BHTelecom

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
dend

#7251 Re: BHTelecom

Post by dend »

LMNOP wrote: 11/01/2022 15:20
dend wrote: 11/01/2022 15:16

html port ?

Znas da ima aplikacija mojatv?
Ukratko, šta pritisnuti na daljinskom(ovome koji je došao uz mojutv) da bi mogao odmah ući na YT?
Trenutno to ne postoji
Rogie

#7252 Re: BHTelecom

Post by Rogie »

LMNOP wrote: 11/01/2022 15:20 Ukratko, šta pritisnuti na daljinskom(ovome koji je došao uz mojutv) da bi mogao odmah ući na YT?
Pa zar ti je stvarno tesko na daljinskom od TV-a pritisnuti tipku Home, naci YT medju aplikacijama i to je cijeli proces? :D

Nema daljinskog kod MojeTV koji ce te direktno (niti bilo kako) 'odvesti' do YT-a, to se prijatelj malo zbunio. :-D
ANONIMU
Vozim: Mercedesa
Horoskop: Blizanac

#7253 Re: BHTelecom

Post by ANONIMU »

Rogie wrote: 11/01/2022 15:36
LMNOP wrote: 11/01/2022 15:20 Ukratko, šta pritisnuti na daljinskom(ovome koji je došao uz mojutv) da bi mogao odmah ući na YT?
Pa zar ti je stvarno tesko na daljinskom od TV-a pritisnuti tipku Home, naci YT medju aplikacijama i to je cijeli proces? :D

Nema daljinskog kod MojeTV koji ce te direktno (niti bilo kako) 'odvesti' do YT-a, to se prijatelj malo zbunio. :-D
MoZDA drug predosjeti pa za jedno 100 godina i bude aplikacija YT na mojoj tv :-D
REDDEVILS

#7254 Re: BHTelecom

Post by REDDEVILS »

Ja sve sa jednim daljinskim upravljačem upravljam 🙂
Moja TV
Smart TV, Netflix, YouTube Itd…
ajdamo
Grijem se na: Sunce
Vozim: Dvotočkaš

#7255 Re: BHTelecom

Post by ajdamo »

ajdamo wrote: 06/01/2022 22:36 Image

https://mojawebtv.bhtelecom.ba/#mostar_cam

Ova kamera ne radi od ljetos, ne znam kako je do sada nisu osposobili ili bar uklonili sa liste.
Napokon popravljeno, hvala
P.Starck

#7256 Re: BHTelecom

Post by P.Starck »

dend wrote: 11/01/2022 15:14 Ne čitaš, jel namjerno ili je neki drugi razlog.

Zar je toliko teško skontati?

Regularne cijene
MojaTV Net 4 . 45.90KM
MojaWebTV 1.17KM
Flix 2.50KM
HD Paket 4.68KM

Ukupno 54.25

Cijena u akciji za MojaTV Net 4 . 42.90 ( plus MojaWebTV plus Flic plus HD paket )

Razlika u cijenama = ušteda
54.25 - 42.90 = 11.35 KM

Ja jednostavnije nmgu
Image

Image
Prijatelju moj iz BH Telecoma, ako piše da je cijena 45,90 i pored nje stiker sa akcijom, očito je da je to ta cijena!
Evo zbog čitave ove priče, sad ne budem lijen i ubacim paket u košaricu, kad tamo ista cijena - 45,90!

Znajući da je cijena paketa bila 45,90 ja se pitam da li je to onda ustvari poskupljenje.
Jer kada prođe akcija to onda više neće biti cijena od 45,90, ako je sada na akciji! Biće neka druga, je li tako?
Tako razmišljam ja, koji staža s ovim telecomom ali i sa internet kupovinom s x mjesta ima više nego dovoljno.
I odatle je i počela sva ova priča.

Šta je istina iz ovoga, kako to da zna iko ko je pročitao ove dvije informacije.
Kupovinom usluge putem web shopa kupac plaća 45,90!
Ti tvrdiš da je istina cijena iz info letka! Vjerujem ti, što ne bi!
Samo to je informacija od čovjeka koji radi u telecomu i ja sam je dobio na forumu klix.ba!
Onda je informacija i cijena u web shopu lažna, i ja na osnovu svega mogu da tvrdim da dovode kupce u zabludu!

Sve ovo gore što si pobrojao osim HD paketa, nude za 45,90 i na to su stavili stiker "Akcija"!
U tablici koju su prikazali uz info o akciji koja ne prestaje, piše da je cijena 42,90 uz sve ono što si već pobrojao.

Nemam namjeru više ovo da komentarišem! Baš me briga za cijenu paketa, šuplje akcije ili ljenosti nekog web adminstratora...
Last edited by P.Starck on 12/01/2022 09:33, edited 1 time in total.
kakaljin

#7257 Re: BHTelecom

Post by kakaljin »

P.Starck wrote: 12/01/2022 09:08

Regularne cijene
MojaTV Net 4 . 45.90KM
MojaWebTV 1.17KM
Flix 2.50KM
HD Paket 4.68KM

Ukupno 54.25

Cijena u akciji za MojaTV Net 4 . 42.90 ( plus MojaWebTV plus Flic plus HD paket )

54.25 - 42.90 = 11.35 KM

Ja jednostavnije nmgu
Image
Image
Prijatelju moj iz BH Telecoma, ako piše da je cijena 45,90 i pored nje stiker sa akcijom, očito je da je to ta cijena!
Evo zbog čitave ove priče, sad ne budem lijen i ubacim paket u košaricu, kad tamo ista cijena - 45,90!

Znajući da je cijena paketa bila 45,90 ja se pitam da li je to onda ustvari poskupljenje.
Jer kada prođe akcija to onda više neće biti cijena od 45,90, ako je sada na akciji! Biće neka druga, je li tako?
Tako razmišljam ja, koji staža s ovim telecomom ali i sa internet kupovinom s x mjesta ima više nego dovoljno.

Šta je istina iz ovoga, kako to da zna iko ko je pročitao ove dvije informacije.
Samo to je informacija od čovjeka koji radi u telecomu i ja sam je dobio na forumu klix.ba!
Onda je informacija i cijena u web shopu lažna, i ja na osnovu svega mogu da tvrdim da dovode kupce u zabludu!

Sve ovo gore što si pobrojao osim HD paketa, nude za 45,90 i na to su stavili stiker "Akcija"!
U tablici koju su prikazali uz info o akciji koja ne prestaje, piše da je cijena 42,90 uz sve ono što si već pobrojao.

Nemam namjeru više ovo da komentarišem! Baš me briga za cijenu paketa, šuplje akcije ili ljenosti nekog web adminstratora...
cijena 45,90 KM ali na akciji kao slika sto kaze je 42,90 KM i dobijes gratis HD paket Flix i moja web tv i sve to kad dobijes za 11,35 KM manje nego da bi placao bez akcije. Sve pise na slikama
ljubijankic

#7258 Re: BHTelecom

Post by ljubijankic »

P.Starck wrote: 12/01/2022 09:08

Regularne cijene
MojaTV Net 4 . 45.90KM
MojaWebTV 1.17KM
Flix 2.50KM
HD Paket 4.68KM

Ukupno 54.25

54.25 - 42.90 = 11.35 KM

Ja jednostavnije nmgu
Image
Image

Drzi se onog sto pise na letku. Njihovi radnici su jako, jako, jako nesposobni i pojma nemaju o prizvodu koji prodaju. Ja sam prije 2 godine uzeo njihov paket, bile neke akcije, ja nazvao da se raspitam oko svega toga, lik mi ispricao skroz drugu pricu i ja naravno odmah prihvatio i prijavio internet i tv. Kasnije se ispostavilo da je frajko spajao nekakve ponude, i sto oni nisu uvazili, jedva ih se kotarisao. Moj savijet ti je da bjezis od njih glavom bez obzira, bolje bez interneta biti.
arnes_king

#7259 Re: BHTelecom

Post by arnes_king »

Gdje tacno na mojbht portalu mogu vidjeti do kad mi traju ugovori za usluge, i da li se moze produziti ugovor preko portala ili moram ici u poslovnicu? Takodjer me zanima i da li moram bas cekati da istekne ugovor ili mogu malo pred istek potpisati novi, te gdje mogu vidjeti koje benefite trenutno nude uz obavezne ugovore? MojaTV i mobilna pretplata su u pitanju.
P.Starck

#7260 Re: BHTelecom

Post by P.Starck »

kakaljin wrote: 12/01/2022 09:23 cijena 45,90 KM ali na akciji kao slika sto kaze je 42,90 KM i dobijes gratis HD paket Flix i moja web tv i sve to kad dobijes za 11,35 KM manje nego da bi placao bez akcije. Sve pise na slikama
Image
LINK - https://mojwebshop.bhtelecom.ba/INTERSH ... televizija

Image
LINK - https://www.bhtelecom.ba/sadrzaji/2022/ ... restaje-2/

Ne zahebavaj!
ajdamo

#7261 Re: BHTelecom

Post by ajdamo »

arnes_king wrote: 12/01/2022 09:34 Gdje tacno na mojbht portalu mogu vidjeti do kad mi traju ugovori za usluge, i da li se moze produziti ugovor preko portala ili moram ici u poslovnicu? Takodjer me zanima i da li moram bas cekati da istekne ugovor ili mogu malo pred istek potpisati novi, te gdje mogu vidjeti koje benefite trenutno nude uz obavezne ugovore? MojaTV i mobilna pretplata su u pitanju.
1. Ne može se vidjeti na portalu, tamo samo piše DA ili ne zavisno od toga da li je ugovor istekao ili nije.

2. Ako prelaziš na skuplji paket mislim da se ne mora čekati.

3. Ne može se online produžiti ugovor (u teoriji možeš ali opet ćeš na kraju morati doći u poslovnicu da potpišeš.

4. Sve akcije se nalaze na bht stranici,a neke od benefita za moja tv imaš par postova iznad.
The BEN10

#7262 Re: BHTelecom

Post by The BEN10 »

REDDEVILS wrote: 11/01/2022 19:10 Ja sve sa jednim daljinskim upravljačem upravljam 🙂
Moja TV
Smart TV, Netflix, YouTube Itd…
Gdje se može nabaviti ovakav daljinski, koji je model u pitanju?
Onaj od BHT-a me tako nervira, tipke mu debele i neugodne za koristiti.
kakaljin

#7263 Re: BHTelecom

Post by kakaljin »

P.Starck wrote: 12/01/2022 09:37
kakaljin wrote: 12/01/2022 09:23 cijena 45,90 KM ali na akciji kao slika sto kaze je 42,90 KM i dobijes gratis HD paket Flix i moja web tv i sve to kad dobijes za 11,35 KM manje nego da bi placao bez akcije. Sve pise na slikama
Image
LINK - https://mojwebshop.bhtelecom.ba/INTERSH ... televizija

Image
LINK - https://www.bhtelecom.ba/sadrzaji/2022/ ... restaje-2/

Ne zahebavaj!
Pa samo procitaj sa slika i sve ce ti biti jasno. Ti postavljas te slike a ne ja
ajdamo

#7264 Re: BHTelecom

Post by ajdamo »

Akcija u ovom slučaju ne stoji zbog cijene nego zbog benefita,ali haj ti to objasni nekom ko ne želi da shvati.

Odustajem.
dend

#7265 Re: BHTelecom

Post by dend »

Druže analitičaru :D

Sledeci put ili traži da ti pronađem uslove akcije ako želiš sam analizirati ili samo pitaj na forumu, rado ću ti napisati.

https://www.bhtelecom.ba/wp-content/upl ... estaje.pdf

Ukratko, onako kako sam napisao :D
ing-ecc

#7266 Re: BHTelecom

Post by ing-ecc »

ing-ecc wrote: 29/10/2021 10:36
Maxtor wrote: 28/10/2021 23:13

Porodice Ribar od 89 do 101 (hrasno) zgrada iza Hadži Idrizove Džamije.

https://goo.gl/maps/kNNWN7vtz1KbQE2S7

Da li neko zna da li je optika BH Telecoma prošla ovdje?
Nije nazalost. Na toj lokaciji ima samo poslovna zgrada prije dzamije.
Sve su prilike da ce optika biti i za br. 89 (i jos neke susjedne ulaze) :bih: Svakako vrijedi za Opciju 6. :)
P.Starck

#7267 Re: BHTelecom

Post by P.Starck »

Evo ja ne mogu da odustanem, mada sam napisao da hoću. Nisam karakter.
Da ti objasnim kao nekom ko je prvi razred ili eto bar treći osnovne škole.

Na onu tablu na ulazu u radnju pored još 10 papira okače i papir na kome piše da su jabuke 5 KM.
Ali ne lezi vraže, na samim jabukama u radnji piše da su 7 KM i zakačena ona cjeduljica na kojoj piše AKCIJA!
Gledao si roditelje kako kupuju proizvode na akciji i ti kao učenik trećeg razreda sasvim ispravno zaključiš da su jabuke 7 KM.
Čak kad ih izvagaš na etiketi ti piše da su 7 KM.
Ti kao opet učenik trećeg razreda čak pomisliš da su jabuke ustvari poskupile jer znaš da su juče bile 7 KM a sad 7 KM i to na AKCIJI!

Pitanje za učenika 3 razreda osnovne škole nije pošto su jabuke, već ko laže, ko ne radi svoj posao, šef ili ona teta na voću ili... kada će u radnju banuti kakav inspektor da pita pošto su šefe hebene jabuke! 5 KM ili 7 KM.

A sad evo ti 5 KM i idi kupi jabuke pa zovi šefa da storniraju račun jer su jabuke zaista 5 KM ali nisu promijenili cijenu u sistemu a ona teta što radi na voću nije zamijenila cijenu na jabukama već samo stavila cjeduljicu da su na AKCIJI! I ne govori nikom ništa, dobio si jabuke po cijeni od 5 KM!

Inače nemam ništa protiv telecoma i zadovoljan sam uslugama koje trenutno koristim, samo sam namćor! Eto.

A ovo čemu sam pisao što se nalazi na dva različita mjesta na web stranici BH Telecoma i što je plod nečije greške je očito i nedvosmisleno dovođenje kupca u zabludu i kao takvo je kažnjivo! Jedna cijena na oglasu a druga u web shop korpici! I to stoji već danima tako! Možda je neko i "naručio" odnosno "platio" veću cijenu putem web shopa? Ne znam.
Kako smo došli od mog upita za info o stvarnoj cijeni, potencijanom poskupljenju...do ovog, isto ne znam. Kapricom.
dend

#7268 Re: BHTelecom

Post by dend »

"Poštovana, da li su jabuke 5 ili 7KM?"
"5KM ako ćeš se vezati 24 mj, 7KM je ako se ne vezes 24mj ili ako ćeš još sta uz jabuke na popust"

U obje instance gdje si napisao da postoji netacna informacija može samo nastetiti telekomu tako što će odbiti potencijalnog novog korisnika ili novi ugovor, jer sve "netacne informacije" idu u prilog korisniku ( cijena manja plus HD paket )

Druga stvar bi bila da negdje piše da na 24 mj ćeš platiti 6mj po 1KM, a uvale ti na godinu 20% na paket.
gidra

#7269 Re: BHTelecom

Post by gidra »

Da li neko ima informaciju do kada BHTelecom ima potpisan Ugovor sa Arena sport i Sportklub kanalima?
-Chesterfield-

#7270 Re: BHTelecom

Post by -Chesterfield- »

arnes_king wrote: 12/01/2022 09:34 te gdje mogu vidjeti koje benefite trenutno nude uz obavezne ugovore? MojaTV i mobilna pretplata su u pitanju.
Neke od akcija završe, da li slučajno ili ne, ovdje.

https://www.bhtelecom.ba/podrska-privatnim-korisnicima/

Otvori sve obavijesti i prrlistaj.
Ne znam zašto ne izbace akcije na naslovnici?
shape of despair

#7271 Re: BHTelecom

Post by shape of despair »

Da li kada na web shopu naručim uslugu ista ne bude odma aktivirana nego prvo dobijem poziv kao provjeru?
dend

#7272 Re: BHTelecom

Post by dend »

gidra wrote: 12/01/2022 11:20 Da li neko ima informaciju do kada BHTelecom ima potpisan Ugovor sa Arena sport i Sportklub kanalima?
Nema.

Moze se pretpostaviti da je arena sport produzena 01.01.2021 ( kada su neki operateri prekinuli saradnju sa arenama )

Sport klub je ubacen u ponudu 01.09.2019

U toku 2021 godine ubaceni su dodatni Arena group kanali kao i dodatni sportklub kanali ( SK4K )

Moje misljenje je da se ugovori produzavaju na 3godine i da bi arene trebale biti do 2024, a sportklub do septembra ove godine
dend

#7273 Re: BHTelecom

Post by dend »

shape of despair wrote: 12/01/2022 11:34 Da li kada na web shopu naručim uslugu ista ne bude odma aktivirana nego prvo dobijem poziv kao provjeru?
Tek kada te pozovu i potvrde
arnes_king

#7274 Re: BHTelecom

Post by arnes_king »

-Chesterfield- wrote: 12/01/2022 11:31
arnes_king wrote: 12/01/2022 09:34 te gdje mogu vidjeti koje benefite trenutno nude uz obavezne ugovore? MojaTV i mobilna pretplata su u pitanju.
Neke od akcija završe, da li slučajno ili ne, ovdje.

https://www.bhtelecom.ba/podrska-privatnim-korisnicima/

Otvori sve obavijesti i prrlistaj.
Ne znam zašto ne izbace akcije na naslovnici?
Hvala, ma kod njih je sve tesko upratit. Umjesto da rade kao drugi pa kontaktiraju korisnike kojima je ugovor pred istek i ponude benefite mi moramo sami traziti, a nisu nam bas olaksali.
kakaljin

#7275 Re: BHTelecom

Post by kakaljin »

P.Starck wrote: 12/01/2022 10:28 Evo ja ne mogu da odustanem, mada sam napisao da hoću. Nisam karakter.
Da ti objasnim kao nekom ko je prvi razred ili eto bar treći osnovne škole.

Na onu tablu na ulazu u radnju pored još 10 papira okače i papir na kome piše da su jabuke 5 KM.
Ali ne lezi vraže, na samim jabukama u radnji piše da su 7 KM i zakačena ona cjeduljica na kojoj piše AKCIJA!
Gledao si roditelje kako kupuju proizvode na akciji i ti kao učenik trećeg razreda sasvim ispravno zaključiš da su jabuke 7 KM.
Čak kad ih izvagaš na etiketi ti piše da su 7 KM.
Ti kao opet učenik trećeg razreda čak pomisliš da su jabuke ustvari poskupile jer znaš da su juče bile 7 KM a sad 7 KM i to na AKCIJI!

Pitanje za učenika 3 razreda osnovne škole nije pošto su jabuke, već ko laže, ko ne radi svoj posao, šef ili ona teta na voću ili... kada će u radnju banuti kakav inspektor da pita pošto su šefe hebene jabuke! 5 KM ili 7 KM.

A sad evo ti 5 KM i idi kupi jabuke pa zovi šefa da storniraju račun jer su jabuke zaista 5 KM ali nisu promijenili cijenu u sistemu a ona teta što radi na voću nije zamijenila cijenu na jabukama već samo stavila cjeduljicu da su na AKCIJI! I ne govori nikom ništa, dobio si jabuke po cijeni od 5 KM!

Inače nemam ništa protiv telecoma i zadovoljan sam uslugama koje trenutno koristim, samo sam namćor! Eto.

A ovo čemu sam pisao što se nalazi na dva različita mjesta na web stranici BH Telecoma i što je plod nečije greške je očito i nedvosmisleno dovođenje kupca u zabludu i kao takvo je kažnjivo! Jedna cijena na oglasu a druga u web shop korpici! I to stoji već danima tako! Možda je neko i "naručio" odnosno "platio" veću cijenu putem web shopa? Ne znam.
Kako smo došli od mog upita za info o stvarnoj cijeni, potencijanom poskupljenju...do ovog, isto ne znam. Kapricom.
Evo ti moj primjer

na web shopu je pisala puna cijena za moja tv net 6, ali je bila akcija koja je za cijenu net 5 imas net 6, i sve mi je na webu pisala puna, a kad se realizovao zahtjev u zahtjevu je pisala cijena po akciji i sve sto spada u akciji. Niko mene nije u zabludu doveo jer imas linkove sta koja akcija nosi.
Post Reply