Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
-
mega_mashcine
#29076 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Danas ženi legla milja

-
made_in_sarajevo
#29077 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Kako joj plata ide ako radi?
-
mega_mashcine
#29078 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nije zaposlena.
- Didier
#29079 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Какве везе има ФДС с Владом Кантона Сарајево? Ти то сигурно знаш, али намјерно спинујеш.
- Bloo
- Globalna šefica
#29080 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#29082 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Plina bi bio racun 190
Al je 160
Fala vladi i NIP
Al je 160
Fala vladi i NIP
- nosara
#29083 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
KANTON SARAJEVO
Forto na pitanje o sigurnosnoj situaciji: Nije fer, nisam spreman, nema mi ministra

Forto na pitanje o sigurnosnoj situaciji: Nije fer, nisam spreman, nema mi ministra
-
made_in_sarajevo
#29084 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
ne vidim sta je problem sa izjavom Forte. napravljena press po pitanju jednog, ostao covjek da odgovori drugi, a dobija pitanje koje veze nema ni sa prvim ni drugim. ako cemo tjerati se seljackih finti puno gore stanje je bilo sa SDA vladama, gdje se svakodnevno pucalo, koristili se nozevi. jadan pokusaj "napada". ako premijer mora znati sve iste sekunde i odgovoriti sve iste sekunde onda sve ministre cemo otpustiti jer koji ce nam kurac ako imamo premijera da skace sa teme na temu u sekundiVijesti iz sarajevske crne hronike svakim danom sve više pune tu rubriku, s toga smo danas odlučili pitati premijera Edina Fortu šta misli o sigurnosnoj situaciji u Kantonu Sarajevo.
Iako je praksa da novinari na press konferencijama mogu pitati sve što ih zanima, a što je u domenu osobe koja je sazvala konferenciju za medije, tako smo premijera pitali šta misli o sigurnosti.
No, njemu se to pitanje danas nije svidjelo.
"Najavili smo priču o ponderu, ovo drugo... Znači nisam spreman, nema mi ministra. Nije fer. Niste mi ništa rekli, nije press za druge stvari. Samo mi je najavljen ponder i zato sam ostao da odgovorim na to pitanje", odgovorio je Forto.
Ostaje nada da će ministar unutrašnjih poslova Admir Katica uskoro biti uz premijera i podnijeti mu izvještaj kako bi premijer naredni put mogao odgovoriti na pitanje od iznimnog značaja za sve stanovnike Kantona Sarajevo.
Inače današnja press konferencija je organizovana na temu potpisivanja sporazuma o realizaciji Projekta urbane regeneracije Kampusa Univerziteta u Sarajevu.
-
fakrmader
#29085 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nije mi jasno da ovoga niko ne savjetuje kako se nastupa u javnosti, da bar tu nije katastrofalan ako ništa drugo ne zna. Što je još gore, kolko znam završio je te neke pablik relejšns ili tako nešto u Amerikama.
Last edited by fakrmader on 15/02/2022 14:40, edited 1 time in total.
-
fakrmader
#29086 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Jarane, ti kad si premijer pitanja iz svih resora su u tvojoj nadležnosti i moraš biti spreman da budeš pitan za bilo koji od njih. Ne moraš znati s nokta i detaljno svaki odgovor, ali postoji način da se to ljepše i dostojanstvenije kaže (ipak si ti premijer, a ne NVO aktivista). Ovako je ispao ko Asim Bod iz Biroa za zapošljavanje u TLN kada novinaru (Đuri) kaže: Sve što smo se ja i ti dogovorili da kažem na početku, ja sam to reko...made_in_sarajevo wrote: ↑15/02/2022 14:35
ne vidim sta je problem sa izjavom Forte. napravljena press po pitanju jednog, ostao covjek da odgovori drugi, a dobija pitanje koje veze nema ni sa prvim ni drugim. ako cemo tjerati se seljackih finti puno gore stanje je bilo sa SDA vladama, gdje se svakodnevno pucalo, koristili se nozevi. jadan pokusaj "napada". ako premijer mora znati sve iste sekunde i odgovoriti sve iste sekunde onda sve ministre cemo otpustiti jer koji ce nam kurac ako imamo premijera da skace sa teme na temu u sekundi
- Roccohljup
#29087 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ma hebe mi se za prethodnu vladu i kako su oni radili. Boga vam više ne koristite to kao izgovor. Svjedoci smo da se u zadnjih desetak dana (i više) pogoršala sigurnosna situacija i on kao premijer bi trebao stisnuti ministra mupa da ga dnevno ako treba izvještava o sigurnosnoj situaciji.made_in_sarajevo wrote: ↑15/02/2022 14:35 ne vidim sta je problem sa izjavom Forte. napravljena press po pitanju jednog, ostao covjek da odgovori drugi, a dobija pitanje koje veze nema ni sa prvim ni drugim. ako cemo tjerati se seljackih finti puno gore stanje je bilo sa SDA vladama, gdje se svakodnevno pucalo, koristili se nozevi. jadan pokusaj "napada". ako premijer mora znati sve iste sekunde i odgovoriti sve iste sekunde onda sve ministre cemo otpustiti jer koji ce nam kurac ako imamo premijera da skace sa teme na temu u sekundi
Gdje ćeš reći ne znam.
-
Trappist
#29088 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Kad je to tacno bilo? Ja se ne sjecam u zadnjih 10 godina da je crna hronika ovako popunjena bila. Od kradja, bombi, paljenja auta, ubistava, iznuda. Hajmo malo za promjenu realnu biti, situacije je katastrofa u KS.made_in_sarajevo wrote: ↑15/02/2022 14:35ne vidim sta je problem sa izjavom Forte. napravljena press po pitanju jednog, ostao covjek da odgovori drugi, a dobija pitanje koje veze nema ni sa prvim ni drugim. ako cemo tjerati se seljackih finti puno gore stanje je bilo sa SDA vladama, gdje se svakodnevno pucalo, koristili se nozevi. jadan pokusaj "napada". ako premijer mora znati sve iste sekunde i odgovoriti sve iste sekunde onda sve ministre cemo otpustiti jer koji ce nam kurac ako imamo premijera da skace sa teme na temu u sekundiVijesti iz sarajevske crne hronike svakim danom sve više pune tu rubriku, s toga smo danas odlučili pitati premijera Edina Fortu šta misli o sigurnosnoj situaciji u Kantonu Sarajevo.
Iako je praksa da novinari na press konferencijama mogu pitati sve što ih zanima, a što je u domenu osobe koja je sazvala konferenciju za medije, tako smo premijera pitali šta misli o sigurnosti.
"Najavili smo priču o ponderu, ovo drugo... Znači nisam spreman, nema mi ministra. Nije fer. Niste mi ništa rekli, nije press za druge stvari. Samo mi je najavljen ponder i zato sam ostao da odgovorim na to pitanje", odgovorio je Forto.
Ostaje nada da će ministar unutrašnjih poslova Admir Katica uskoro biti uz premijera i podnijeti mu izvještaj kako bi premijer naredni put mogao odgovoriti na pitanje od iznimnog značaja za sve stanovnike Kantona Sarajevo.
Inače današnja press konferencija je organizovana na temu potpisivanja sporazuma o realizaciji Projekta urbane regeneracije Kampusa Univerziteta u Sarajevu.
- nosara
#29089 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Situacija nije u kurcu od jucer. Ustaje li iz kreveta ikako? Mene je probudila eksplozija jutros.made_in_sarajevo wrote: ↑15/02/2022 14:35ne vidim sta je problem sa izjavom Forte. napravljena press po pitanju jednog, ostao covjek da odgovori drugi, a dobija pitanje koje veze nema ni sa prvim ni drugim. ako cemo tjerati se seljackih finti puno gore stanje je bilo sa SDA vladama, gdje se svakodnevno pucalo, koristili se nozevi. jadan pokusaj "napada". ako premijer mora znati sve iste sekunde i odgovoriti sve iste sekunde onda sve ministre cemo otpustiti jer koji ce nam kurac ako imamo premijera da skace sa teme na temu u sekundiVijesti iz sarajevske crne hronike svakim danom sve više pune tu rubriku, s toga smo danas odlučili pitati premijera Edina Fortu šta misli o sigurnosnoj situaciji u Kantonu Sarajevo.
Cuj iste sekunde.
Jutros u 8 je trebala bit pres konferencija o sigurnosnoj situaciji u kantonu. U 9 ostavke.
Kakve veze ima sda? Oni reper? Sacuvaj boze.
-
made_in_sarajevo
#29090 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
sve ministre nogirati, imamo premijera za sve i svasta i cao. ismijavamo vucica ali bi vrlo rado da imamo vucica.
za crnu hroniku jest jest, mi spavamo sve je to sad aktuelno, prije su ovi isti iz crne hronike cvijece sadili.
za crnu hroniku jest jest, mi spavamo sve je to sad aktuelno, prije su ovi isti iz crne hronike cvijece sadili.
-
Timmy123
#29091 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
SDA botovi bacaju bombe...
- Styling
#29092 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Auf! Dje to ima? Cuj odmah ostavke. Po tebi, gradonacelnici i gradska uprava Londona, Njujorka, Pariza i ostalih vecih evropskih gradova bi bili u stalnim ostavkama. Cuj odmah ostavke. Je li to nova SDA ujdurma za smjenjivanje vlasti.nosara wrote: ↑15/02/2022 14:43Situacija nije u kurcu od jucer. Ustaje li iz kreveta ikako? Mene je probudila eksplozija jutros.made_in_sarajevo wrote: ↑15/02/2022 14:35
ne vidim sta je problem sa izjavom Forte. napravljena press po pitanju jednog, ostao covjek da odgovori drugi, a dobija pitanje koje veze nema ni sa prvim ni drugim. ako cemo tjerati se seljackih finti puno gore stanje je bilo sa SDA vladama, gdje se svakodnevno pucalo, koristili se nozevi. jadan pokusaj "napada". ako premijer mora znati sve iste sekunde i odgovoriti sve iste sekunde onda sve ministre cemo otpustiti jer koji ce nam kurac ako imamo premijera da skace sa teme na temu u sekundi
Cuj iste sekunde.
Jutros u 8 je trebala bit pres konferencija o sigurnosnoj situaciji u kantonu. U 9 ostavke.
Kakve veze ima sda? Oni reper? Sacuvaj boze.![]()
Bacacemo bombe, bukvalno, i traziti ostavke jer sigurnosna situacija....De, ba....
-
Timmy123
#29093 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nije to nikakva SDA ujdurma, nego klasična šizofrenija iz redova TrojkeStyling wrote: ↑15/02/2022 14:56Auf! Dje to ima? Cuj odmah ostavke. Po tebi, gradonacelnici i gradska uprava Londona, Njujorka, Pariza i ostalih vecih evropskih gradova bi bili u stalnim ostavkama. Cuj odmah ostavke. Je li to nova SDA ujdurma za smjenjivanje vlasti.
Bacacemo bombe, bukvalno, i traziti ostavke jer sigurnosna situacija....De, ba....
Nakon nesreće u kojoj je nastradao Danisov sin neki hoće da sele iz države.
- relativno84
#29094 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
To ono gadjali su sami sebe i ta pricaStyling wrote: ↑15/02/2022 14:56
Auf! Dje to ima? Cuj odmah ostavke. Po tebi, gradonacelnici i gradska uprava Londona, Njujorka, Pariza i ostalih vecih evropskih gradova bi bili u stalnim ostavkama. Cuj odmah ostavke. Je li to nova SDA ujdurma za smjenjivanje vlasti.
Totalno si u slobodnom padu
- Styling
#29095 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Neka sele. Budala za volanom je vazda bilo i bice.Timmy123 wrote: ↑15/02/2022 15:03Nije to nikakva SDA ujdurma, nego klasična šizofrenija iz redova TrojkeStyling wrote: ↑15/02/2022 14:56
Auf! Dje to ima? Cuj odmah ostavke. Po tebi, gradonacelnici i gradska uprava Londona, Njujorka, Pariza i ostalih vecih evropskih gradova bi bili u stalnim ostavkama. Cuj odmah ostavke. Je li to nova SDA ujdurma za smjenjivanje vlasti.
Bacacemo bombe, bukvalno, i traziti ostavke jer sigurnosna situacija....De, ba....![]()
Nakon nesreće u kojoj je nastradao Danisov sin neki hoće da sele iz države.![]()
- Styling
#29096 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Kad ste bili u stanju smece bacati mimo kontejnera i dovlaciti sa strane da dokazete da vlada tj. Rad nista ne radi, od vas se svemu nadati.relativno84 wrote: ↑15/02/2022 15:08To ono gadjali su sami sebe i ta pricaStyling wrote: ↑15/02/2022 14:56
Totalno si u slobodnom padu![]()
![]()
- tramvajtrojka
-
Wikipediolog
-
metal
#29099 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
[quote=made_in_sarajevo post_id=17917457 time=1644932159 user_id=250539
[/quote]
Odmah da kažem da podržavam Vladu Kantona Sarajevo, da me ne biste optužili da sam na strani SDA i njenih privjesaka.
Ali ova vlada i premijer Forto imaju problem sa javnim nastupom i padaju na glupostima. Današnja izjava je jedan od primjera. Ne može ovako pričati premijer. Ovako možemo pričati kad smo u društvu bliskih osoba i negdje neformalno. Ali na konferenciji za novinare ni pod razno. Samo daje argumente da ga napadaju i šprdaju se s njim.
On MORA odavati utisak da situaciju drži pod kontrolom, da je u toku, da nešto poduzima. Naravno da je Katica resorni ministar i najupućeniji u problematiku sigurnosti. Ali Forto mu je šef i mora odavati dojam šefa. A u politici je dojam jedna od vrlo bitnih stvari.
Ne znam šta rade njegovi savjetnici, da li ga uopće pripremaju za javni nastup. Ne znam ni da li je Forto skontao da je on premijer, a ne neki tip iz NVO (kao što reče jedan kolega forumaš). Ali definitivno treba popraviti svoj javni nastup i izgraditi neki premijerski gard. Ako ništa drugo, da ne daje materijal za zajebanciju SDA botovima.
[/quote]
Odmah da kažem da podržavam Vladu Kantona Sarajevo, da me ne biste optužili da sam na strani SDA i njenih privjesaka.
Ali ova vlada i premijer Forto imaju problem sa javnim nastupom i padaju na glupostima. Današnja izjava je jedan od primjera. Ne može ovako pričati premijer. Ovako možemo pričati kad smo u društvu bliskih osoba i negdje neformalno. Ali na konferenciji za novinare ni pod razno. Samo daje argumente da ga napadaju i šprdaju se s njim.
On MORA odavati utisak da situaciju drži pod kontrolom, da je u toku, da nešto poduzima. Naravno da je Katica resorni ministar i najupućeniji u problematiku sigurnosti. Ali Forto mu je šef i mora odavati dojam šefa. A u politici je dojam jedna od vrlo bitnih stvari.
Ne znam šta rade njegovi savjetnici, da li ga uopće pripremaju za javni nastup. Ne znam ni da li je Forto skontao da je on premijer, a ne neki tip iz NVO (kao što reče jedan kolega forumaš). Ali definitivno treba popraviti svoj javni nastup i izgraditi neki premijerski gard. Ako ništa drugo, da ne daje materijal za zajebanciju SDA botovima.
-
fakrmader
#29100 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Odmah da kažem da podržavam Vladu Kantona Sarajevo, da me ne biste optužili da sam na strani SDA i njenih privjesaka.metal wrote: ↑15/02/2022 15:35 [quote=made_in_sarajevo post_id=17917457 time=1644932159 user_id=250539
[/quote]
Taman tako