Bili i prije 40 godina a kamoli sad, samo sto se tad vise zaposljavalo preko CKSK a manje preko koverti i rodbinskih veza... Ko tvrdi suprotno je i sam uhljeb te je rasprava sa njim suvisnaLaplace wrote: ↑19/02/2022 19:30Samo da razjasnimo: smatrate da su svi koji rade u državnim firmama uhljebi?MehmedPasaMoric wrote: ↑19/02/2022 15:11 Koji posao je dovoljno siguran da se covjek uvali u dugorocni kredit, osim drzavnog? Ne radi se o visini plate nego o sigurnosti radnog mjesta, istina u nekakvoj stranoj firmi/projektu ti mozes imati 3x vecu platu nego neko na budzetu, ali nikad ne znas kad ce taj stranac podici sidro i otici da radi projekte u nekoj drugoj crnoj rupi tipa Kambodze. Mi domaci jos treba da ucimo o kapitalizmu najmanje par decenija da bi imali privatne firme koje i po stabilnosti i po platama istovremeno mogu parirati drzavnom aparatu
Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- MehmedPasaMoric
#8601 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#8602 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Cime bi se trebao baviti profesor matematike npr stemati zid na bausteli 
- MehmedPasaMoric
#8603 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Cime god da se bavi spadace u nebitnu kategoriju uhljeba, tzv sitnu buraniju, ako je u drzavnoj sluzbi naravno. Najiskrenije cu ti reci da mi sisti lijevo jajce hoce li on nekoga nauciti tablicu mnozenja ili ce provesti 45 minuta gledajuci u plafon. Uhljebi o kojima se ovde negativno govori su oni iz vlasti, ciji se nerad odrazava na zivote svih nas, sudovi, opstine, kantoni, ministarstva itdsime_cipol wrote: ↑19/02/2022 21:44 Cime bi se trebao baviti profesor matematike npr stemati zid na bausteli![]()
-
Hakiz
#8604 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Dok neko kao "argument" koristi izraz debilizam, i ne vidi ironiju u postu, nihe foradtao fiskisiji.Laplace wrote: ↑19/02/2022 21:14Nije poenta u tome da li se neko ljuti ili ne, nego da pišeš debilizme i vrijeđaš ljude o kojima ništa ne znaš. Ako na taj način definišeš uhljebe onda ti blage veze o životu nemaš.
Uhljeba sam kod privatnika vidio i vidim ih svaki dan, ali je to za tebe i takve kao ti suviše komplikovano da shvatiš.
Uhljeb – osoba koja je nekvalificirana i nesposobna za ispunjavanje posla za koji je plaćena, a zaposlena je zahvaljujući političkim ili rodbinskim vezama, bez realnih zasluga.
Zbogom i uživaj.
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#8605 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
ma pusti, ja sam davno prestao da se nadvikavam na tu temu...ti isti su za prodaju kompletne drzavne imovine, jer su ograniceni ko balkon, tek ce da vide poskupljenja rezija ako se to nekad desiLaplace wrote: ↑19/02/2022 21:14
Nije poenta u tome da li se neko ljuti ili ne, nego da pišeš debilizme i vrijeđaš ljude o kojima ništa ne znaš. Ako na taj način definišeš uhljebe onda ti blage veze o životu nemaš.
Uhljeba sam kod privatnika vidio i vidim ih svaki dan, ali je to za tebe i takve kao ti suviše komplikovano da shvatiš.
Uhljeb – osoba koja je nekvalificirana i nesposobna za ispunjavanje posla za koji je plaćena, a zaposlena je zahvaljujući političkim ili rodbinskim vezama, bez realnih zasluga.
- Laplace
#8606 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Očito, da bi forumski stručnjaci bili srećni i zadovoljni. A matematiku bi trebao predavati neko sa tri razreda srednje škole.sime_cipol wrote: ↑19/02/2022 21:44 Cime bi se trebao baviti profesor matematike npr stemati zid na bausteli![]()
- Laplace
#8607 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Isto kao i kolega, pišeš debilizme i vrijeđaš ljude. Eto, svi vi pocrkaste od posla, privreda nam jaše na krilima vrhunskih radnika koji rade toliko brzo da ih i ne vidiš kad rade.MehmedPasaMoric wrote: ↑19/02/2022 21:42Bili i prije 40 godina a kamoli sad, samo sto se tad vise zaposljavalo preko CKSK a manje preko koverti i rodbinskih veza... Ko tvrdi suprotno je i sam uhljeb te je rasprava sa njim suvisna
To ti prodaji nekome ko nije vidio nesposobnost i nesavjesnost radnika u našem realnom sektoru. Bukvalno ništa nismo sposobni napraviti kako valja, sve se kvari i crkava u rekordnom roku.
Kao i tvom iskompleksiranom kolegi, tako i tebi citiram:
Ja imam tako "dobre" političke i rodbinske veze na mjestu gdje radim (i gdje doslovno nemam nikakve rodbine u krugu od 150 km niti sam ikoga u tom kraju znao prije nego što sam dobio posao) da su sve uradili da me ne prime. Na njihovu žalost, morali su (i dan-danas im je krivo zbog toga). Eto kakvu sam ovdje imao štelu.Uhljeb – osoba koja je nekvalificirana i nesposobna za ispunjavanje posla za koji je plaćena, a zaposlena je zahvaljujući političkim ili rodbinskim vezama, bez realnih zasluga.
- Laplace
#8608 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Stvari treba nekad nazvati pravim imenom.Hakiz wrote: ↑19/02/2022 22:09Dok neko kao "argument" koristi izraz debilizam, i ne vidi ironiju u postu, nihe foradtao fiskisiji.Laplace wrote: ↑19/02/2022 21:14
Nije poenta u tome da li se neko ljuti ili ne, nego da pišeš debilizme i vrijeđaš ljude o kojima ništa ne znaš. Ako na taj način definišeš uhljebe onda ti blage veze o životu nemaš.
Zbogom i uživaj.
- Van Halen
#8609 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Lancia Delta ,sta mislite ima li dijelova,kako je za odrzavati.
- Laplace
#8610 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Eto, oni radnici na tunelu Vranduk se slomiše da završe posao u roku, toliko da je i ovdje godinama bila aktivna tema o njihovom zabušavanju i neradu.MehmedPasaMoric wrote: ↑19/02/2022 21:59Cime god da se bavi spadace u nebitnu kategoriju uhljeba, tzv sitnu buraniju, ako je u drzavnoj sluzbi naravno. Najiskrenije cu ti reci da mi sisti lijevo jajce hoce li on nekoga nauciti tablicu mnozenja ili ce provesti 45 minuta gledajuci u plafon. Uhljebi o kojima se ovde negativno govori su oni iz vlasti, ciji se nerad odrazava na zivote svih nas, sudovi, opstine, kantoni, ministarstva itdsime_cipol wrote: ↑19/02/2022 21:44 Cime bi se trebao baviti profesor matematike npr stemati zid na bausteli![]()
Tačno ste ograničeni, ne kao balkon nego kao telefonska govornica.
- Laplace
#8611 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Postaviš i definiciju uhljeba a oni i dalje ostaju pri svom laičkom shvatanju. Bitno je da su oni oličenje vrhunskih radnika. Pravo je čudo što nam sa ovako vrhunskim ekspertima ovdje nije sveopšte blagostanje i idila. Garant zbog nastavnika, koji pojedoše budžet i uništiše državu.Evolution_IV wrote: ↑19/02/2022 22:14ma pusti, ja sam davno prestao da se nadvikavam na tu temu...ti isti su za prodaju kompletne drzavne imovine, jer su ograniceni ko balkon, tek ce da vide poskupljenja rezija ako se to nekad desiLaplace wrote: ↑19/02/2022 21:14
![]()
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#8613 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Onako, sta tebe boli qrc za portira u opstini?
ako ti je on problem, iseli se odma iz BiH bice ti lakse..
- Laplace
#8614 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Država u kojoj narod prosvjetne radnike naziva "uhljebima" nikad neće naprijed. Ako nemaš ni najmanjeg poštovanja prema ljudima koji trebaju naučiti nečemu mlade ljude, nikad nećeš imati stručnjaka ni u čemu. Moja jedina greška je što sam se predugo nadao da će naši ljudi doći pameti i početi da cijene pošten rad.
Ironično je da ni u ludilu ne bih potegao vezu (sve i da je imam) da bih dobio ovako ponižavajuće radno mjesto.
Sjećam se da je ovdje bila tema i zašto se kod nas ne proizvode auta. Ko bi to radio? Nadobudni egoisti koji misle da su više vrijedni jer rade kod privatnika, a zapravo zabušavaju kad god im se pruži prilika?
Ironično je da ni u ludilu ne bih potegao vezu (sve i da je imam) da bih dobio ovako ponižavajuće radno mjesto.
Sjećam se da je ovdje bila tema i zašto se kod nas ne proizvode auta. Ko bi to radio? Nadobudni egoisti koji misle da su više vrijedni jer rade kod privatnika, a zapravo zabušavaju kad god im se pruži prilika?
- Laplace
#8615 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Biće da mu je krivo zato što nije mogao sebi da sredi tako lako radno mjesto.Evolution_IV wrote: ↑19/02/2022 23:09 Onako, sta tebe boli qrc za portira u opstini?
Očito je da nema blage veze šta radi taj pomenuti portir, a još manje šta sve radi jedan nastavnik. Toliko nam je dobro da ja znam bar nekoliko kolega koji su napustili stalni posao i otišli da rade kod privatnika, najčešće vani.
- MehmedPasaMoric
#8616 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Podsjecas me na mog nastavnika matematike nekad davno koji je tvrdio da je to najvaznija stvar na svijetu i za sve kojima nije isla je tvrdio da ce propasti jer satro ne znaju razmisljati... Umro je u podstanarima a mnogi "propali" su danas gazde iako imaju manje skole od njega, ukljucujuci i moju malenkost 
-
Hakiz
#8617 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Laplace wrote: ↑19/02/2022 23:15Biće da mu je krivo zato što nije mogao sebi da sredi tako lako radno mjesto.Evolution_IV wrote: ↑19/02/2022 23:09 Onako, sta tebe boli qrc za portira u opstini?
Očito je da nema blage veze šta radi taj pomenuti portir, a još manje šta sve radi jedan nastavnik. Toliko nam je dobro da ja znam bar nekoliko kolega koji su napustili stalni posao i otišli da rade kod privatnika, najčešće vani.
- drug_profi
- madner
#8619 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Uhljup je zavist zbog boljih radnih uslova.
Inace koga je strah otkaza bi trebao na sebi poraditi. Poslodavac treba da strepi kada ga pitas ima li 10 minuta da popricate.
Inace koga je strah otkaza bi trebao na sebi poraditi. Poslodavac treba da strepi kada ga pitas ima li 10 minuta da popricate.
- drug_profi
#8620 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
A tek kada odete i date otkaz poštovaćete sami sebe.
Nema boljeg osjecaja kad vidis da je u šoku. Pa trt mrt, nudi povišicu neku bijednu, a ti se nasmiješ...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#8621 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Kakvi ste vi profici
- drug_profi
#8622 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Treba ti dobrih referensi, ali dzaba su ti ako nisi upoznao prave ljude da te preporuce.
-
oruzana_pobuna
#8623 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
sto su se uhljebi upalili 
sve treba prodat a to vas uskoro i ceka od razrokog uhljeba sa optuzenicke klupe.... cekace vas aluminijumski scenario....
qratz cete poslije vozat 
sve treba prodat a to vas uskoro i ceka od razrokog uhljeba sa optuzenicke klupe.... cekace vas aluminijumski scenario....
-
Mlad i Nevin
#8624 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Bolje mi je vozit kamiJon za 3 milje neg bit uhljeb za milju tobejarabi
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#8625 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Mozda 10% uhljebarija ima neku bolju platu
Sve ostalo meni je iskreno cudno sto ne traze sta bolje ili je to neka zaostavstina jedna firma do groba
Sve ostalo meni je iskreno cudno sto ne traze sta bolje ili je to neka zaostavstina jedna firma do groba