Ukrajina
-
kakabanja213
#32376 Re: Ukrajina
Opalala ,sami sebe anektirali znaci. Odlicno. Ja jos uvijek stojim iza stava da se nakon Hitlera i Musolinija jedini Putko iskazao u tom smislu u zadnjih 70tak godina. Ovo sto si ti nabrojao su neke vrste aneksija, posto ih ima vise vrsta (nisam ni to znao), i to su uglavnom legalne aneksije santi leda, pijeska, svjetionika i vrhova planina.
Last edited by kakabanja213 on 17/02/2022 10:28, edited 1 time in total.
- madner
#32377 Re: Ukrajina
To jednostavno nije razlog zasto ima ili nema invazije. Procjena da bi Rusi mogli je sasvim tacna, samo to ima posljedice. I ima pitanje sta onda.
- SpecialOffer
#32378 Re: Ukrajina
Rusofilčići jos nisa, nema odgovora dok djecu spremate za Njemacku?SpecialOffer wrote: ↑17/02/2022 00:01Jos nisam dobio odgovor.SpecialOffer wrote: ↑16/02/2022 20:41 Moze li neko od rusofila da mi napise sta danasnja Rusija ima da ponudi svijetu, da privuce obicnog covjeka?![]()
E moje amebe ne volite vi Rusiju vec u svojim bolesnim glavama mrzite USA i ekupi a znamo i zbog cega.
Pobeda.
-
sumirprimus
#32379 Re: Ukrajina
naravno da imaju dovoljno za invaziju, ko to ne razumije ne razumije kolika je razlika izmedju danasnjih bar ovih velikih vojnih sila i istih tih od prije 20ak godina. 10 godina cini razliku. no ajde de. niko ne zna sta ce uradit, svi nagadjaju.
s tim da ameri vjerovatno imaju vise podataka od ostalh i dijele ih sa saveznicima u vecoj ili manjoj mjeri. nije strano ni to da dijele namjerno po drustvenim mrezama neke podatke u cilju podrivanja ruskih planova.
ja mislim da ce vjerovatno krenut u nekom obimu, iz ovih ili onih razloga..
s tim da ameri vjerovatno imaju vise podataka od ostalh i dijele ih sa saveznicima u vecoj ili manjoj mjeri. nije strano ni to da dijele namjerno po drustvenim mrezama neke podatke u cilju podrivanja ruskih planova.
ja mislim da ce vjerovatno krenut u nekom obimu, iz ovih ili onih razloga..
-
llull
#32380 Re: Ukrajina
Ja kazem da tenkovima nije preuzeta vlast u Republici Krim, vec da su ljudi sami uz naravno pomoc Rusije napravili referendum i pripojili se RF.kakabanja213 wrote: ↑17/02/2022 10:26 Opalala ,sami sebe anektirali znaci. Odlicno. Ja jos uvijek stojim iza stava da se nakon Hitlera i Musolinija jedini Putko iskazao u tom smislu u zadnjih 70tak godina. Ovo sto si ti nabrojao su neke vrste aneksija, posto ih ima vise vrsta (nisam ni to znao), i to su uglavnom legalne aneksije santi leda, pijeska, svjetionika i vrhova planina.
Iz perspektive gradjana Krima potpuno legalno sad to sto ti ne mozes da svaris to to je druga stvar. Sta je sa Izraela, Jordana ?
-
sumirprimus
#32381 Re: Ukrajina
ja ja isto ko sto smo mi sami sebe napali, nije bila agresija i tako to ja ja.
dosli mali zleeni bez insignija na ramenu i na vozilima i zauzeli teritorij, postavili punktove. sjecate se tog pojma punkt ili barikada i obizljezili teritorij, fino duma izglasala preglasala i voila krim je ruski. sta ce ukri nisu se ni bunili
isto ko sto sve ove regije tj sao oblasti ili ruo oblasti u ruskom komsiluku nemjau svu mogucu vojnu i politicku podrsku i logistiku kad zaokruze svoje oblasti i proglase neovisnost. ja ja.
susjedi manji pa ih niko nista i ne pita, ak ose ko udsudi nesto konkretnije prodje ko gruzija, gdje ti se komsija spusti do gorija. pa odlucuje hoce li ici do kraja ili ce se povuci.
sve pet za podrsku i vrapcima je na grani jasna matrica podrske, i zalosno je sto se odmah vidi koliko smo mi u sustini podijeljeno drustvo i koliko ovde jos vlada hladni rat na balkanu jer i slijepac vidi koja je osnova srpske politike reicmo i ko je porzdava u vecoj ili manjoj mjeri. nazalost proci ce jos drine izmedju nas dok se ove gteritorijalne pertenzije ne smire i ne prestanu. a koje su kopi pejst sa velikim bratom.
sao ili rao whats the difrerence?
dosli mali zleeni bez insignija na ramenu i na vozilima i zauzeli teritorij, postavili punktove. sjecate se tog pojma punkt ili barikada i obizljezili teritorij, fino duma izglasala preglasala i voila krim je ruski. sta ce ukri nisu se ni bunili
isto ko sto sve ove regije tj sao oblasti ili ruo oblasti u ruskom komsiluku nemjau svu mogucu vojnu i politicku podrsku i logistiku kad zaokruze svoje oblasti i proglase neovisnost. ja ja.
susjedi manji pa ih niko nista i ne pita, ak ose ko udsudi nesto konkretnije prodje ko gruzija, gdje ti se komsija spusti do gorija. pa odlucuje hoce li ici do kraja ili ce se povuci.
sao ili rao whats the difrerence?
-
Milenkov buraz
#32382 Re: Ukrajina
Nemoj biti bukvalan...sa tenkom ili bez tenka, sa ili bez oklopnog transportera, bitno je ovo uz pomoć Rusije. Čini li to ovaj čin prihvatljivijim i normalnijim, možda legalnim? Vojna sila se ne ogleda samo u tenku kao vojnom teško oklopljenom sredstvu ili jurišnoj puški, može biti i u podršci materijalnoj, vojnoj, logističkoj, obavještajnoj pa i "moralnoj" za neki čin. Jebem ga jallull wrote: ↑17/02/2022 11:00Ja kazem da tenkovima nije preuzeta vlast u Republici Krim, vec da su ljudi sami uz naravno pomoc Rusije napravili referendum i pripojili se RF.kakabanja213 wrote: ↑17/02/2022 10:26 Opalala ,sami sebe anektirali znaci. Odlicno. Ja jos uvijek stojim iza stava da se nakon Hitlera i Musolinija jedini Putko iskazao u tom smislu u zadnjih 70tak godina. Ovo sto si ti nabrojao su neke vrste aneksija, posto ih ima vise vrsta (nisam ni to znao), i to su uglavnom legalne aneksije santi leda, pijeska, svjetionika i vrhova planina.
Iz perspektive gradjana Krima potpuno legalno sad to sto ti ne mozes da svaris to to je druga stvar. Sta je sa Izraela, Jordana ?
Last edited by Milenkov buraz on 17/02/2022 11:08, edited 1 time in total.
- Osim_13
#32383 Re: Ukrajina
Bukvalno sve isti pattern ko ovdje 92. I ova šatro povlačenja
Slava Ukrajini.
Slava Ukrajini.
- SpecialOffer
#32384 Re: Ukrajina
Zadojeni ljudi kolektivno, ne vrijedi.
-
kakabanja213
#32385 Re: Ukrajina
Ovo kako si predstavio aneksiju Krima je prepisana aneksija Austrije tridesetih godina proslog vijeka. Skoro pa identicno.llull wrote: ↑17/02/2022 11:00Ja kazem da tenkovima nije preuzeta vlast u Republici Krim, vec da su ljudi sami uz naravno pomoc Rusije napravili referendum i pripojili se RF.kakabanja213 wrote: ↑17/02/2022 10:26 Opalala ,sami sebe anektirali znaci. Odlicno. Ja jos uvijek stojim iza stava da se nakon Hitlera i Musolinija jedini Putko iskazao u tom smislu u zadnjih 70tak godina. Ovo sto si ti nabrojao su neke vrste aneksija, posto ih ima vise vrsta (nisam ni to znao), i to su uglavnom legalne aneksije santi leda, pijeska, svjetionika i vrhova planina.
-
statixx
#32386 Re: Ukrajina
Nije bitna perspektiva gradjana Krima vec da li ustav Ukrajine moze da svari.llull wrote: ↑17/02/2022 11:00 Ja kazem da tenkovima nije preuzeta vlast u Republici Krim, vec da su ljudi sami uz naravno pomoc Rusije napravili referendum i pripojili se RF.
- Point.
#32387 Re: Ukrajina
Lupetaš opasno. Ako ustav Ukrajine ne dozvoljava referendume za pripajanje drugoj državi onda je nelegalno. Jebote, osnovne stvari ne znaš.llull wrote: ↑17/02/2022 11:00Ja kazem da tenkovima nije preuzeta vlast u Republici Krim, vec da su ljudi sami uz naravno pomoc Rusije napravili referendum i pripojili se RF.kakabanja213 wrote: ↑17/02/2022 10:26 Opalala ,sami sebe anektirali znaci. Odlicno. Ja jos uvijek stojim iza stava da se nakon Hitlera i Musolinija jedini Putko iskazao u tom smislu u zadnjih 70tak godina. Ovo sto si ti nabrojao su neke vrste aneksija, posto ih ima vise vrsta (nisam ni to znao), i to su uglavnom legalne aneksije santi leda, pijeska, svjetionika i vrhova planina.
I jeste tenkovima preuzeta vlast, čiji li su Bože bili oni vojnici bez oznaka što su pričali ruski.
Tom logikom i rs sutra može raspisati referendum da se pripoje Srbiji. A znamo da ne mogu.
Last edited by Point. on 17/02/2022 11:41, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#32388 Re: Ukrajina
moralni je imperativ poštivati samo moralne sporazume koji odgovaraju moralnim ljudima 
-
Milenkov buraz
#32389 Re: Ukrajina
Nekome je sporazum i ustav isti *urac...ccccc 
- djugum
#32390 Re: Ukrajina
Veoma, veoma pragmatican pristup, kratko i jasno. Ganjati neku ideologiju je za malu djecu.Black swan wrote: ↑16/02/2022 23:02Ne spominji nam naseg sragog vodju na temi o ukrajini i rusijiSpecialOffer wrote: ↑16/02/2022 22:57
Pa da, tebi su moralni imperativi ratni zlocinci sa Covicem. A jbg. steta sto u privatnim zivotu ne smijes da izneses te stavove pa si cijeli zivot dupeuvlakac koji ima hrabrost samo na forumu.![]()
To sto su vasi saveznici bombardirali srbe sasvim je nebitno za nas u ovom poltiickom trenutku
Ruje su nam frendovi
Ameri i briti nisu
Tolko je jednostavno
Mozda sutra ne budu frendovi
Ali danas jesu
Uopste ne ulazim u to da li je ovakva odluka moralno ispravna i kakav dojam, ovakvo vezivanje zastava (ili ti mjenjanje dresova) na principu trenutne koristi,se dobija o osobama/pol partijama/drzavama sa takvim razmisljanjem.
-
llull
#32391 Re: Ukrajina
AP Kosovo - Autonomna Republika KrimPoint. wrote: ↑17/02/2022 11:31Lupetaš opasno. Ako ustav Ukrajine ne dozvoljava referendume za pripajanje drugoj državi onda je nelegalno. Jebote, osnovne stvari ne znaš.llull wrote: ↑17/02/2022 11:00
Ja kazem da tenkovima nije preuzeta vlast u Republici Krim, vec da su ljudi sami uz naravno pomoc Rusije napravili referendum i pripojili se RF.
I jeste tenkovima preuzeta vlast, čiji li su Bože bili oni vojnici bez oznaka što su pričali ruski.
Tom logikom i rs sutra može raspisati referendum da se pripoje Srbiji. A znamo da ne mogu.
Akcija - Reakcija
- Truba
#32392 Re: Ukrajina
Ja sam porucio draganu po kumovom badzanaku koji je desna ruka ljubljenom vodji ako hoces balans bosne sa hercegovinom necu poceti pregovore dok se ne obeca ministarstvo bez portfeljadjugum wrote: ↑17/02/2022 12:33Veoma, veoma pragmatican pristup, kratko i jasno. Ganjati neku ideologiju je za malu djecu.Black swan wrote: ↑16/02/2022 23:02
Ne spominji nam naseg sragog vodju na temi o ukrajini i rusiji
To sto su vasi saveznici bombardirali srbe sasvim je nebitno za nas u ovom poltiickom trenutku
Ruje su nam frendovi
Ameri i briti nisu
Tolko je jednostavno
Mozda sutra ne budu frendovi
Ali danas jesu![]()
Uopste ne ulazim u to da li je ovakva odluka moralno ispravna i kakav dojam, ovakvo vezivanje zastava (ili ti mjenjanje dresova) na principu trenutne koristi,se dobija o osobama/pol partijama/drzavama sa takvim razmisljanjem.
Sve ima svoju cijenu
Pa i rat...ovdje ne vidim foru niti konacni cilj
Sta je cilj?
Okupacija ukrajine?
Ili pad rusije
Ne vjerujem da cw putin biti toliko naivan
-
Milenkov buraz
#32393 Re: Ukrajina
Da su Ukrajinci ratovali sa Krimom pa napravili ratne zločine, protjerali stanovništvo pa bi se ovo moglo i porediti. Ovako ni pod razno.llull wrote: ↑17/02/2022 12:35AP Kosovo - Autonomna Republika KrimPoint. wrote: ↑17/02/2022 11:31
Lupetaš opasno. Ako ustav Ukrajine ne dozvoljava referendume za pripajanje drugoj državi onda je nelegalno. Jebote, osnovne stvari ne znaš.
Akcija - Reakcija
-
llull
#32394 Re: Ukrajina
Po ustavu Ukrajinestatixx wrote: ↑17/02/2022 11:22Nije bitna perspektiva gradjana Krima vec da li ustav Ukrajine moze da svari.llull wrote: ↑17/02/2022 11:00 Ja kazem da tenkovima nije preuzeta vlast u Republici Krim, vec da su ljudi sami uz naravno pomoc Rusije napravili referendum i pripojili se RF.
Iz perspektive gradjana Krima potpuno legalno sad to sto ti ne mozes da svaris to to je druga stvar. Sta je sa Izraela, Jordana ?![]()
Član 138
Nadležnost Autonomne Republike Krim obuhvata:
utvrđivanje izbora poslanika u Vrhovnu Radu Autonomne Republike Krim, odobravanje sastava izborne komisije Autonomne Republike Krim;
organizovanje i provođenje lokalnih referenduma;
upravljanje imovinom koja pripada Autonomnoj Republici Krim...
;
- Truba
-
poostar
-
Capljina74
#32398 Re: Ukrajina
Licemjerni smo.Milenkov buraz wrote: ↑17/02/2022 12:40Da su Ukrajinci ratovali sa Krimom pa napravili ratne zločine, protjerali stanovništvo pa bi se ovo moglo i porediti. Ovako ni pod razno.
Kako se pokazuje pravo lice.
Jesi zaboravio spaljivanje u zgradi od strane nacista Pravog Sektora?
I snimke kako su dotukli svakog koji bi izletio iz zgrade?
Last edited by Capljina74 on 17/02/2022 13:02, edited 1 time in total.
- GandalfSivi
#32399 Re: Ukrajina
Plus minus genocid u nastajanju, ali to su nebitni detalji, zar ne?llull wrote: ↑17/02/2022 12:35AP Kosovo - Autonomna Republika KrimPoint. wrote: ↑17/02/2022 11:31
Lupetaš opasno. Ako ustav Ukrajine ne dozvoljava referendume za pripajanje drugoj državi onda je nelegalno. Jebote, osnovne stvari ne znaš.
Akcija - Reakcija
-
Capljina74
#32400 Re: Ukrajina
Sa tobom genocid dobija inflaciju brže od argentinske monete.GandalfSivi wrote: ↑17/02/2022 13:01Plus minus genocid u nastajanju, ali to su nebitni detalji, zar ne?