Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
salik79

#61001 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

hladan.preminger wrote: 02/02/2022 09:26
Naslovnica wrote: 02/02/2022 08:43
Ruku na srce, u ovoj vijesti je samo konstatacija, nisam primijetio kritiku.
Ali da su šiljili od početka pandemije, malo je rjet.
ovo je dikretan sukob interesa, možemo samo zamisliti koliko ih ima iza zavjese.
Apsolutno svi su umrezeni. Otkad se ukazuje na to, ali uvijek se takve stvari jednostavno preskoce...
Image
hladan.preminger

#61002 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by hladan.preminger »

salik79 wrote: 02/02/2022 09:31 Image

Hoce li ko visiti zbog ovoga?! Kada sam pisao da se u indiji sudi predstavnici WHO, koja je bila striktno protiv upotrebe ivermectina u ranoj fazi lijecenja, i da joj zbog toga prijeti cak i smrtna kazna, bio sam ismijavan, od strane poznate forumske covid brigade.

Svi smo mi ravnozemljasi, zavjerenici, supljoglavci, neznalice, idioti, ... Samo ste vi i vasi bogovi a la Fauci u pravu. :roll:
hajmo dalje:
Recently Indian press touted that Uttar Pradesh, India’s most populous state with about 230 million people was nearly COVID-19 free. An amazing accomplishment chronicled by TrialSite—a heroic public health story demonstrating how organized, proactive testing, early care, and quarantines contributed to overcoming an outright scary Delta variant-based surge from April to May of this year. The proactive use of Ivermectin, included in a home health care kit, showed to be instrumental in combating the incredibly virulent and transmissible strain of SARS-CoV-2. Public health workers made continuous visits to homes in villages and districts across the state, proactively testing and treating the condition immediately, including household contacts. Even the World Health Organization (WHO) praised the effort, yet omitted the use of Ivermectin—a scandal. Now Microsoft News (MSN) posted the story for the world to read, digest and hopefully understand.
On August 6, 2021, India’s Ivermectin media blackout ended with MSN reporting. Western media, including MSN, finally acknowledged what was contained in those Uttar Pradesh medicine kits. Among the medicines were Doxycycline and Ivermectin.
Medicine kit:
Pulse Oximeter

Digital Thermometer

Paracetamol tablets (15)

Vitamin C tablets (30)

Multivitamin tablets with Zinc (30)

Vitamin D3 tablets (2 packs)

Ivermectin 12mg tablets (10)

Doxycycline 100mg tablets (10)

Three-ply face masks (5)

N-95 Masks (2)

Sanitizer (100ml)

Alcohol based Wipes (1 box with 20 plies)

Gloves (2 pairs)
https://trialsitenews.com/msn-showcases ... cine-kits/

https://timesofindia.indiatimes.com/cit ... 051286.cms

https://www.thedesertreview.com/opinion ... 2647b.html

https://www.hindustantimes.com/cities/l ... 66925.html
salik79

#61003 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

hladan.preminger wrote: 02/02/2022 09:54
salik79 wrote: 02/02/2022 09:31 Image

Hoce li ko visiti zbog ovoga?! Kada sam pisao da se u indiji sudi predstavnici WHO, koja je bila striktno protiv upotrebe ivermectina u ranoj fazi lijecenja, i da joj zbog toga prijeti cak i smrtna kazna, bio sam ismijavan, od strane poznate forumske covid brigade.

Svi smo mi ravnozemljasi, zavjerenici, supljoglavci, neznalice, idioti, ... Samo ste vi i vasi bogovi a la Fauci u pravu. :roll:
hajmo dalje:
Recently Indian press touted that Uttar Pradesh, India’s most populous state with about 230 million people was nearly COVID-19 free. An amazing accomplishment chronicled by TrialSite—a heroic public health story demonstrating how organized, proactive testing, early care, and quarantines contributed to overcoming an outright scary Delta variant-based surge from April to May of this year. The proactive use of Ivermectin, included in a home health care kit, showed to be instrumental in combating the incredibly virulent and transmissible strain of SARS-CoV-2. Public health workers made continuous visits to homes in villages and districts across the state, proactively testing and treating the condition immediately, including household contacts. Even the World Health Organization (WHO) praised the effort, yet omitted the use of Ivermectin—a scandal. Now Microsoft News (MSN) posted the story for the world to read, digest and hopefully understand.
https://trialsitenews.com/msn-showcases ... cine-kits/

https://timesofindia.indiatimes.com/cit ... 051286.cms

https://www.thedesertreview.com/opinion ... 2647b.html

https://www.hindustantimes.com/cities/l ... 66925.html
I oko ovoga sam se prepirao sa onim BadBoyem, koji je sve ovo negirao jos tada. Pravio me budalom i ismijavao kada sam tvrdio da je Indija svoj problem sa Covidom rijesila Ivermectinom i ranim tretmanom pacijenata.

Drago mi je da istina konacno isplivava ispod taloga lazi.
hladan.preminger

#61004 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by hladan.preminger »

ja ne mogu tvrdit da je to zbog ivermectina, ali da se na prvu odbacuju rezzultati bez detljane analize, to je smiješno.

ili, neka ista pravila za odobrenje primjene i na covid vakcice i na ivermectin. jedno se odobrava bez podataka o učinkovistosti i rizicima, a drugo se odbacuje iako nema nuspojave i ukazuje da ima odlične rezultate.

to je ono što smrdi
salik79

#61005 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

hladan.preminger wrote: 02/02/2022 10:18 ja ne mogu tvrdit da je to zbog ivermectina, ali da se na prvu odbacuju rezzultati bez detljane analize, to je smiješno.

ili, neka ista pravila za odobrenje primjene i na covid vakcice i na ivermectin. jedno se odobrava bez podataka o učinkovistosti i rizicima, a drugo se odbacuje iako nema nuspojave i ukazuje da ima odlične rezultate.

to je ono što smrdi
Odbacuje se zato sto je to genericki lijek i kompletan tretman istim ne kista vise od 3$.

Primaju ga samo zarazeni/oboljeli, dok vakcinu trebaju primiti apsolutno svi i to po xy puta.
Nitkonitkovic

#61006 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nitkonitkovic »

salik79 wrote: 02/02/2022 10:10
I oko ovoga sam se prepirao sa onim BadBoyem, koji je sve ovo negirao jos tada. Pravio me budalom i ismijavao kada sam tvrdio da je Indija svoj problem sa Covidom rijesila Ivermectinom i ranim tretmanom pacijenata.

Drago mi je da istina konacno isplivava ispod taloga lazi.
Ovo je poznata prica vec dugo vremena ali je sve dobro zataskano. Licno je Brandon ( znate na koga mislim) obavio razgovor sa vlastima u Indiji i od tada je sadrzaj ovog kit-a bilo nemoguce pronaci , tj zabranjeno je njegovo pustanje u javnost. Ipak je procurilo vidim. :thumbup:
MUNAFIK

#61007 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

salik79 wrote: 02/02/2022 10:24
hladan.preminger wrote: 02/02/2022 10:18 ja ne mogu tvrdit da je to zbog ivermectina, ali da se na prvu odbacuju rezzultati bez detljane analize, to je smiješno.

to je ono što smrdi
Odbacuje se zato sto je to genericki lijek i kompletan tretman istim ne kista vise od 3$.

Primaju ga samo zarazeni/oboljeli, dok vakcinu trebaju primiti apsolutno svi i to po xy puta.

Gdje je sad ekipa koja je ismijavala sve normalne ovdje na forumu pricom o KONJSKIM TABLETAMA???

Ravnozemljas, antivakser, konjska tableta... Tako su nam govorili kada smo pisali o stvarima koje su se danas dokazale kao tacne...
Naslovnica

#61008 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

MUNAFIK wrote: 02/02/2022 10:32
salik79 wrote: 02/02/2022 10:24

Gdje je sad ekipa koja je ismijavala sve normalne ovdje na forumu pricom o KONJSKIM TABLETAMA???

Ravnozemljas, antivakser, konjska tableta... Tako su nam govorili kada smo pisali o stvarima koje su se danas dokazale kao tacne...
Na temi su o Ukrajini. :thumbup:
Ateista

#61009 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ateista »

MUNAFIK wrote: 02/02/2022 09:09
gamer4ever wrote: 02/02/2022 08:52

U pravi su, tako je podijeljeno. Za razliku od mnogih na ovoj temi, meni nije problem priznati kada nisam upravu. Medjutim ono sto sam napisao ostaje istinito. Ako je neko prebolio i primio dvije vakcine, ima bolju zastitu nego ako je primio samo dvije vakcine. To jest, nema potrebe, zasada, da prima jos doza vakcina.
U nekim zemljama taj ko je primio 2 doze, pa prebolovako koronu ali ne primi 3cu dozu bit ce smatran ANTIVAKSEROM!!!

Moze prirodni imunitet bit 10000% bolji ali kakve koristo kad neki 'strucnjaci' priznaju samo vakcinu?
To je vec neko vrijeme pravilo u nekim zemljama eu, mozes otici tamo sa dvije vakcine, ali bez trece ne mozes ni u jedan restoran, odnosno morso bi test raditi.
Njanjavi

#61010 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Njanjavi »

Jesul ovi nasi gubari na vlasti ijednom od pocetka pandemije dali svom populusu neki vid novcane pomoci?
Msm gledam srbiju malo malo pa daju po sto evrica narodu, sto mladjariji sto starijima pa i ovim izmedju su do sad davali mensecini par puta neke simbolicne cifre.
Ovi nasi ko da ne zive ovde, djecu pokopavali svoju dabogda...
cassius

#61011 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cassius »

Naslovnica wrote: 02/02/2022 11:10
MUNAFIK wrote: 02/02/2022 10:32

Sa tim da je onaj šved Point, fasovao koronu i rekao da je imao jace mamurluke od korone :lol: Toliko o tome.
Naslovnica

#61012 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

cassius wrote: 02/02/2022 12:06
Naslovnica wrote: 02/02/2022 11:10
Sa tim da je onaj šved Point, fasovao koronu i rekao da je imao jace mamurluke od korone :lol: Toliko o tome.
I ja sam.
Nije za zajebancije, ali za 95% ljudi bude upravo tako nekako.
Sinoć sam spavao sa zimskom kapom i 3 ćebeta, groznica, treso se ko Jermenija.
Danas već bolji.
BTW, Šved je, pretpostavljam, vakcinisan, možda i to igra određenu ulogu.
Meni ovo drugi put.
Prvi put 11/2020.
A u julu 2021 rajfajzenovan.
Dokurčilo vala.
Capljina74

#61013 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

Jučer ponovo u kontaktu sa zaraženim. Vaspitalica pozitivna, sinoć javlja.

Ovo je treći put da sam bio u direktnom kontaktu, za sada ok. Ništa.
megaribi1

#61014 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by megaribi1 »

Naslovnica wrote: 02/02/2022 12:43 I ja sam.
Danas već bolji.
Meni ovo drugi put.
Prvi put 11/2020.
Dokurčilo vala.
Na ovoj ste temi veteran od njenog drugog dana još kada je virus napadao samo Kineze koji jedu žive žabe. Kako vam je ova bolest izgledala tada, a kako sada nakon što ste je dva puta prošli?
jefff

#61015 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jefff »

A sto su majmuni zatvorili bolnice osim za hitne slucajeve a da informaciju o tome nigdje nisu niti objavili? Dodjes ko stuha, ko zadnja budala neinformisana i ono te samo vrne.
Naslovnica

#61016 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

megaribi1 wrote: 02/02/2022 13:26
Naslovnica wrote: 02/02/2022 12:43 I ja sam.
Danas već bolji.
Meni ovo drugi put.
Prvi put 11/2020.
Dokurčilo vala.
Na ovoj ste temi veteran od njenog drugog dana još kada je virus napadao samo Kineze koji jedu žive žabe. Kako vam je ova bolest izgledala tada, a kako sada nakon što ste je dva puta prošli?
Naravno, mogu ti jedino iznijeti moje subjektivno misljenje, uz napomenu da je ovaj drugi put poceo prije nekoliko dana..
Za sada je ovo sto trenutno guram mnogo naivnije od onog prvog puta.
Onaj prvi put je bio poprilicno podmukao i rovario i gdje treba i gdje ne treba. Bilo je svega i poslije zvanicnog zavrsetka bolesti i nastavka zivota, taj tzv postcovid, koji ja puno ne zarezujem ali nije naivna stvar. Zavrsio kod interniste i na kojekakvim pretragama, na kraju sve OK. Mislim da je mnogo toga u glavi, a jedan leksi ili api od 5mg mnogo dobro djeluje u tim momentima, topao savjet.
Ako je ovo sto sada imam taj Omicron, gasi mjesalicu, moraj kablove.
Ovo imam svake godine, minimalno jednom.
Opet ponavljam, prvi simptomi su mi poceli tek prije 2-3 dana i nisam bio siguran da li je to-to, ili sam izgrebao grlo kospicama sa kojima sam se zajebavao prethodnu noc. Mozda sutra budem na aparatima, ali kako sada stvari stoje, to je to, slicne simptome je imala i @banjaluka078.
Jebo mene, samo da djeca budu OK, a za sada niko nije ni kahnuo, vidjecemo narednih dana.
salik79

#61018 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

Naslovnica wrote: 02/02/2022 13:42

Naravno, mogu ti jedino iznijeti moje subjektivno misljenje, uz napomenu da je ovaj drugi put poceo prije nekoliko dana..
Onaj prvi put je bio poprilicno podmukao i rovario i gdje treba i gdje ne treba. Bilo je svega i poslije zvanicnog zavrsetka bolesti i nastavka zivota, taj tzv postcovid, koji ja puno ne zarezujem ali nije naivna stvar. Zavrsio kod interniste i na kojekakvim pretragama, na kraju sve OK. Mislim da je mnogo toga u glavi, a jedan leksi ili api od 5mg mnogo dobro djeluje u tim momentima, topao savjet.
Opet ponavljam, prvi simptomi su mi poceli tek prije 2-3 dana i nisam bio siguran da li je to-to, ili sam izgrebao grlo kospicama sa kojima sam se zajebavao prethodnu noc. Mozda sutra budem na aparatima, ali kako sada stvari stoje, to je to, slicne simptome je imala i @banjaluka078.
Jebo mene, samo da djeca budu OK, a za sada niko nije ni kahnuo, vidjecemo narednih dana.
Djeca to jos lakse podnesu. Lakse od prehlade. Traje im sve skupa jedan dan, doslovno.
Naslovnica

#61019 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

salik79 wrote: 02/02/2022 13:47
Naslovnica wrote: 02/02/2022 13:42
Djeca to jos lakse podnesu. Lakse od prehlade. Traje im sve skupa jedan dan, doslovno.
Ma nadam se da je tako. :thumbup:
Prvi put jedno zaboljela glava i temperatura 37.5 bukvalno jedno vece i to je to, ovo drugo presjedilo za kompjuterom, nije se ni pocesalo, a najvise antitijela kada smo mjerili. :thumbup:
salik79

#61020 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

Naslovnica wrote: 02/02/2022 13:49
salik79 wrote: 02/02/2022 13:47

Ma nadam se da je tako. :thumbup:
Prvi put jedno zaboljela glava i temperatura 37.5 bukvalno jedno vece i to je to, ovo drugo presjedilo za kompjuterom, nije se ni pocesalo, a najvise antitijela kada smo mjerili. :thumbup:
Upravo tako. :thumbup:
biglebovski

#61021 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Šta kažu korona-propagandisti:

Korona uništila snove najboljoj na svijetu: "Je li svijet doista ovako nepravedan?"

MARITA KRAMER, najbolja svjetska skijašica skakačica, propustit će Olimpijske igre. Kramer je bila pozitivna na koronavirus na testu u utorak i iz Austrijskog olimpijskog odbora izvijestili su da ne može izaći iz izolacije do subote, kada počinju natjecanja na Igrama.

"Prije puta u Peking dobila sam pozitivan nalaz. Nisam mogla vjerovati što čujem. Opet sam se testirala kući i opet bila pozitivna. Bez riječi, bez osjećaja, samo praznina. Je li svijet doista ovako nepravedan? Posljednjih godina sam se pripremala za Olimpijske igre. Uložila sam toliko energije i vremena u to da ostvarim svoje snove. Sada se osjećam kao da su moji snovi nestali za jedan dan", poručila je 20-godišnja Kramer.

Prava zdrava, nakašljala se nije. I onda dođe šugavi kobojagi-novinar, i kao korona joj uništila snove, a nije joj snove uništio pomahnitali birokrata izmišljajući kojekakva pravila bez ikakvog smisla i razuma.
banjaluka078
Moderator

#61022 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by banjaluka078 »

Prvi put mjesec i po bolovanja, upala pluća, jake mučnine, gubitak težine, temperatura me razvaljivala, strašna znojenja, mislila sam da neću dovoljno brzo prati i sušiti odjeću, nisam imala snage da se okupam. Post-covid 3-4 mjeseca, od groznica i umora do raznih bolova...

Sad sam kuhala, usisavala, cijepala drva (ne zezam se :) ), brinula o mami...bolesnija sam znala otići na posao u doba viroza prije korone. Sve je počelo prije desetak dana, a od ponedjeljka već radim.

Isto 2x Fajzerovana prošle godine.
cassius

#61023 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cassius »

Naslovnica wrote: 02/02/2022 12:43
cassius wrote: 02/02/2022 12:06

I ja sam.
Danas već bolji.
Meni ovo drugi put.
Prvi put 11/2020.
Dokurčilo vala.
Ja nisam ni osjetio da sam imao, temperatura neka blaga par dana i konstantno zacepljen nos. Vadio antitijela, imao ih. Nisam vakcinisan.
Naslovnica

#61024 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

banjaluka078 wrote: 02/02/2022 14:23
Prvi put mjesec i po bolovanja, upala pluća, jake mučnine, gubitak težine, temperatura me razvaljivala, strašna znojenja, mislila sam da neću dovoljno brzo prati i sušiti odjeću, nisam imala snage da se okupam. Post-covid 3-4 mjeseca, od groznica i umora do raznih bolova...

Sad sam kuhala, usisavala, cijepala drva (ne zezam se :) ), brinula o mami...bolesnija sam znala otići na posao u doba viroza prije korone. Sve je počelo prije desetak dana, a od ponedjeljka već radim.

Isto 2x Fajzerovana prošle godine.
Ti si prvi put baš najebala, i ja sam poprilično, ali meščini ni blizu kao ti. :-)
BTW, da sam bogdo kalir'o koju kilu...ja se još više usvinjio.
:lol:
:run:
Blitz1

#61025 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Blitz1 »

Imao u ožujku prošle godine. Nikad nisam bio tako loš u životu.
Mislio sam da mi se glava rastavlja od tijela od bolova.
Locked