Na stranu "skupa" uljepšavanja, ali toliko sitnih detalja ima koji ne zahtjevaju pare nego samo trud.dječak sa šibicama wrote: ↑03/01/2022 12:45 Jebo djed mraza, on dodje i ode
Da vizualni izgled grada je uzasan, nismo ni svjesni koliko, dovoljno je otici do Slovenije recimo i da se postidis. Jedno Celje, Maribor i svi manji gradici, koliko je to uredno, usminkano, zategnuto. Bas paze ljudi, fasade uredne obnovljene, nema smeca po ulici, pazi se na vizualni dojam. Nemoguce je da neku nakaradnu zgradu neko bubne gdje joj nije mjesto, da trzni centar moze biti bilo gdje, da pored tri zgrade sa drap fasadom ide cetvrta sa rozom fasadom. To su detalji koji puno znace.
Smeće, nekakvo blato po cestama, lišće koje se raspada, šljunak i raznorazni materijali, kamenje, generalno prljaga na svim stranama...
Za smeće smo krivi Mi gradjani i šokiran sam koliko puta moram prijatelje i poznanike upozoravati da ne bacaju smeće. Stavi u dzep i cekaj do iduce kante i kontejnera. (Funfact: tokyo jedan od nasciscih gradova a skoro pa nemaju mjesta za odlaganje smeca. Kontejneri ne postoje, kante za smece rijetke do bola. Nosis smece kuci i bacis u svoju licnu kantu)
Ovo ostalo navedeno je vec stvar drzave. Nedavno su izvodjeni radovi blizu moje zgrade i kamioni razmeljali zemlju uz ulicu. Uvijek bila trava, sad su rupe i blato i to tako se raznosi po cesti. Čekaju da sama trava naraste? Da ne govorim sto su cigle koje odu uz ivicu ulice odavno propale u zemlju/nestale...