Ukrajina
-
pyrocool1
#31801 Re: Ukrajina
Kaze CNN ukrajinsko ministarstvo odbrane i najveca banka pod sajber napadom.
- nosara
-
archi_a
#31803 Re: Ukrajina
Ukrajina je prodrmana, Ukrajina se probudila, Ukrajina je krenula u takvu obuku, formiranje novih, modularnih jedinica i nabavku vojne opreme da će, kada uđe u NATO, biti jedna od jačih vojnih sila saveza, među TOP 20!
Separatistički donbas i separatistički krim, koji jedinu kopnenu vezu, energetsku ovisnost ima sa Ukrajinom nikada neće biti priznati u naprednoj civilizaciji, sa ekonomskom ovisnošću i saradnjom samo sa rusijom i kinom.
I ko je ono pobEdio u ovom nadmudrivanju?

Separatistički donbas i separatistički krim, koji jedinu kopnenu vezu, energetsku ovisnost ima sa Ukrajinom nikada neće biti priznati u naprednoj civilizaciji, sa ekonomskom ovisnošću i saradnjom samo sa rusijom i kinom.
- Peacean
#31804 Re: Ukrajina
Ako je vjerovati onome što se objavljuje javnosti apsolutno svi su pobijediliarchi_a wrote: ↑15/02/2022 18:50 Ukrajina je prodrmana, Ukrajina se probudila, Ukrajina je krenula u takvu obuku, formiranje novih, modularnih jedinica i nabavku vojne opreme da će, kada uđe u NATO, biti jedna od jačih vojnih sila saveza, među TOP 20!
![]()
- Lincoln-Burrows
-
Milenkov buraz
#31806 Re: Ukrajina
@Challenger
Svaki Bošnjak koji iole ima imalo dostojanstva i koji je svjestan sebe, istorije i dešavanja, neće podržati Rusiju sa Putinom koji obezvrijeđuje identitet BiH, podrškom velikosrpskoj politici, banalizaciji genocida, ismijavanju žrtava te podršci genocidne svetosavske politike Radovana Karadžića koje ni hrišćanstvo, ni komunizam ni liberalizam nije uspio emancipovati. Jednostavno nema takvih. Ja ne znam šta si ti, nije ni bitno ne moraš mi govoriti niti to tražim od tebe, ali ti imaš svoj stav mi imamo vlastiti naučen teškom mukom i krvlju. Rusiju smatram velikom zemljom i kulturom, jakom vojnom silom, ali Putin i Rusija u ovakvom formatu ne mogu biti prijatelji Bošnjaka jer smo na ideološki različitim pozicijama. Ta Putinova pozicija je čak dijametralno suprotna sa vrijednostima velike Crvene armije. To je isto kada Dodik odaje počast partizanima Kozare uz postorojene četnike. Znam da ćeš se ovome smijati ali i ja se smijem takvima kojima je polazna tačka i argumentacija da zbog dede partizana Srbi nisu u stanju počiniti zločin. Tako ti je to.
Svaki Bošnjak koji iole ima imalo dostojanstva i koji je svjestan sebe, istorije i dešavanja, neće podržati Rusiju sa Putinom koji obezvrijeđuje identitet BiH, podrškom velikosrpskoj politici, banalizaciji genocida, ismijavanju žrtava te podršci genocidne svetosavske politike Radovana Karadžića koje ni hrišćanstvo, ni komunizam ni liberalizam nije uspio emancipovati. Jednostavno nema takvih. Ja ne znam šta si ti, nije ni bitno ne moraš mi govoriti niti to tražim od tebe, ali ti imaš svoj stav mi imamo vlastiti naučen teškom mukom i krvlju. Rusiju smatram velikom zemljom i kulturom, jakom vojnom silom, ali Putin i Rusija u ovakvom formatu ne mogu biti prijatelji Bošnjaka jer smo na ideološki različitim pozicijama. Ta Putinova pozicija je čak dijametralno suprotna sa vrijednostima velike Crvene armije. To je isto kada Dodik odaje počast partizanima Kozare uz postorojene četnike. Znam da ćeš se ovome smijati ali i ja se smijem takvima kojima je polazna tačka i argumentacija da zbog dede partizana Srbi nisu u stanju počiniti zločin. Tako ti je to.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#31807 Re: Ukrajina
Nisi Brzezinski, pročitao, razumio, sad pišeš suprotno.
Čitamo se.
_______
-
Osmi Socrates
#31808 Re: Ukrajina
Ali, vrhunac Kokošarevog cinizma danas.
Sholz; Za našu generaciju, rat u Evropi je nezamisliv.
Kokošar; NATO ga je vodio protiv Srbije.
A ne spominje da je Srbija vodila ratove, rušila gradove, palila, spremila i vršila genocide u Hrvatskoj, BiH, na Kosovu, i da je zbog toga završilo bombardiranjem.
Ja bih ga i samo zbog ovoga nukeovao. Al' to sam ja. Ja nisam predsjednik.
A ne spominje da je Srbija vodila ratove, rušila gradove, palila, spremila i vršila genocide u Hrvatskoj, BiH, na Kosovu, i da je zbog toga završilo bombardiranjem.
-
detroit-mercy
#31809 Re: Ukrajina
To sto je ostala bez dijela teritorije, koja je brutalnom silom oteta, to nikome nistaLincoln-Burrows wrote: ↑15/02/2022 18:43Ukrajina je zbog svog ovog medijskog proseravanja ostala bez novih investicija i urušene ekonomske perspektive,Kio wrote: ↑15/02/2022 18:39 Sta reci, od napada nema nista. Mislim da su troskovi Ukrajine puno veci od troskova izmjestanja ruske vojske. Dobra takticka igra, mislim da je premalo ruskih trupa za bilo kakav ozbiljniji napad. Ukrajina se zaduzila milijarde radi novih vojnih sistema, koji ce kostati milione za odrzavanje. Dobro su i saveznici odigrali, Ukrajinu uvalise u kakve dugove...
njima to ne odgovara a i ne vidim previše ni Ukre ni Ruse da izjavljuju kako će ratovati. Što reći, dobro kažeš.
Sidje Zoka, nije te bilo dugo
-
Milenkov buraz
#31810 Re: Ukrajina
Komentarisao sam to, Sholz mu je fino odgovorio da se to ne može porediti jer je tu prijetio novi genocid i taj napad ga je spriječio na šta je Putin dodao da se u Donejcku desio genocid. K'o da slušam Dodika a ne jednog predsjednika tako velike i slavne države. Fakat jadno.Osmi Socrates wrote: ↑15/02/2022 19:04 Ali, vrhunac Kokošarevog cinizma danas.
- jeza u ledja
#31811 Re: Ukrajina
Pa ocigledno nisi razumio.Challenger_ wrote: ↑15/02/2022 18:57Nisi Brzezinski, pročitao, razumio, sad pišeš suprotno.
Čitamo se.
_______
Rusi nikada nisu imali namjeru napadati. Htjeli su prosipati silu ne bi li dobili kakve koncesije.
Amerikanci su ih pak cijelo vrijeme prozivali da samo sto nisu napali.
Ishod je taj da se Rusi povlace, a prica je takva da se povlace jer su se usrali.
- karanana
#31812 Re: Ukrajina
evo sad cujem kokosarevu izjavu o bombardovanju beograda ali nisu prikazali sholzov odgovor koji bi morao biti ocit.
cuj kokosar poredi svoj eventualni upad u ukrajinu sa natovim bombardovanjem srbije. mozda jer misli da ce ukrajinci uletiti i klati u donbasu kao srbi na kosovu...ne znam sta je mislio poredit. znaci opravdava natov ulet u srbiju.
cuj kokosar poredi svoj eventualni upad u ukrajinu sa natovim bombardovanjem srbije. mozda jer misli da ce ukrajinci uletiti i klati u donbasu kao srbi na kosovu...ne znam sta je mislio poredit. znaci opravdava natov ulet u srbiju.
Last edited by karanana on 15/02/2022 19:12, edited 1 time in total.
- GandalfSivi
#31813 Re: Ukrajina
Ali pazi ti nasih medija. Russia Today prenese Putinovo spominjanje Beograda, i normalna da ne prenesu Sholzov odgovor da je ta situacija totalno drugacija zarad genocida i ostalih stvari, i niko ne provjeri originalnu pricu, samo prenesu ruske medije.Osmi Socrates wrote: ↑15/02/2022 19:04 Ali, vrhunac Kokošarevog cinizma danas.
- Lincoln-Burrows
#31814 Re: Ukrajina
Previše smajlija za moj ukus ali šta se može, imam utisak da podržavaš sukob.detroit-mercy wrote: ↑15/02/2022 19:07To sto je ostala bez dijela teritorije, koja je brutalnom silom oteta, to nikome nistaLincoln-Burrows wrote: ↑15/02/2022 18:43
Ukrajina je zbog svog ovog medijskog proseravanja ostala bez novih investicija i urušene ekonomske perspektive,
njima to ne odgovara a i ne vidim previše ni Ukre ni Ruse da izjavljuju kako će ratovati. Što reći, dobro kažeš.. I sto su im usput na granicu natovarili more vojske, ah da vojne vjezbe
.
Sidje Zoka, nije te bilo dugo![]()
Čemu uopće ikakvi sporazumi.
-
detroit-mercy
#31815 Re: Ukrajina
Cekamo Chellija da nam interpretira sta je u stvari Putko mislio kad je to rekao, niza inteligencija ipak nije sposobna da skonta ove metaforicke vratolomije.Milenkov buraz wrote: ↑15/02/2022 19:08Komentarisao sam to, Sholz mu je fino odgovorio da se to ne može porediti jer je tu prijetio novi genocid i taj napad ga je spriječio na šta je Putin dodao da se u Donejcku desio genocid. K'o da slušam Dodika a ne jednog predsjednika tako velike i slavne države. Fakat jadno.Osmi Socrates wrote: ↑15/02/2022 19:04 Ali, vrhunac Kokošarevog cinizma danas.
Ili ce se ucutati i preskociti isto kao sto se je bio usutio dok mu se je Lavrov u Lukavici pisao po drzavi. Malo se bio primirio dok nije proslo par dana pa opet navalio po starom
- AliceInChains
#31816 Re: Ukrajina
Apsolutno se slažem.madner wrote: ↑13/02/2022 20:16Nije pitanje da li Rusi mogu, nego po kojoj cijeni. Mogli su 2014, ali nisu htjeli.AliceInChains wrote: ↑13/02/2022 10:48
Iz čisto vojne i današnje perspektive si upravu. Ali Rusi neće prestati ulagati u modernizaciju vojske.
Ukrajina ima problem. Ekonomski je rupa bez dna, i to ogromna. Niko ih neće vijećno moći alimentirati, ni u formi isporučivanja oružja. Uz to, dani bezkrajnog štampanja novca ce radi inflacije nužno prestati; tako i financiranje neo-kolonija, općenito.
Sto duže ova ekonomska i vojna pat pozicija traje, sve vise i opada moral u stanovništvu.
Svelo se na to, da se bore za protok ruskog plina kroz Ukrajinu, da bi im ostalo sigurno financiranje budžeta od strane neprijatelja.
Tako da, iako se sad ništa ne riješi, ne vidim da vrijeme igra za Ukrajinu.
Isto se tiče i Bosne. Zato sam ogorčen, sto saveznici apsolutno ništa ne rijesavaju i opet sve spade na riječima. A ovdje imaju potpunu kontrolu, političku, vojnu i ekonomsku. Ovu sprdačinu od cetnikoustasa ne shvatam za ozbiljno ili kao prepreku da ništa ne rade.
Ekonomija je za ovo nebitna. Dok imas motivisane i opremljenje ljude, mozes ratovati. Zapad ima vise para, dakle mogu sta hoce. Rusija prijeti eskalacijom da bi zabetonirala sporazum iz Minska.
Problem je sto Zapadu odgovara da dodje do rata, pa nema koncesija.
Kao sto sam napisao, Ukrajina je iz ekonomske perspektive rupa bez dna. Prirodne ekonomske veze sa Rusijom su u potpunosti uništene. Rusiji bi najviše odgovarao zamrznuti konflikt kao npr. u Gruziji, gdje imaju kontrolu nad Istokom, a ne još dodatno alimentiranje cijele drzave pored svojih ekonomskih poteškoća.
Ili u najboljem slučaju dogovor sa Amerima da Ukrajina postane neutralna država.
Ali, to opet dugoročno ne odgovara zapadu - oni idu na sve ili ništa i iz tog razloga bi im odgovarao napad Rusa, da se indirektno operu od svoje negativne uloge, uz dodatno slabljenje Rusa.
Samo sto je ta ‘sve ili nista’ taktika oko Ukrajine ipak veliki rizik i može koštati nama svima i najvjerovatnije vodi ka dodatnom jačanju Kine.
- jeza u ledja
#31817 Re: Ukrajina
Kakve negativne uloge?AliceInChains wrote: ↑15/02/2022 19:14
Ali, to opet dugoročno ne odgovara zapadu - oni idu na sve ili ništa i iz tog razloga bi im odgovarao napad Rusa, da se indirektno operu od svoje negativne uloge, uz dodatno slabljenje Rusa.
-
detroit-mercy
#31818 Re: Ukrajina
Da si citao kao sto nisi, vidio bi da ja nigdje sukob niti prizivam niti podrzavam. Sad meni nije jasno kako podlo podvlacite tu pricu kako ce sad Ukrajinci nesto placati Zapadu, vjerovatno im je Zapad i klepio teritorije a Rusi ih branili i hranili.Lincoln-Burrows wrote: ↑15/02/2022 19:12Previše smajlija za moj ukus ali šta se može, imam utisak da podržavaš sukob.detroit-mercy wrote: ↑15/02/2022 19:07
To sto je ostala bez dijela teritorije, koja je brutalnom silom oteta, to nikome nista. I sto su im usput na granicu natovarili more vojske, ah da vojne vjezbe
.
Sidje Zoka, nije te bilo dugo![]()
Čemu uopće ikakvi sporazumi.
Btw, vjerovatno i Hrvatska placa Zapadu to sto je kupovala oruzje dok su im je trecina teritorije bila pod krajinama. Ah da, u slucaju Hrvatske je druga prica.
-
sumirprimus
#31819 Re: Ukrajina
Dajte ne budite tetke,sad svi za mir , bacuske ne odustaju tako lako, i napadaju sutra il prekosutra.
Nije debela teta jos zapjevala
Nije debela teta jos zapjevala
Last edited by sumirprimus on 15/02/2022 19:20, edited 1 time in total.
-
Blitz1
#31820 Re: Ukrajina
Samo je Putko jebeno omatorio. Navodno piša u pelene zbog nekih zdr. problema i on bi sad kao ratovao.
Matora kljusina.
Matora kljusina.
- AliceInChains
#31821 Re: Ukrajina
Zašto se forsirao puč u Ukrajini 2014te?jeza u ledja wrote: ↑15/02/2022 19:16Kakve negativne uloge?AliceInChains wrote: ↑15/02/2022 19:14
-
sumirprimus
#31822 Re: Ukrajina
Razlika izmedju amera i bacuski. Ameri salju nilijardu zajma i pomoc a bacuske stuku par milijardi na dizel gomilajuci oklope na granici, i od cega ukri imaju vise koristi.
I onda kazu propo sssr
I onda kazu propo sssr
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#31823 Re: Ukrajina
dogodine u kijevu
-
detroit-mercy
- jeza u ledja
#31825 Re: Ukrajina
Kakav bolan puc?