namiami wrote: ↑21/02/2022 10:23
EasyMan wrote: ↑21/02/2022 10:17
A zasto ti zelis da se licenca oduzima nekome ko je ispravan i radi dobro svoj posao?
Nisam ja to nigdje rekao. Rekao sam da trebaju biti pravila, pa ako neko prekrši ta pravila, da se oduzima licenca. Vjerovatno i sada ima takvih pravila, ali ako je za 5 godina oduzeto isto toliko licenci, prosto bi bio šokiran
Ja kazem da trziste treba biti slobodno i uz neke normalne uslove. Ne moze se ograničiti broj taksista, posebno jer je Sarajevo turistički grad i imaš priliv broja ljudi.
Pa prema tome, ne vidim razlog zašto da se ne dopusti veci broj licenci, osim da se ne stvara konkurencija trenutnim taksistima? Jbga, ovo je kapitalizam, nema toga.
Inače, siguran sam da velika većina građana Sarajeva nema nista protiv povecanja broja licenci, kao i uvođenja pravilnika, kako za taksiste, tako i za korisnike usluga, jer ima stoke i na drugoj strani

Naranvo, nisu svi isti
Pravila imaju, ali se slabo to kontrolise. Ja znam slucajeve gdje su oduzimali licence, ali to je samo ako imaju dug koji ne mogu izmiriti prema drzavi.
Evo neka uvedu pravila strozija, neka se mora znati engleski jezik, neka kontrolisu kako su obuceni taksisti jer ih ima da rade u kratkom sorcu i papucama itd…
Pravilcnici postoje, da li su dobri ne znam jer ih ne poznajem, ali se ne provode bas toliko.
Stoke ima itekako, ja iskreno ne vjerujem da bi mogao taksirati. Roman bi stari mogao napisati za ovih 25-30 godina taksiranja
Nekidan musterija krenula da zapali u autu, on ne dozvoli, kaze covjek stani mi da izadjem. Stari kaze nikakav problem, cijena do sad je toliko, platite i izadjite, kaze covjek stani mi na prvi stand da predjem u drugi taksi. On produzi do malte kad su dosli do standa vrati cigare i kaze ma hajde vozi
Prosli mjesec udje u auto 4 arapkinje i arap od nekih 13-14 godina i malac mu digne noge na sjediste i ramena
Zaustavi se izbaci ih iz auta i nastavi.
Koliko situacija sa narkomanima, pijancima, kriminalcima ne mogu se izbrojati…