Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Jest da ću sad zvučat klišejasto, ali fakat na premijum brendovima sjedišta (tkanina) znaju i sa po 300-400k km biti bez naboranosti. Suzuki pravi pouzdana auta, ali na <50k km već da se ovo desi...
nema ni kod nas za vozila proizvedena u EU koliko znam. Jel se to nesto promijenilo?
Nesto se sa Suzukijem desilo, pa sada na njega ide carina. Vjerovatno nema dovoljno dijelova EU porijekla da bi dobio EUR1 i bio oslobodjen carine.
Da, to je razlika između carinske unije (eu) gdje se na proizvode koji su unutar unije ne plaća nikakva carina, i sporazuma o slobodnoj trgovini gdje nije bitno samo gdje se proizvod pravi, nego koliko dijelova ima porijeklom sa tog područja, pa je moguće čak i ako se pravi u eu da nema dovoljno eu dijelova da bi se smatrao oslobođenim carine.
nema ni kod nas za vozila proizvedena u EU koliko znam. Jel se to nesto promijenilo?
Nesto se sa Suzukijem desilo, pa sada na njega ide carina. Vjerovatno nema dovoljno dijelova EU porijekla da bi dobio EUR1 i bio oslobodjen carine.
Pa eto dodas jos 10% carine i ispada da je novi model, napredniji, uporedive opreme i snage raspoloziv za 45K maraka.
Ako uzmemo sve to u obzir, stari model 4+ godine star ne bi smio biti vise od 50% te cijene.
sumirprimus wrote: ↑28/01/2022 22:42
Ovi sto pretjerano lickaju kola ja njima uvijek prilazim s oprezom, nikad nisam siguran da me nece nabost il u gepek ubacit. Dok toliko vremena ulaze u te stvari ko zna sta im se jos vrzma po glavi.
Stanje auta odnosno što je prljav je posljedica što je ovo Berlijetin oglas iz usluge, lik je kupio nešto novo od njih a oni mu ponudili da na svoj profil PIK stave njegovo auto da lakše proda. Zato ih i boli neka stvar za stanje auta. Znam jer je jaran tako prodavao auto preko njih.
beco wrote: ↑29/01/2022 11:07
Stanje auta odnosno što je prljav je posljedica što je ovo Berlijetin oglas iz usluge, lik je kupio nešto novo od njih a oni mu ponudili da na svoj profil PIK stave njegovo auto da lakše proda. Zato ih i boli neka stvar za stanje auta. Znam jer je jaran tako prodavao auto preko njih.
Auto kuca koja drzi do svog renomea tako ne prodaje auta preko svog oglasa. Odnosno, trebala je zahtjevati temeljito pranje prije nego sto ga stave na oglas. Osim, ako misle da to sto je auto kokosinjac, nece ukaljati njihov renome. U tom slucaju mislie da kokosinjac ne znaci nista pri kupovini kupcima tih vozila ili generalno da nasi ljudi mogu zivjeti u svinjcu sasvim normalno pa sto da ga peru...sta znam pokusavam razumjeti tu nakaradnu, nepismenu i neposlovnu psihologiju seljackog kapitalizma na bh. nacin
Ma meni nisu jasni likovi koji sa 3 slike stave oglas i bez opisa prodaju auto. I to 2 skoro iste slike, treca beskorisna, bez slika unutrasnjosti. Uzas
Ja sam u potrazi za nekim manjim dizel autom, za nekih 6-7k KM. I sve sto sam vidio je da te Bog sacuva.
Gledao Polo, Fabia, 207 i slicni.
Bio jedan Hyundai 1.5 CRDI od prvog vlasnika ali se prodao za par dana.
Tako da i dalje listam i trazim.
I fkt 307 iz zadnjih godina proizvodnje ispada najbolja kupovina.
Optimist wrote: ↑30/01/2022 19:55
Ja sam u potrazi za nekim manjim dizel autom, za nekih 6-7k KM. I sve sto sam vidio je da te Bog sacuva.
Ove Hyundai/KIA 1.5 crdi gledaj od 81 kW jer su oni 4 cilindra, ovi slabiji su troklipaši. Vidim na OLX imaju takva 2 Accenta i jedan Rio, otprilike 2007/08 godina, nešto preko 200.000 km i 5.000 KM. Ovi Accenti su imali problema sa električnim servom dok je kod Ria klasična hidraulika, inače tehnološki blizanci.
Crdi motori odlični.
Optimist wrote: ↑30/01/2022 19:55
Ove Hyundai/KIA 1.5 crdi gledaj od 81 kW jer su oni 4 cilindra, ovi slabiji su troklipaši. Vidim na OLX imaju takva 2 Accenta i jedan Rio, otprilike 2007/08 godina, nešto preko 200.000 km i 5.000 KM. Ovi Accenti su imali problema sa električnim servom dok je kod Ria klasična hidraulika, inače tehnološki blizanci.
Crdi motori odlični.
Korisna informacija, to nisam znao.
Auto koje sam vidio u oglasima i mislio otici pogledati bio upravo Accent 2008 god, 1.5CRDI ali se ne sjecam koliko je bio kw. Presao nesto preko 100k, iz Mostara, prvi vlasnik.
Getz ima sa obje varijante 1.5 crdi motora, Accenti isto, dok je Rio u toj generaciji 1.5 crdi išao samo sa 4 cilindra i 81 kW. Možda negdje naletiš i na Cerata sa tim motorom.
Ovi troklipaši su amputiran cilindar od 2.0 crdi.