HvalaCapljina74 wrote: ↑02/02/2022 21:02 @KraljicaIzJajca htjeo ti je reći da je kod omikrona tolika mutacija da je u dobroj mjeri izmjenjen protein šiljka. Toliko je promenjen da ga postojeća At ne neutalizuju.
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
KraljicaIzJajca
#61151 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
-
Naslovnica
#61152 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ma sve OK ba.
Ako CDC kaže da je tako, to je tako.
Doduše, "možda u školama i ne djeluju", ali ako je CDC rekao da djeluju onda da ćemo vjerovati.
Doduše, čovjek bi očekivao da i ovi iz UK kažu isto, ali mi ne djeluju toliko uvjerljivo.
Ako CDC kaže da je tako, to je tako.
Doduše, "možda u školama i ne djeluju", ali ako je CDC rekao da djeluju onda da ćemo vjerovati.
Doduše, čovjek bi očekivao da i ovi iz UK kažu isto, ali mi ne djeluju toliko uvjerljivo.
-
Naslovnica
#61153 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sjećam se scene, hilarious u kontekstu serije.BadBoy wrote: ↑02/02/2022 21:55Referenca na seriju Prijatelji gdje se Ross dere na Chandlera i Rachel da zarotiraju (eng. pivot) kauč dok ga nose uz stepenice. Ništa više.Naslovnica wrote: ↑02/02/2022 21:53
Ja sam seljak čoek pa mi nije jasno šta je to toliko smiješno, ne znam značenje riječi pivot u smislu gdje se grohotom smijete.
Nije sramota pitati, a zaista mi nije namjera biti ironičan.
![]()
-
BadBoy
#61154 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
CDC je, mnogo bolje nego što iko od nas na forumu to može, kompajlirao i sumirao trenutno najbolje dostupne dokaze o učinkovitosti maski.Naslovnica wrote: ↑02/02/2022 22:06 Ma sve OK ba.
Ako CDC kaže da je tako, to je tako.![]()
Doduše, čovjek bi očekivao da i ovi iz UK kažu isto, ali mi ne djeluju toliko uvjerljivo.![]()
Evo iskreno te pitam, odrasli smo ljudi, šta je problem u tome? Neko sjede i skupi dokaze iz puno studija i na osnovu toga izvede određeni zaključak? Zar to nije najracionalniji način postupanja? Ne razumijem čemu ovaj blago ciničan ton...
- Bluemore
#61155 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Da konacno, a koliko se samo lomaca palilo zbog ivermectina i kakve bljuzgotine pisale u main stream medijimasplinter wrote: ↑31/01/2022 10:29 Konačno![]()
https://www.reuters.com/article/health- ... SL1N2UB0AV
"Japanese trading and pharmaceutical company Kowa Co Ltd said on Monday anti-parasite drug ivermectin has been found effective for treating the omicron variant of COVID-19 in a Phase III trial."![]()
-
daddy-kool
-
Naslovnica
#61157 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Blago ciničan ton iz razloga što smo se trebali vakcinisati, revakcinisati i to je to. Niti će ko umrijeti, niti će ko u bolnicu, o prenosu meščini ništa nisu ni govorili (a ne bi me začudilo i da su za to tvrdili da će vakcina spriječiti prenos)BadBoy wrote: ↑02/02/2022 22:12CDC je, mnogo bolje nego što iko od nas na forumu to može, kompajlirao i sumirao trenutno najbolje dostupne dokaze o učinkovitosti maski.Naslovnica wrote: ↑02/02/2022 22:06 Ma sve OK ba.
Ako CDC kaže da je tako, to je tako.![]()
Doduše, čovjek bi očekivao da i ovi iz UK kažu isto, ali mi ne djeluju toliko uvjerljivo.![]()
Evo iskreno te pitam, odrasli smo ljudi, šta je problem u tome? Neko sjede i skupi dokaze iz puno studija i na osnovu toga izvede određeni zaključak? Zar to nije najracionalniji način postupanja? Ne razumijem čemu ovaj blago ciničan ton...
Studija rekla, stručnjaci rekli.
I ja evo, preleža, vakcinisan, revakcinisan i jope evo pozitivan.
Znam, delta i omicron su promijenili sve...
Razočaran sam ba, ništa više. Ne vjerujem više nikome ništa, ni struci ni ovima što kroje mjere. Ne može mi ba više pod kapu stati.
-
BadBoy
#61158 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ma sve znam ba. Ponavljam po 1071 put na ovom forumu jebo mu ja mater i onom šišmišu i ko ga pojede i onom ko je izmislio tu priču i onom ko ga pusti iz labaratorijeNaslovnica wrote: ↑02/02/2022 22:19Blago ciničan ton iz razloga što smo se trebali vakcinisati, revakcinisati i to je to. Niti će ko umrijeti, niti će ko u bolnicu, o prenosu meščini ništa nisu ni govorili (a ne bi me začudilo i da su za to tvrdili da će vakcina spriječiti prenos)BadBoy wrote: ↑02/02/2022 22:12
CDC je, mnogo bolje nego što iko od nas na forumu to može, kompajlirao i sumirao trenutno najbolje dostupne dokaze o učinkovitosti maski.
Studija rekla, stručnjaci rekli.
I ja evo, preleža, vakcinisan, revakcinisan i jope evo pozitivan.
Znam, delta i omicron su promijenili sve...![]()
Razočaran sam ba, ništa više. Ne vjerujem više nikome ništa, ni struci ni ovima što kroje mjere. Ne može mi ba više pod kapu stati.
Al to nije razlog da zdrav razum bacimo niz vodu. To je sve.
-
BadBoy
#61159 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Otvorim ovaj link ponovo kad tamo stoji:Bluemore wrote: ↑02/02/2022 22:13Da konacno, a koliko se samo lomaca palilo zbog ivermectina i kakve bljuzgotine pisale u main stream medijimasplinter wrote: ↑31/01/2022 10:29 Konačno![]()
https://www.reuters.com/article/health- ... SL1N2UB0AV
"Japanese trading and pharmaceutical company Kowa Co Ltd said on Monday anti-parasite drug ivermectin has been found effective for treating the omicron variant of COVID-19 in a Phase III trial."![]()
Znači ovo nije bilo kliničko testiranje na ljudima. Puno sredstava koje imamo su učinkoviti protiv virusa, ali nisu dobri za ljudeThe original Reuters story misstated that ivermectin was "effective" against Omicron in Phase III clinical trials, which are conducted in humans.
Clinical trials are ongoing.
Saga se nastavlja.
-
cassius
#61160 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Cim imas potrebu da komentarises ono sto ja radim, ocigledno da nisi dobar u glavi. Ajd u stvarnom zivotu bi nekako i razumio, ali na forumu pratiti , definitivno dijagnoza. Ne znam sta umisljas sebi da si ti nesto mjerodavan, nabij tu krpicu na usta i misli da si na taj nacin zastitio nekog.
-
Naslovnica
#61161 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
@splinter ,BadBoy wrote: ↑02/02/2022 22:24Otvorim ovaj link ponovo kad tamo stoji:
Znači ovo nije bilo kliničko testiranje na ljudima. Puno sredstava koje imamo su učinkoviti protiv virusa, ali nisu dobri za ljudeThe original Reuters story misstated that ivermectin was "effective" against Omicron in Phase III clinical trials, which are conducted in humans.
Clinical trials are ongoing.![]()
Saga se nastavlja.
Ovo je isti link koji si postavio, ali je, koliko vidim, vijest je bitno editovana i skroz je izmijenjen kontekst prvobitne informacije?
-
BadBoy
#61162 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ovo je jedan lijep siže iz jedne druge studije o Ivermectinu:Naslovnica wrote: ↑02/02/2022 22:28@splinter ,
Ovo je isti link koji si postavio, ali je, koliko vidim, vijest je bitno editovana i skroz je izmijenjen kontekst prvobitne informacije?
Niko nije ni protiv čega. Samo je pitanje da se dokaže učinkovitost na pravilan način koji se može reproducirati. To je sve.As noted, the activity of ivermectin in cell culture has not reproduced in mouse infection models against many of the viruses and has not been clinically proven either, in spite of ivermectin being available globally. This is likely related to the pharmacokinetics and therapeutic safety window for ivermectin. The blood levels of ivermectin at safe therapeutic doses are in the 20–80 ng/ml range [44], while the activity against SARS-CoV2 in cell culture is in the microgram range. Ivermectin is administered orally or topically. If safe formulations or analogs can be derived that can be administered to achieve therapeutic concentrations, ivermectin could be useful as a broad-spectrum antiviral agent.
-
Capljina74
#61163 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Alo, bola', Ivermectin je humani lijek. Kao takav uveden u veterinarsku medicinu.BadBoy wrote: ↑02/02/2022 22:24Otvorim ovaj link ponovo kad tamo stoji:
Clinical trials are ongoing.![]()
Saga se nastavlja.
Šta ti znači da nije dobar za ljude?
Last edited by Capljina74 on 02/02/2022 22:44, edited 2 times in total.
-
Naslovnica
#61164 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Faktćekirato i kanselovano.

-
adsubzero
#61165 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
cassius wrote: ↑02/02/2022 22:24Cim imas potrebu da komentarises ono sto ja radim, ocigledno da nisi dobar u glavi. Ajd u stvarnom zivotu bi nekako i razumio, ali na forumu pratiti , definitivno dijagnoza. Ne znam sta umisljas sebi da si ti nesto mjerodavan, nabij tu krpicu na usta i misli da si na taj nacin zastitio nekog.
Cuj pratiti. Sta si ti sebi umislio? To sto konstantno pises cinicne gluposti pa se zato izdvajas, ne znaci da te pratim. Nego slusaj ti youtube zabavljace i slucajno nemoj prati ruke.
-
BadBoy
#61166 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Možeš li tačno kopirati gdje sam ja u ovom quotanom postu rekao da Ivermectin nije dobar za ljude?Capljina74 wrote: ↑02/02/2022 22:39Alo, bola', Ivermectin je humani lijek. Kao takav uveden u veterinarsku medicinu.
-
Naslovnica
#61167 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Mislim da se pogrešno izrazio, umjesto "nisu dobri za ljude" možda je mislio "nisu učinkoviti protiv covid-19 kod ljudi".Capljina74 wrote: ↑02/02/2022 22:39Alo, bola', Ivermectin je humani lijek. Kao takav uveden u veterinarsku medicinu.
Ivermectin je (ili možda griješim) njegovim pronalazačima donio Nobela iz medicine?
-
Capljina74
-
Capljina74
#61169 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Onda si bio nedorečen jer iz upisa se to tako može shvatiti.BadBoy wrote: ↑02/02/2022 22:52Možeš li tačno kopirati gdje sam ja u ovom quotanom postu rekao da Ivermectin nije dobar za ljude?Capljina74 wrote: ↑02/02/2022 22:39
Alo, bola', Ivermectin je humani lijek. Kao takav uveden u veterinarsku medicinu.
-
BadBoy
#61170 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ok, mea culpa.
Citat kaže: "The blood levels of ivermectin at safe therapeutic doses are in the 20–80 ng/ml range [44], while the activity against SARS-CoV2 in cell culture is in the microgram range. Ivermectin is administered orally or topically. If safe formulations or analogs can be derived that can be administered to achieve therapeutic concentrations, ivermectin could be useful as a broad-spectrum antiviral agent."
Prema citiranom, sigurne terapeutske doze Ivermectina za ljude se kreću između 20 i 80 nanograma. Sa druge strane, Ivermectin pokazuje antiviralna dejstva na ćelijskim kulturama tek u dozama koje se mjere u mikrogramima. U tome je kvaka.
EDIT: ja ću sutra prvi slaviti ako se pravilno dokaže i utvrdi da je Ivermectin učinkovit protiv SARS-Cov2 virusa. Neka ostane zapisano.
-
splinter
#61171 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Iako prvobitno osmišljen kao lijek, odnosno antiparazitik u veterinarskoj medicini, Ivermektin se potom počeo koristiti i u humanoj medicini i pokazao izuzetno efikasan antiparazitik i ua ljude. Moglo bi se reći da je bio najzastupljeniji u zemljama tzv trećeg svijeta, jugoistočne azije, afrike,
Vremenom su vršena istraživanja na ćelijskim kulturuma i uočeno je snažno antivirusno djelovanje za širi spektar virusa, kroz mehanizam ometanja replikacije virusa.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/labs/pmc/a ... MC7564151/
U ovom članku ima malo više u sveu. U svakom slučaju zanimljiv lijek koji ima veliki potencijal.
Jasno je da on trenutno nije lijek izbora za liječenje Covida ali bi uz neke izmijene, prilagođavanje, korigiranje terapijske doze te početka terapije i određivanja njenog trajanja možda to mogao biti.
Nije on jedini relativno jeftin i dostupan lijek koji pokazuje određena antivursna djelovanja . . .
Vremenom su vršena istraživanja na ćelijskim kulturuma i uočeno je snažno antivirusno djelovanje za širi spektar virusa, kroz mehanizam ometanja replikacije virusa.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/labs/pmc/a ... MC7564151/
U ovom članku ima malo više u sveu. U svakom slučaju zanimljiv lijek koji ima veliki potencijal.
Jasno je da on trenutno nije lijek izbora za liječenje Covida ali bi uz neke izmijene, prilagođavanje, korigiranje terapijske doze te početka terapije i određivanja njenog trajanja možda to mogao biti.
Nije on jedini relativno jeftin i dostupan lijek koji pokazuje određena antivursna djelovanja . . .
-
BadBoy
#61172 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
splinter wrote: ↑02/02/2022 23:22 Jasno je da on trenutno nije lijek izbora za liječenje Covida ali bi uz neke izmijene, prilagođavanje, korigiranje terapijske doze te početka terapije i određivanja njenog trajanja možda to mogao biti.
Ovo pokušavam reći cijelo vrijeme.
U biti ima nekog dima, treba ispitati ima li vatre. Ako ima, ide u upotrebu momentalno. Nema te "agende" koja može kontrolisati svih 8 milijardi ljudi na ovoj planeti.
Samo je poenta da se pravilno ispita, testira i dokaže. Ako se nakon ovakvih ispitivanja dokaže da je učinkovit, treba ga koristiti.
A ne zato što je to rekao Joe Rogan.
- GandalfSivi
#61173 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Naslovnica wrote: ↑02/02/2022 21:53Ja sam seljak čoek pa mi nije jasno šta je to toliko smiješno, ne znam značenje riječi pivot u smislu gdje se grohotom smijete.
Nije sramota pitati, a zaista mi nije namjera biti ironičan.
![]()
A inace, u konverzaciji znaci skretanje sa teme i zaobilazenje odgovora na pitanje...
-
Naslovnica
- HarTar