Raport: U međuvremenu, Čović sve glasnije najavljuje blokade i bojkot.
Konaković: HNS je u poziciji da bojkotuje, ne kažem da hoće, ne bi me iznenadilo da takvu odluku donesu, ako ovo krahira.
Raport: Šta bi to značilo, odnosno kako bi to izgledalo?
Konaković: Implementacija izborne volje je onda upitna, jer ako oni ne izaberu ili izaberu malim brojem ili ne formiraju kantonalne skupštine, ne pošalju delegate u Dom naroda, ne formiraju izborne odbore… Imaju alata. Rano je govoriti o tome, ali ne bi me iznenadilo.
Novi Izborni zakon BiH
- don vito
#8026 Re: Novi Izborni zakon BiH
Evo Dino u maniru pravog UZP-ovca najavljuje mogućnost blokade izbora (čak i ako Forto i KS odriješe kesu
)
- Kolinda
#8027 Re: Novi Izborni zakon BiH
Nego što sad kad je venecijanska komisija potvrdila da prijedlog HNS-a uklanja sve diskriminacije te nije potrebno ukidati tzv.prefikse???
Zar Bakir nije rekao da će prihvatiti sve što kaže VK????
Zar Bakir nije rekao da će prihvatiti sve što kaže VK????
- SpecialOffer
- don vito
#8029 Re: Novi Izborni zakon BiH
Hoće, ali se sjetio da traži da se Dom naroda reducira na raspravu o jeziku, pismu i kulturno-umjetničkim društvima, pa da "građanska" ekipa oko Salke Zildžića u Predstavničkom domu kroji kantonalne pondere, federalne regulacione planove i slična pitanja koja samo "ekstremisti" smatraju "vitalnim nacionalnim interesom".
-
Email83
#8030 Re: Novi Izborni zakon BiH
Odnosi između Hrvata i Bosnjaka su trajno narušeni 92 kad su nam očeve i majke odvodili u logore, imovinu krali i pljačkali, danonocno granatirali i rusili naše gradove tako da mani se corava posladon vito wrote: ↑31/01/2022 14:26Šalu na stranu, impresivna je ova ostrašćenost Bošnjaka likom od kojeg su koristi imali samo on sam, možda nekih 15 ambasadora i 5-6 savjetnika koje je imenovao. Znači, u vrh glave 20-ak i kusur ljudi i njihovih porodica, a sve je plaćeno trajno narušenim odnosima Hrvata i Bošnjaka, jačanjem RS-a. I umjesto da se pgledaju u ogledalo i vide da je car go, nastavlja se inat-politika koja najviše šteti BošnjacimaBlack swan wrote: ↑31/01/2022 14:20 I mi zelimo predsjesnika koji ide u crkvu ko bakir u dzamiju
To su legitimni zahtjevi
- stakasa
- Kolinda
#8032 Re: Novi Izborni zakon BiH
Što si ti pitao a da ti nisam odgovorio?SpecialOffer wrote: ↑31/01/2022 17:03Gdje su odgovori na postavljena pitanja? Cim krenu pitanja, isparis.![]()
- Kolinda
#8033 Re: Novi Izborni zakon BiH
DN kao gornji dom koji odlučuje o gangi, reri i bećarcudon vito wrote: ↑31/01/2022 17:06Hoće, ali se sjetio da traži da se Dom naroda reducira na raspravu o jeziku, pismu i kulturno-umjetničkim društvima, pa da "građanska" ekipa oko Salke Zildžića u Predstavničkom domu kroji kantonalne pondere, federalne regulacione planove i slična pitanja koja samo "ekstremisti" smatraju "vitalnim nacionalnim interesom".![]()
- Mr.Sojic
#8034 Re: Novi Izborni zakon BiH
Izgleda da je danasE dostava redovna
SenGviči su stigli
, jer kadE je god otvoRit forum od mrskog i teheranskog Sarajeva i BiH, ugroŽeni su tudeKamce
Popijte bolan ljudi kaVu, a kad ste već u SarjVu moRete i kaHvu
SenGviči su stigli
Popijte bolan ljudi kaVu, a kad ste već u SarjVu moRete i kaHvu
- jasib
#8035 Re: Novi Izborni zakon BiH
Tokom ovih "izbornih" pregovora, razgovara li se i o promjeni načina glasanja i brojanja glasova, ili o instituciji vanrednih izbora, nakon što, npr. nakon izbora ne bude uspostavljena neka vlast, itd. ili nikog nije briga za temeljne nedostatke postojećeg Izbornog zakona, pa je bitno samo hoće li Čović biti doživotni član Predsjedništva, ili će Komšić i dalje beznačajno figurirati kroz mandat, itd?
-
mo-town
#8036 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ljubavi, sve bi to bilo lijepo ali ti je promakao jedan maleni detalj.
Naime, niti jedan prijedlog HNS-a Venecijanska komisija nikada potvrdila nije
-
mo-town
#8037 Re: Novi Izborni zakon BiH
Skroji vama Salko prosle nedelje par desetina (nelegitimnih) miliona na racun Sarajeva pa se niko od legitimnih ne pobuni.don vito wrote: ↑31/01/2022 17:06Hoće, ali se sjetio da traži da se Dom naroda reducira na raspravu o jeziku, pismu i kulturno-umjetničkim društvima, pa da "građanska" ekipa oko Salke Zildžića u Predstavničkom domu kroji kantonalne pondere, federalne regulacione planove i slična pitanja koja samo "ekstremisti" smatraju "vitalnim nacionalnim interesom".![]()
- Porodice Foht
#8038 Re: Novi Izborni zakon BiH
DakleM, valja opet za Zlatnog ljiljana Komsu glasati, DF niposto, bezbeli. A crni Covke, toliko energije i para ulozeno a valja ti ponovo cetiri godine pored Radobolje sjediti dok Zeljko salje ambasadore BiH po svijetu. 
-
zippoo87
#8039 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ja ne mogu da vjerujem da neko moze biti ovoliko paglu kao bot kolinda 
Nisu ni drugi puno bolji ali opet znaju skrojiti koju recenicu ali ovaj botinjos je u rangu bunka i ekipe .
Zajednicko svim botinjosima je da im je IQ oko 50
Steta sto me blokirao,nije mogao vise da trpi da ga "gazim cizmom",pa se "majorizirani" odlucio na laksu opciju...da pobjegne od diskusije .
Nisu ni drugi puno bolji ali opet znaju skrojiti koju recenicu ali ovaj botinjos je u rangu bunka i ekipe .
Zajednicko svim botinjosima je da im je IQ oko 50
Steta sto me blokirao,nije mogao vise da trpi da ga "gazim cizmom",pa se "majorizirani" odlucio na laksu opciju...da pobjegne od diskusije .
-
mo-town
#8040 Re: Novi Izborni zakon BiH
Meni opet vise Zeljane zao. Sta je sve preko nje preslo u Briselu ..... pa nista.Porodice Foht wrote: ↑31/01/2022 17:27 DakleM, valja opet za Zlatnog ljiljana Komsu glasati, DF niposto, bezbeli. A crni Covke, toliko energije i para ulozeno a valja ti ponovo cetiri godine pored Radobolje sjediti dok Zeljko salje ambasadore BiH po svijetu.![]()
-
mo-town
#8041 Re: Novi Izborni zakon BiH
Sram te bilo! Kakva god da je - moja je i ja je jos uvijek volim, uprkos svemu.zippoo87 wrote: ↑31/01/2022 17:28 Ja ne mogu da vjerujem da neko moze biti ovoliko paglu kao bot kolinda
Zajednicko svim botinjosima je da im je IQ oko 50![]()
Steta sto me blokirao,nije mogao vise da trpi da ga "gazim cizmom",pa se "majorizirani" odlucio na laksu opciju...da pobjegne od diskusije .![]()
Ovdje se spominjalo i da je musko ili daleko bilo njakav lady-boy ali ja u te glasine ne vjerujem.
Ne mogu dozovliti da je se ovako vrijedja po forumu. Nije bas prepametna ali.......
- stakasa
-
Novak20
#8043 Re: Novi Izborni zakon BiH
https://www.dnevnik.ba/vijesti/koliko-d ... je-2625961
No jedan segment Konakovićevog izlaganja bio je posebno zanimljiv. On je podsjetio javnost na sporazum bh. političkih stranaka potpisan u Briselu prije osam godina, kojeg je HDZ BiH koristio na pregovorima u Neumu.
- Pokazali su nam iz HDZ-a dokument potpisan 2013. godine u Bruxellesu u kojem je 11 stranaka potpisalo sporazum u kojem kažu da jedni drugima neće birati predstavnike. To je jedna stara tema koju danas čini mi se zloupotrebljavaju neke kolege, koje eto žele malo političkih poena i malo populizma. Možda za to u ovom trenutka nije vrijeme, rekao je Konaković.
- Kolinda
#8044 Re: Novi Izborni zakon BiH
Potpis, pečat, pa zar to išta predstavlja????Novak20 wrote: ↑31/01/2022 17:46![]()
https://www.dnevnik.ba/vijesti/koliko-d ... je-2625961
No jedan segment Konakovićevog izlaganja bio je posebno zanimljiv. On je podsjetio javnost na sporazum bh. političkih stranaka potpisan u Briselu prije osam godina, kojeg je HDZ BiH koristio na pregovorima u Neumu.
- Pokazali su nam iz HDZ-a dokument potpisan 2013. godine u Bruxellesu u kojem je 11 stranaka potpisalo sporazum u kojem kažu da jedni drugima neće birati predstavnike. To je jedna stara tema koju danas čini mi se zloupotrebljavaju neke kolege, koje eto žele malo političkih poena i malo populizma. Možda za to u ovom trenutka nije vrijeme, rekao je Konaković.
- don vito
#8045 Re: Novi Izborni zakon BiH
Kako ono ide ona građanska "fašisti prebrojavaju krvna zrnca, oni bi da određuju ko je pravi, ko legitimni Hrvat, po čemu je Čović Hrvat, a Komšo Ljuljan nije"...
A kad im kažeš da nisi ni Srbin, ni Hrvat, i pokušavaš biti realan onda ti kažu da se lažno predstavljaš...
Ako vam nije mrsko, nađite moje postove iz 2010. godine i vidite kako sam radikalan bio prema hrvatskom pitanju, skoro me stid iz današnje perspektive, u vrijeme kad se sklapala platformaška vlast.
Čovjek vremenom dobije šire vidike, da ne kažem postane realan, pročita ove građanske ublehe i ublehaše koji su u svojoj hipokriziji prevazišli Miloševićevu politiku. Sreća da nemaju oružja, inače bi pokrenuli pravi rat protiv neistomišljenika, umjesto što pucaju na klixovom forumu.
Hajd zdravo
- SaraFina
- stakasa
#8047 Re: Novi Izborni zakon BiH
Eto sad se dokazujes da namiris to do 2010-e. Ni prvi ni zadnji.don vito wrote: ↑31/01/2022 17:58Kako ono ide ona građanska "fašisti prebrojavaju krvna zrnca, oni bi da određuju ko je pravi, ko legitimni Hrvat, po čemu je Čović Hrvat, a Komšo Ljuljan nije"...![]()
A kad im kažeš da nisi ni Srbin, ni Hrvat, i pokušavaš biti realan onda ti kažu da se lažno predstavljaš...![]()
Ako vam nije mrsko, nađite moje postove iz 2010. godine i vidite kako sam radikalan bio prema hrvatskom pitanju, skoro me stid iz današnje perspektive, u vrijeme kad se sklapala platformaška vlast.
Čovjek vremenom dobije šire vidike, da ne kažem postane realan, pročita ove građanske ublehe i ublehaše koji su u svojoj hipokriziji prevazišli Miloševićevu politiku. Sreća da nemaju oružja, inače bi pokrenuli pravi rat protiv neistomišljenika, umjesto što pucaju na klixovom forumu.
Hajd zdravo![]()
- SpecialOffer
-
zippoo87
#8049 Re: Novi Izborni zakon BiH
To je to...eno i crni labud je krenuo tim stopamastakasa wrote: ↑31/01/2022 18:02Eto sad se dokazujes da namiris to do 2010-e. Ni prvi ni zadnji.don vito wrote: ↑31/01/2022 17:58
Kako ono ide ona građanska "fašisti prebrojavaju krvna zrnca, oni bi da određuju ko je pravi, ko legitimni Hrvat, po čemu je Čović Hrvat, a Komšo Ljuljan nije"...![]()
A kad im kažeš da nisi ni Srbin, ni Hrvat, i pokušavaš biti realan onda ti kažu da se lažno predstavljaš...![]()
Hajd zdravo![]()
- Porodice Foht
#8050 Re: Novi Izborni zakon BiH
mo-town wrote: ↑31/01/2022 17:29Meni opet vise Zeljane zao. Sta je sve preko nje preslo u Briselu ..... pa nista.Porodice Foht wrote: ↑31/01/2022 17:27 DakleM, valja opet za Zlatnog ljiljana Komsu glasati, DF niposto, bezbeli. A crni Covke, toliko energije i para ulozeno a valja ti ponovo cetiri godine pored Radobolje sjediti dok Zeljko salje ambasadore BiH po svijetu.![]()