla Edison wrote: ↑23/02/2022 06:48
... Rusija treba priznati i Aljasku, kao historijsku rusku teritoriju![]()
Tako je ... ima sigurno bivših ruskih lovaca na vidre koji su ostavili kosti na Aljasci.
A gdje su ruski grobovi-tamo je i Rusija. Nebi me čudilo da i Srbi zatraže dio
-
Škobo Habu
#35439 Re: Ukrajina
Vučić tek sada ima delikatan problem pred sobom. Il' si za EU, il' za Rusiju?
Do sada je lagodno otvarao fabrike kojima su investitori iz EU i hvalio se ekonomskim napretkom, a onda kod Putina da najavi još jednu tranšu ruskog plina po ekstra cijenama za pravoslavnu braću u Srbiji. Naravno, to mu je sve tolerisano dok situacija u Ukrajini nije eskalirala.
Sad će Vučić morati da se odredi spram kompletne situacije.
-
llull
#35440 Re: Ukrajina
Samo sam svratio da vidim da li jos na temi o Ukrajini "krem" sa foruma i dalje ratuje sa prekodrincima ... I vidim da se ne mjenja matrica
A Pristina podrzava zemlju koja nije priznala Kosovo. Vidi se da nisu zlopamtilo

A Pristina podrzava zemlju koja nije priznala Kosovo. Vidi se da nisu zlopamtilo

- Point.
- tramvajtrojka
#35442 Re: Ukrajina
a da mu nije izraela i amerike narod bi davno svrgnuo one rigidne mule kao i svake diktatore umjesto da im ljubi stope on ih pljuje hahahahha
sto se tice Ukrajine bice im bas tesko da se odbrane od ove niko ne sme da vas bije hegemonije sa istoka valjda mogu naci dovoljno patriotskog naboja da spase državu
- Point.
#35443 Re: Ukrajina
Pa da, tamo im je NATO na granici jesu šupci a nekada ne tako davno je Alaska bila sveta ruska zemlja koju su podli ameri na prevaru kupili za sitniš.Tesla Edison wrote: ↑23/02/2022 06:48Priča se u hodnicima ruske Dume, da Rusija treba priznati i Aljasku, kao historijsku rusku teritoriju, i poslati vojsku tamo. Za početak, 100K vojnika.Kikibombona wrote: ↑23/02/2022 06:39
Mišljenja sam da nece doći do većeg sukoba osim ako zapad ne uvede totalne sankcije pa Rusi skontaju da u tim odnosima više nemaju šta izgubiti pa odluče totalno pokoriti Ukrajinu.
Evropi trebaju ruski energenti a Rusiji evropske pare. Tako da, niko neće otići predaleko i na put bez povratka.
...
U nekom hipotetičkom scenariju 100k je dobra cifra za početak ofanzive. Kada bi rat počeo Rusi bi za 2-3 sedmice mogli dovući još 100 ili 200k, koliko god bude potrebno. Ipak je Ukrajina na njihovoj granici i mogu lako dovući nove snage.
...
Dakle, mišljenja sam da može doći do ograničenog sukoba ali ne i totalnog rata i totalnih sankcija.
-
Škobo Habu
#35444 Re: Ukrajina
Upravo zbog toga što Ukrajinci nisu priznali Kosovo, ukrajinski ambasador u Srbiji je tražio da Vučić osudi rusku agresiju, al' džabe.
Vučić u svom stilu poručio da kada Ukrajina osudi nato agresiju na Srbiju i on će rusku na Ukrajinu. Dovoljno kazano što se tiče pozicije Srbije.
-
Osmi Socrates
#35445 Re: Ukrajina
A pazi Vučića kučke na šta se vadi.
Kosovari principijelni, a to je danas tako rijetko.
Kosovari principijelni, a to je danas tako rijetko.
- jazzer
#35446 Re: Ukrajina
Ja sam kontao da ce Vucko, kao uslov zs osudu Rusije, traziti da Ukrajinci osude ne samo NATO ''agresiju'' nego i srpske izdajnike
iz kosovske bitke. Uz turke i austrougare.
Malo bi se on jebucnuo ali ako moze da mu ne udje. Vidjecemo ubrzo moze li stvarno tako.
iz kosovske bitke. Uz turke i austrougare.
Malo bi se on jebucnuo ali ako moze da mu ne udje. Vidjecemo ubrzo moze li stvarno tako.
-
Osmi Socrates
#35447 Re: Ukrajina
Ma on je juče dao izjavu koja govori o kakvom je čovjeku riječ.
Žali se nekom novinaru "85% Srba bi podržalo bilo šta što Rusija uradi. Eto, u takvoj sam ja situaciji."
Ovo je dovoljno i budali da razumije da podmukla kučka ostaje kučka. Populista, beskarakteran čovjek, Aca Kučka.
Žali se nekom novinaru "85% Srba bi podržalo bilo šta što Rusija uradi. Eto, u takvoj sam ja situaciji."
Ovo je dovoljno i budali da razumije da podmukla kučka ostaje kučka. Populista, beskarakteran čovjek, Aca Kučka.
- salik79
#35448 Re: Ukrajina
Kosovari niti pod razno nisu principijelni, nego im ni noge vise ne vire iz americkog supka. Dokaz, priznavanje (prvi koji su poletili) Jeruzalema kao glavnog grada Izraela, sto je direktno pisanje svih mogucih rezolucija skupstine UNa i VS UN.Osmi Socrates wrote: ↑23/02/2022 08:47 A pazi Vučića kučke na šta se vadi.![]()
Kosovari principijelni, a to je danas tako rijetko.![]()
Tako da, zajebi tu pricu...
-
Osmi Socrates
#35449 Re: Ukrajina
Eto ti si principijelan što podržavaš masovnog ubicu Assada i ovog poludjelog Kokošara.salik79 wrote: ↑23/02/2022 08:59Kosovari niti pod razno nisu principijelni, nego im ni noge vise ne vire iz americkog supka. Dokaz, priznavanje (prvi koji su poletili) Jeruzalema kao glavnog grada Izraela, sto je direktno pisanje svih mogucih rezolucija skupstine UNa i VS UN.Osmi Socrates wrote: ↑23/02/2022 08:47 A pazi Vučića kučke na šta se vadi.![]()
Kosovari principijelni, a to je danas tako rijetko.![]()
Tako da, zajebi tu pricu...
- Gandalf
#35450 Re: Ukrajina
I EU i Amerika su do sada milion puta pokazali koliko su susretljivi prema srpskim bezobrazlucima sa obe strane Drine. Čini mi se da kada bi u live prenosu i baya i vučko brisali guzice američkom i zastavom EU, zapadnjaci bi se pravili da to ne vide, ili bi se trudili da ih opravdaju, pozovu sve strane na dijalog i sl.gluposti.
Uz to bi pozvali na donošenje novog Izbornog zakona i da institucije rade svoj posao. Čime su ih to eres i srbija toliko zadužili, ne razumijem, valjda zapad želi da ima balkan kao potencijalno bure baruta koje srbi svako malo na hinjaka potpaljuju a zapad to kao ne vidi, izborni zakon je bitniji, jbg prioriteti su prioriteti.
Uz to bi pozvali na donošenje novog Izbornog zakona i da institucije rade svoj posao. Čime su ih to eres i srbija toliko zadužili, ne razumijem, valjda zapad želi da ima balkan kao potencijalno bure baruta koje srbi svako malo na hinjaka potpaljuju a zapad to kao ne vidi, izborni zakon je bitniji, jbg prioriteti su prioriteti.