Novogradnja u Sarajevu?
-
NediM17
#7576 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Zato su meni kad sam prod'o auto i donio 10.500 da polozim na racun trazili na salteru banke kupoprodajni ugovor.
Da sam donio cenera ne bi niko nista pit'o.
Da sam donio cenera ne bi niko nista pit'o.
-
EasyMan
#7577 Re: Novogradnja u Sarajevu?
To svugdje traze preko 10000, ne mozes na banku staviti bez dokaza o porijeklu vise od 10000KM. Ja prosle godine odnio 20 i nesto hiljada na banku i kupoprodajni od auta, kazu ne moze to tako, pitaju sto nije uplatio kupac na moj racun pare
Reko, sta vas briga sto nije uplatio, jel moze ili ne moze? Kaze moram provjeriti… I bukvalno su zvali glavnu direkciju par puta i kao jedva su odobrili da ostavim pare na racun
-
BadBoy
#7578 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ko i za sve ostalo, uvijek će najviše jebavat malog čovjeka. A mi i dalje na svim crnim listama po pranju novca 
- xoklix
#7579 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Samo govorim o zgradi ko zgradi. Npr. u Miljackoj haustori od zgrade do ceste imaju miris bolnice(zbog ambulante koja se nalazi u sklopu zgrade), uski haustori,hodnici i stubišta.
Balkoni su takvi da kao što neko napisa možeš bukvalno komšiji uzet kafu sa stola.
Nije mi jasno da nisu uradili betonsku pregradu između.
Miljacka je debelo precijenjena taman da imaju 3 Binga okolo.
Za Novu Otoku i klošare se slažem. Izbora puno i nema...
- drag_gost
#7580 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Imam stan u Miljackoj koji trenutno izdajem. Ambulanta je u zelenoj zgradi, naselje je mnogo vece. Kako ce imati miris bolnice molim te? Ja sam udaljen od te ambulante 200-300 metara.xoklix wrote: ↑31/01/2022 12:22Samo govorim o zgradi ko zgradi. Npr. u Miljackoj haustori od zgrade do ceste imaju miris bolnice(zbog ambulante koja se nalazi u sklopu zgrade), uski haustori,hodnici i stubišta.
Balkoni su takvi da kao što neko napisa možeš bukvalno komšiji uzet kafu sa stola.
Balkoni uopste nisu takvi, ukoliko mislis na udaljenost istih. Miljacka je divno naselje.
-
lissics
- vicious
#7583 Re: Novogradnja u Sarajevu?
"U Miljackoj"???
Koji vam je to jezik?
Koji vam je to jezik?
- nepass1
#7584 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Kod miljacke ljeti smrdi nesta, nekad se i do rtv osjeti
-
gidra
#7585 Re: Novogradnja u Sarajevu?
nego kako? Zgrada ima ime Miljacka znači u Miljackoj (u zgradi "Miljacka") isto kao i u Novoj Otoci (u zgradi "Nova Otoka"), a ne na Miljackoj ili na Novoj Otoci.
Miljacka i Nova Otoka nisu naselja niti mjesne zajednice. Investitori su svoje zgrade nazvali tako jer je zvučnije i lakše za prodati, a naprimjer to je sve mjesna zajednica Buća Potok.
Pa sad skontaj jel lakše imenovati i dati fiktivno neko ime tipa Nova Otoka i pod tim pojmom prodavati muda pod bubrege ljudima ili prodavati stanove u Buća Potoku?
- vicious
#7586 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Da, Miljacka je imenica, ne može se mijenjati kao pridjev. Nije bitno je li u ili na, može biti samo Miljacki.gidra wrote: ↑31/01/2022 14:48nego kako? Zgrada ima ime Miljacka znači u Miljackoj (u zgradi "Miljacka") isto kao i u Novoj Otoci (u zgradi "Nova Otoka"), a ne na Miljackoj ili na Novoj Otoci.
Miljacka i Nova Otoka nisu naselja niti mjesne zajednice. Investitori su svoje zgrade nazvali tako jer je zvučnije i lakše za prodati, a naprimjer to je sve mjesna zajednica Buća Potok.
Pa sad skontaj jel lakše imenovati i dati fiktivno neko ime tipa Nova Otoka i pod tim pojmom prodavati muda pod bubrege ljudima ili prodavati stanove u Buća Potoku?
"Miljackoj" ne postoji.
-
Sid the sloth
#7587 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Zar i EU nije imenice pa se u dativu opet kaze kako?vicious wrote: ↑31/01/2022 14:59Da, Miljacka je imenica, ne može se mijenjati kao pridjev. Nije bitno je li u ili na, može biti samo Miljacki.gidra wrote: ↑31/01/2022 14:48
nego kako? Zgrada ima ime Miljacka znači u Miljackoj (u zgradi "Miljacka") isto kao i u Novoj Otoci (u zgradi "Nova Otoka"), a ne na Miljackoj ili na Novoj Otoci.
"Miljackoj" ne postoji.
-
EasyMan
#7588 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Lupas bezveze, zelena zgrada nije pravljena sa naseljem niti spada u naselje Miljacka. Cak i za nju je cista laz da smrdi i da se osjeti na bolnicu. Balkoni nisu spojeni u nasem naselju niti su blize jedan drugom uopste u naselju miljacka nego u drugim zgradama.xoklix wrote: ↑31/01/2022 12:22Samo govorim o zgradi ko zgradi. Npr. u Miljackoj haustori od zgrade do ceste imaju miris bolnice(zbog ambulante koja se nalazi u sklopu zgrade), uski haustori,hodnici i stubišta.
Sto se tice zelene zgrade, kvadrat je bio 1400KM i to su bile kancelarije koje su prepravljene u stanove. Ne znam odakle ti uopste ideja da naselje cijelo gledas po zelenoj zgradi koja nema veze s ostatkom naselja. Miljacka je sasvim solidno naselje kojem je cijena porasla zbog nekih sadrzaja. Daleko od toga da je savrseno i slazem se da je preskupo. Ima dosta mana kao i vecina naselja.
- vicious
#7589 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Šta bolan EU?
- Qler
#7590 Re: Novogradnja u Sarajevu?
ja sam cca 5 godina imao kancelariju u sad stambenoj zelenoj zgradi u naselju Miljacka... kako so od nje napravili stambenu nikad mi nece biti jasno, jer po spratu imaju dva mokra cvora, i sve su kanceliarijski prostori bili. A najjace mi je kako su balkone napravili od onih betonskih prevjesa iznad prostora sto su bili, sto su sluzili kao zastita od sunca... i neko platio ondje stan da ima... boze sacuvaj...
- xoklix
#7591 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Preletih neki dan preko slika i vidjeh ovdje spojene balkone, vidim sad na drugim lamelama da nije tako.EasyMan wrote: ↑31/01/2022 15:10Lupas bezveze, zelena zgrada nije pravljena sa naseljem niti spada u naselje Miljacka. Cak i za nju je cista laz da smrdi i da se osjeti na bolnicu. Balkoni nisu spojeni u nasem naselju niti su blize jedan drugom uopste u naselju miljacka nego u drugim zgradama.xoklix wrote: ↑31/01/2022 12:22
Samo govorim o zgradi ko zgradi. Npr. u Miljackoj haustori od zgrade do ceste imaju miris bolnice(zbog ambulante koja se nalazi u sklopu zgrade), uski haustori,hodnici i stubišta.
Sto se tice zelene zgrade, kvadrat je bio 1400KM i to su bile kancelarije koje su prepravljene u stanove. Ne znam odakle ti uopste ideja da naselje cijelo gledas po zelenoj zgradi koja nema veze s ostatkom naselja. Miljacka je sasvim solidno naselje kojem je cijena porasla zbog nekih sadrzaja. Daleko od toga da je savrseno i slazem se da je preskupo. Ima dosta mana kao i vecina naselja.
Helem, naselje je sasvim pristojino,ali cijena od 3000-3100 po kvadratu je previše taman da ti je komšija Bogić Bogićević.

how to detect screen resolution in javascript
- pepeljara
#7592 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Jedan pogled na jug-zapad iz Miljacke
A ta slika koliko vidim je iz prve zgrade koja je napravljena u naselju Miljacka. mislim da imaju vishe vrsta balkona, i to su balkoni sa coska jedini u naselju koji imaju ogromne spojene balkone istok/zapad/jug.
- geralt
#7593 Re: Novogradnja u Sarajevu?
A malo van kadra GRAS-ovo groblje autobusa u raznim fazama hrdjanja i raspadanja 
-
ramizovstrasni388
- Qler
#7595 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Tu se vide balkoni...
- pepeljara
#7596 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Deifitivno ima 

Ali ne dominira, dominira jug grada iz moje perspektive, trebevic itd.

Ali ne dominira, dominira jug grada iz moje perspektive, trebevic itd.
-
Sid the sloth
#7597 Re: Novogradnja u Sarajevu?
- vicious
#7598 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ma znam, nego ne znam šta ti hoćeš da kažeš.
Off topic je, ali eto kad već pitaš: EU nije imenica, nego skraćenica, ok?
-
Sid the sloth
#7599 Re: Novogradnja u Sarajevu?
- drag_gost
#7600 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Je li ti daleko da odes i prosetas? Gledas zelenu zgradu, imas citavo naselje iza. To da smrdi na bolnicu je laz samo takva, bolje se ne brukaj.xoklix wrote: ↑31/01/2022 15:42Preletih neki dan preko slika i vidjeh ovdje spojene balkone, vidim sad na drugim lamelama da nije tako.EasyMan wrote: ↑31/01/2022 15:10
Lupas bezveze, zelena zgrada nije pravljena sa naseljem niti spada u naselje Miljacka. Cak i za nju je cista laz da smrdi i da se osjeti na bolnicu. Balkoni nisu spojeni u nasem naselju niti su blize jedan drugom uopste u naselju miljacka nego u drugim zgradama.
Helem, naselje je sasvim pristojino,ali cijena od 3000-3100 po kvadratu je previše taman da ti je komšija Bogić Bogićević.
how to detect screen resolution in javascript