Ukrajina
-
Milenkov buraz
#31651 Re: Ukrajina
A u PM, Rusi k'o onaj čak, čak, čak Boris
Mitska bića, sad ih ima sad ih nema, ne znaš je li san ili java
-
Maliodmene
#31652 Re: Ukrajina
Sprdaju se ljudi sa njimaMilenkov buraz wrote: ↑15/02/2022 15:30 A u PM, Rusi k'o onaj čak, čak, čak BorisMitska bića, sad ih ima sad ih nema, ne znaš je li san ili java
-
TomANDJerry
#31653 Re: Ukrajina
Moje sumiranje:
1. Rusi su zeljeli:
a) ili brzi napad, promjenu vlasti u Kijevu i nazad preko granice
b) ili da zapad pomisli da postoji opasnost od invazije i da im nesto daju u pregovorima
2. Zapad i Ukrajina odgovorili mnogo glasnije nego se ocekivalo
3. Rusi:
a) odustali od napada jer su shvatili da je cijena prevelika
b) bili pregovori i :
b.1) dobilu se nešto
b.2) dobili su šipak
4. Amerikanci i Britanci su vjerovatno zeljeli da Rusi stvarno napadnu ... jer bi to bila velika nevolja za Ruse, a Amerika i Britanija bi profitirale .. EU bi takodjer izgubila
5. Rusi ce kratkorocno nekako ovo predstaviti kao pobjedu
6. Dugorocno ce izgubiti, jer ce EU shvatiti da se moraju distancirati od rusije
1. Rusi su zeljeli:
a) ili brzi napad, promjenu vlasti u Kijevu i nazad preko granice
b) ili da zapad pomisli da postoji opasnost od invazije i da im nesto daju u pregovorima
2. Zapad i Ukrajina odgovorili mnogo glasnije nego se ocekivalo
3. Rusi:
a) odustali od napada jer su shvatili da je cijena prevelika
b) bili pregovori i :
b.1) dobilu se nešto
b.2) dobili su šipak
4. Amerikanci i Britanci su vjerovatno zeljeli da Rusi stvarno napadnu ... jer bi to bila velika nevolja za Ruse, a Amerika i Britanija bi profitirale .. EU bi takodjer izgubila
5. Rusi ce kratkorocno nekako ovo predstaviti kao pobjedu
6. Dugorocno ce izgubiti, jer ce EU shvatiti da se moraju distancirati od rusije
- jeza u ledja
#31654 Re: Ukrajina
Milenkov buraz wrote: ↑15/02/2022 15:30 A u PM, Rusi k'o onaj čak, čak, čak BorisMitska bića, sad ih ima sad ih nema, ne znaš je li san ili java
-
Osmi Socrates
#31655 Re: Ukrajina
Pa nisu ništa dobili. Mogli su pregovarati i bez ove gluposti.
-
TomANDJerry
#31656 Re: Ukrajina
Pa obični blef koji mozda nije upalio, a mozda jesteOsmi Socrates wrote: ↑15/02/2022 15:35 Pa nisu ništa dobili. Mogli su pregovarati i bez ove gluposti.
To sta su dobili/trazili mi jednostavno ne mozemo znati ... zato svi ovi pregovori zadnjih dana -- u javnosti sigurno nece izaci sta se stvarno dogovorilo/trazilo
-
Milenkov buraz
#31657 Re: Ukrajina
Vjerovatno su htjeli da budu shvaćeni ozbiljno ali opet za to ti ne treba 3/4 raspoloživih snagaOsmi Socrates wrote: ↑15/02/2022 15:35 Pa nisu ništa dobili. Mogli su pregovarati i bez ove gluposti.
-
Osmi Socrates
#31658 Re: Ukrajina
Evo kako bi to Rumsfeld opisao
Daase and Kessler su dodali what we do not like to know.Reports that say that something hasn't happened are always interesting to me, because as we know, there are known knowns; there are things we know we know. We also know there are known unknowns; that is to say we know there are some things we do not know. But there are also unknown unknowns—the ones we don't know we don't know. And if one looks throughout the history of our country and other free countries, it is the latter category that tends to be the difficult ones.
- tramvajtrojka
- jeza u ledja
#31660 Re: Ukrajina
Ne znam ni ja jesu li ista dobili. Ali mozda dobijanje u smislu nekog dogovora nije ni cilj. Mozda je cilj samo da se stavi crta ili da se Ukrajinci/EU zastrase.
-
Milenkov buraz
#31661 Re: Ukrajina
Duša dragaPutin priču o invaziji okrenuo na šalu: Pitao da li Zapad zna i u koliko sati počinje napad
-
Osmi Socrates
#31662 Re: Ukrajina
Eno ga, Kokošar već razumnije priča nakon razgovora sa Scholzom.
Spreman da radi na "confidence building measures". Što znači, više ne insistira na NATO povlačenju iz istočne Evrope, nego, kao što je i prije predlagano, između ostalog, na obostranom nadgledanju naoružanja u pitanju.
Spreman da radi na "confidence building measures". Što znači, više ne insistira na NATO povlačenju iz istočne Evrope, nego, kao što je i prije predlagano, između ostalog, na obostranom nadgledanju naoružanja u pitanju.
Last edited by Osmi Socrates on 15/02/2022 16:07, edited 1 time in total.
-
detroit-mercy
#31663 Re: Ukrajina
Zastrase od cega?jeza u ledja wrote: ↑15/02/2022 15:50 Ne znam ni ja jesu li ista dobili. Ali mozda dobijanje u smislu nekog dogovora nije ni cilj. Mozda je cilj samo da se stavi crta ili da se Ukrajinci/EU zastrase.
-
Samprotivsviju
#31664 Re: Ukrajina
Frajer em prijetio, em davao ultimatume....kad su ga hladno odbili u vezi svega, onda da jos vise ne izvisi okrenuo kofol na saluMilenkov buraz wrote: ↑15/02/2022 15:58Duša dragaPutin priču o invaziji okrenuo na šalu: Pitao da li Zapad zna i u koliko sati počinje napad![]()
![]()
-
pyrocool1
#31665 Re: Ukrajina
Ali najjace mi je sad…”slave” ovi koji su tvrdili, skoro sigurni bili u to , jer je Putin lud) da ce Rusija (pominjalo se i nuklearno oruzje) napasti ali su ih Ukrajinci ( sa USA I UK prije svega)
“razoruzali” (dobivsi pomoc koja je realno u full ratu sića protiv vojne sile kao sto je Rusija) i natjerali da odustanu od invazije. Informacija Rusije na samom pocetku dreke da invazije nema je bila laz. Barem tada kad je invazija bila samo pitanje sata, dana ili sta se vec pisalo.
Zelenski vise puta ponavljao da ne vidi istinski namjeru Rusije (i normalno bio oprezan) da ih napadne i trazio od Bajdena i CIA-e dokaze (koji su ovi rekli da imaju i da govore o skoro pa neminovnom napadu) ali je dobio cunu. Satelitski snimci pokazuju vojsku koja se nalazi na vlastitoj teritoriji…big deal. Ostali dokazi su na majke mi imamo informacije…ali ih ni sa kim ne dijele, barem ne sa Ukr cija je guzica izlozena. Jasno Bajden rekao da ih nece podijeliti.
Nimalo nisam rusofil ,po definiciji forumasa, nemam naklonjenosti njihovoj vojnoj moci ili Putinu, kao zemlja me odusevljava jednako kao i USA u smislu toga da se ima sta vidjeti ali mi je smijesno uvlacenje u guzicu americke spoljne politike. Onda se od unutrasnjosti te iste guzice nista drugo i ne vidi. Nije nista bolje ni virenje iz ruskog dupeta ali ga je manje.
“razoruzali” (dobivsi pomoc koja je realno u full ratu sića protiv vojne sile kao sto je Rusija) i natjerali da odustanu od invazije. Informacija Rusije na samom pocetku dreke da invazije nema je bila laz. Barem tada kad je invazija bila samo pitanje sata, dana ili sta se vec pisalo.
Zelenski vise puta ponavljao da ne vidi istinski namjeru Rusije (i normalno bio oprezan) da ih napadne i trazio od Bajdena i CIA-e dokaze (koji su ovi rekli da imaju i da govore o skoro pa neminovnom napadu) ali je dobio cunu. Satelitski snimci pokazuju vojsku koja se nalazi na vlastitoj teritoriji…big deal. Ostali dokazi su na majke mi imamo informacije…ali ih ni sa kim ne dijele, barem ne sa Ukr cija je guzica izlozena. Jasno Bajden rekao da ih nece podijeliti.
Nimalo nisam rusofil ,po definiciji forumasa, nemam naklonjenosti njihovoj vojnoj moci ili Putinu, kao zemlja me odusevljava jednako kao i USA u smislu toga da se ima sta vidjeti ali mi je smijesno uvlacenje u guzicu americke spoljne politike. Onda se od unutrasnjosti te iste guzice nista drugo i ne vidi. Nije nista bolje ni virenje iz ruskog dupeta ali ga je manje.
-
Osmi Socrates
#31667 Re: Ukrajina
Ma možeš ti šupljirati šta hoćeš, ali Putin prije nekoliko dana i Putin danas su dva različita Putina.
Sve ovo "mislio je napasti, nije" su šuplje. Ne znamo. Gledaj šta se priča pored toga.
Naravno da je ovo Putinov diplomatski poraz, jer je do juče i nuklearnim ratom prijetio.
Sve ovo "mislio je napasti, nije" su šuplje. Ne znamo. Gledaj šta se priča pored toga.
Naravno da je ovo Putinov diplomatski poraz, jer je do juče i nuklearnim ratom prijetio.
-
Milenkov buraz
-
Coldplay1
#31669 Re: Ukrajina
Rusija mangupski nema sta, sprda se sa Amerima.
-
Samprotivsviju
-
pyrocool1
#31671 Re: Ukrajina
Ako je rijec o onom intervjuu da ce Rusija upotrebiti nuklearno oruzje ukoliko detektuje ispaljenje istog prema njoj prijetnja…onda vazi. U pravu si.Osmi Socrates wrote: ↑15/02/2022 16:12 Ma možeš ti šupljirati šta hoćeš, ali Putin prije nekoliko dana i Putin danas su dva različita Putina.
-
toska
#31672 Re: Ukrajina
davno napisano, od svih "črvstih" ruskih zahtjeva dobiiše duplo golo, tačnije, još gore, hrpu Nato trupa u komšiluku.Samprotivsviju wrote: ↑15/02/2022 16:05Frajer em prijetio, em davao ultimatume....kad su ga hladno odbili u vezi svega, onda da jos vise ne izvisi okrenuo kofol na salu![]()
![]()
Putin ispade klasični luzer, vjerovatno nešto mora učiniti radi domaće javnosti, ali šta
-
Osmi Socrates
#31673 Re: Ukrajina
Scholz mu lupio čvoku. Kokošar je mislio da je Njemačka najslabija karika, al' poslije čvoke došao sebi.
Ja bih opet radio na izolaciji Rusije, svejedno. Kokošaru se ne može vjerovati. Podhitno tražiti gas na drugim stranama.
Ja bih opet radio na izolaciji Rusije, svejedno. Kokošaru se ne može vjerovati. Podhitno tražiti gas na drugim stranama.
-
meridiyan
#31674 Re: Ukrajina
Novinski izvjestaji od prije godinu dana i sada se ludi Enfgez i posrnuli, defektni Biden sjetili da su tu da napadnu Ukrajinu
Izlevati ih Putin ko malu djecu
Izlevati ih Putin ko malu djecu
20.04.2021.
Rusija je rasporedila 120.000 vojnika na granicama prema Ukrajini, izjavio je danas ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba i pozvao Zapad da uvede Moskvi dodatne ekonomske sankcije.
-
JCecotto
#31675 Re: Ukrajina
Zvuci jako poznato.
Podvijes rep i spinujes da si pobijedio.
Sve na isti kalup
Podvijes rep i spinujes da si pobijedio.
Sve na isti kalup