Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Vidjećemo tu hrvatsku pragmatičnost u slučaju Ukrajine i obaveza spram NATO saveza.
Koliko si ti kratkovid, odnosno kakav si izdanak one izetbegovićke politike koja se uspostavljala po džamijama i masdžidima, najbolje svjedoči to da predlažeš da povijemo kičmu pred državom koja je stavila veto na britansku rezoluciju o Srebrenice u UN!?
Klasičan primjer džematskog mentalnog sklopa koji boluje od kompleksa servilnosti spram Turske i Turaka, pa u tom kontekstu bi Bošnjaci, slijedeći Erdogana, trebali sa Rusima da budu u egalu svaki put kad to odgovara turskim interesima.
Sa kakvim mi "prijateljima" imamo posla, a tu mislim prvenstveno na politiku Erdogana i AKP, ne turskog naroda, na najbolji mogući način je oslikao Damir Arnaut kada je iznio u javnost činjenicu da je turski ambasador vršio pritisak na australijske političke dužnosnike da ta država ne donese rezoluciju o Srebrenici, jer će to imati implikacije automatski na zahtjeve Armena po pitanju genocida u Turskoj.
Kad su u pitanji odnosi Bošnjaka i Turske, tu Bakir Izetbegović pravi jednu ogrovnu grešku, jer bošnjačke interese veže za jednog autokratu, a ne za narod. A sam turski narod nije uopšte zadovoljan trenutnom situacijom. Ako dođe do kakvih turbulencija u Turskoj, a sigurno će doći ako ne bude riješenja za nastalu ekonomsku situaciju, upravo će mnogi Turci gledati na Bošnjake kroz prizmu odnosa Izetbegovića i Erdogana.
Pa imali ista osim srebrenince jebemu misa. Ima li malo da se zasukaju rukavi i radi kao ovdje na zapadu. Ili samo kafica i suplja prica na forumu?
Ako postoji jedna drzava na svijetu koja daje paznje srebrenici onda je to Turska koja srebrenicu uvijek naziva genocidom. Njihov rezimski medij TRT najvise paznje tome daje kao i njihovi politicari.
Da stvar bude jos jasnija, jedini politicari na svijetu koji su zagovarali slanje Turske i Americke vojske u Bosnu su Biden i Erdogan i Madjarski predsjednik u to doba.
Koliko covjek mora biti zlonamjeran ili lud da misli da Turska radi protiv interesa BiH. No bit ce ipak da nije zlonamjernost u pitanju nego vasa pamet. Zato mislim da je uloga Bosnjaka bosne da prate a nas dijaspore da vode.
Turska, Velika Britanija, Njemacka, Canada, Australija i USA su ogromni prijatelji BiH zbog dijaspore a ne zbog vaseg nepotizma i ispijanja kafica u bascarsiji. To je jedino sto znate.
Da malo, namjerno, ili nenamjerno, ne lazes?! Ja, za razliku od tebe, mogu to necim i potkrijepiti:
Pa imali ista osim srebrenince jebemu misa. Ima li malo da se zasukaju rukavi i radi kao ovdje na zapadu. Ili samo kafica i suplja prica na forumu?
Ako postoji jedna drzava na svijetu koja daje paznje srebrenici onda je to Turska koja srebrenicu uvijek naziva genocidom. Njihov rezimski medij TRT najvise paznje tome daje kao i njihovi politicari.
Da stvar bude jos jasnija, jedini politicari na svijetu koji su zagovarali slanje Turske i Americke vojske u Bosnu su Biden i Erdogan i Madjarski predsjednik u to doba.
Koliko covjek mora biti zlonamjeran ili lud da misli da Turska radi protiv interesa BiH. No bit ce ipak da nije zlonamjernost u pitanju nego vasa pamet. Zato mislim da je uloga Bosnjaka bosne da prate a nas dijaspore da vode.
Turska, Velika Britanija, Njemacka, Canada, Australija i USA su ogromni prijatelji BiH zbog dijaspore a ne zbog vaseg nepotizma i ispijanja kafica u bascarsiji. To je jedino sto znate.
Da malo, namjerno, ili nenamjerno, ne lazes?! Ja, za razliku od tebe, mogu to necim i potkrijepiti:
Ekreme, ne govorim aj da je to grand Master plan Turske. To im otvoreno pise u vanjsko politickoj doktrini.
E sva sreća da si nam i ti onda razjasnio kako se "sprovodi"
Tu smo uvijek da pomognemo nasim Bosancima u domovini.
Ponekada se i posalje koja marka. No bilo bi fino kada bi i sami jednom poceli malo razmisljati i raditi nesto u zivotu. Nikakve fajde od ispianje kafica , nepotizma i sirenje defetizma.
Last edited by HaloBaja on 19/01/2022 17:17, edited 1 time in total.
U ta doba je Erdogan efemeran političar, i nije imao nikakvog većeg uticaja na ondašnju Demirelovu Tursku.
Snimak datira iz '93. godine, sigurno sa nekog od stranački skupova kada još nije ni postao gradonačelnik Istanbula. To će postati godinu dana kasnije.
U ta doba je Erdogan efemeran političar, i nije imao nikakvog većeg uticaja na ondašnju Demirelovu Tursku.
Snimak datira iz '93. godine, sigurno sa nekog od stranački skupova kada još nije ni postao gradonačelnik Istanbula. To će postati godinu dana kasnije.
E sva sreća da si nam i ti onda razjasnio kako se "sprovodi"
Ponekada se i posalje koja marka. No bilo bi fino kada bi i sami jednom poceli malo razmisljati i raditi nesto u zivotu. Nikakve fajde od ispianje kafica , nepotizma i sirenje defetizma.
I ti se maksuz danas registrovo na formu da nam to sve kazes . U sta sprca ovlike godine i svu tu mudrost, mogli smo do sada biti Svica da si se ranije naso da savjetujes .
I ti se maksuz danas registrovo na formu da nam to sve kazes . U sta sprca ovlike godine i svu tu mudrost, mogli smo do sada biti Svica da si se ranije naso da savjetujes .
Mogli ste biti i ispred svice. Ali valja raditi. A vi to neznate. I za sve su vam uvijek drugi krivi. Svi protiv vas a vi jadni i zbunjeni.
I bili vi svi protiv vas da nije 8 miliona Bosnjaka u dijaspori.
detroit-mercy wrote: ↑19/01/2022 17:21
Mogli ste biti i ispred svice. Ali valja raditi. A vi to neznate. I za sve su vam uvijek drugi krivi. Svi protiv vas a vi jadni i zbunjeni.
Eto nek ti znas, btw neznate se pise ne znate . Toliko o tvojim sposobnostima
Eto nek ti znas, btw neznate se pise ne znate . Toliko o tvojim sposobnostima
Jeli to majke ti rekao ljudima u Bosni da ne znaju raditi.
HarTar wrote: ↑19/01/2022 17:37
U šta se je pretvorio ovaj forum...
Pa ne znam, jednostavno je Erdogan jučer baš teško zasrao sa Vučićem. Ovo je samo kulminacija stvari i procesa koji se odvijaju nekoliko godina unazad.
HarTar wrote: ↑19/01/2022 17:37
U šta se je pretvorio ovaj forum...
Pa ne znam, jednostavno je Erdogan jučer baš teško zasrao sa Vučićem. Ovo je samo kulminacija stvari i procesa koji se odvijaju nekoliko godina unazad.
Ne govorim samo o ovom pdf-u, nego i sve ostale teme su otišle do đavola, posebno teme Ukrajina i korona...
Pritisnuto je dugme za sveobuhvatnu modernizaciju turskog Leoparda 2A4!
•Turska je modernizovala 81 tenk Leopard 2A4 (Leopard 2A4TR) kojeg su modernizovali BMC i Aselsan.
•Preostalih 250 Tenkova Leopard 2A4 bit će modernizovano slično kao ‘Leopard 2 NG' (Aselsan)
(Aselsan je trebao modernizovati sve tenkove na nivo Leopard 2NG ali taj projekt je bio preskup).
Ne govorim samo o ovom pdf-u, nego i sve ostale teme su otišle do đavola, posebno teme Ukrajina i korona...
Pa Ukrajina je manje vise tema glasnogovrnika Imfobiroa i onda se cudis gdje je tema otisla .