Ukrajina
-
Messier
#31426 Re: Ukrajina
Par nekih stvari treba probati obrazloziti.
Mozda cu to povrsno uraditi, al neko ce to bolje dopuniti..
Ljudi su napaljeni na rat, ne samo kod nas.
Mnogo nezadovoljstva u najnizim "kastama" , vecina stanovnistva na planeti nema vodosnabdijevanje osigurano i odvoz kanalizacije, recimo
Radi se za 150, 200 eura mjesec dana ..
Bjesne lokalni sukobi po ideoloskim, nacionalnim i religijskim osnovama.
Lideri postaju ljudi koji prepoznaju taj desni momentum.
Napeto je, a mediji kontroliraju buduca dogadjanja.
Jaka desnica plus jak medij, koji ce biti sveprihvacen kao realan..osnova za treci rat
Mozda cu to povrsno uraditi, al neko ce to bolje dopuniti..
Ljudi su napaljeni na rat, ne samo kod nas.
Mnogo nezadovoljstva u najnizim "kastama" , vecina stanovnistva na planeti nema vodosnabdijevanje osigurano i odvoz kanalizacije, recimo
Radi se za 150, 200 eura mjesec dana ..
Bjesne lokalni sukobi po ideoloskim, nacionalnim i religijskim osnovama.
Lideri postaju ljudi koji prepoznaju taj desni momentum.
Napeto je, a mediji kontroliraju buduca dogadjanja.
Jaka desnica plus jak medij, koji ce biti sveprihvacen kao realan..osnova za treci rat
Last edited by Messier on 14/02/2022 23:03, edited 1 time in total.
- Osim_13
#31427 Re: Ukrajina
Challenger_ wrote: ↑14/02/2022 22:55 Za one koji su gledali HRT-ovu emisiju o Ukrajini:
- Da li je tačno da je neko rekao da je demantovano da je Zelenski rekao da napad počinje u srijdu?
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#31428 Re: Ukrajina
Osim_13 wrote: ↑14/02/2022 23:02Challenger_ wrote: ↑14/02/2022 22:55 Za one koji su gledali HRT-ovu emisiju o Ukrajini:
- Da li je tačno da je neko rekao da je demantovano da je Zelenski rekao da napad počinje u srijdu?
To je znači to. Hvala.
-
saimidin
#31429 Re: Ukrajina
Jel ovabakugoikuyoo wrote: ↑14/02/2022 22:54 Ja se ispričavam, moje pitanje nema veze s vezom, ali jedini razlog zasto sam napravila ovaj account na forumu je zbog toga što tražim ime jedne pjesme. Sjećam se jedva par detalja te pjesme s tim da nisam ni sigurna jesu li točni. Znači ovako: pjesma je dosta stara ako se ne varam, pjeva ju ženski glas, ako se dobro sjećam bila je vrlo popularna neko vrijeme, mislim da pjevačića pjeva o nekoj rijeci(?), isto tako mislim da se spominje sokak u tekstu(???)... Znači mučim se već jedno sat vremena pokušavajući ju pronać... Ako itko zna o kojoj pjesmi pricam, bila bih VRLO ZAHVALNA!! HVALA! Također pjesma je narodnjak(?), moguće da je i neka cajka ali sam prilično sigurna da je neka naša stara Hrvatska...
https://youtu.be/xfNw-QKisKw
Ma iako nije sigurno je bolja
-
Osmi Socrates
#31430 Re: Ukrajina
Međutim, Zelensky se nije šalio kad je rekao danas da Ukrajina ne odustaje od članstva u NATO.
To mu čak ni ja ne bih preporučio da izjavi u ovom trenutku krize. Sam jezik koji je koristio, to se ne radi tako.
A ova šala, jbš budalu. Svašta.
To mu čak ni ja ne bih preporučio da izjavi u ovom trenutku krize. Sam jezik koji je koristio, to se ne radi tako.
A ova šala, jbš budalu. Svašta.
- Challenger_
#31431 Re: Ukrajina
Ne brinem puno za narod Ukrajine. Oni će već ovo nekako ispeglati sa svojim slovenskim komšijama, a ima i ko da ih osveti ako im masovno naude, ali, bilo bi mi žao da Zelenski izgubi glavu.
Političari, tajkuni, angloamerički ratni huškači, svi se uhvatili noge iz Kijeva, a on ostao sam...
Samo mu je preostala jedna pobjednička kombinacija.
Političari, tajkuni, angloamerički ratni huškači, svi se uhvatili noge iz Kijeva, a on ostao sam...
- Osim_13
#31432 Re: Ukrajina
Vraća se evo na Kretu.Milenkov buraz wrote: ↑14/02/2022 22:19 https://www.flightradar24.com/HOMER11/2ad0d13a
Ovaj se ne odvaja, samo kruži cijeli dan noć...![]()
- Challenger_
#31433 Re: Ukrajina
A nju zaigrati ne smije, ne zna, ili neće?
- Challenger_
#31434 Re: Ukrajina
Mnogo je vanredno zanimljivih tekstova na američkim, ruskim i evropskim blogovima, ali džaba. Oči se same sklapaju... Laku noć.
______
______
-
Osmi Socrates
#31435 Re: Ukrajina
Današnji igrokaz na ruskoj televiziji;
Putin pita Lavova: Da li ima šanse da se postigne dogovor sa Zapadom?
Lavrov odgovara: Ne treba pregovarati beskrajno, ali još ima šanse da se postigne diplomatski dogovor.
Nadam se da je sve jasno. Oni i Ruse smatraju idiotima.
Putin pita Lavova: Da li ima šanse da se postigne dogovor sa Zapadom?
Lavrov odgovara: Ne treba pregovarati beskrajno, ali još ima šanse da se postigne diplomatski dogovor.
Nadam se da je sve jasno. Oni i Ruse smatraju idiotima.
-
Osmi Socrates
#31436 Re: Ukrajina
Nd brineš ti kad bi postao izdajnik u sekundi i služio okupatoru. Bez obzira čiji si patriota.Challenger_ wrote: ↑14/02/2022 23:32 Ne brinem puno za narod Ukrajine. Oni će već ovo nekako ispeglati sa svojim slovenskim komšijama, a ima i ko da ih osveti ako im masovno naude, ali, bilo bi mi žao da Zelenski izgubi glavu.
Ruska geopolitika i nesposobnost je i dovela "slavensku braću" u ovu situaciju.
- okanomalo
#31437 Re: Ukrajina
hajmo momci ko se dobrovoljno javlja da pomogne damama?
-
kox
#31438 Re: Ukrajina
Ne znam kako će se Ukrajinci držati ako liliPutanci počnu invaziju, ali za sad im svaka čast na hrabrosti.
- okanomalo
#31439 Re: Ukrajina
nema tu hrabrosti to je glupost.
ovo sam nasla na twiteru:
Palestinski pesnik Mahmud Dervish
Rat će se završiti
a vođe će se rukovati.
Ali ostaće ona iznemogla majka koja čezne za sinom svojim.
I ona žena, koja svog voljenog muža čeka.
I ona deca koja traže svog oca junaka.
Ne znam ko je prodao domovinu,
ali videh ko je platio cenu.
-
llull
#31440 Re: Ukrajina
Zanimljivo mi je kako su odjednom.poceli toliko.da forsiraju price o zenama.u vojsci kao da nema muskaraca.
Furaju se na IDF!
Furaju se na IDF!
-
jefff
#31441 Re: Ukrajina
Ukrajina je okruzena, sjeverno Bjelorusija i Rusi, istocno Rusija, jugoistocno pobunjenici i Rusi, juzno Rusi na Krimu i zapadno nekakvo Pridnjestrovlje.
Otprilike i slicno ko nama 1993.
Na zapadu granice sa dvolicnim fasistima Poljacima i Madjarima, slabom Slovackom i jedino Rumunija i Moldavija ne zele vidjet Rusa na granici.
U sada vec izvjesnoj invaziji i konkretno na terenu u startu najteza i najslabija tacka ukrajinske odbrane jeste grad Harkiv od milion stanovnika i mozda najrazvijeniji grad Ukrajine. Tu su se proizvodili sovjetski tenkovi. Bolna mu je tacka da je tik do ruske granice.
Druga slaba tacka je Mariopol na moru. Veliki grad na dometu pobunjenika.
Otprilike i slicno ko nama 1993.
Na zapadu granice sa dvolicnim fasistima Poljacima i Madjarima, slabom Slovackom i jedino Rumunija i Moldavija ne zele vidjet Rusa na granici.
U sada vec izvjesnoj invaziji i konkretno na terenu u startu najteza i najslabija tacka ukrajinske odbrane jeste grad Harkiv od milion stanovnika i mozda najrazvijeniji grad Ukrajine. Tu su se proizvodili sovjetski tenkovi. Bolna mu je tacka da je tik do ruske granice.
Druga slaba tacka je Mariopol na moru. Veliki grad na dometu pobunjenika.
-
kox
#31442 Re: Ukrajina
Pa nije baš do imaju mnogo izbora, nisu njihove trupe nagomilane na tudjoj granici.okanomalo wrote: ↑15/02/2022 00:01nema tu hrabrosti to je glupost.
ovo sam nasla na twiteru:
Palestinski pesnik Mahmud Dervish
Rat će se završiti
a vođe će se rukovati.
Ali ostaće ona iznemogla majka koja čezne za sinom svojim.
I ona žena, koja svog voljenog muža čeka.
I ona deca koja traže svog oca junaka.
Ne znam ko je prodao domovinu,
ali videh ko je platio cenu.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#31443 Re: Ukrajina
Bas su dosadni s ovim trebama vojjicima
Podsjecaju me na one gadafijeve divizije koka
Podsjecaju me na one gadafijeve divizije koka
-
Timscho
#31444 Re: Ukrajina
Neobično slab angažman UN-a. Sjednica Vijeća sigurnosti zadnji put prije dvije sedmice... ni rezolucije, ni pregovarači, ni posmatrači, izaslanici... ništa od onog na šta smo navikli u praskozorje svakog rata u proteklim decenijama.
-
tindbe
#31445 Re: Ukrajina
Da se izvuče iz čega?artur morgan wrote: ↑14/02/2022 22:42Jeste Ukrajina pijunfrngla wrote: ↑14/02/2022 22:39 Ako/kad napadne Rusija Ukrajinu, spucat će im takve sankcije da će im kolone za čašu kvasa s kraja 80-ih biti smiješne. Ovo će Amerikanci iskoristiti da Rusima udare sankcije i da ih ekonomski slome. Jedini cilj ovog konflikta je ekonomsko urušavanje Rusije, Ukrajina je pijun koji ide za kraljicu![]()
![]()
Ali bi platila najvecu cijenu a jos ima sansu da se izvuce.
Na jednoj strani imaš tiranina, koji ti otima državu komad po komad, rovari ti po zemlji i ima jasan cilj da skine vladajuću strukturu i instalira svoje ljude. Bilo kakva demokratija, ljudska prava i ekonomski rast padaju u vodu u tom slučaju. Bjelorusija v2.0
Na drugoj strani imaš neodlučnu Europu/SAD, koji žele Ukrajinu kao političkog i vojnog partnera. Međutim, tu se ogleda sva ta neodlučnost .
Da istinski žele Ukrajinu kao svog partnera, već prije par mjeseci bi, dok su Rusi instalirali masu vojske oko njihovih granica, poslali ili OZBILJNO naoružanje ukrajinskoj vojsci, ili poslali velike količine NATO snaga u i oko zemlje. To bi bilo sasvim dovoljno da se prekinu snovi o bilo kakvoj invaziji i agresiji.
Ukrajinci se tu ništa ne pitaju. Žrtva više politike. Što bi rekli u Nadrealistima: "Dok se oni gore ne dogovore, mi sisamo motku"
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#31446 Re: Ukrajina
https://avaz.ba/globus/svijet/717496/ze ... kog-napada
16.2.2022.
Strepimo
Pa ima li ovo idje ikada vako da je bilo
16.2.2022.
Strepimo
Pa ima li ovo idje ikada vako da je bilo
-
poostar
#31447 Re: Ukrajina
Googlam ko je dotični, kad ono neki pro ruski kurton..Challenger_ wrote: ↑14/02/2022 22:06 Pazi sad ovo:
Ukrajinski poslanik poziva na likvidaciju Bajdena: "Provokator rata"
Ukrajinski poslanik pozvao na likvidaciju Bajdena, i da se nada da ga je Zelenski zbog toga i pozvao u Ukrajinu.
Poslanik ukrajinske Vrhovne rade iz stranke "Opoziciona platforma - Za život" Ilja Kiva smatra da ukrajinska služba bezbednosti treba da pripremi plan "za neutralizaciju, a ako je moguće i potpunu likvidaciju" američkog predsednika Džozefa Bajdena".
Kiva na Telegramu za Bajdena tvrdi da je, kako je napisao, "glavni sejač panike" i "provokator rata" i da upravo njegove izjave i delovanje ugrožavaju ekonomiju u bezbednost Ukrajine.
LINK
-
Romanija
#31448 Re: Ukrajina
Poljaci mogu biti svasta nesto ali fasisti.....
-
Rothmans
#31449 Re: Ukrajina
Najbolje da ispijaju kahvurine (ko neki) dok im ovi kamare vojsku na granici. Cuj glupost branit se
-
poostar
#31450 Re: Ukrajina
Romanija wrote: ↑15/02/2022 00:21Poljaci mogu biti svasta nesto ali fasisti.....I oni kao ne mare za Ruse na granici
![]()
![]()
Cak salju oruzje Ukrajincima koje bas i ne gotive. Nego vidim ekipa koja gotivi ruse sa sirijskog foruma ordinira i ovoj kafani.
garant bi ista pjesma isla da bataljon wagnerovaca zavrsi kod Laktasenka kad pocne cerecenje Bosne.
Oprosti im..to su džuturumi koji su učili ruski u školi