Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Reglan wrote: ↑14/01/2022 21:32
Dvije doze u Srbiji, sutra idem kod nas po trecu. Da li ovaj certifikat sto dobijem kod nas vazi po EU (tipa prelazak u Hrvatsku i odlazak u Austriju)
Za Hrvatsku važi za ostale zemlje EU - ne.
Međutim prije 2 dana su ovi svi silni ministri zdravstva kod nas (u zemlji s drugom najvisom smrtnosti u Evropi niti jedan nije dao ostavku jer logično nije odgovoran ni za šta) su najavili neki veliki sastanak , navodno su kantonima upućene procedure za formiranje jedinstvene baze podataka i da cemo taj certifikat konacno imati od februara.
Nasa potvrda o vakcini vrijedi u skoro svim zemljama (osim u Ceskoj). Samo za ulaz u Drzavu. Mozes uci u HR, Austriju bez problema.
Austrija 2 doze ti treba jos i PCR negativan a s tri doze ne treba dodatno test.
Unutar zemlje je problem. Npr. U Austriji za ulazak u restorane, shopping centre traze covid potvrdu koju skeniraju kroz eu pass. Nasa ne moze proci kroz eu i onda moras zamoliti da ti je skenira kroz obicno kameru.
Ako ko ide u Njemacku, tamo u bilo kojoj apoteci moze da zatrazi s pasosem i nasom covid pot rdom prepis podataka i izdat ce njemacku covid potvrdu o vakcinaciji.
Ovaj prepis vrijedi samo za odobrene vakcine od strane EMA
SuperSy wrote: ↑15/01/2022 09:40
Osjeća li kod neko bolove u predjelu srca nakon vakcinacije? Pogotovo kad dižem neki teret. Imam 27 godina. Dva puta sam se vakcinisao Pfeiffer vakcinama prije 6 mjeseci. Da li bi trebao neke medicinske nalaze uraditi?
Idi odmah kod ljekara da se pregledaš ako se to često dešava. Razloga za to može biti mnogo, ali je najbolje da ti profesionalci to dijagnostikuju.
SuperSy wrote: ↑15/01/2022 09:40
Osjeća li kod neko bolove u predjelu srca nakon vakcinacije? Pogotovo kad dižem neki teret. Imam 27 godina. Dva puta sam se vakcinisao Pfeiffer vakcinama prije 6 mjeseci. Da li bi trebao neke medicinske nalaze uraditi?
Zna li neko gdje ima Sputnjik V da se primi u BiH?
proslo mi je 6mj od prebolovanog covida, ziv ne znam koju da primim i da li da se vakcinisem, raspametilo me sve ovo. Najvise me ove tradicionalne privlace sinofarm i sputnik.
ucenik1234 wrote: ↑15/01/2022 17:34
proslo mi je 6mj od prebolovanog covida, ziv ne znam koju da primim i da li da se vakcinisem, raspametilo me sve ovo. Najvise me ove tradicionalne privlace sinofarm i sputnik.
ucenik1234 wrote: ↑15/01/2022 17:34
Mislim da ga uopšte nema u Federaciji, možda ima u RS. Sinopharm uzmi ako želiš klasičnu vakcinu, slična je kao i ruska.
Nisu iste, tj. samo su kinezi uradili kao onu klasicnu vakcinu. Sputnjik V i Astra Zeneca su uradjeni na istom principu. Cak ima ona prica da je u procesu pravljenja AZ ukradena formula i da je tako i nastao Sputnjik V.
Naravno, ne ulazim u ove spekulacije vec samo i ovo potvdjuje ono moje gore navedeno.
Ja kad primah trecu dozu Fajzer-a pitah jel booster il treca bas me ono cudno pogledase i rekose mi, treca naravno uz onaj cudni pogled kao "kakav ba booster"