Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Mada razumijem te tesko je ovo sve branit sa pozicije afirmacije.
Fali salko i koji klip o americkim zarobljenicima u rukama islamske revolucion.Garde.
Onda par klipova ruskih placenika na zapadu tipa onaj galovej
Neb itno ludi diktstor nijece samo postojanje
medjunarodno priznate drzave ukrajine .orijeti otvorenim okupacijom i agresijom. Pod laznim izgovorima. Otvoreno poziva i na agresiju ma druge drzavePod pretekstom obnavljamja istorijske rusije kako zove sssr
Ukrajinci su sami sebi presudili kada su poceli surovati sa americkim i engleskim genocidasima iza kojih gdje god se upetljaju ostaje samo pustos, rusevine i smrt.
Tako od pamtivijeka, od Indijanaca , Aboridžinija pa do dan danas.
A šta je sa domaćim genocidašima?
Meni je normalno reci da su Srbi pocinili genocid i monstruozne zlocine i da moraju svi oni koji su okrvavili ruke odgovarati za pocinjene zlocine.
Ja apsolutno nemam nikakve bliske veze sa Srbima , protiv istih sam 3 godine i ratovao.
Ne podrzavam ni hrvatske ratne zlocince iako mi je supruga hrvatica.
Ali ovi su prevazisli i jedne i druge.
Zapad bi trebao uvesti rigoroznae sancije koje je najavio uz totalnu izolaciju Rusije uključujući, putničke i komercijalne avio letove prema Rusiji i iz Rusije.
i prestat uzimat njihov plin?
Evropa je trebala nakon ruske invazije na Gruziju i zavrtanja plina Evropi zbog kritike agresije 2008 i spora sa Rusijom, trebala razmišljati da će ih Rusija ucjenjivati i koristi plin kao političko sredstvo ucjene. https://lider.media/arhiva/rusija-u-pot ... jine-69280
EU će prodati Ukrajinu i sve zemlje Istočne Evrope samo da im Putin ne zavrne plin a ako to uradi Putko navući će još veće sankcije i ostati bez zivotne žile kucavice jer je ruska ekonomija u biti benzinska i gasna pumpa čiji je najveći konzument i najbolji platiša ta ista Evropa.
Nije isključeno da će Putinov odgovor na uvođenje sankcija biti prekid dotura plina Evropi preko Ukrajine ili će biti sabotirani ili uništeni plinovoidi ka Evropi kroz Ukrajinu i tako se osvetiti Ukrajini i Evropi ali i sebi. Amerika i EU imaju plan u slučaju prekida dotura plina od strane Rusije kao privremeno rješenje nakon kojeg bi u budućnosti trebali dovesti plinovode sa bliskog istoka i Kavkaza da izbjegnu ruski monopol i zloupotrebu kao jedinog gasovodnog dostavljača plina Evropi,... Ovo je jedan od tih planova https://energypolicy.columbia.edu/sites ... cue%3F.pdf
Last edited by Bossona on 21/02/2022 20:27, edited 1 time in total.
sumirprimus wrote: ↑21/02/2022 20:16
Znaci americki intel bio tacan, sve u bobu al po crnom scenariju zasad.
Auuuu
Ma nece on nako to vjezbe ko i svake godine sta se sve ovd episalo u obranu ludog psihopate
Sta je sad novi "intel"? nisam u toku
onaj prvi intel "napadaju 16. 02. u 2h" se ne desi
Very clear from Putin's speech that this isn't just about recognizing the LNR/DNR. Russia has more ambitious political goals.
Putin mentioned the threat posed by Ukraine pursuing nuclear weapons. How would the recognition of LNR/DNR solve that issue?
Roblee
Nema logike osim za domacu upotrebu objasnjenja potrebe za okupacijom
Bossona wrote: ↑21/02/2022 20:26
Nije isključeno da će Putinov odgovor na uvođenje sankcija biti prekid dotura plina Evropi preko Ukrajine ili će biti sabotirani ili uništeni plinovoidi ka Evropi kroz Ukrajinu i tako se osvetiti Ukrajini i Evropi ali i sebi. Amerika i EU imaju plan u slučaju prekida dotura plina od strane Rusije kao privremeno rješenje nakon kojeg bi u budućnosti trebali dovesti plinovode sa bliskog istoka i Kavkaza da izbjegnu ruski monopol i zloupotrebu kao jedinog gasovodnog dostavljača plina Evropi,... Ovo je jedan od tih planova
Meni je normalno reci da su Srbi pocinili genocid i monstruozne zlocine i da moraju svi oni koji su okrvavili ruke odgovarati za pocinjene zlocine.
Ja apsolutno nemam nikakve bliske veze sa Srbima , protiv istih sam 3 godine i ratovao.
Ne podrzavam ni hrvatske ratne zlocince iako mi je supruga hrvatica.
Ali ovi su prevazisli i jedne i druge.
Zbog takvih kao ti i bilo bi zanimljivo da ruska čizma malo nagazi, da vidiš kako je kad kulturni Rus gradi svjetski poredak.
Bossona wrote: ↑21/02/2022 20:26
Nije isključeno da će Putinov odgovor na uvođenje sankcija biti prekid dotura plina Evropi preko Ukrajine ili će biti sabotirani ili uništeni plinovoidi ka Evropi kroz Ukrajinu i tako se osvetiti Ukrajini i Evropi ali i sebi. Amerika i EU imaju plan u slučaju prekida dotura plina od strane Rusije kao privremeno rješenje nakon kojeg bi u budućnosti trebali dovesti plinovode sa bliskog istoka i Kavkaza da izbjegnu ruski monopol i zloupotrebu kao jedinog gasovodnog dostavljača plina Evropi,... Ovo je jedan od tih planova
Slava Fadilu za Turski tok.
Pa Turski tok je Ruski plin.
Turkstream pretragu udari pa pogledaj slike/mape odakle dolazi
Tačno tako .... istresa gorčinu, skupljanu decenijama. Odlučio je da im se "nagovori".
- Ukrajina nama nije samo susjedna zemlja. Ona je neodvojiv dio naše povijesti, u kojoj žive naši drugovi i rodbina - rekao je Putin. Ponovio je i kako je situacija u Ukrajini "kritična". Rekao je i kako je Rusija bila "opljačkana nakon raspada SSSR-a".
Ukrajinu je nazvao "kolonijom" i "lutkom" Zapada.
- Ukrajina je svedena na status kolonije u kojoj vlada marionetski režim - kaže Putin. Događaje iz 2014., kad su Ukrajinci svrgnuli proruskog predsjednika, Putin je nazvao "pučem".
- Nema neovisnih sudova u Ukrajini. Sudovi služe suzbijanju slobode govora - rekao je ruski predsjednik.
Putin se obrušio i na NATO. Rekao je kako je NATO "uvukao Ukrajinu u kazalište rata".