Pa dobro, razumijem strah od novih tehnologija, nisam ni ja im ljubitelj kako starim, a zasto onda ne primiti kineza koji je klasicna tehnologija i mirna Bosna :Sfox-69 wrote: ↑10/01/2022 10:58za hodzu se slažem.
kao narod smo glup.
ali cijela planeta je glupa.
ali ne slažem se podjelom na antivaxer i vaxere.
To je opasno.
Klasične vakcine su super. Provjereno, koristi se dugoročno.
Nisam čak bio ni protiv experimentalne mRNA vakcine. Primio 2 komada hladno.
ALI JESAM protiv, kada ljudi prijavljuje simptome, a mediji to : namjerno ignorišu, iskrvljuju, umanjuje, sakrivaju, manipulišu, spinuju.
Čak i kada studije dokažu ili pokažu, opet se to ignoriše u medijima, ljudi se ismijavajaju kao "anti vaxeri" ili "teroretičari zavjere".
E pa neće moći.
Svi ovi sportisiti što umiru po terenima, to je sve od mRNA vakcine.
Pratim sport 30 godina, nikada ljudi nisu kolabirali kao u 2021 godini.
Dokazano je da mRNA izaziva upalu srca prevnestveno kod mladih muškaraca.
I oni opet tjeraju , barem u USA, te iste sportaše, da uzmu 3. dozu, pa biće 4-tu, pa 5-tu
Kao da su vlasti retardirane.
E pa retardiranost se mora javno prozvati.
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- dr_Evil
#59276 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
- FAP mashina
- dr_Evil
#59278 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Dok se ne bude zvao Terminator sve je uredu
5.000 verzija jednog te istog virus, koji je tezi oblik gripe, samo handre narod, zasto samo ne kazu nova gripa
-
biglebovski
#59279 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kojih doktora? Onih što preporučuju da se doktorima ne dolazi? Onih što zbog korone ne rade u bolnicama ali zbog korone ubiše posao po privatnim klinikama? Da li su svi doktori u BiH vakcinisani? Koliko je medicinskog osoblja zaposlenog u BiH vakcinisano?BadBoy wrote: ↑10/01/2022 10:06Ne prisiljava te ni na vakcinu. Ali postoji preporuka doktora. Dakle, šta će biti, jel trebamo slušati doktore ili sami odlučivati? Ako ćemo sami odlučivati šta je problem onda što se ljudima nudi više vakcina da mogu sami odabrati? Ako ne treba ostaviti ljudima da biraju, što se onda svi prenemažu i neće da uzmu vakcine? Ajde malo razjasni stavove (a ovo je isto i Mirnes ovako zbrkao).El_comadante wrote: ↑10/01/2022 06:17
E svaka ti cast kad je tebi isto pandemija COVID I Tylol hot. Mene niko ne prisiljava da pijem Tylol hot a vakcinu da, barem indirektno.
-
gamer4ever
#59280 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nisam te to pitao, nego razliku izmedju broja sportista koji su kolabirali u 2020 i 2021, jer to upucuje da li je od covida ili nefox-69 wrote: ↑10/01/2022 10:31 pročitaj izraelsk studiju i studiju vojske USA.
potvrđena 1 upala srca na svakih 3000 mladih i zdravih muškaraca i dječaka vakvinisanih sa mRNA vakcinama.
vakcina => problemi sa srcem => kolaps
Vidis kako je lako povezat. Mogo si ovo i sam, a ne ja da te navodim.
Youtube je cenzurisan, tamo nećeš lako naći istinu.
- dr_Evil
#59281 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Vecina medicinskog osoblja je kod nas prebolila koronu jos dok i nije bilo vakcina. Najbolji nacin imunizacije je preboliti i onda biti okruzen zarazenima i tako obnavljati imuno sistem. Sebicno, pa da jeste, ali i funkcionise. Hocemo li tako se napokon rijesiti ove dosade zvana korona, hocemo sa vremenom. Da li je zdrastveni sistem jak da to izdrzi, ne nije, ne funkcionise ni kada nema pandemije.biglebovski wrote: ↑10/01/2022 11:15Kojih doktora? Onih što preporučuju da se doktorima ne dolazi? Onih što zbog korone ne rade u bolnicama ali zbog korone ubiše posao po privatnim klinikama? Da li su svi doktori u BiH vakcinisani? Koliko je medicinskog osoblja zaposlenog u BiH vakcinisano?BadBoy wrote: ↑10/01/2022 10:06
Ne prisiljava te ni na vakcinu. Ali postoji preporuka doktora. Dakle, šta će biti, jel trebamo slušati doktore ili sami odlučivati? Ako ćemo sami odlučivati šta je problem onda što se ljudima nudi više vakcina da mogu sami odabrati? Ako ne treba ostaviti ljudima da biraju, što se onda svi prenemažu i neće da uzmu vakcine? Ajde malo razjasni stavove (a ovo je isto i Mirnes ovako zbrkao).
- fox-69
#59282 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
ne radi se o tehnologiji, i ja volim nove stvari, radi se o tome da nas lažu i zataškavaju.dr_Evil wrote: ↑10/01/2022 11:00Pa dobro, razumijem strah od novih tehnologija, nisam ni ja im ljubitelj kako starim, a zasto onda ne primiti kineza koji je klasicna tehnologija i mirna Bosna :Sfox-69 wrote: ↑10/01/2022 10:58
za hodzu se slažem.
kao narod smo glup.
ali cijela planeta je glupa.
ali ne slažem se podjelom na antivaxer i vaxere.
To je opasno.
Klasične vakcine su super. Provjereno, koristi se dugoročno.
Nisam čak bio ni protiv experimentalne mRNA vakcine. Primio 2 komada hladno.
ALI JESAM protiv, kada ljudi prijavljuje simptome, a mediji to : namjerno ignorišu, iskrvljuju, umanjuje, sakrivaju, manipulišu, spinuju.
Čak i kada studije dokažu ili pokažu, opet se to ignoriše u medijima, ljudi se ismijavajaju kao "anti vaxeri" ili "teroretičari zavjere".
E pa neće moći.
Svi ovi sportisiti što umiru po terenima, to je sve od mRNA vakcine.
Pratim sport 30 godina, nikada ljudi nisu kolabirali kao u 2021 godini.
Dokazano je da mRNA izaziva upalu srca prevnestveno kod mladih muškaraca.
I oni opet tjeraju , barem u USA, te iste sportaše, da uzmu 3. dozu, pa biće 4-tu, pa 5-tu
Kao da su vlasti retardirane.
E pa retardiranost se mora javno prozvati.
pa bilo je stotine kancerogenih tvari, za koje su kompanije i medije tvrdile da su sigurne i da "nema dovoljno dokaza za takve tvrdnje", a sad su sve na kancerogenoj listi.
samo laži i profit
- fox-69
#59283 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
čito sam ovo
ali ispade da je ovo samo fun fact, jer će omikron i tu varijantu zamjenit
-
El_comadante
#59284 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Eto vidis, dakle vlada tjera ljude da prime 3 doze.spinel_ wrote: ↑10/01/2022 10:503 doze traze starijima od 60+ za KS. Dvije ti ne vaze. Zanima me samo kako ce to sprovesti u djelo. Hapsiti i prisilno vakcinisati po kucama jer je obavezno?El_comadante wrote: ↑10/01/2022 10:40
Evo u Austriji npr. je uveden lockdown za nevakcinisane, dakle prisiljavaju ljude na vakcinu. Kod Nas htjeli to uraditi paneznam dokle su stiglo, eno sad govore da stariji gradjsni, preko 60 godina, moraju primiti dvije doze. Vakcine su Jos eksperimentalne. Dakle ako vlada KS kaze da je obavezna vakcina, a meni nesto bude od vakcine onda je kriva vlada I ja njih mogu tuziti. Evo I ako hoces da putujes moras se vakcinisati jeli tako?
-
El_comadante
#59285 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ti uletis sa glupim komentarom I nesta hoces. Kako te nije stid.
Last edited by El_comadante on 10/01/2022 11:36, edited 1 time in total.
- drag_gost
#59286 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ovdje si ti jedan od tih sa glupim komentarima. I nesto hoces. Kako tebe nije 'stud'?El_comadante wrote: ↑10/01/2022 11:32Ti uletis sa glupim komentarom I nesta hoces. Kako te nije stud.
-
biglebovski
#59287 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
To što pišeš je hereza, prirodni imunitet u novom normalnom ne postoji, bolje ti je da pripaziš šta pričašdr_Evil wrote: ↑10/01/2022 11:19Vecina medicinskog osoblja je kod nas prebolila koronu jos dok i nije bilo vakcina. Najbolji nacin imunizacije je preboliti i onda biti okruzen zarazenima i tako obnavljati imuno sistem. Sebicno, pa da jeste, ali i funkcionise. Hocemo li tako se napokon rijesiti ove dosade zvana korona, hocemo sa vremenom. Da li je zdrastveni sistem jak da to izdrzi, ne nije, ne funkcionise ni kada nema pandemije.biglebovski wrote: ↑10/01/2022 11:15
Kojih doktora? Onih što preporučuju da se doktorima ne dolazi? Onih što zbog korone ne rade u bolnicama ali zbog korone ubiše posao po privatnim klinikama? Da li su svi doktori u BiH vakcinisani? Koliko je medicinskog osoblja zaposlenog u BiH vakcinisano?
Male su šanse da ćemo se riješiti korone, bar ove bogate zapadne zemlje sa ogromnim budžetima koje mogu podnijeti ogromne brojeve testiranja i kupovinu vakcina te nadoknade privatnicima za zatvaranja i smanjenje poslovanja. Fabrike vakcina se tek počinju graditi, sve ide ka cilju koji je Fauci zamislio, a investitori/filantropi finansirali, univerzalna mandatorna vakcina protiv respiratornih virusa. I da se razumijemo, nemam ništa protiv takve vakcine, ali ovo trenutno što vidimo nije to, barem ne bi smjelo biti to. Sumnjam da trenutno nauka može napraviti vakcinu protiv virusa koji konstantno mutiraju i koji žive u životinjskom rezervoaru, pticama, ostalim sisavcima.
-
El_comadante
#59288 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa debilu sto citas glupe komentare. Ti si meni uletio sa komentarom ne ja tebi. Zaobidji nemoj citati ako ti je glupo.drag_gost wrote: ↑10/01/2022 11:33Ovdje si ti jedan od tih sa glupim komentarima. I nesto hoces. Kako tebe nije 'stud'?El_comadante wrote: ↑10/01/2022 11:32
Ti uletis sa glupim komentarom I nesta hoces. Kako te nije stud.
- dr_Evil
#59289 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
A dobro imamo kakvu takvu vakcinu koja ocito pomaze ograniceno i kratka vijeka (vjerovatno namjerno), ali imamo. Ko god nije prebolio, ili je prebolio a nema vise visoka antitijela ja mislim da bi se trebao vakcinisati. Istovremeno mi nije zaista zao nikoga ko umre, a nije vakcinisan, licni izbor. Zao mi je kada neko ne moze dobiti potrebnu zdrastvenu njegu jer su bolnice pune.biglebovski wrote: ↑10/01/2022 11:37To što pišeš je hereza, prirodni imunitet u novom normalnom ne postoji, bolje ti je da pripaziš šta pričašdr_Evil wrote: ↑10/01/2022 11:19
Vecina medicinskog osoblja je kod nas prebolila koronu jos dok i nije bilo vakcina. Najbolji nacin imunizacije je preboliti i onda biti okruzen zarazenima i tako obnavljati imuno sistem. Sebicno, pa da jeste, ali i funkcionise. Hocemo li tako se napokon rijesiti ove dosade zvana korona, hocemo sa vremenom. Da li je zdrastveni sistem jak da to izdrzi, ne nije, ne funkcionise ni kada nema pandemije.![]()
Male su šanse da ćemo se riješiti korone, bar ove bogate zapadne zemlje sa ogromnim budžetima koje mogu podnijeti ogromne brojeve testiranja i kupovinu vakcina te nadoknade privatnicima za zatvaranja i smanjenje poslovanja. Fabrike vakcina se tek počinju graditi, sve ide ka cilju koji je Fauci zamislio, a investitori/filantropi finansirali, univerzalna mandatorna vakcina protiv respiratornih virusa. I da se razumijemo, nemam ništa protiv takve vakcine, ali ovo trenutno što vidimo nije to, barem ne bi smjelo biti to. Sumnjam da trenutno nauka može napraviti vakcinu protiv virusa koji konstantno mutiraju i koji žive u životinjskom rezervoaru, pticama, ostalim sisavcima.
Pandemije/epidemije su tu, bile su i bit ce. Nauka napreduje da se bori sa istima, kao drustvo nazadujemo u svakom pogledu, rekao sam jos uvijek vise vjerujemo hodzama/popovima nego doktorima.
Imunitet krda je najbolja odbrana, cijena je visoka, ali tako priroda djeluje. Za vecinu nas korona je smijesna, i tezi oblik prehlade, ali i ubija, dokazano. Malo nas nije imalo smrtni slucaj u familiji, diretno od korone ili sto su ga ubili u bolnici kada je zavrsio na COVID odjelu. Vise zbog ovog drugog
- jasib
#59290 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Upravo sam napisala jedan komentar na Australija Open temi, ali je zaključašeEl_comadante wrote: ↑10/01/2022 10:40Evo u Austriji npr. je uveden lockdown za nevakcinisane, dakle prisiljavaju ljude na vakcinu. Kod Nas htjeli to uraditi paneznam dokle su stiglo, eno sad govore da stariji gradjsni, preko 60 godina, moraju primiti dvije doze. Vakcine su Jos eksperimentalne. Dakle ako vlada KS kaze da je obavezna vakcina, a meni nesto bude od vakcine onda je kriva vlada I ja njih mogu tuziti. Evo I ako hoces da putujes moras se vakcinisati jeli tako?BadBoy wrote: ↑10/01/2022 10:06
Ne prisiljava te ni na vakcinu. Ali postoji preporuka doktora. Dakle, šta će biti, jel trebamo slušati doktore ili sami odlučivati? Ako ćemo sami odlučivati šta je problem onda što se ljudima nudi više vakcina da mogu sami odabrati? Ako ne treba ostaviti ljudima da biraju, što se onda svi prenemažu i neće da uzmu vakcine? Ajde malo razjasni stavove (a ovo je isto i Mirnes ovako zbrkao).
Hoću reći da je naredba države za masovno vakcinisanje i jedan oblik njene strategije u održanju zdravstvenog sistema urednim i pod kontrolom. Ukoliko ne bi bilo masovne vakcinacije, ukoliko bi stanovništvo masovno obolilo od Covid-19, pao bi sistem zdravstvene zaštite, nastao bi kolaps, haos, izbili bi nemiri, itd, itd. Način da se to spriječi je i masovno vakcinisanje.
Tamo sam pisala da je potvrđeno da vakcinacija ne znači nemogućnost inficiranja corona virusom, nego izostanak težih oblika oboljenja Covidom-19. Neko može i nekoliko puta biti vakcinisan, ali svejedno, može biti inficiran i takav može biti prenosioc corona virusa. Međutim, takva osoba ne bi trebala oboliti od težih oblika respiratornih bolesti i sličnih, ne bi trebala biti priključena na respirator, itd, što znači da vakcinacija predstavlja samo ličnu zaštitu, ne i zaštitu drugih ljudi od sebe, od svojih corona virusa.
- drag_gost
#59291 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Post ti je prijavljen zbog vrijedjanja. Kada bude ovo tvoj forum, onda provodi svoja neka pravila. A debilom nazovi starog.El_comadante wrote: ↑10/01/2022 11:38Pa debilu sto citas glupe komentare. Ti si meni uletio sa komentarom ne ja tebi. Zaobidji nemoj citati ako ti je glupo.
-
cassius
#59292 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Vakcina najvise pomaze pri administrativnim stvarima.
-
biglebovski
#59293 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kakva-takva vakcina, warp-speed izrađena, testirana, odobrena za masovnu upotrebu uz "moramo vakcinisati da bi vidjeli šta će se desiti", po meni, treba da bude namijenjena najugroženijim grupama i onima koji se tako osjećaju. Nakon konačnog odobrenja, kakva-takva vakcina treba da ide u slobodnu prodaju pa ko hoće neka si kupi. Prava vakcina bi spriječila zarazu, širenje i oboljevanje od bolesti ili uzročnika protiv kojeg je namijenjena. Ovo zaista izgleda kao terapija koja podiže imunitet protiv jednog uzročnika, i sad je čista slučajnost kako će čije tijelo reagovati na istu. Koliko će to trajati i da li će te napasti neki drugi mutant je isto pitanje sreće a ne nauke.dr_Evil wrote: ↑10/01/2022 11:44A dobro imamo kakvu takvu vakcinu koja ocito pomaze ograniceno i kratka vijeka (vjerovatno namjerno), ali imamo. Ko god nije prebolio, ili je prebolio a nema vise visoka antitijela ja mislim da bi se trebao vakcinisati. Istovremeno mi nije zaista zao nikoga ko umre, a nije vakcinisan, licni izbor. Zao mi je kada neko ne moze dobiti potrebnu zdrastvenu njegu jer su bolnice pune.biglebovski wrote: ↑10/01/2022 11:37
To što pišeš je hereza, prirodni imunitet u novom normalnom ne postoji, bolje ti je da pripaziš šta pričaš![]()
Pandemije/epidemije su tu, bile su i bit ce. Nauka napreduje da se bori sa istima, kao drustvo nazadujemo u svakom pogledu, rekao sam jos uvijek vise vjerujemo hodzama/popovima nego doktorima.
Imunitet krda je najbolja odbrana, cijena je visoka, ali tako priroda djeluje. Za vecinu nas korona je smijesna, i tezi oblik prehlade, ali i ubija, dokazano. Malo nas nije imalo smrtni slucaj u familiji, diretno od korone ili sto su ga ubili u bolnici kada je zavrsio na COVID odjelu. Vise zbog ovog drugog
-
adsubzero
#59294 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Znas li za vakcinu protiv gripe? Je li to prava vakcina, od kada se koristi i je li ispitana? Je li odobrena? Sprijeci li zarazu?biglebovski wrote: ↑10/01/2022 11:58Kakva-takva vakcina, warp-speed izrađena, testirana, odobrena za masovnu upotrebu uz "moramo vakcinisati da bi vidjeli šta će se desiti", po meni, treba da bude namijenjena najugroženijim grupama i onima koji se tako osjećaju. Nakon konačnog odobrenja, kakva-takva vakcina treba da ide u slobodnu prodaju pa ko hoće neka si kupi. Prava vakcina bi spriječila zarazu, širenje i oboljevanje od bolesti ili uzročnika protiv kojeg je namijenjena. Ovo zaista izgleda kao terapija koja podiže imunitet protiv jednog uzročnika, i sad je čista slučajnost kako će čije tijelo reagovati na istu. Koliko će to trajati i da li će te napasti neki drugi mutant je isto pitanje sreće a ne nauke.dr_Evil wrote: ↑10/01/2022 11:44
A dobro imamo kakvu takvu vakcinu koja ocito pomaze ograniceno i kratka vijeka (vjerovatno namjerno), ali imamo. Ko god nije prebolio, ili je prebolio a nema vise visoka antitijela ja mislim da bi se trebao vakcinisati. Istovremeno mi nije zaista zao nikoga ko umre, a nije vakcinisan, licni izbor. Zao mi je kada neko ne moze dobiti potrebnu zdrastvenu njegu jer su bolnice pune.
Cemu ovo lupanje i izmisljanje nekih kriterija od strane ljudi koji nemaju veze sa tematikom...
-
biglebovski
#59295 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Znam za vakcinu protiv gripe, čini mi se da sam je jedne godine i sam primio. Odeš, ako si u ugroženoj kategoriji, naručiš se kod doktora za vakcinu, pa čekaš da država istu nabavi, ako ne spadaš u kategoriju odeš i kupiš, ako bude u slobodnoj prodaji, vakcinišeš se, niko ti ne garantuje da se nećeš zaraziti gripom nakon vakcine, niko ti ne garantuje da nećeš baki, taksisti, kolegi ili djetetu prenijeti gripu.adsubzero wrote: ↑10/01/2022 12:05Znas li za vakcinu protiv gripe? Je li to prava vakcina, od kada se koristi i je li ispitana? Je li odobrena? Sprijeci li zarazu?biglebovski wrote: ↑10/01/2022 11:58
Kakva-takva vakcina, warp-speed izrađena, testirana, odobrena za masovnu upotrebu uz "moramo vakcinisati da bi vidjeli šta će se desiti", po meni, treba da bude namijenjena najugroženijim grupama i onima koji se tako osjećaju. Nakon konačnog odobrenja, kakva-takva vakcina treba da ide u slobodnu prodaju pa ko hoće neka si kupi. Prava vakcina bi spriječila zarazu, širenje i oboljevanje od bolesti ili uzročnika protiv kojeg je namijenjena. Ovo zaista izgleda kao terapija koja podiže imunitet protiv jednog uzročnika, i sad je čista slučajnost kako će čije tijelo reagovati na istu. Koliko će to trajati i da li će te napasti neki drugi mutant je isto pitanje sreće a ne nauke.
Cemu ovo lupanje i izmisljanje nekih kriterija od strane ljudi koji nemaju veze sa tematikom...
Diskutujemo, razmjenjujemo mišljenja ljepoto, na laičkom forumu. Nisu mi jasni stručnjaci tvog kalibra šta se uopšte upuštaju u raspravu sa ostalima - bezvrijednima - koji, po tebi izgleda, samo troše kisik i stvaraju bespotrebni co2 i zbog kojih će, što bi rekli stručnjaci tvog kalibra, Maldiwi nestati pod morem 2012. g.
-
hladan.preminger
#59296 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
ovo što primamo nije vakicna, već je personalni lijek protiv težih olbika blesti koji se javljaju kod 1% populacije.
- skafiskafsnjak
#59297 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Preminuo Elvis Terzić Terza, nekadašnji nogometaš Famosa iz Hrasnice
http://www.klix.ba/clanak/220110059
http://www.klix.ba/clanak/220110059
-
ja71
#59298 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
pocinjemo polako dolaziti tobehladan.preminger wrote: ↑10/01/2022 12:33 ovo što primamo nije vakicna, već je personalni lijek protiv težih olbika blesti koji se javljaju kod 1% populacije.
-
Becky7
#59299 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
-
hladan.preminger
#59300 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
sa nekim si me zamjenio, jer ja ponavljamo jedno te isto...ja71 wrote: ↑10/01/2022 13:03pocinjemo polako dolaziti tobehladan.preminger wrote: ↑10/01/2022 12:33 ovo što primamo nije vakicna, već je personalni lijek protiv težih olbika blesti koji se javljaju kod 1% populacije.![]()
samo što takvi kao ti ne mogu sve razumjeti.