Vjeruj mi da je tako bilo, Sony bravia xg5956, 4k, iz 2019 model.arnes_king wrote: ↑10/02/2022 18:38Koji je tv u pitanju? To se ne bi smjelo desavati bez obzira na izvor sadrzaja.sencobih wrote: ↑10/02/2022 18:31
Meni je kad mi je bilo podeseno na "p" , pravilo smetnju na tv, ostajao mi urezan logo kanala,ili onaj telop na ekranu. Nisam odmah skontao da je do toga, nov mi tv bio par dana tek star, nosio na servis. Oni vratili kazu sve u redu, kod njih bio prilljučen satima i ništa ,a kod mene za pola sata ostane otisak. Onda sam nadošao da su u servisu imali telemah kablovsku i da ona emitira na 1080i a kod mene bilo na mojatv stb-u 1080p. Pošto imam obje kablovske, ponovo istestiram i jednu i drugu varijantu, skontam da se.dešava samo kad je na "p". Od tada samo na "i"
BHTelecom
Moderator: Benq
-
sencobih
#8251 Re: BHTelecom
-
Rogie
- dend
#8253 Re: BHTelecom
Najbolje pronaci problem na liniji i isti otkloniti.
Jedan loš paket može trzati prijenos slike
- -Chesterfield-
-
zippoo87
#8255 Re: BHTelecom
Da li neko ovdje ima xiaomi 11T kupljen u BH Telecomu...zanima me da li su obje sim otkljucane ili je onaj princip da u SIM1 mora biti BHT kartica a u SIM2 moze onda bilo koja ???
Naime,testirao sam i buni me...imam broj tomato iz Hr...ubacim ga u SIM1 i uredno ga ocitalo,odmah prepoznalo i stavilo u roming.
Ubacim u SIM2,ista situacija...dakle ocita karticu normalno,zvao sam broj,uredno zvonilo...a onda sam nasao neku staru eronet karticu,ubacio u sim1 i kaze mi da je sim1 defaultna za broj operatera.
Pa me zanima kako hr broj radi na obje SIM kartice a eronet mi pokaze ovo ?
Naime,testirao sam i buni me...imam broj tomato iz Hr...ubacim ga u SIM1 i uredno ga ocitalo,odmah prepoznalo i stavilo u roming.
Ubacim u SIM2,ista situacija...dakle ocita karticu normalno,zvao sam broj,uredno zvonilo...a onda sam nasao neku staru eronet karticu,ubacio u sim1 i kaze mi da je sim1 defaultna za broj operatera.
Pa me zanima kako hr broj radi na obje SIM kartice a eronet mi pokaze ovo ?
- PlusSA
#8256 Re: BHTelecom
Ne ureklo se
Oko 30mbps se vrti nema oscilacija, nadam se da ce ostati u najgorem slucaju ovako.
Baš me zanima koliko cu GB poderati mjesecno, duplo više siguran sam.
Da svi aBd cim prije dobijete povecanje
-
biggy001
#8257 Re: BHTelecom

Pozz,da li se moze sa ovim parametrima ici na vece brzine od 50 mbps?
- arnes_king
-
biggy001
#8259 Re: BHTelecom
Hvala na odgovoru,nadam se da cu dobiti jos od koga odgovor ko se razumije u ovo.arnes_king wrote: ↑11/02/2022 07:04Ne razumijem se u ove parametre u vezi daljine i kvaliteta parice ali prema ovom sto pise attainable rate trebao bi moci bez problema.
Ako mi mozes objasniti ti ili bilo ko ,ko se razumije u ovo,kako se to gleda za brzinu?
- arnes_king
#8260 Re: BHTelecom
Ja se ne razumijem u te ostale parametre, ali npr klix rate ti je ono sto je pusteno trenutno u Kbps, dok je attainable rate ono sto je najvise moguce.biggy001 wrote: ↑11/02/2022 07:25Hvala na odgovoru,nadam se da cu dobiti jos od koga odgovor ko se razumije u ovo.arnes_king wrote: ↑11/02/2022 07:04
Ne razumijem se u ove parametre u vezi daljine i kvaliteta parice ali prema ovom sto pise attainable rate trebao bi moci bez problema.
Ako mi mozes objasniti ti ili bilo ko ,ko se razumije u ovo,kako se to gleda za brzinu?
Prema toj slici tebi je pusteno oko 50Mbit/8, odnosno 70ak ali taj visak je za MojaTV STB, dok za maksimalno moguce pise oko 100/16-17, s tim da tu isto igra ulogu koliko si daleko od centrale te kakva je linija/parica pa zbog tog mozda imas manje jer gubi na tome.
Vec sam pisao i dobro bi bilo kad bi ovi strucniji napisali bar ove glavne parametre, gdje i kako shvatiti daljinu od centrale kao i sta je jos bitno za kvalitet linije?
Kod mene je klix rate slican kao kod tebe 72703 download i 10240 upload i imam 50/8 brzinu.
-
biggy001
#8261 Re: BHTelecom
Isti smo i kod mene je trenutno 50/8 brzina,kada sam trazio da predjem na veci paket,u poslovnici su me odbili,nista bez optike.arnes_king wrote: ↑11/02/2022 07:29Ja se ne razumijem u te ostale parametre, ali npr klix rate ti je ono sto je pusteno trenutno u Kbps, dok je attainable rate ono sto je najvise moguce.
Prema toj slici tebi je pusteno oko 50Mbit/8, odnosno 70ak ali taj visak je za MojaTV STB, dok za maksimalno moguce pise oko 100/16-17, s tim da tu isto igra ulogu koliko si daleko od centrale te kakva je linija/parica pa zbog tog mozda imas manje jer gubi na tome.
Vec sam pisao i dobro bi bilo kad bi ovi strucniji napisali bar ove glavne parametre, gdje i kako shvatiti daljinu od centrale kao i sta je jos bitno za kvalitet linije?
Kod mene je klix rate slican kao kod tebe 72703 download i 10240 upload i imam 50/8 brzinu.
Pa sam ovdje postavio parametre,posto pratim temu vec neko vrijeme,vidim da se vi razumijete u sve ovo,ako bih imo nekog osnova,da zahtjevam da predjem na veci paket.
- arnes_king
#8262 Re: BHTelecom
Meni isto tako odbijali, kao nema tehnicke mogucnosti i ja neki dan napravim zahtjev kroz mojwebshop, fino obrazlozim i napisem da puste koliko moze, ne mora bit 100 nek bude 80-90 ja zadovoljan i izgleda da ce mi sad pustitibiggy001 wrote: ↑11/02/2022 07:53Isti smo i kod mene je trenutno 50/8 brzina,kada sam trazio da predjem na veci paket,u poslovnici su me odbili,nista bez optike.arnes_king wrote: ↑11/02/2022 07:29
Ja se ne razumijem u te ostale parametre, ali npr klix rate ti je ono sto je pusteno trenutno u Kbps, dok je attainable rate ono sto je najvise moguce.
Pa sam ovdje postavio parametre,posto pratim temu vec neko vrijeme,vidim da se vi razumijete u sve ovo,ako bih imo nekog osnova,da zahtjevam da predjem na veci paket.
- alibegoa
#8263 Re: BHTelecom
kakve su ovo zamjene paketa na mojatv?
- pametnjakovic1987
#8264 Re: BHTelecom
Bumpara. Znal iko išta?pametnjakovic1987 wrote: ↑09/02/2022 20:10 Raja je l' ko imao ovakav ili sličan problem, naime, od trenutka kada upalim PC i Windows se podigne MojaTV zaledi, WiFi prestane raditi i normalno ni na PCu nema interneta, i to potraje minut-dva i onda sve radi opet, ali svaki put čim upalim kompjuter.
-
sencobih
#8265 Re: BHTelecom
Jesi li probao neki drugi računar priključiti ,pa vidjeti dešava li se ista stvar?pametnjakovic1987 wrote: ↑12/02/2022 00:29Bumpara. Znal iko išta?pametnjakovic1987 wrote: ↑09/02/2022 20:10 Raja je l' ko imao ovakav ili sličan problem, naime, od trenutka kada upalim PC i Windows se podigne MojaTV zaledi, WiFi prestane raditi i normalno ni na PCu nema interneta, i to potraje minut-dva i onda sve radi opet, ali svaki put čim upalim kompjuter.
- dend
#8266 Re: BHTelecom
- arnes_king
#8267 Re: BHTelecom
Ima li nacin da se pouzdano zna da li je zahtjev za prelazak na veci paket zbog vece brzine interneta odobren ili ne?
Napravio zahtjev 08.02.2022 putem mojwebshop portala, nakon dan-dva me zvali samo da potvrde podatke i zahtjev a nakon tog prebaceno na status "Realizovan". Sad nisam siguran da li je zahtjev odbijen ili odobren zbog tehnickih mogucnosti, knap mi je da bih imao 100/10 ali sam naveo da prihvatam i nize od tog, odnosno onoliko koliko moze sa trenutnim uslovima.
Zvao 1444 da provjerim i ova mi rece kao da ce moci i da ce me zvati tehnicari. Nesto mi nisu bas najpouzdanije informacije sa 1444 jer se zna desiti da budu pogresne, niko me nije zvao a ne znam ni zasto me trebaju zvati ako oni to samo kod sebe prebace i puste, a u modemu je i dalje isto kao i ranije pod klix rate.
Koliko inace potraje prebacivanje? Koliko se sjecam prosli put da su mi prebacili u toku mjeseca tako da ne bih trebao cekati prvi?
Napravio zahtjev 08.02.2022 putem mojwebshop portala, nakon dan-dva me zvali samo da potvrde podatke i zahtjev a nakon tog prebaceno na status "Realizovan". Sad nisam siguran da li je zahtjev odbijen ili odobren zbog tehnickih mogucnosti, knap mi je da bih imao 100/10 ali sam naveo da prihvatam i nize od tog, odnosno onoliko koliko moze sa trenutnim uslovima.
Zvao 1444 da provjerim i ova mi rece kao da ce moci i da ce me zvati tehnicari. Nesto mi nisu bas najpouzdanije informacije sa 1444 jer se zna desiti da budu pogresne, niko me nije zvao a ne znam ni zasto me trebaju zvati ako oni to samo kod sebe prebace i puste, a u modemu je i dalje isto kao i ranije pod klix rate.
Koliko inace potraje prebacivanje? Koliko se sjecam prosli put da su mi prebacili u toku mjeseca tako da ne bih trebao cekati prvi?
- PlusSA
#8268 Re: BHTelecom
Meni su u roku 24x sata povecali brži net
Nazvali da potvrde narudzbu i to je to, tražio sam full 4 paket al isto sam rekao kao i ti ne mora biti 50mbps nek je približno. Svakako full 1 i full 4 idu u isti paket pa i 30mbps je dobar deal.
Također rekla je da ce me neko kontaktirati mada nema potrebe ako je net povecan.
Nazvali da potvrde narudzbu i to je to, tražio sam full 4 paket al isto sam rekao kao i ti ne mora biti 50mbps nek je približno. Svakako full 1 i full 4 idu u isti paket pa i 30mbps je dobar deal.
Također rekla je da ce me neko kontaktirati mada nema potrebe ako je net povecan.
- arnes_king
#8269 Re: BHTelecom
E sad sam vec zabrinut da mi nisu odobrili. Glupo im je sto na portalu sve prebace na "Realizovan" odmah nakon razgovora. Napravio bio zahtjev i za produzenje ugovora za net i mobilnu pretplatu, nazvali me da mi objasne da nakon isteka ugovora mogu ugovore direktno preko portala nove napraviti te odabrati trajanje i benefite bez da ikako moram ici u poslovnicu, i odmah i to prebaceno na "Realizovan".PlusSA wrote: ↑12/02/2022 09:08 Meni su u roku 24x sata povecali brži net![]()
Ovako ne znam na cemu sam a da bar neko javi. I proslih par puta kada sam putem poziva podnosio zahtjev za prelazak na veci paket niko nista nije javljao nego sam nakon samostalne provjere saznao da je odbijeno zbog nedostatka "tehnicke mogucnosti".
Nista, zvat cu opet 1444 i zamoliti da ponovo provjere jer oni bar vide sta je tacno navedeno, a mogu se javiti i ovom poznaniku sto radi kao tehnicar za nase podrucje, vjerovatno i on ima uvid i moze provjeriti.
EDIT: Evo zvao 1444 i kaze mi da je zahtjev jos u toku te da stoji informacija da je u toku ispitivanje tehnicke mogucnosti. Valjda me nece odbiti opet, ne kontam zasto odbijaju ako sam jasno rekao da prihvatam koliko moze, a tako svakako i rade. Da ja ne mogu ni blizu dobacit pa bih razumio. Nek prebace, platit cu svakako.
Da me samo hoce kontaktirati neko od tih tehnicara sto su zaduzeni za provjeru tehnicke mogucnosti pa bih im lahko objasnio i dogovorio se, ali oni samo odbiju i nece da mi uzimaju vise mjesecno
EDIT: Nesto gledam ponudu na webshopu pa se pitam da li vrijedi iznajmiti ovaj fritzbox modem i koje su uopste prednosti? Kod mene je na BHT modemu ugasen wifi jer je uzasno los i nestabilan a imam u mrezi vise rutera pa wifi koristim preko njih pa me zanima da li bih imao neke koristi opcenito ako bih uzeo taj modem? Pise da je uz MojIzbor 50% jeftinije pa bih placao oko 3KM mjesecno.
- PlusSA
#8270 Re: BHTelecom
I ja kontam nabaciti 5ghz wifi ovaj telecoma 2.4ghz.
- Grom0X
#8271 Re: BHTelecom
FritzBox 7490 vam je odlican modem.
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#8272 Re: BHTelecom
@mirza_15 , @Dr_Help , @ing-ecc ...
BHT je jucer kod nas poceo polaganje fibera u (glavnoj) ulici, e sad imam pitanje za vas.
Posto je mahala sumnjam da ce ici u sporedne ulice i kopati. Jos kako je Hadzibajric uveo ovu zabranu kopanja nema sanse za tim. Postoji li mogucnost da BHT napravi negdje u mahali kakav ormar do kojeg ide optika pa dalje da ide bakar?
Ima li sanse i da li se to uopste tako radi? Da li su kompatibilne tehnologije?
'naci hibrid FTTH!?
BHT je jucer kod nas poceo polaganje fibera u (glavnoj) ulici, e sad imam pitanje za vas.
Posto je mahala sumnjam da ce ici u sporedne ulice i kopati. Jos kako je Hadzibajric uveo ovu zabranu kopanja nema sanse za tim. Postoji li mogucnost da BHT napravi negdje u mahali kakav ormar do kojeg ide optika pa dalje da ide bakar?
'naci hibrid FTTH!?
-
ing-ecc
#8273 Re: BHTelecom
Rekoh ti ja da Hadzibajric zajebava od H. Kresevljakovica preko Bistrika i Bakija do na vrh Vratnika.Pitar sa Kariba wrote: ↑12/02/2022 11:01 @mirza_15 , @Dr_Help , @ing-ecc ...
'naci hibrid FTTH!?![]()
Naravno da postoji mogucnost vise tehnickih rjesenja a od kojih je jedno i FTTc o kojem ti pises. Isto tako postoji i bandera na koju isto tako moze ici samonosiva optika kao sto je (bio) bakar pa do kuca da se grana zracnim kablovima i onda kad pogledas u nebo vidis paukovu mrezu.
-
ing-ecc
#8274 Re: BHTelecom
Jesi li probao da iskljucis racunar sa modema dok ga palis i dizes W?pametnjakovic1987 wrote: ↑12/02/2022 00:29Bumpara. Znal iko išta?pametnjakovic1987 wrote: ↑09/02/2022 20:10 Raja je l' ko imao ovakav ili sličan problem, naime, od trenutka kada upalim PC i Windows se podigne MojaTV zaledi, WiFi prestane raditi i normalno ni na PCu nema interneta, i to potraje minut-dva i onda sve radi opet, ali svaki put čim upalim kompjuter.
-
Ali_G
#8275 Re: BHTelecom
Kako se obracunava koristenja multiscreen aplikacije? Ako je koristim na 2 razlicita uredjaja dolazi 2x obracunata?